maanantai 31. elokuuta 2015

Häämatkalle Kroatian aurinkoon

Vietimme Kroatiassa kesälomareissun reilu viikko sitten. Meillä oli kyseessä ihan tavallinen lomareissu yhdessä ystäväpariskunnan kanssa, mutta tämän reissun aikana oivalsin, että Kroatia sopisi hyvin moneen muunlaiseenkin matkailuun - kuten häämatkakohteeksi. Pidin Kroatiasta maana todella paljon ja olisin valmis matkustamaan sinne uudestaankin! Meidän reissumme ajoittui elokuun puoliväliin, mikä on keskimäärin Kroatian paras ajankohta takuuvarman aurinkoisen sään takia, mutta emme silti ihan välttyneet sateilta erikoisen kuuman alkukesän takia (katso Kroatian keskiverto sää- ja sademäärät täältä). Sade ei kuitenkaan pilannut lomaamme, sillä tässä maassa voi tehdä paljon muutakin ja tulipahan lepäiltyä välillä :) Kroatia onkin minusta mahtava vaihtoehto häämatkakohteeksi monenlaisille pareille, sillä tästä maasta löytyy paljon kaunista luontoa, mutta myös tasokkaita hotelleja ja rauhallisia rantoja. Hintakin on ainakin vielä kohtuullinen, eikä lento tänne turkoosin veden äärelle kestä kuin vajaat 3h Helsingistä! Lisäksi maahan voi matkustaa moneen aikaan vuodesta riippuen, nauttiiko auringon palvonnasta vai vuoristossa vaeltamisesta. Kerronkin seuraavaksi omia reissukokemuksiamme ja matkamme parhaita paloja häämatkavinkkien näkökulmasta.


Kroatia olisi minusta mainio häämatkakohde, sillä sieltä löytyy jokaiselle jotakin, se sijaitsee sopivan matkan päässä Suomesta, mutta tarjoaa kuitenkin tyystin erilaisen ympäristön, jossa on helppoa päästä irti arjesta. Meidän lomalle sijoittui Igranen kylään, joka sijaitsee noin kahden tunnin ajomatkan päässä Splitistä etelään, Kroatin etelärannikolla siis oltiin. Tämä seutu on todella kaunista, sillä maan jylhä vuoristo ulottui aivan rannikon läheisyyteen. Igranen kylä oli hyvin pieni kylä, jossa näki palasen myös aitoa Kroatiaa. Pidinkin tässä maassa siitä, että täällä ei ollut vielä ihan älytöntä turistirysää, hotellia hotellin vieressa, vaan luonto ja paikalliset ihmiset olivat lähellä. Monet häämatkallekin lähtijät haluavat omaa rauhaa. Tällaiset pienet kylät varmasti tarjoavat sellaista!


Mitä häämatkalla Kroatiassa voisi sitten tehdä? Luonnolta kiinnostuneille pareille tämä maa tarjoaa todella paljon. Erityisesti vuoristo on täynnä mahdollisuuksia, sillä joka puolella on kylttejä, jotka ohjaavat metsään ja vuorille merkityille vaellusreiteille. Osa näistä reiteistä on muutaman tunnin kävelyjä, osa mahdollistaa pidemmänkin vaelluksen. Luonnossa liikkuminen on siis tehty helpoksi, vaikka maasto onkin aika vaikeakulkuista ja vaatii siksi hyvä varusteet :)



Vuoristo tarjoaa kävelyn ja vaeltamisen ohella mahdollisuuksia myös vesiaktiviteetteihin! Kävimme Mikon kanssa yhden järjestetyn retken, jossa laskimme kolme tuntia alas yhdessä kahdeksan muun retkeläisen ja oppaan kera. Oli sopivan jännää ja välillä rentoa, kaunista maisemaa ja niin kirkasta vettä! Laskimme n. 11km Cetina jokea alas Omisin kaupunkiin. Suosittelen ehdottomasti vähän extremeä kaipaavalle! Vesi oli paikoitellen +11asteista, joten me ei uskallettu uimaan, mutta veneessä oli ihan huippukivaa!


