perjantai 27. maaliskuuta 2015

Ihan oma häälogo

Häät 2016 on kyllä aivan ihana Facebookryhmä! Kannattaa kaikkien tuona samaisena vuonna naimisiin menevien ehdottomasti liittyä, sillä siellä jutellaan ihan kaikesta häihin liittyvastä ja tästä ryhmästä saa sellaisia ideoita, joita ei ilman kanssamorsiamia olisi ikinä itse hoksannut. Tämäkin teema kumpusi siis tämän ryhmän ideoinnista - nimittäin siitä, tuleeko häihin logoa. Itse en ollut ajatellutkaan, että meille tulisi mitään logoa häihin tai oikeastaan ajatus ei ollut käynyt mielessänikään. Mutta kun luin muiden ideoista, niin aloin pohtimaan, miksi en ollut tätä itse hokasannut, sillä ideahan on aivan ihana!

Tästä innostuneena aloinkin unelmoida, millaista logoa me voisimme mahdollisesti käyttää. Logoa voi yhdistää kutsuista pöytäohjelmiin, servetteihin, vieraslahjoihin ja ihan kaikkeen mihin vain keksii. Meillä se voisi toimia ainakin kutsussa ja pöytäohjelmissa. Ja mikä parasta, tästä ideasta Mikkokin oli heti innoissaan! :) Mutta miten tällaisen logon osaisi itse tehdä? Kyllähän jotkut korttipalvelut tarjoaa mahdollisuutta saada vähän niin kuin oma logo, jos samassa paikkaa teettää muutkin koristeet, kuten vaikkapa ne servetit. Esimerkiksi Now & Foreverilla on paljon kaikkia ihania vaihtoehtoja. Mutta haluaisinko kuitenkin jotain persoonallisempaa? Jotain ihan vain meidän näköistä? Tai voihan yhtenäisyyttä luoda myös esimerkiksi käyttämällä saman sävyistä silkkinauhaa kutsuissa ja muissa koristeissa tai vaikka jotain tarrateemaa tai sitten ihan vain teemaväriä tai mitä vaan ikinä keksiikään. Vaihtoehtoja löytyy hirmuisen paljon, mutta tässä logounelmille vähän starttiapua:




tiistai 24. maaliskuuta 2015

Säihkettä vai perinteistä hääkynsiin?

Tänään ajattelin vain aivan nopeasti jakaa teille vähän omia ideoitani siitä, millaiset kynnet häihin voisi laittaa. Olen jotenkin alusta asti ajatellut, että jotain perinteisen ranskalaisen mankyyrin tyylistä minulle varmaan tulee, ehkä pienellä silaukseksella klitteriä, mutta kuvia selaillessani ja muiden kanssa jutellessani olen alkanut pohtimaan, haluaisinko sittenkin vähän sähkettä enemmän mukaan? Meille kun muutenkin tulee jotain pientä hopeista tai kimalletta osaksi tilaa. Mutta kuinka paljon sähkettä on tarpeeksi? Tai entä jos ottaisin sittenkin teemaväriä mukaan hääkynsiini?

Laikkailen itse omia kynsiäni aika ahkerasti ja tykkään tehdä erilasia raitoja ja useamman värin miksauksia. Viimeisin ihastukseni ovat liukulakat, joilla saa ihanan säihkyvät ja moniväriset kynnet todella helposti (klikkaa tästä jos kiinnostuit :)). Mutta silti en taida uskaltaa tehdä itse omia hääkynsiäni (kuitenkin epäonnistuu juuri silloin :D) ja olisihan se ihanaa mennä manikyyrille hemmoteltavaksi ja ehkä silloin saisi myös jotain ihan uutta omien tuttujien kaavojen sijaan. Muutenkin, pitäähän kynsiä näytellä kaikille sormuksen lomassa, joten olisi ihanaa saada niistäkin oman näköiset (ja tämä on myös hyvä syy perustella manikyyrin tarve sulhaselle) :) 

Mutta annetaan kuvien puhua lisää:





sunnuntai 22. maaliskuuta 2015

Missä voisin vähän säästää?

