keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Luonnollista väriä hääpäiväksi

Meille on tapana matkustaa ulkomaille aurinkoon vähintään kerran vuodessa, joten iholla on pysynyt ihan mukavasti pieni ruskea hehku koko ajan. Kuinka saada tämä hehku pysymään hääpäivään asti? Minusta pieni väri päästää häämekonkin oikeuksiinsa, sopii minulle ja erityisesti kesähäissä se on luonnollistakin. Kuinka sitten olla olematta liian ruskea, mutta omistaa kuitenkin vähän tervettä väriä ja pientä hehkua juuri hääpäivänä?


Minulla on kaksi vaihtoehtoa :D Ensinnäkin ajattelimme, että koska muutenkin reissaamme aika paljon, niin lähdemme muutamaa kuukautta ennen häitä jälleen jonnekin aurinkoon, jossa sitten väriä saa tarttua ihan mukavasti ja sitten se ehtii kivasti vähän haalistua häihin mennessä, valkoinen väri kun korostaa ihan pientäkin rusketusta. Se tuntuisi ihanalta vaihtoehdolta, pääsisi oman tulevan suhlasen kanssa häiden alla yhdessä aurinkoon rentoutumaan ja keräämään voimia<3 Toiseen vaihtoehtoon tutustuin tässä ihan lähiviikkoina, kävin nimittäin ensimmäistä kertaa ikinä solariumissa espoolaisen ystäväni ohjeistamana. Tämä oli minusta yllättävän helppoa ja edullista, olisikohan 12minuuttia maksanut 4e, ja se on tosiaan suositusaika, mikä kerralla kannattaa olla (omaa ihotyyppiä tietysti kuunnellen). Me menimme pystysolariumiin, eli seisoin sen 12 minuuttia UV-valon ympäröimänä. Perinteisemmin maataan, mutta tässä pystyi mukavasti samalla liikkumaan ja fiilistelemään taustalla soivaa musiikkia, eikä tullut niin kamalan kuumakaan :) Ja eipähän jää niin helposti rajoja, kun voi liikkua. Ihan hauska ja rentouttava kokemus, ja vanhat rusketusrajanikin hälvenivät hiukan (tulosta siis tuli näinkin lyhyessä ajassa!), mutta vähän ehkä vielä vieroksun solariumia ajatuksena, se tuntuu jotenkin niin keinotekoiselta. Varmasti se joillekin sopii, mutta minä nautin kuitenkin ehkä enemmän oikean auringon alla oleilusta, siinä on niin paljon muutakin ja rusketus tulee ikään kuin sivutuotteena vedessä pöyriessä ja rannalla käveleskellessä. Mutta ennen häitä voisin kyllä harkita yhtä solariumkäyntiä, jos ihoni kaipaisi pientä sävylisää. Ja tämä voisi sopia minulle kuitenkin paremmin kuin esim. suihkurusketus, eli on hyvä kakkosvaihtoehto, jos luonnollinen väri jää liian vähäiseksi.


Riskeiltähän rusketuksessakaan ei vältytä, sillä aina iho voi palaa tai alkaa kesimään, jolloin lopputulos on kaikkea muuta kuin kaunis. Kuiva iho voi alkaa myös hilseilemään, eli ihoa on muistettava aina auringossa kosteuttaa ennen ja jälkeen ekstrapaljon. Minä en ole oikein koskaan ollut mikään auringonpalvoja, mutta mieheni kautta olen oppinut makoilemaan pidempiäkin aikoja auringon alla ja se lämpö on kyllä ihanaa :) Olen silti hyvin varovainen, käytän kovia suorakertoimia ja jos havaitsen pienintäkään punoitusta, siirryn varjoon. Ja iltaisin vuoraan itseni kookosöljyllä, mitä muuten suosittelen kaikille, rauhoittaa kivasti ihoa! Toinen riski on myös voimakkaat rusketusrajat ja voin vain kuvitella, miten neuroottinen olen häitä edeltävn reissun ja kesän :D Olkaimettomia toppeja siis paljon!

En tiedä, onko tiellä muilla mietitty ihon sävyä, mutta minulle se on jotenkin luontevaa, kun niin paljon muutenkin reissaillaan ja ihmeset kommentoivat aina välillä rusketustani. Ehkä tärkeintä kuitenkin on, että itsellä on kotoisa olo ja väri ei tosiaan pistä liikaa silmiin, vaan on omalle iholle luonnollinen. Jokainen siis tyylillään ja pitää itsekin muistaa olla liikaa miettimättä ihon sävyä, kun en sitä muutoinkaan oikeastaan mieti. Kunhan vähän on luonnollista väriä, niin se on varmasti juuri sopiva ja näyttää hyvälle häämekon kanssa:)

maanantai 27. heinäkuuta 2015

Unelmien häämekkoa etsimässä

Vietin viikonlopun kotiseudellani Oulussa ja koko reissun pääpointti oli lähteä äidin ja kahden kaasoni turvin ensi kertaa kohti häämekkoliikkeitä ja mekkosovituksia. Olinkin varannut ajan kahteen liikkeesseen, joissa olla tarkoitus vähän kartoittaa, millainen puku minun vartalolleni sopisi parhaiten ja missä hinnoissa häämekoissa oiken pyöritään. Niin ja kerrotaan vielä tässä vaiheessa, että aamulla fiilis ennen ensimmäistä sovitusta oli aika jännittynyt, mutta samalla todella innostunut - entä jos en löydäkään mitään sopivaa tai mitä jos se oikea löytyykin jo tänään?