Muitakin vesiaktiviteetteja kokeilimme, nimittäin polkuveneilyä ja vesiskootterilla ajoa (tai minä turvauduin kyytissä istujaksi). Niiden lisäksi ainakin meidän lähellä oli myös mm. parasailing-mahdollisuus, joten toimeliaille löytyy kyllä tekemistä! Polkuveneen kyydistä snorklailimme myös moneen kertaan, kirkasta vettä on nimittäin kaikkialla! Veden alla ei näkynyt mitään huiman värikästä, mutta sen sijaan porukkamme bongasi erilaisia kaloja, jättiläissimpukoita sekä rapuja, joten snorkkelikin kannattaa pakata mukaan. :) Polkuveneillen pääsee myös mukavasti tutkimaan lähirannikkoa ja ranta sekä meri näyttävät niin kauniilta mereltä päin!


Meiltä jäi vielä näkemättä pari hienoa luonnonpuistoa, joista erityisesti Plitvicen puistoa on kehuttu todella paljon kauniine vesiputouksineen ja korkeuseroineen (ylempi kuva vesiputouksista). Tämä luonnonpuisto sijaitsee sisämaassa ja paikallisen oppaan mukaan paras aika vierailla siellä on kesäaika, sillä talvella nämä putoukset ovat jäässä ja keväällä koko laakso on sulamisveden peitossa. Ensi kerralla sitten, varmasti näkemisen arvoinen ja romanttinenkin paikka! Toinen, vähän lähempänä turistikohteita oleva luonnonpuisto on nimeltään Krkan kansallispuisto, jossa on myöskin vesiputouksia, mutta vähän pienemmässä mittakaavassa. Ainakin Finnmatkat järjesti sinne retkiä ja jos lomamme olisi ollut pidempi, olisimme kyllä käyneet siellä :)



Kaunista luonnon ohella Kroatiassa olivat myös pienet idylliset kylät ja luostarit. Niitä oli jokapuolella, joten varmasti sinunkin matkallesi osuu joku luostari tai kirkko. Suurin osa kroatialaisista on katolilaisia, mutta myös ortodokseja ja muita uskontoja maasta löytyy. Olisimme halunneet käydä lähiluostarissamme, mutta emme onnistuneet olemaan sen luona ovien ollessa auki. Ensi kerralla sitten! Sen sijaan ihalilimme Igranen ja Makarskan kylässä kyläkulttuuria sekä historiallista arkkitehtuuria, ja Makarskassa on muuten aivan ihanalla paikalla mahdollisuus jättää myös rakkaudenlukko ikuisen rakkauden merkiksi <3. Ystävämme kävivät myös Dubrovnikissa sekä Mostarissa, joita pitivät. Muitakin kaupunkeja on paljon, jos pitää historiasta. Myös ostosmahdollisuuksia on varmasti enemmän isoissa kaupungeissa. 



Ostosmaa Kroatia ei tosiaan ole, jos on kiinnostunut halvoista vaatteista ja asusteista. Niitä toki on vähän, ehkä isommissa kaupungeissa enemmänkin, mutta hintataso ei ole erityisen halpaa. Sen sijaan laventelituotteet ja oliiviöljy tuntuivat olevan tämän maan juttu ja mukaan tarttuikin näitä tuotteita. Monet tuotteet oli myös tuotettu paikallisesti ja luonnonmukaisesti, mikäs sen ihanampaa kuin tukea paikallista käsityötä! Lisäksi tässä maassa ihmiset ovat todella ystävällisiä ja kaupoissa saa katsella omassa rauhassa pohtien ostoksia.