Vaikka kuinka olisi yrittänyt budjetoida kaiken, huomaa sitä koristeista intoillessa, että kaikki maksaa ja vielä aika paljon. Ja vaikka yksittäinen koriste ei maksaisikaan ihan älyttömästi, huomaa sitä tarvitsevansa maljakoita kymmeneen pöytää ja maljakoiden kaveriksi kynttilänjalat, pöytänumerot ym. koristeet ja hups, puhutaankin jo monesta sadasta - siispä, olen alkanut miettiä, mistä kaikesta voi säästää niin, ettei hääbudjetti mene ihan överiksi :) Häihin kun olisi niiiin paljon tarjolla kaikkea ihanaa ja koristeitakin voisi ostaa ihan mielin määrin, mutta johonkin se katto on asetettava. Siitä huolimatta pienelläkin rahalla voi saada kaikkea ihanaa, kunhan vain on kekseliäs ja valmis selvittelemään!

Niimpä olemmekin alustavasti toisen kaasoni kanssa selvitelleet, olisiko meidän mahdollista kerätä karkkibuffettiin kulhot läheisiltä ja pienellä selvittelyllä läheisten lasikulhovarastoista pääsimme nopeaan päätelmään, että lainaamalla saamme varmastikin kaiken - ei siis maksa mitään muuta kuin suunnitelmallisuutta ja tarkkuutta sekä toisten tavaroista huolehtimista, eikä todellakaan tarvitse karsia tyylistä, katsokaa vaikka, miten ihana rasia kaasoni siskolta löytyisi: ^^


Toinen mahdollinen koriste on kynttilänjalat, joita saa 10e/setti Ikeasta, mutta kymmeneen pöytään se tekee jo 100e. Niimpä ostinkin itselleni yhden tällaisen setin (hyvä syy myös perustella miehelle sisustamistarve ;)), hyvällä ystävälläni on settejä lähipiirissä kaksi ja äidille mainitessani hän ilmoitti, että hekin ostava itselleen ainakin yhden. Näin siis saadaan ainakin puolet jo lainattuna ja budjetti heti puolittuu. Nämä loput sitten myydään häiden jälkeen, mutta tietenkään ihan täyttä hintaa ei voi pyytää, mutta tässä säästää silti huimasti.

Sitten olikin maljakoiden vuoro, sillä kysyessämme Tahkolta maljakkotilanteesta (olisihan siellä voinut olla monenlaisia), sain vastaukseksi, että heillä on vain yhden kukan maljakoita, mutta minä haluaisin mahdollisesti hieman isomman kimpun pöytiin. Siispä aloin hetken pohdinnan jälkeen etsimään vuokrausfirmoja ja löysinkin heti useampia, joista saa todella halvalla monenlaisia maljakoita (paljon muutakin ihanaa) ja isoissa määrissä vuokrattua (mm. Somistevuokraamo, Decorio ja Annen party & deco). Siinä säästää myös vaivaa, sillä ei tarvitse ensin itse ostaa maljakoita ja sitten yrittää myydä niitä :) Tai toinen vaihtoehto meillä on lainata maljakot nuorisoseuralta, johon meillä on läheisiä kontakteja, kunhan saamme selville, millaisia maljakoita sieltä löytyy. Tässä kaikkea ihanaa, mitä saisi vuokrattua todella edullisesti:




Lisäksi tarvikkeiden ostaminen ja itse tekeminen on usein edullisempaa ja itse ainakin ehdottomasti haluan, että häissämme näkyy myös meidän kädenjälki, sillä nautin askartelemisesta sekä käsillä tekemisestä. Siispä ompelutaitoiset/arkartelua rakastavat ystävät kasaan ja ahkeroinnin päätteeksi voi vaikka tarjota koko ryhmälle kiitokseksi herkutteluillan hyvän leffan kera. Jotain tarvikkeita olenkin jo ostanut, ihan vain kokeiluja varten :)


Ja sitten on vielä tarjoukset! Kun on näin hyvissä ajoin liikkeellä, kannattaa silmät pitää auki, sillä juuri se omiin häihin sopiva esine voikin olla ihan pian tarjouksessa - miksi siis maksaa täysi hinta, kun voi saada hieman edullisemminkin

Ja jos tässä puolentoista vuoden (tai oikeastaan 1v 4,5kk :)) aikana vielä katselee ympärilleen, voi hyvinkin nähdä sukulaisten nurkissa kauniita sisustusesineitä, jotka sopisivat täydellisesti somistamaan häitä ja pyytää näitä lainaan ja vaikka tarvittaessa maksaa pieni korvaus lainauksesta. Tärkeää on myös muistaa, että jokaisen tulee haluta lainata tavarat, enkä missään nimessä aio painostaa ketään. Sitä paitsi omastakin kodista voi löytää monia käypiä tavaroita, kun katsoo ympärilleen uusin silmin (ainakin minulle on osunut silmiin jo ihan täydellinen rasia karkkibuffettiin). Ja muutenkin, jos jotain menee häissämme rikki, se ehdottomasti korvataan lainaajalle.