Näillä fiiliksillä suuntasin kolmen makutuomarin voimin ensin Morsiuspukuliike Glamouriin. Tässä liikkeessä ei saanut ottaa kuvia, joten äitini teki muistiinpanoja ahkerasti sopivista mekoista:) Taisin käyttää ylläni reilua viittä mekkoa, joista osan löysin itse hyllystä, osan kaasot ja osan myyjä. Oli muuten yllättävän haastavaa osata etsiä ihan ensisovituksella hyllystä mekkoa, kun ei vielä tiennyt, miltä mikäkin päällä näyttää. Tämä sovitus antoi kuitenkin yllättävän paljon ja palvelukin oli yllättävän positiivinen kokemus, ainakin saatiin katsella ja pohtia rauhassa. Koottuna tästä liikkeestä jäi käteeni:

- laahus näyttää todella kivalta, taidan haluta sellaisen!
- yläosaa voi muotoilla jälkikäteen, joten sovitettavan kappaleen yläosan muodon 
ei tarvitse olla heti täydellinen (esim. suorasta yläosasta saa sydänpääntien)
- vyöjutut eivät ehkä ole ihan minua juttu, ainakaan liian suuret sellaiset
- ompelukorjaukset maksavat 20-200e mekosta riippuen
- toispuoleisuus näytti ihanalta
- napit eivät olleet minun juttu
- vetoketju sen sijaan näyttikin yllättävänkin hyvältä, sillä silloin kuvio ei katkea
- mosrsiussatiiniakin voisi tämän jälkeen harkita!
- mekon on tärkeää olla myös takaa mielenkiintoinen ja kaunis
- puolimerenneito ei imartele vartaloani
- organza näytti kauniilta ja hennolta morsiussatiinin päällä
- pienikin kimallus on kaunista

Kuvina sovitin muun muassa tämänkaltaisia mekkoja:




Glamourissa kaikki mallit olivat tällä hetkellä -50%, joten hinnoilla mekkoja ei oltu pilattu! Jos olisin löytänyt vähän vielä parempia mekkoja, olisin saattanut vaikka ostaa mekon jo nyt!

Tämän jälkeen kävimme syömässä minulle uudessa paikassa, Makiassa, ja tämä brunssi sopi ihanasti tähän päivään - kevyttä, mutta kuitenkin täyttävää ja jotenkin ihana erilaista!


Sitten kohti toista sovitusta, nyt jo vähän luottavaisemmin mielin. Kohteena oli tällä kertaa Zazabella ja siellä saimmekin heti alusta asti todella hyvää ja asiantuntejaa palvelua. Täällä mekkovalikoima tuntui vastaavan vähän enemmän omaa tyyliäni ja sovitettavia mekkoja löytyi helposti. Kuvia ei täälläkään saanut ottaa. Sovitin täällä kokomerenneitoa, jotta tiedän, miltä sellainen päälläni näyttää - ja totesimme kaikki, että ei ole minun juttu. Tulipahan sovitettua :) Sovitin myös yhtä aivan ihanaa tuhkimomaista mekkoa, jossa tunsin oloni prinsessaksi! Jos häämme olisivat vähän erityyliset, olisi se mekko ollut aivan ihana! Sovitin myös muutamia merkkimekkoja, joista yhteen ihastuin aika kovasti! Tämä mekko oli jotenkin vain niin minun näköiseni ja sai minut tuntemaan, että olen menossa ihan oikeasti naimisiin <3 Hinta oli kuitenkin vähän suunniteltua kovempi, joten jäin vielä miettimään. Tällä reissulla kuitenkin opin:

- kyllä minulle vielä unelmieni mekko löytyy
- laahus on ihan must juttu
- sopivasti kirjalua toispuolesella painotuksella sopii minulle tosi hyvin
- organza morsiussatiinin päällä on vielä enemmän minun juttuni
- nyörit voivat olla todella hyvät ja käytännölliset
 (nyöripuvut sai niin hyvin istumaan)
- tylli on kaunista, muttei ehkä minulle kaikkein omista
- vähän murrettu valkoinen sopii minulle
- kuvio on kaunis, kun se jatkuu hieman helmankin puolelle
- olkaimeton mekko ilman pitsiyläosaa sopii minulle





Saimme lempimekostani ihan hyvän tarjouksen, mutta en kuitenkaan tehnyt vielä ostopäätöstä, sillä en ollut mekosta ihan satavarma (pieni kriisipuhelu piti kyllä soittaa kotiin miehelle :D). Ja yön yli nukuttuani oli tyytyväinen tähän päätökseen, sillä minusta tuntuu, että jotain on vielä nähtävä, ennen kuin voin mekon ostaa. Siksipä suuntammekin parin viikon päästä Helsinkiin ja vielä isompiin mekkoliikkeisiin! Sain kuitenkin viikonloppuna vähän maistella, millaista on olla morsian ja oli aivan ihanaa päästä sovittelemaan mekkoja isojen peilien edessä ja kuulla tärkeiltä ihmisiltä mielipiteitä. Uskon, että unelmieni mekko löytyy kyllä, ehkä jopa jo ihan lähiaikoina, sen verran yksimielisiä olimme minulle sopivasta tyylistä! Kerroin Mikolle sanallisesti sovittamistani mekoista ja hänkin oli oikein innostunut ja uskoi, että juuri sellainen mekko minulle sopisi <3 Ihanaa, että pääsen vielä toisellekin sovituskierrokselle :)


keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Olisivatko nämä ne oikeat hääkengät?

Kenkäaihe jatkuu, sillä minulla on pyörinyt viime aikoina vain kenkiä mielessä ajatuksella, että  nyt pitäisi ne oikeat kengät löytää :D Palataan siis Helsingin reissuun ja Helsingin Stockmannin kenkäosastolle, jossa pääsin asiantuntevan ystäväni kanssa kiertelemään ja sovittelemaan toinen toistaan ihanampia kenkiä. Ehkä kenkäaihe pyörii mielessäni myös siksi, että vaihdan siinä joka viikko mielipidettä ^^ Ensin halusin häihkyvääkin säihkyvämmät hääkengät tai sitten laadukkaat ajattomat avokkaat, sitten katselin violetteja kenkiä ja palasin omiin vanhoihin kenkiini ja niiden värjäyttämiseen ja nyt olen jälleen valkoisten ja ajattomien laatukenkien kannalla, pientä sähkettä kuitenkaan täysin unohtamatta.

Stockmannille kannattaa mennä, jos haluaa sovittaa laadukkaita kenkiä ja etenkin Helsinki on oikea paikka, jos haluaa laajan valikoiman äärelle. Siispä lähdimme naisenergialla kiertämään kenkäosastoa ja ensiksi silmiini osuivat Michael Korsin kauniit klassisen ajattomat avokkaat, joita olen netissä ihaillut. Ja koska hyllyssä oli kokoa 36, pitihän ne vetää jalkaa.