Ruokakulttuurista saimme myös pienen maistiaisen hotellilla ja sen lähialueilla. Käsitykseni mukaan Kroatin suurin elinkeino liittyy mereen ja kalastukseen, joten paljon erilaisia mereneläviä oli tarjolla erilaisista kaloista simpukoihin ja mustekaloihin. Maistelin useampia kaloja ja pidin niistä kovasti :) Myös pizzaa täällä osattiin ainakin meidän mielestä tehdä, liekö Italian läheisyys tuonut taidot :D


Hotelleja maasta tosiaan löytyy moneen makuun, varmasti jokaiselle jotakin. Mahdollista on myös mennä joko valmismatkalle tai sitten ihan omatoimireissulle, molemmista olen kuullut hyviä kokemuksia. Vettähän täällä voi juoda, joten turistitaudeilta usein vältytään myöskin. Meidän hotellimme oli Finnmatkoden Adriatic Beach by Karisma, rauhallinen ja kaunis aikuisille suunnattu hotelli, jonka maisemat olivat huikeat. All inclusive sisälsi myös paljon ihanaa ruokaa ja huoneet olivat siistejä! Klikkaa täältä lukemaan hotellistamme lisää tai tsekkaa esim. hotels.com:sta maan muita hotelleja ja momondosta lentolippuja. :)



Kokonaisuutena Kroatia oli minusta ehdottomasti vierailun arvoinen maa ja paljon jäi vielä viikossa näkemättä. Kroatia sopii myös monenlaisille hääpareille, sillä sieltä löytyy sekä kulttuuria, luontoa että kirkasta vettä vain lyhyen lentomatkan päässä. Ja kesällä kelit ovat aurinkoa rakastaville parhaimmillaan! Vanhempani vierailivat Pohjois-Kroatiassa toukokussa ja pitivät kevätsäästä, sillä silloin pystyi hyvin patikoimaan. Pohjois-Kroatiasta tehdään myös veneretkiä Venetsiaan, joista varmasti saa ihanaa häämatkafiilistä :) Meidän lomamme sai hääfiilistä siitä, kun ystäväpariskuntamme kertoi menneestä kihloihin ja piti meillä yllätyskihlaiset lomamme alussa (he olivat tulleet vähän meitä aikaisemmin lomakohteeseen, jolloin mies oli kosinut <3). Olikin ihanaa nähdä näiden kahden onnellisen hääintoilua ja onnellista yhdessäoloa, sitten meidän häiden jälkeen pääsenkin suunnittelemaan heidän häitään ulkoimailla ja vielä kaason roolista!! <3 

Mutta tässä siis Kroatian häämatkavinkkejä, minusta maassa oli parasta puhdas luonto, vuoret sekä kirkas vesi, kannattaa ehdottamasti käydä, ja jos ei häämatkalla, niin ihan vaikka muuten vaan lomalla! :)



perjantai 28. elokuuta 2015

Vuosi romanttisesta kihlautumisesta

Tasan vuosi sitten, 28.8.2014, rakas tuleva mieheni järjesti minulle yllätystentäyteisen päivän, jonka jälkeen hän kosi minua. En ole kertonut tästä päivästä vielä täällä, joten ajattelin, että nyt voisi olla oikea hetki palata niihin tunnelmiin ja fiiliksiin, kun päätimme virallisesti aloittaa hääsuunnittelun ja jakaa tulevaisuuden elämämme yhdessä <3

Vuosi sitten heräsin siihen, että Mikko tuli sängyn viereen pieni täytetty kroissantti mukanaan (minun herkkua). Söin hyvillä mielen tämän kroissantin, jonka jälkeen Mikko pyysi minua laittamaan itseni valmiiksi. Olimme siis pari päivää aiemmin tulleet ulkomaanreissulta ja kummatkin lomalla. Olin vähän hämilläni, että mitä minun pitää pukea päälleni ja mitä ottaa mukaan ja mihin oikeen meennään. Mikko sanoi vain, että "laita ihan perus kouluvatteet" ja hän huolehti pakkaamisesta. Tein kuten käskelttiin ja sivusilmällä seurasin hämmentyneenä, mutta samalla ihanan jännittyneenä, kun Mikko pakkaili minulle laukkuun lehden, uimavaatteet, snorkkelin (?!?) ja muuta tavallista tai vähän ei-niin-tavallista. Ja sitten mentiin!