Tässä siis säästövinkkini koottuna:

1. Selvitä, mitä hääpaikalta jo löytyy, ettet hanki tavaroita turhaan
2. Lainaa tutuilta ja pidä tavaroista hyvää huolta
3. Selvitä, voisitko lainata esim. nuorisoseuralta, seurakunnalta tmv.
4. Vuokraa koristeita ja astioita vuokrausfirmoista
5. Tee mahdollisimman paljon (ja sen verran kuin hyvältä tuntuu) itse 
6. Seuraa tarjouksia ja tartu tilaisuuksiin
7. Tarkista, saisitko saman tuotteen jostakin vielä halvemmalla
(esim. eBay)
8. Mieti, mitä kaikkea todella tarvitsette ja haluatte
9. Myy tarpeettomat tavarat häiden jälkeen kohtuu hintaan
10. Älä luovu mistään sellaisesta, mikä on sinulle oikeasti tärkeää

Nyt siis vaan kaikki sosiaaliset kontaktit käyttöön sekä tutkimaan eri mahdollisuuksia! Näin voi myös saada häihin jotain sellaista, mitä ei kaupasta löydä ja onhan se myös ihanaa saada osallistettua moni ihminen osaksi tätä ikimuistoista päivää. Tärkeintä kuitenkin on se, että jokainen pari miettii, millä budjetilla itse lähtevät liikkeellä ja missä haluavat säästää ja näin hääpäivästä tulee juuri se omien toiveiden täyttymys. Minäkään en nimittäin ole valmis luopumaan tietyistä jutuista, joten ei muuta kuin vaihtoehtoja etsimään ja saan varmasti juuri ne tärkeät koristeet ja elementit, mitkä haluankin, osaksi häitämme :)

torstai 19. maaliskuuta 2015

Rakkauden lukko

Viime päivinä minulle on iskenut ihan totaalinen hääkuume ja olenkin surffailut opiskeluhommien välillä ja iltaisia ja usein heti ensimmäisenä aamulla koneelle päästyänikin monilla sivuilla ja hakenut inspiraatiota häihin - ehkä minulle on jotenkin konkretisoitunut se, että häät ovat jo sen verran lähellä, että nyt voin halutessani jo alkaa ostaa kaikkea pientä häihin liittyen. Häätilikin on avattu, joten mikäs sen ihanampaa, kun alkaa oikeasta keräämään konkreettisiä hääjuttuja!

Halusin kuitenkin nopeasti päivittää teille yhdestä ihanasti ideasta, johon törmäsin tällä viikolla - nimittäin rakkauden lukosta! Se on varmasti teille kaikille jollain tavalla tuttu, kyse on nimittäin lukosta, johon kaiverrutetaan kummankin nimet/nimien etukirjaimet sekä päivämäärä, ja sen jälkeen lukko viedään johonkin siltaan, ulkomaille tai ihan kotia lähelle, ja avaimet heitetään veteen. Olen pitänyt tästä romanttisesta ideasta siitä lähtien, kun ensimmäisen kerran näin sen jossain elokuvassa (etenkin Roomaan lukko olisi ihanaa jättää!), mutta en ollut ikinä ajatellut, että senhän voisi tehdä juuri häiden alla, sillä silloinhan yhtenen elämä ihan "virallisesti" alkaakin. Satuhäissä hääpari vei juurikin tänne Kuopioon oman rakkauden lukkonsa häitä edeltävänä päivänä ja minusta se oli aivan ihana idea! Rakkauden lukon viemällä pääsee nimittäin ihanasti häätunnelmaa häiden aattona ja lukkoon voi kaiverruttaa hääpäivän. Ja vaikka Roomakin olisi ihana paikka lukolle, niin olisihan se ehkä jopa ihanampaa laittaa lukko jonnekin ihan lähelle niin, että aina aika-ajoin siitä ohi lenkkeillessä voi tarkistaa, että onhan lukko paikoillaan ja palata taas niihin ihaniin hetkiin. Sitä paitsi Roomaan voi lukon viedä sitten kunhan sinne asti päästään <3



sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Kilistelyä hääparin tyylillä