Pidän erityisesti näissä kengissä niiden ajattomasta mallista, mutta silti kengässä on pientä ilmettä takaosassa. Lisäksi korko olisi omalle jalalleni oikein sopiva, jaksaisin mahdollisesti kävellä koko hääpäivän, ainakin lähelle :) Valkoista väriä olin ajatellut, mutta tässä vähän suuntaa (lue täältä lisää juuri niistä valkoisista). Lisäksi koko 36 oli ehkä hieman liian iso, joten 35 tai 35,5 taitaisi olla minulle se oikeampi koko, tällainen pikkujalkainen kun olen. Voisivatko nämä siis olla hääkenkäni? Hinta ei ole minusta mahdoton, reilun satasen, ja näille olisi satavarmana käyttöä myös häiden jälkeen. Niin ja näihin saisi ihanasti mätsäävän valkoisen kirjekuorilaukunkin! Toisaalta olen miettinyt vaihtokengiksi balleriinoja, joita olisi myöskin kauniita Korsilla, esimerkiksi nämä:


Näiden kenkien ihailun jälkeen matkamme jatkui (ideana oli siis katsella n. 100e pinnassa pyöriviä kenkiä, minkä takia skippasimme aika monet hyllyt). Päädyimmekin seuraavaksi minulle ihan uuden merkin, Pura Lopézin, hyllyille. Ystäväni kehui, että tämän merkin kengät ovat yhdet mukavimmista kengistä, joita hän on koskaan käyttänyt. Siksi innostuinkin sovittamaan yhtiä kenkiä, vaikken ollut täysin myyty niiden ulkomuotoon. Nämä sandaalit olivat kuitenkin kokoani ja kauniin sirot - mutta jalassa, ne olivat täydellisen tuntuiset. Tuntui, kuin ei olisi kenkiä ollutkaan! Vau, olin ihan myyty. Hintaakin oli vähän enemmän, mutta pyörähtelin hetken onnellisena nämä kevyet ihanuudet jalassani.



Kannattaa siis tutustua tähän merkkiin, jos hakee kengiltä todellista mukavuutta! Ihanaa, kun on ystäviä, jotka tietävät tällaisetkin jutut, minä olen vähän rajoittunut kenkätietoudessa, mutta koko ajan opettelen :) Googlailinkin tätä merkkiä vähän lisää ja heiltäkin näyttäisi löytyvän ajattomia valkoisia korkokenkiä. Hintaa vain on liki tuplasti Korseihin nähden, joten niiden pitäisi olla kyllä ihan täydelliset, jotta olisin valmis sijoittamaan niihin nin paljon. Toisaalta sandaalien etu olisi se, että ne eivät hierrä niin helposti ja pysyvät satavarmasti jalassa. Pohdinnat jatkuu!

Kenkäsovitteluista rentoutuneena ja innostuneena pöyrähdettiin hakemaat miehet pukuosastolta ja suunnattiin yhdessa alakerran Champagne corner & cafe:een lasillisille vähän hienompaa kuohuvaa. Ihanaa luksusfiilista, todella hyvää shampanjaa ja vielä niin viehättävä pieni paikka kohtuuhinnoilla, joten ehdottmasti kannattaa joskus palkita itsensä ja kokeilla pientä erilaisempaa paikkaa!


Kenkäunelmoinnit siis jatkuvat ja taidan ehtiä vielä muuttaa mieleni, vaikka nyt olen ajattomien, laadukkaden, mukavien ja monikäyttöisten kenkien kannalla. Pitää ensin vain hankkia mekko niin tiedän, millaiset juuri siihen sopivat (ihan muutaman päivän päästä pääsen jo sovittamaan ensimmäisiä!!). Näihin unelmointeihin päätän tällä kertaa pohdintani, toivottavasti joku uskaltautuu tämän perusteella suunnistamaan itsekin samoille suunnille edes sovittamaan kenkiä, sitten ne uskaltaa helpommin tilata vaikka netistä ja alennuksiakin voi sitten kätevästi kyttäillä :)

maanantai 20. heinäkuuta 2015

Kenkien värjäysyritys - ei näitä kenkiä häihin

Jälleen kotona ja oman koneen äärellä - ja minun piti päästä heti kertomaan teille hääkenkien värjäyksestä, joka ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan. Jätin siis useampi viikko sitten valkoiset värjättävää satiinia olevat korkokenkäni Helsingin reissun ohella Niinattaren kenkienvärjäysstudioon, sillä ajattelin, että jos jossain kengistä saadaan hyvät, niin siellä. No, valitsin aikalailla alla olevan kuvan sävyisen värin  (tumma syvä vieoletti) listasta ja sitten odottelemaan. Värjäyksen hinta oli 28e, joten ajattelin, että kannattaa, sillä valkoisissa kengissäni oli ruohikon tuomaa tummumaa koroissa, joten niille oli pakko tehdä jotakin. Tummalla sävyllä nämä tummumat olisi saatu piiloon ja kengille uusi elämä.


Jonkin ajan päästä minulle soitettiin Niinattaresta, että kengät ovat valmiit, mutta väri ei ollut tarttunut niihin kunnolla. Harmitus oli suurin juuri soittohetkellä, mutta vähitellen pystyin ajattelemaan, että en olisi kuitenkaan käyttänyt näitä kenkiä valkoisena, joten tulipahan kokeiltua. Nyt sitten hain kengät ja tässä lopputulos.

(kuva vähän vääristää sävyä, joka oli hyvin hailakka ja läpikuultava lila, 
ei siis näin tumma tai hopeaan taittuva)

Aika kaukana siis tavoitellusta väristä ja minun makuuni täysin sopimaton väri. Puhelimessa kuitenkin puhuttiin laikukkaasta sävystä, mutta sitä ei minusta paljoa ollut. Kengille ei siis löydy ainakaan tällaisena minulta käyttöä :/ Mutta tulipahan kokeiltua! Eniten minua harmitti tässä kenkäjutussa se, että kengät myytiin minulle oululaisesta hääliikkestä vuosia sitten värjättävänä satiinina, mutta nyt niihin ei väri tarttunutkaan. Voiko kenkien värjäämismahdollisuudet vähetä käytön myötä? Vai onko väriaineita vaan niin monenlaisia? Lisäksi jokainen kymppi on hääbudjetissa tiukoilla, joten tällaiset "turhat menot" tuntuu ikäviltä - kenestäpä ei. Lisäksi minusta värjäystulos oli yllättävät heikkolaatuinen, sillä korko ja pohja olivat myös värjäytyneet aika pahasti. Päkiän alta väri varmasti kuluu, mutta ylempää siistin pohjan muotoutuminen voi olla aika hidastakin.