Ajelimme paikallisen kylpylähotelli Rauhanlahden pihaan ja ajattelin, että menemme uimaan. Ihan niin ei kuitenkaan käynyt, sillä menimme sisään, Mikko istutti minut sohvalle ja kävi sillä välin jossain. Hetken päästä hän tuli hakemaan minut ja vei minut hotelliaamiaiselle (jälkikäteen Mikko kertoi, että pienen kroissantin idea oli vain pitää nälkää hetken, minä kun olen tunnettu siitä, että haluan aamupalaa samantien sängystä noustuani^^). Hotelliaamiainen oli todella hyvä ja ympäristö mukavan rauhallinen. Söimme rauhassa ajan kanssa. 

Tämän jälkeen Mikko sanoi minulle, että hae reppusi autosta. Lähdin hakemaan reppua ja otin samalla Mikonkin repun. Ajattelin, että nyt menemme sinne kylpemään. Kuitenkin Mikon reppua nostaessani olin aivan hämmentynyt,  sillä tunsin sen olevan tyhjä. Lisää yllätyksiä siis luvassa! Kävelinkin takaisin aulaan reput mukanani ja ensimmäisenä sanoin Mikolle, että miksi sinun reppusi on tyhjä? Mikko vain vähän naurahti ja sanoi, että mennään. Sitten Mikko johdatti minut alakertaan, spa-puolelle, ojensi minulle mukaan pakkaamansa lehden ja sanoi, että odota tässä, sinua tullaan kohta hakemaan. Oli hirmuisen jännittävää istua siinä 10min, kun ei tiennyt, mikä odotti. Seuraavan tunnin vietin rentouttavassa hieronnassa :)

Hieronnasta palattuani Mikko odotti minua aulassa ja lähdimme yhdessä autolla kotipihaa kohti. Pihassa Mikko sanoi minulle, että kävisinkö hakemassa kaupasta meille jäätelöt. Olin ensin sitä mieltä, että ei minulla tee mieli jäätelöä, mutta Mikko sai minut suostuteltua :D Kun palasin lähikaupasta, jätin auton parkkiin ja kävelin asuntomme ovelle. Avatessani oven ymmärsin, että nyt on kosinnan hetki (olin jo vähän uumoillut sen tapahtuvan tänään, koska tällaiset yllätykset ei ole ihan arkipäivää, mutta hetkeä en tiennyt)! Kotimme oli koristeltu ruusunterälehdillä, kynttilöillä ja kauniin värisillä neilikoilla. Olin ihan häkeltynyt, että missä välissä tämä kaikki oli tehty! Kun seurasin tätä kukkakujaa, löysin Mikon olohuoneestamme seisomassa komeana puku päällä sydänlappu kädessään. Kun tulin huoneeseen, Mikko tarttui minua kädestä kiinni, luki paperistaan kädet ja ääni vähän väristen 10 asiaa, miksi hän rakastaa minua, tämän jälkeen polvistui ja kysyi, tulenko hänen vaimokseen <3 Vastasin heti silmät liikutuksesta vähän kosteina, että tottakai, jonka jälkeen halasimme ja olimme onnellisia yhdessä <3



Tällainen päivä minulla oli vuosi sitten. Olin aina unelmoinut romanttisesta kosinnasta  sekä miehen polvistumisesta ja olin niin onnellinen, kun unelmieni mies oli järjestänyt minulle tällaisen päivän, enkä minä ollut osannut arvata mitään. Mikko oli todella nähnyt vaivaa, käyttänyt aikaa valmisteluun ja tehnyt päivästä todella minun näköiseni <3 Minusta paras kosinta on aina pariskunnan näköinen ja tämä päivä sopi meille täydellisesti, minä kun nautin pienistä yllätyksistä, hemmottelusta ja romanttisesta yhdessäolosta. Iltapäivällä kävimme vielä ostamassa sormukset (olin jo valmiiksi sanonut, että haluan valita itse sormukseni) ja vietimme päivän vain kahdestaan. Seuraavana päivänä alkoi sitten soittelurumba äideille ja ystäville :)