Oletteko miettineet, haluatteko häihinne jonkinlaiset erityiset lasit onnittelumaljoja varten? 
Minä olen, ja tänään käytinkin aikaa siihen, että lähdin tutkimaan, mitä kaikkea onkaan vaihtoehtona ja mistä tällaisia laseja voisi löytää. Oikeastaan tämä hääintoilu heräsi tänään siitä, että katsoimme Mikon kanssa aamulla ensimmäisenä tämän viikon Satuhäiden jakson, joka sijoittui Kuopioon, ja sain siitä niin paljon ideoita, että olen koko päivän kirjoittanut häävihkooni kaikkea uutta ja surffaillut netin syövereissä innosta puhkuen - odottakaa vaan kaasot kun kuulettu uusimmat inspikseni :D

Mutta nyt siis takaisin päivän teemaan, eli hääparin pikareihin. Olen tosiaan alusta asti ajatellut, että haluan meille jotkin vähän tavallisista kuohuviinilaseista poikkeavat pikarit, joilla voimme kilistellä tuoreena avioparina, mutta mieli on ehtinyt vaihdella jo laidasta laitaan. Australian reissulla ihastuimme laseihin, joiden varsi oli täynnä pieniä kristalleja, mutta jotenkin en sillon vielä osannut ostaa mitään häitä varten. Tänään olen kuitenkin palannut jälleen hääpikarien maailmaan ja kun tutkin tarjontaa tarkemmin, huomasin, että niitähän löytyy ihan kaiken tyylisiä. Etenkin, jos lajentaa ulkomaille, voi kyllä valita ihan minkä hintaiset ja näköiset lasit ikinä vain tahtoo. Ja onhan se ihanaa, että nämä lasit jäävät sitten konkreettiseksi muistoksi häistä ja vuosittain hääpäivän koittaessa lasit voi aina kaivaa esiin ja muistella sitä onnellista hetkeä, kun niillä ensi kerran kilisteltiin tuoreena avioparina. <3
 Tässä vähän ideaa siitä, millaisia löydöksiä minä tein tänään:







Arvaatteko mihin minä näistä ihastuin? Vielä en paljasta omia suosikkeja ;)

perjantai 13. maaliskuuta 2015

Värimaailman inspirointia - miltä häämme näyttävät?

Meille on ollut jotenkin alusta asti selvää, että teemaväri häissämme tulee olemaan violetti, jotenkin se väri on ollut meillä molemmilla alusta asti mielessä ja miellyttää molempien silmää. Nyt kun olen saanut alkaa suunnittelemaan häitä ihan näin luvan kanssa, on pitänyt alkaa pohtia, mikä se väri ihan tarkasti on, minkä sävyisestä violetista on kyse ja onko se vain violetti. Niimpä olen selailaillut paljon eri sivustoja ja päätynyt siihen tulokseen, että haluan lämpimän, punaiseen taittuvan violetin sävyttämään häitämme. Mietin servettejä, kukka-asetelmia, pöytäkoristeita ja tuolirusetteja tässä värissä, kunnes aloin pohtimaan, mikä on jo liikaa teemaväriä? Milloin teemaväristä tulee päälleliimatun näköinen kauniiden pienien yksityiskohtien sijaan?

Siispä olen alkanut miettimään, sopisiko tilaamme (tsekkaa tila täältä) sittenkin paremmin lämpimän ruskean kanssa violetti vain sopivana mausteena? Tarvitseeko esimerkiksi pöydässä olla violettia liinaa vai riittäisikö kukka-asetelma, jossa on joitain violeteja kukkia ja ohjelmalapuissa violettia tekstiä vaalealla pohjalla violetin lapun sijaan? Ja voisiko violettiin yhdistää ripauksen murrettua valkoista, vaalenapunaista ja hopeista blingiä?

Teemavärin pohtiminen ei ainakaan minulle ollutkaan niin helppoa kuin aluksi ajattelin. Olenkin kaiken pohdinnan päätteksi tullut siihen, että haluan keskittyä enemmän mausteväriin teemavärin sijaan ja jotta väri pääsee oikeuksiinsa, haluan käyttää sitä vain hieman siellä täällä. Lisäksi haluan pehmentää violetin ja valkoisen kontrastia lisäämällä joukkoon ripauksen vaaleanpunaista ja hopean sähkettä. Tässä siis vähän ideaa ja pohdintoja värimaailmasta:









maanantai 9. maaliskuuta 2015

Miten numeroida pöydät?

Pöydät hääpaikalla tarvitsevat jonkinlaiset merkit, joiden perusteella vieraat löytävät omat istumapaikkansa tilaan tullessa ja illan aikana. Lisäksi pöydän merkitsemistä voi halutessa hyödyntää esimerkiksi ruokailujärjestyksenä tai miksei vaikka osana ohjelmaa - luovuus vain on rajana. 