Toivottavasti muilla on parempia kokemuksia kenkien värjäämisestä! :) Kannattaa ehkä ostaa kengät samasta liikkeestä, niin saa takuun värjäyksellä ja vastinetta rahalle. Palvelu oli kyllä kaikin puolin ja molemmilla kerroilla todella hyvää ja olen ehdottomasti menossa Niinattareen sovittamaan hääpukuja! Minulla vain oli huonoa tuuria näiden kenkien kanssa. Nauroinkin yhdelle kavereilleni, että tämä oli varmaan kohtalon merkki ja tarkoittaa, että minun pitää ostaa häihin uudet ihanat korkkarit. Ja mitä näihin epäonnistuneisiin kenkiin tulee, ajattelin joku päivä ostaa jotain oikein glittersuihketta ja kokeilla, jos se tarttuisi pintaan :D Kengät ovat niin mukavat, että niitä olisi ollut mukava käyttää joskus jossain.


Aina ei voi kaikki onnistua. Minulla oli odotukset ehkä vähän liian korkealla, olisihan sitä pitänyt osata odottaa, ettei värjäys aina onnistu. Kävinkin loppureissusta katselemassa muita kenkiä, joista kerron myöhemmin lisää - kaiken taisi kuulua mennä näin ja nyt hyvillä mielin eteenpäin :) Jospa tässä oli pienet takaiskut hetkeksi ja onneksi oli tosiaan kokonaisuuden kannalta aika pieni juttu.



torstai 16. heinäkuuta 2015

Viikonloppu hää- ja lomatunnelmissa

Minun kesätyörupeamani alkaa olla puolivälissä ja sen kunniaksi pidämmekin huomisen vapaata ja suuntamme jälleen kohti pääkaupunkiseutua. Tavoitteena on nähdä yhteisiä ystäviä ja viettää rentoa aikaa yhdessä, mutta sen lisäksi muutamia hääjuttujakin on luvassa (kun  kerta jälleen pääkaupunkiin mennään!). 

Ensinnäkin haen huomenna viime reissulla jättämäni kengät Niinattaren värjäysstudiosta ja jännityksellä odotan, millainen väristä tuli. Tavoitteenani oli tumman violetit kengät, mutta kun Niinattaresta soitetiin kenkien noutamisesta, sanottiin, että väri ei tarttunut kunnolla. Jospa rahat ei kuitenkaan olisi menneet ihan hukkaan. Jotakuinkin tällaista väriä hain:


Toinen häihin liittyvä suunnitelma on käydä Stockmanilla sovittelemassa Mikolle vähän lisää pukuja ja vähän vertailemassa hintoja tilauspuvuissa. Tärkeintä olisi siis hakea Mikolle vähän fiilistä siitä, millaista kangasta puku voisi olla ja mahdollisesti minkä mallinen. Ja nyt kun toinen bestmankin on mukana, niin saadaan oikein hyvää makutuomarointia! Kummallekin siis jotain :D


Maanantaina minulla onkin sitten kerrottavaa uusista hääjutuista! Muutoin vietetään laatuaikaa ystävien seurassa, käydään ehkä säiden salliessa terassilla, pyörähdetään asuntomessuhulinassa ja mitä kaikkea nyt ikinä keksitäänkään. Ihanaa päästä taas rentoilemaan ja hääfiilistelemään, sillä voin kertoa, että kesätöiden, opintojen ja hääsuunnittelun yhdistäminen on liki mahdotonta, ei vain jaksa keskittyä kaikkeen kolmeen - rentoutumisesta puhumattakaan. Onneksi viikonloput ehtii panostaa häille, rennolle oleilulle ja tälle kaikelle fiilistelylle :) <3

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Ensimmäinen aamu vaimona

Mekkoihin, etenkin maksimekkoihin, hurahtaneena en voinut olla huomaamatta, kun yhdessä seuraamassani hääryhmässä viriteltiin keskustelua aiheesta "vaimomekko". Vaimomekko tarkoittaa mekkoa, joka puetaan ensimmäisenä aamuna, tuoreena vaimona, päälle. Aina on siis hyvä syy ostaa mekkoja! :D Innostuinkin ajatuksesta, että ensimmäisenä aamuna tuoreena vaimona minulla olisi jotakin vähän tavallisista vaatteistani poikkeavaa päälle laitettavaa, onhan se niin spesiaali aamu. En kuitenkaan tarkoita omassa tapauksessani juhlamekkoa, vaan ehkä jotain kesäistä vaatetta, joka saisi oloni spesiaaliksi ja vähän erityisesti. Niin ja jos vaikka huomenlahja on jokin koru, voisi sekin päästä oikeuksiinsa tämän "vaimomekon" kanssa :)

Olen jo aiemmin pohtinut, että minusta olisi ihanaa omistaa laadukas aamutakki, jota voisin käyttää hääpäivän aamuna valmistautuessani ja miksei sitten vaikka ensimmäisenä aamuna vaimonakin ja ihan milloin vain sen jälkeen! Haluaisinkin, että aamutakissa lukisi esim. Mrs tai Love tai jotain tälläista (tai sitten ei mitään), ei siis Bride. Tämäkin voisi olla "vaimomekon" korvike ja näin jotain spesiaalia puettavaa ensimmäisenä aamuna. Tämä olisi tosin vain hääsviitin vaate, ei ehkä enää yhteiselle aamupalalle sopiva :D


kuva


Toinen vaihtoehto on ajatella vaimomekko todella mekkona, jonka pukee ensimmäisenä aamuna päälle. Jos ajattelen omaa hääaamuani näin vuosi etukäteen, voisin kuvitella, etten halua pukea mitään liian juhlavaa ylleni. Päinvastoin haluaisin pukea ehkä jonkin mukavan rennohkon kesäisen mekon, tällä hetkellä valitsisin maksimekon, joka päällä minulla oli  rento olo omana itsenäni. Tähän mekkoon ei siis tarvitsisi satsata rahallisesti, tärkeintä olisi mukavuus sekä se, että mekko on minun tyyliseni ja minulla tulisi spesiaali olo se päällä. Valkoinen voi olla värinä ehkä liian hääpukumainen, etenkin pitkässä mekossa (riippu tosin mallista ja kankaasta), joten voisin kuvitella valitsevani jonkin muun vaalean tai sitten esim. häiden teemavärisen mekon. Ja olisihan se ihanaa, jos mekossa olisi vaikka joku pieni yhdistävä tekijä edellisen päivän häämekkoon <3 Niin ja se huomenlahjakoru! Olisi ihanaa käyttää sitäkin tämän mekon kanssa ensimmäisenä aamuna ja näin korukin pääsisi oikeuksiinsa! Tämän mekon voisi sitten ottaa häämatkalle mukaan ja varmasti pitkään muistaisi, mitä kaikkia onnellisia hetkiä tähän vaatekappaleeseen voi yhdistää. Tässä vähän ideointia:




maanantai 13. heinäkuuta 2015

Häämekon metsästys alkaa

Tänään sain vihdoinkin aikaiseksi lähteä selvittämään Oulun hääpukuliiketarjontaa ihan ajan kanssa. Olen nimittäin lähtöisin sieltä suunnilta ja haluaisinkin tehdä ensimmäisen mekkosovituksen juuri siellä, sillä silloin saisin kätevästi äitini ja kummatkin kaasoni mukaan makutuomaroimaan ja auttamaan minua valitsemaan edes vähän suuntaa hääpuvulleni. :) Lisäksi tiedän, että Oulussa on monia hyviä hääpukuliikkeitä, joissa on varmasti myös kattava tarjonta erilaisia malleja.


Lähdinkin googlailemaan hääpukuliikkeitä ja löysin kolme potentiaalista vaihtoehtoa: Zazabella, Glamour sekä Katariina. Erityisesti Morsiusateljee Katariinasta olen kuullut hyviä kommentteja ja siksi olinkin vähän harmissani kun huomasin, että juuri se liike on kiinni kesälauantait. Olin todella yllättynyt, että hääpukuliikkeistä osa on kiinni kesälauantaisin, sillä luulisi juuri silloin olevan eniten sovittajia. Minäkään en pysty töiden takia tulemaan kuin vasta perjantai-iltana Ouluun, niin tämä liike on sitten pakko jättää välistä. Harmi juttu, mutta onneksi on kaksi muutakin liikettä, jotka pitävät ovensa auki myös launtaisin. Ja ehkä kolme liikettä samalla päivälle olisi muutenkin ollut vähän liikaa :) Toivottavasti Glamour ja Zazabella tarjoaisivat tarpeeksi vaihtoehtoja ja ideoita!


Aionkin siis varata näihin kahteen liikkeeseen sovitusajan heinäkuun lopulle ja ehkä se on ihan hyvä aloitus ensimmäiselle sovittamiselle. Sovittamiseen varataan käsittääkseni aikaa noin tunti, joten ajattelin, että jos toisen sovituksen saisi aamupäivälle ja sitten lounaan jälkeen toisen, voisikohan toimia? Välissä ehtisi vähän vaihtaa ajatuksia. Toinen liikkeistä on tänään kiinni, joten soittelen sinne huomenna, toiseen laitoin jo sähköpostia :) Nyt jo vähän jännittää, että löytyyhän niistä sovitusaika minulle! Ja pidänköhän todella itseni päällä puvuista, joita olen vähän jo katsellut? Tai mitä jos löydän puvun jo ihan ekoista liikkeistä? Voinko olla varma, että puku on juuri se oikea?


Minusta taitaa huokua pieni jännitys, mutta samalla innostusta täynnä oleva odottaminen, en nimittäin malta odottaa, että pääsen vetämään ensimmäiset puvut päälleni ja sitä kautta etsimään itselleni juuri sitä oikeaa ja oikean mallista pukua! Ja ovatkohan kaasoni ja äitini minun kanssa samoilla linjoilla? Hope so :D Nyt siis peukut pystyyn, että saan edes näihin kahteen liikkeeseen sovitusajat, niin pääsen sitten kertomaan teillekin näistä kokemuksista ja liikkeistä. Niin ja jos kuvia ei saa ottaa, naureskeltiin jo äitini kanssa, että sitten pitää tehdä tarkat muistiinpanot niin muistaa, minkä merkkisessä mekossa oli mitäkin erityisen hyvää :D Kuvia haluaisin käyttää ihan vain omaan pohdiskeluun, mutta ymmärrän myös näkökulman, ettei niitä saa ottaa. Mutta nyt odotellaan jännityksellä pari päivää ja sitten onkin enää vajaa viikko ensisovitukseen!! <3

torstai 9. heinäkuuta 2015

Jospa teettäisimmekin sormukset?

Olen pohtinut jo useammassa postauksessa sormusjuttuja (ainakin häämessujen yhteydessä täällä, Sandbergin sormusesittelystä puhuessani täällä sekä miehen sormusta pohtiessani täällä) vähän eri näkökulmista aina. Ja olenkin löytänyt yhden suosikin, joka on ollut tähän asti ylitse muiden! Kuitenkin törmäsin vähän aikaa sitten sormusten teettämiseen ja aloin pohtia, että miksipä ei mekin voitaisi sormuksia teettää. Erityisesti ajatus sormusten teettämisestä houkutteli minua Mikon sormuksen tapauksessa, sillä hänelle ei ole löytynyt vielä oikein mitään sopivaa koruliikkeistä. Lisäksi minulle heräsi pieni kipinä selvittää, voisiko minulle sittenkin olla vielä täydellisempikin sormus vielä jossain? :)

Ei siis muuta kuin etsimään sopivia vaihtoehtoja! Löysinkin hyvin pian Kuopiosta paikallisen korusepän Hanna K Design & Jewellery, johon otin sähköpostilla yhteyttä. Muutaman viestin jälkeen sovimme päivän, jolloin näemme ja keskustelemme aiheesta vähän lisää - ja se päivä oli tänään! Lähdimmekin Mikon kanssa yhdessä töistä ja suuntasimme suoraan Kuopion keskustaan Hannan koruliikkeeseen. Olimme valmistautuneet tapaamiseen etsimällä etukäteen tavoitekuvia sormuksista, joissa pidimme jostakin piirteestä (Mikkokin teki näin pienelle tsemppauksella^^).