torstai 27. elokuuta 2015

Sormusten teettäminen, vaihe 2

Eilen kävimme toisen kerran kuopiolaisen korusepän ja -suunnittelijan Hanna K:n luona jatkamassa teetettyjen sormusten suunnittelemista (lue ensimmäisestä vaiheesta täältä). Tämän tapaamisen tavoitteena oli nähdä suunnitelmat meidän sanallisesti kuvailemista sormuksista ja työstää niitä eteenpäin. Vähän jännitin tapaamista, sillä odotan sormukseltani aika paljon.

Mikon sormuksen suunnitelmat olivat aika hyviä ja ne eivät kaivanneet kuin pientä hiomista ja lisäideointia. Mikolle oli myös liki vastaavanlaista kuviointia mallina valmiina, mikä auttoi pohtimaan yksityiskohtia. Mikon sormuksen lähtöideana oli tosiaan tämä Lumoavan Hunaja sormus, mutta tästä tulee astetta persoonallisempi ja aaltoilevampi sekä yksityiskohdilla häystetty :)


Minun sormuskuvista en ollut aluksi varma pidinkö vai enkö. Siihen vaikutti varmasti se, että mallikuvat olivat reaalikoossa, enkä ollut koskaan ennen nähnyt piirrettyjä sormuskuvia, niin niistä oli aika hankalaa saada kuvaa, mikä näyttää sitten luonnossa minkäkinlaiselta. Hetken kuitenkin ideoita pyöritellessäni pääsin suunnittelun makuun ja osasin kertoa, millaisia muutoksia kaipaan. Minulle on erityisen tärkeää, ettei sormusten väliin jää rakoa, mihin erityisesti keskitymme. Lisäksi aloin himoitsemaan vähän suurempaa keskikiveä, voi ei :D Mutta keskustelun jälkeen minulle tuli jälleen luottavainen mieli, kyllä täältä minulle vielä unelmien sormus saadaan. Ja ennen kaikkea innostuin pienistä persoonallisista lisistä, joita ei kaupan sormuksista löydy! Ja keksi lennosta vielä vähän lisää persoonallista yksityiskohtaakin sormukseen^^ Tässä vähän minun alkuperäistä ideakuvasuuntaa:





Kokonaisuutena minulle jäi innostunut ja hyvä fiilis, sormusten teettäessä kun saa olla itse ihan jokaisessa vaiheessa mukana ja tehdä muutoksia viime metreille saakka. Seuraava vaihe miellä on muutaman viikon päästä, jolloin suunnittelija tekee meille hopeset mallirungot, josta Mikko näkee oman sormuksen mahdollista alustavaa kuviointia ja paksuutta, ja minä voin mallata paksuuden ohella sormuksen istuvuutta kihlasormukseni kanssa - seuraavaa kertaa siis odotellessa :)

PS. Eilen lähti Save the date -kortit tilaukseen, vähän jo jännittää, että onnistuuhan ne :)

tiistai 25. elokuuta 2015

Äidin sukkanauha

 Sukkanauha on yksi perinteisistä hääasusteista, joka ei niinkään ole tarpeellinen, mutta silti hyvin monelle tärkeä osa hääkokonaisuutta - onhan se niin perinteinen hääjuttu. Amoriinista lukemani tiedon mukaan sukkanauhan perinteet ulottuvat 1500-luvulle jolloin ajateltiin, että pala hääpuvusta tuottaa onnea. Siksi vieraat repivätkin hääjuhlan aikana paloja morsiamen puvusta (olisi ihan kamalaa, jos yhä tehtäsiin näin!!), minkä jälkeen morsian ryhtyi heittämään vieraille itse palasia asustaan. Yksi tällainen helposti heitettävä osa oli sukkanauha. Tästä siis juontuu perinne heittää häissä sukkanauha ja nykyisen tavan mukaan mies poistaa tuoreen vaimonta sukkanauhan ilman käsiä, jonka jälkeen hän heittää sen naimattomille miehille, samalla saa siis hauskan leikin aikaan :)