Minulla on tapana kirjoittaa aina todella paljon, joten tänään ajattelin kokeilla vain lyhyttä johdantoa ja antaa kuvien kertoa puolestaan. Tässä siis muutamia vaihtoehtoja, miten merkitä vieraiden pöydät oman teeman ja persoonallisen tyylin mukaan. Olin itse ajatellut perinteisiä numeroita, mutta niitäkin on vaikka minkälaisia ja niitä voi kiinnittää vaikka mihin! Ja mikä ihaninta, numeroihin saa linkitettyä ihania juttuja esimerkiksi pariskunnan yhteisestä taipaleesta<3










keskiviikko 4. maaliskuuta 2015

Kaunista kauniille kaasoille

Kahden kaasoni kanssa ollaan jo vähän ideoitu, mitä he mahdollisesti laittavat häihimme päälle. Molemmat pitävät teemaväristämme violetista ja käyttävätkin sitä aina silloin tällöin, joten ensisijainen ajatus tällä hetkellä olisi, että mekot olisivat ehkä kokovioletit, sellaiset lämpimään ja punaiseen taittuvan violetit. Ja erityisen ihanaa olisi, jos mekot olisivat saman sävyisiä! Muuten minulle on kuitenkin oikeastaan aika sama, millaisia mekot ovat. Toivon, että molemmat kaasot löytäisivät mekot, mihin he itse ihastuisivat ja mitkä päällä he tuntisivat olonsa mukavaksi ja kauniiksi. Mekot saavat siis mielestäni olla heidän näköisensä, eikä niiden todellakaan tarvitse olla samanlaisia, elleivät he niin välttämättä halua, ei edes saman mittaisia :) Ehkä ainoina vaatimuksina on värin ohella se, että mekko ei ole ihan minilyhyt eikä todella avoin, mutta muuten malli ja yläosa ovat hyvin vapaita. Lisäksi hinnan tulee olla kohtuullinen, sillä kaasojeni ei tarvitse tuhlata omaisuutta meidän häitä varten ja toivon, että mekolle löytyy paljon muutakin käyttöä häiden jälkeen. Kaasojeni omana toiveena tällä hetkellä on, että mekko pysyy hyvin päällä kaikessa päivän huiskeessa :D

Toinen kaasoni pyysi minua päivittämään kaasojen mekoista, mikä tuntui todella hankalalta, sillä minulle käy hyvin monenlaiset mekot, eikä minulla oikeastaan ole selkeää visiota kaasojen mekoista. Yritin kuitenkin löytää joitain malleja, joista itse pidän, mutta heidän päällään monet muutkin mallit näyttävät varmasti todella hyvältä. Lisäksi sitä aina huomaa tykkäävänsä omantyylisistä mekoista, vaikka kuinka muille yrittää katsella. Joka tapauksessa, tässä hieman joitain ideoita! :)

Tässä ensin vähän värimaailmaa, eli jotain tämän sävyistä mahdollisesti ollaan hakemassa, lämmintä violettia ja miksei tämän mallistakin voisi valita, jos se kaasojen omaan tyyliin sopii:


Ja sitten mallivaihtoehtoja! Netistä tilaamisessa on tosiaan se hyvä puoli, että usein mekon kuin mekon saa kaikissa väreissä ja näin kaasoille olisi myös helppoa saada mekot samassa sävyssä kuitenkin kummankin omaa tyyliä ja mekkomakua mukaillen.

Itse pidän todella paljon olkaimettomista malleista ja samalla yksinkertaisuus on minusta kaunista. Tietenkin koon on oltava juuri oikea, jotta mekko pysyy tukevasti päällä ja tällaisessa kevyessä mekossa on varmasti myös helppo liikkua:




Myös yksiolkaisista löytyy kauniita vaihtoehtoja:



Ja miksei kahdellakin olkaimella saisi kaunista ja juhlavaa lopputulosta:




Näyttää siltä, että olen rakastunut kevyisiin sifonkisiin mekkoihin, jotka ovat sopivan naisellisia ja kesäisen kävyitä - taitaa nousta itsellekin halu ostaa kauniita juhlamekkoja :D. Muistakaa ihanat kaasoni kuitenkin, että tässä on vain joitain ajatuksia, teidän mielipide teidän mekoissanne on se kaikkein tärkein <3