Tapaamisessa vierähti 1,5h, kun innostuimme kuvailemaan kumpikin sormuksia, jotka olisivat unelmiemme täyttymys. Minä sain olla vuorossa ensin ja esittelinkin kihlani ja kerroin minulle tärkeimmät vihkisormuksen piirteet: haluan, että vihkisormus istuu täydellisesti kihlani kanssa (väliin ei jää rakoa), haluan yhden isomman kiven ja kihlani kanssa mätsäävän määrän sivukivia, sormus saa olla vähän kihlaani paksumpi, valkokulta on materiaalina, sormuksessa saa olla jokin pieni jippo ja persoonallinen lisä, mutta pääajatus on, että sormus on ajattoman klassinen ja tyylikäs. Niin ja olisi tosi hienoa, jos minun ja Mikon sormuksiin saisi jonkin yhdistävä tekijän. Kutakuinkin näin kuvailin omaa unelmieni vihkisormusta. Samalla sain mallailla erikokoisia timantteja, keskustelimme materiaalien laaduista ja sain hinta-arvion, joka oli liki 1000e halvempi kuin aiemmin katselemani sormus (ja tässä hinta-arviossa taisi olla vielä vähän isompi kivikin)!




Minun pohdintojen jälkeen Mikko oli vuorossa ja hän kuvaili kuvien selailun ja omien ajatusten selkiytymisen jälkeen omaa sormustaan paksuksi valkokultasormukseksi, jossa on jotan tyylikästä ja miehekästä kuviota, ehkä jokunen musta timantti, tämä kuvio on ympäri sormuksen ja sormus ei ole liian rouhea, ennemminkin kiiltävä ja aaltoileva. Näillä ohjeilla kultaseppä pääsee nyt työn touhuun :D Niin ja Mikko sai myös sovittaa yhtä sormusta, jonka paksuudesta tykkäsi Ja tosiaan mallasimme kumpikin kokoja myöskin!



Pidin käynnistä todella paljon ja vaikka vähän jo mietin, että kannattaako minun edes harkita teettämistä, sillä yksi liki täydellinen sormus on jo löytynyt, mutta tämä vahvisti ajatustani siitä, että tätä kautta voisi ehkä löytää sen ihan oikean sormuksen! Minusta oli myös ihanaa, kun jollakin oli ammattitaitoa ja aikaa kuunnella meidän ajatuksia sekä pohtia tarkkaan ihan pienimpiäkin yksityiskohtia, ja en malta odottaa, että elokuussa näemme näiden "selkeiden" ajatusten pohjalta tehdyt luonnokset! Prosessi siis etenee tosiaan niin, että kuukauden päästä näemme luonnokset, joita sitten muokkaillaan toiveiden mukaan ja sitten vasta tehdään ostopäätös. Sen jälkeen sormusta tehdään parisen kuukautta, jonka aikana pääsee sovittamaan ainakin runkoa sekä näkemään timantit ja mahdollisesti miettimään vielä niiden kokoa, ja ihan valmistakin sormusta voidaan vielä muokata - saa siis nähdä ihan koko prosessin, jännää! Mutta kaikki on kiinni niistä luonnoksista, mutta tällä hetkellä tunnelma on odottava, innokas ja näen, että tässä on todella paljon potentiaalia! Ja koska meillä ei ole mikään kiire, niin on aikaa pohtimiseen ja teettämiseen :) Toivon hirmukovasti, että tämä kulpaseppä osaa toteuttaa meille ihanat meidän näköiset sormukset, joita haluamme pitää loppu elämämme sormessa <3

Tämän opettavan kokemuksen perusteella listasinkin sormuksen teettämisen plussat ja miinukset tämän hetkisen kokemukseni mukaan. Tästä ehkä voikin havaita, että aika innoissani olen tästä mahdollisuudesta, mutta kaikki on vielä auki niin kauan, että näen luonnokset!

+ saat juuri sellaisen sormuksen kuin haluat
+ voit tehdä muutoksia sormukseen jokaisessa vaiheessa
+ pääset seuraamaan sormuksen tekoprosessia
+ säästät usein selvästi hinnassa
+ saat vaikuttaa sormuksen materiaaleihin ja niiden alkuperiin
+ tuet suomalaista ja paikallista käsityötä
+ kenelläkään ei ole samanlaista sormusta
+ voitte saada miehen kanssa sormukset, joissa on jokin yhdistävä tekijä

- et voi sovittaa sormeen kokonaisuutta ennen kuin sormus on valmis
- sinun on osattava kertoa unelmasi sanoin tai kuvin
- korusepän on osattava tulkita ja toteuttaa toiveesi

Unelmoinnin täyteistä viikonloppua kaikille! <3

tiistai 7. heinäkuuta 2015

Melkein sata sydäntä

Hääjutut edistyvät pala palalta, sillä nyt olen mallikappaleiden sijaan saanut ihan oikeasti jotain konkreettista aikaan - nimittäin kahdenlaisia sydämiä. Häissä ihan kaikenlaisille sydämille löytyy käyttöä ja niitä kytetäänkin usein koristeissa aina pöytäkoristeita kakun päällisiin asti ja mikäs sen ihanampaa, onhan häät rakkauden juhla <3 Sydämet luovatkin minusta mukavasti tunnelmaa, virittävät ajatuksia oikeaan suuntaan sekä muistuttavat, mikä juhlassa on se pääjuttu.

Olenkin askarrellut aina sadepäivien kuluksi ja puhelimessa rupatellessani hääjuttuja vähän eteenpäin, joista ensimmäinen saavutukseni on vieraslahjojen sydämet! Nämä pienet virkatut sydämet ovat nyt kaikki valmiina (90kpl!) ja odottavat omassa purkissaan ensi kesää, jolloin kiinnitän niihin narut ja ripustan ne vieraslahjaan. Jokainen vieras saa siis yhden tällaisen vieraslahjansa koristeena (vieraslahjalle vielä muutama vaihtoehto) ja kotona sitä voi käyttää sitten vaikka kuusen koristeena :) Ja koska sydän on niin pieni, voi sen hyvällä omatunnolla laittaa myös  kietoon. Lue näistä pienistä väkerryksistä tarkemmin täältä, jos törmäsit niihin nyt ensi kertaa. Mutta tässä siis pieni sydänmereni.