Sukkanauhaan ydistetään usein myös muita hääperinteitä: jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua ja jotain sinistä. Tästä minunkin ideani lainata äidin sukkanauhaa lähti! Lisäksi minusta oli ihana ajatus, että saan pitää jotain omalla äidillä hääpäivänä läsnäollutta asustetta myös itse omana tärkeänä päivänäni. Ehkä se tuo myös onnea^^ Siispä etsimme äidin kanssa hänen sukkanauhansa, johon tykästyin heti ensi näkemältä! Ja minusta oli ylipäätänsä ihanaa, että äiti halusi lainata minulle sukkanauhaansa ja ehdotti sitä vielä itse. Minusta tämä kaunis hennon sininen sukkanauha on juuri sellainen sopivan perinteinen, mutta kaunis ja naisellinen. Lisäksi tämä sukkanauha on erityisen spesiaali, sillä se äitini vanha<3



Ihan näin helpolla en kuitenkaan päässyt, sillä tämä sukkanauha oli reilussa 25 vuodessa vähän venähtänyt, joten se ei pysynyt jalassani :D Siispä tuunaammekin äitini kanssa tätä nauhaa ompelemalla siihen kapean kuminauhan. Ja koska tämä sukkanauha on sininen, saan siitä helposti hääehdon "jotain sinistä" täytettyä. Toisaalta minua houkuttaisi myös kirjailla häämekon helman sisäpuolelle meidän nimikirjaimet ja päivämäärä sinisellä langalla, saa nähdä^^ Lisäksi saan täytetty ehdon "jotain lainattua", sillä sovimme äitini kanssa, että annan sukkanauhan hänelle häiden jälkeen takaisin. Onhan tämä kyllä myös "jotain vanhaa", mutta ehkä pääsen vähän liian helpolla, jos nämä kaikki täyttyy yhdellä nauhalla^^ Ja taitaa minulle muutakin vanhaa tulla.

Mutta koska sukkanauha on äidin ja muutenkin lainattu, en missään nimessä halua, että sitä heitetään häissä. Siksi minulla onkin suunnitelmissa hankkia toinen heitettävä sukkanauha ja kovasti olen uhannut tehdä sen itse :) Minusta olisi jotenkin ihanaa väkertää itselle sukkanauha, joku aika simppeli, mutta se olisi sitten itse tehty. Vähän suunnittelin myös käyttäväni siinä kierrätettyä vanhoja kankaita, mutta viime kotikäynnillä en ehtinyt selata jämäkankaita läpi, joten tämä on vielä ideatasolla. Silloin se tulisi ilmaiseksi, oma kädenjälki näkyisi taas jossain hääjutussa ja tuntuisihan se mukavalta ja spesiaalilta käyttää äidin vanhaa sukkanauhaa sekä omatekemää sukkanauhaa. Kerron lisää, kunhan pääsen tämän asian kanssa eteenpäin. Miehen pitää vain olla tarkka, että ottaa oikean sukkanauhan sitten hääpäivänä jalasta :D


sunnuntai 23. elokuuta 2015

Häämekkoja sovittamassa

Nyt olen taas kotona lomalta kotiutuneena ja uusia hääajatuksia täynnä :) Ihan ensimmäisenä haluan palata vielä hetkeen, eli reilun viikon taaksepäin, jolloin kiersin Helsingissä sovittelemassa häämekkoja ja löysinkin sen oikean! Samalla laittelen vähän kuvia sovittamistani mekoista, joista osa muistuttaa enemmän, osa vähemmän, minun täydellistä häämekkoani. Kuvaa juuri minun mekosta saatte odottaa häihin asti, mutta tässä kuitenkin vähän maistiaisia siitä, millaisia mekkoja käytin päälläni ennen kuin olin varma, että olen häämekkoni löytänyt.