Toinen sydänaiheinen askartelu liittyy meidän paikkakortteihin, jotka tulevat siis pöytiin, jokaiselle vieraalle ikioma :) Tässä urakassa olen vasta alkutaipaleella, sillä vasta 25kpl on leikattuna ja tavoitteena on leikata 90 paikkakortin ohella näitä valkoisia vielä 10kpl lisää karkkibuffaan. Ajattelin, että olisi kiva mätsätä näin pöytiä ja karkkibuffaa yhtenäisillä koristella. Leikkausmaratoni siis jatkuu, tässä alkua:


Näistä sydämistä lisää täältä. Valkoiset sydämet on näköjään meidän häiden juttu! Paljonkohan niistä on erilaisia variaatioita häihin mennessä? :D Minusta on ihanaa tehdä pikkuhiljaa hääjuttuja, jolloin saan useasti istahtaa hetkeksi alas ja fiilistellä tätä ihanaa juhlaa, johon ei ole enää kuin reilu vuosi!! Viikonloppuna viimeisia sydämiä virkatessani olin itsekseni kotona, sytytin muutaman kynttilän luomaan tunnelmaa iltahämärään ja laitoin Spotifystä löytämäni hääaiheisen soittolistan soimaan. Fiilistelin sitten vain häitä ja samalla kuuntelin potentiaalisia hääbiisejä lisäten parhaat meidän häälistallemme <3

sunnuntai 5. heinäkuuta 2015

Pöytätekstien tuunausta

Viikonloppuna olen vihdoin ehtinyt kesätöiden lomassa palata hääjuttujen pariin ja samalla ymmärsin, että nyt on jo heinäkuu, joten jos aion jotain ihan konkreettista kesän aikana tehdä, niin nyt on korkea aika :) Aika vaan hujahtaa ja ihan kohta on enää vuosi meidän häihin - jännää ja samalla niin ihanaa <3 

Mutta siis, viikonlopun ohjelmassa oli vähän testailla, millainen tausta pöytäteksteihin voisi tulla. Niille, jotka eivät vielä tiedä tapaamme korvata pöytänumerot, pyörähdä lukaisemassa juttu täältä. Ja löysin tosiaan Tallinnan reissulta sitä paljon puhuttua oikean sävyistä violettia paperia, jota nyt lähdin varjellen kokeilemaan tekstien taustalle. Päätin aloittaa kokeilut lyhyellä tekstillä "story", joten kiinnitin ensin tekstin sinitarralla paperille ja sitten ei muuta kuin leikkaamaan. Tämä osoittautui tosin aika pian toimimattomaksi ideaksi, mutta pidin sitten ihan vaan kädellä kiinni (ja jatkossa taidon kokeilla ihan vain lyikkärillä reunojen piirtämistä sopivan matkan päähän tekstistä) :D


Tässä lopputulos! Jätin aika paksut reunat, sillä puinen teksti on jonkin korkuinen ja tekstin ollessa pöydän pintaa vasten saattavat aivan kapoiset reunat jäädä piiloon (tekstiä katsotaan kuitenkin vähän sivusta, eikä ihan suoraan ylhäältä, kuten kuvassa). Näyttääkö siis hyvältä vai ovatko reunat liian paksut? Minusta violetti saisi kuitenkin ihan kunnolla erottua. :)



Jätin vielä itselleni pohdinta-aikaa ja tein vain kokeilun tällä yhdellä tekstillä. Täältä voi hakea fiilistä siihen, miltä tällainen tekstikokonaisuus siis näyttäisi meidän kattauksen osana. Ja häiden lähestyessä minulla on tosiaan tarkoitus liimata pienilla kaksipuoleisilla teippilappusilla tekstit kiinni kartonkiin, joten silloin sinitarraongelmaa ei tule :) Mies piti ideasta (niinkuin liki jokaisesta tähän asti :D),  mutta kertokaa ihmeessä kommentteja tai omia näkemyksiä, vielä ehtii tehdä parannuksia. Voisipa hääpaikalla käydä aina uuden idean jälkeen uudelleen mallaamassa, niin saisi varmuuden ideoiden toimivuudesta^^

torstai 2. heinäkuuta 2015

Jotain raikasta, makeaa ja poreilevaa

Olen tainnut jo aiemmin vähän vihjailla häistä ja alkoholista kirjoittaessani nimikkodrinkeistä. Idea tähän lähti puolisen vuotta sitten, kun toinen kaasoni yllättäen vain heitti ajatuksen ilmaan hääalkolijuomista puhuessamme. Innoistuin siitä välittömästi! Pohjustukseksi sen verran, että häämme ovat ravintolassa (uusille lukijoille tiedoksi :)), joten alkoholijuomat tulevat myös sitä kautta. Hinnat ovat siis sen verran kovat, että meillä ei riitä budjetti maksaa kaikille vieraille kaikkia juomia, vaikka hienoahan se olisi pitää avoin baari. Nimikkojuomien idea olisikin tarjota vieraille muutama vähän edullisempi vaihtoehto, joista valita itselle jotain juomista illan juhlintaan - alkoholillista tai holitonta. Alustavasti jo hääpaikaltakin ollaan kyselty nimikkojuomien mahdollisuudesta ja sieltä oltiin oikein suopeita tälle ajatukselle sekä sille, että näille juomille voitaisiin sopia kohtuullinen hinta, tällöinhän kaikki voittavat!


Olen siis pyöritellyt ajatusta nimikkojuomasta jo jonkin aikaa ja ensin ajattelin, että tehdään yksi meidän häädrinkki ja that's it. Ajatusta pyöritellessäni heräsin kuitenkin miettimään, miksi vain yksi? :D Ehkä suurin syy tälle oli se, että häihimme tulee myös monia vieraita, jotka eivät nauti ollenkaan alkoholia, joten miksei heillekin voisi olla omaa erikseen suunniteltua juomaa? Usein alkoholitonta juomaa haluavat tyytyvät mehuun tai limukkaan, joten tämän kautta heillekin voisi tarjota drinkkejä, joista saa uusia makuyhdistelmiä! Niin ja minä olen tosiaan itse cocktail-ihminen, eli jos alkoholia nautin, pidän erityisesti hyvistä makeahkoista drinkeistä - sopii siis häihimme todella hyvin!

Sitten itse drikkeihin. Olen ajatellut, että joku pointti tällä meidän drinkkilistalla pitää olla ja jotenkin minulle on juurtunut ajatus, että kolme drinkkiä olisi hyvä määrä. Näen jo baaritiskillä kehyksissä nämä drinkit, joiden nimet ovat ihanan romanttia ja häiden teemaan sopivia :D Mutta drinkkien nimeämisessä, maussa ja väreissä on vielä monia ideoita.

1. Hääparin nimikkodrinkki
Sen verran tiedän, että haluan yhden drinkin olevan meidän nimikkodrinkki ja aluksi mietinkin, että tämän nimi voisi olla esimerkiksi "K<3M". Mutta koska minä olen ihan koukussa englannin kielisiin mietelauseisiin ja ajatelmiin, niin heräsin pohtimaan, voisiko tämän drinkin nimi ollakin esim. "Happily ever after", eikö olisi aika ihana? Värillä ei minusta tässä ole niin paljoa väliä, sen sijaan maulla on. Minun drinkkiherkkuja ovat mansikka, mango, passion sekä mojito, miten sitten valita? Tässäpä muutama ohje, joita harkitsen nimikkodrinkiksemme:

Passion beach
(varioitu versio)

3cl passionhedelmälikööriä
1 cl persikkalikööriä/vaaleaa rommia/vodkaa
2cl appelsiinimehua
8cl ananasmehua

Voisi toimia ja olla hedelmäisen raikas, mutta makea.

Aurinkoinen kelkka

2cl passionhedelmälikööriä
2cl vodkaa
10cl appelsiinimehua
1cl siirappia (grenadiini)

Äskeisen kaltainen, pitänee testata ero!

Beachfloat

2cl vodkaa
4cl (riittäisikö 2cl?) passionhedelmälikööriä
6cl appelsiinimehua
4cl karpalomehua

Jälleen passionpohjalla, mutta erilaisilla mehu cocktaileilla, voisi olla vähän raikkaampi?
kuva

Kuten voi huomata, passion näyttää olevan minulla aika vahvoilla^^ Olen siis kokeillut itse tuota passiolikööriä ja se on todella hyvää! Mutta entäpäs sitten mango?

Mango collins

2cl mangolikööriä
2cl vodkaa
2cl sitruunamehua
2cl soodavettä

Mango cooler

3cl vodkaa
1cl cointreau:ta
3cl appelsiinimehua
2cl sitruunamehua
4cl mangosiirappia

Mangosta voisi saada mukavaa makeutta!


Strawberry ivanov

2cl vadelmalikööriä
2cl vodkaa
20cl mansikkamelbaa

Tätä olen maistanut ja on aivan ihanaa!!


Sex on the beach

2cl vodkaa
2cl persikkalikööriä
8cl appelsiinimehua
4cl karpalomehua

Klassinen hyvä drinkki, mutta onko liiankin klassinen?


Raikas mansikka tai passion/mango voisi ehkä kuitenkin toimia nimikkodrinkkinämme parhaiten, sillä mojito on niin tavallinen, että jos pyytäisin hääpaikkaa vain varaamaan siihen tarvikkeet, niin voisin sitten tilata itselleni yhden :) Sitten jatkamaan drinkkilistaa!

2. Jotain sinistä
Luin aikoja sitten jostain ajatuksen, että yksi juoma voisi olla häiden teeman mukaisesti "jotain sinistä" tai minun teemaa jatkaen "something blue". Minusta se olisi hauska idea ja sopisi niin hyvin hääteemaan. Pyörittelin vaihtoehtona myös häiden teeman, violetin, väristä drinkkiä, mutta toisaalta sininenkin sopii yleisesti häihin ja siitä on helpompi löytää ohjeita (ja siihen sopii tämä nimi!). 

Blue Lagoon

2cl vodkaa
2cl curacaolikööriä
10cl sitruunalimsaa

Simppeliä, häiden teemaan sopivaa ja maku toimii!


Sininen enkeli
(violettia väriä)

2cl parfait amour -likööriä
2cl vodkaa
10-16cl spriteä

Minusta hieman edellistä makeampi, mutta ei isoa eroja muuta kuin värissä.

3. Alkoholiton vaihtoehto
Haluan tosiaan muistaa drinkkilistassamme myös henkilöt, jotka eivät juo alkoholia. Voisiko tämä ollakin se pirtelömäisen vaihtoehto? Voisiko esim. Strawberry ivanovista tehdä holittoman version mansikkamelbasta ja vadelmamehusta sekä vaikka sitruunamehusta? Tässä voisikin suosia sitä makua, mikä jää nimikkodrinkin ulkopuolelle, esim. mansikkaa tai hedelmiä. Niin ja se nimi!? Jokin muiden teemaan sopiva englanninkielinen toimisi, mutta mikä? Voisiko joku kliseinen, kuten "true love", "lovestory", "smile and be happy", "pretty smile" tai "sweet kiss" toimia? Pitää vielä vähän hioa.. Ehkä myös drinkin sisältö vaikuttaa :) Ja tähän pitää jotenkin jo selkeästi laittaa, että ei sis. alkoholia.

Nojito
(alkoholiton mojito)

2cl limemehua
8cl soodavettä
12 mintunlehteä
2rkl ruskeaa sokeria

Voisi toimia ainakin mojiton ystäville :)

Peach tree

10cl persikkamehua
6cl appelsiinimehua
2 lorausta sitruunamehua
persikanpaljoa

Varmasti hedelmäisen makea ja raikas.

Multifruit

8cl appelsiinimehua
2cl passionmehua
2cl mangosiirappia
2cl ananassiirappia
2cl sitruunamehua

Onko jo liian tuhti mehupäläjäys?


Innostuin näköjään vähän etsimään ohjeita ja näitähän olisi vielä ihan älyttömästi hyvän kuuloisia lisääkin! Monia vaihtoehtoja vielä siis on, eikä niillä välttämättä ole edes isoja eroja. Ja näitä ohjeita olen tosiaan etsinyt netin syövereistä (mm. drinkkiklubi ja nettibaari) sekä omasta drinkkikirjastani (1000 cocktailia). Mitään todella monimutkaisia hedelmien puristuksia ei ehkä kannata valita kätevyyden nojalla, siksi pyrinkin etsimään erilaisia sekoituksia, joita voisi ehkä koristella tuoreilla hedelmillä? Toisaalta pidän kyllä smoothiemaisistakin, joten joku voisi olla sellainenkin, jos hääpaikalla on siihen välineet! Niin ja drinkkien kokoja ja tarjoilulasejakin voisi miettiä :) Puhuimme Mikon kanssa, että taidamme mennä joku päivä johonkin terassille ja pyytää parin ohjeen mukaisia drinkkejä ja sitten vain maistellaan eroja! Kunhan teemme näin, kerron siitä kyllä teillekin :)