Lähdin siis toiselle sovituskäynnilleni Helsinkiin (Lue ensimmäisestä sovituksesta Oulussa täältä) ja valmistauduin sovitukseen sillä asenteella, että täältä saatan vaikka löytää sen mekkoni (muita valmistautumisvinkkejä löytyy tarkemmin täältä). Ensimmäisenä suuntasin siis Niinattareen, Suomen nimekkäimpään hääpukuliikkeeseen, sillä uskoin sen laajan valikoiman tarjoavan minullekin sopivia pukuja ja halusin myös kokea mekkosovituksen tässä tunnetussa liikkeessä. Sovitustuntiin mahtui monia mekkoja merenneidosta hyvinkin näyttäviin laahuksiin ja minulle meinasi olla vaikeaa osata valita, mikä mekko miellytti minua eniten. Käytin kuitenkin paria mekkoa uudelleen päälläni ja silloin löysin suosikkini (myös äidin ja ystävän suosikki), mutta en osannut vielä tehdä päätöstä. Täällä ei saanut ottaa kuvia, mutta löysin netistä saman merkkisiä mekkoja, joten ainakin hyvin tämän tyylisiä mekkoja käytin päälläni ja yllätyksekseni pidin niistä:



Niinattaresta minulle jäikin mieleen kattava mekkovalikoima ja ainakin minun tyyliini sopivia mekkoja oli paljon. Lisäksi mieleeni jäi asiantunteva ja ammattimainen palvelu mukavalla ja rennolla otteella, sillä koko sovituksen ajan minua palveli vähintään yksi myyjä ja sain hyviä neuvoja, rehellisiä mielipiteitä ja kannustavia kommentteja, mutta silti minun kommenntejani pidettiin kaikkein tärkempinä. Hintataso tässä merkkiliikkeessä on tietysti hieman kovempi, n. 1000e kieppeillä pelkkä mekko, mutta vaikka hinta kuulostaisi kohtuuttomalta, saa tästä liikkeestä varmasti kattavan kuvan siitä, millainen mekko sopii itselle, tietenkin riskinä on löytää mekko, johon rakastuu^^

Seuraava kohde oli Juhlapuku Bella, joka sijaitsi aivan Niinattaren vieressä ja sainkin mennä sinne jo ennen sovittua aikaa. Myös täällä palvelu oli ystävällistä ja minun ehdoilla mentiin täysin. Mekkovalikoima oli huomattavasti pienempi, mutta löysin täältäkin monia sovitukseen sopivia mekkoja. Nämä mekot eivät kuitenkaan yltäneet Niinattaresa ihastumani mekon tasolle, mutta jos olisin tullut tänne ensin, olisin tosissani miettinyt useampaa mekkoa. Nautin kuitenkin sovituksesta täysillä :) Hintataso tässä liikkeessä oli alhaisempi, olisiko minun lempimekkoni saanut n. 600e ja siihen sisältyi mekon mittatilaustyönä teettäminen sekä korjaukset, eli huomattavasti halvemmalla pääsee! Ja mekkoja löysin niin iltapukumallisista hyvinkin kuninkaallisiin hohtaviin laahuspukuihin, monenlaista siis löytyy. Tässä liikkeessä myös kannustettiin ottamaan kuvia ja olikin ihanaa, kun pystyi palaamaan näihin mekkoihin kuvien kautta:





Tässä välissä tarvitsimme lounastauon, jonka jälkeen jatkoin kaksin äitini kanssa vielä kohti Stillissimaa, jonne ei tarvinnut loppuunmyynnin takia varata aikaa. Satuimme liikkeeseen hyvään aikaan, juuri ennen ruuhkaa, ja saimme heti myyjän palvelemaan meitä. Tämä myyjä myös löysi minun tyylisiäni mekkoja heti useamman ja ei muuta kuin sovittamaan! Näistä mekoista suurin osa oli -50%, mutta vuoden 2016 mallit -30%. Palvelu oli kiireestä huolimatta asiantuntevaa ja ystävällistä, kannattaa vaan varautua siihen, että peiletessa katselemassa on monia muitakin silmäpareja :) Löysin täältäkin kauniita mekkoja, joiden hinta vaihteli 500-800e, mutta siitä huolimatta minua kutkutti palata Niinattareen vielä varmistamaan sen paikan suosikkimekkoni. Tässä kuitenkin tämän liikkeen mekkosaldoa:


Näissä mekoissa oli tosiaan monessa ideaa, josta pidin, mutta kuitenkin se täydellisin mekko odotti minua Niinattaressa ja näytti vain niin paljon paremmalta kuin yksikään näistä mekoista. Näiden mekkojen sovituksen jälkeen olin varma, että tiedän valinnan olevan oikea (lue lisää mekkofiiliksiäni täältä). Nyt odottelen innoissani oikean kokoisen mekon saapumista ja fiilistelen mekkokuvaa koneelta harva se päivä :D Kauniita häämekkoja on paljon ja olisin varmasti ollut moneen muuhunkin mekkoon tyytyväinen, mutta näillä sovituksilla yksi tuntui van parhaalta. Valitsemani mekko nousi siis ylitse muiden, sai minut näyttämään kauniilta morsiamelta ja uskon, että sen sopivampaa ja minun tyylisempää mekkoa en tule löytämään<3

torstai 13. elokuuta 2015

Se täydellinen häämekko

Nyt se tapahtui, minä löysin sen täydellisen häämekon, juuri sen minulle oikean ja kaikkein sopivimman!!! <3 Olen niiiiin innoissani ja onnellinen ja samalla vähän häkeltynytkin, että nyt se sitten tosiaan löytyi, enkä hetkeäkään ole katunut! Nimittäin eilen kiertelimme äidin ja hyvän ystäväni kanssa kolmessa helsinkiläisessä häämekkoliikkeessä (Niinatar, Juhlapuku Bella ja Stillissima, tässä järjestyksessä). Ensimmäisessä liikkeessä muutaman puvun jälkeen minulle tuli fiilis, että voi ei, kaikki näyttää hyvältä - ja siis ihan tosi moni malli. merenneidosta hyvinkin näyttävään pitsikoristeltuun pukuun. Myyjät vielä puhuivat, että minulla on merenneitovartalo, mutta itse vähän kuitenkin vierastin sen mallista mekkoa minulle hääpuvuksi, jonnekin muualle sitten joku päivä :) Mutta sitten vedin tämän mekon päälleni ja tykättiin siitä kaikki kolme, eikä oikein keksitty mitään korjattavaa. Jäin kuitenkin vielä pohdintaan ja jatkettiin muut liikkeet läpi, joista löytyi myös ihan potentiaalisia vaihtoehtoja. Kuitenkin palasimme Niinattareen, sillä tämä mekko oli jättänyt jälkensä mieleeni, ja kun vedin tämän mekon päälleni kaikkien välissä sovittamieni mekkojen jälkeen, sain tunteen, että tämä se on, eikä mikään muu tuntunut enää edes vaihtoehdolta. Liikkeessä oli yhtä aikaa kaksi muuta morsianta saattueineen ja astuessani peilin eteen kaksi peilin edessä istuvaa naista totesivat yhteen ääneen "vau, miten kaunis puku". Ja tunsimme yhdessä äitini kanssa, että tämä on minulle täydellinen ja juuri oikea. Tunsin itseni morsiameksi <3

Kunhan saan äidiltäni sovituskuvia, kerron teille vähän tarkemmin eri liikkeistä, sieltä löytyvistä malleista, hintatasoista ja omista kokemuksistani. Nyt haluan keskittyä tähän unelmien häämekon löytämisen fiilikseen - se on muuten ihan mahtava! Kun mekko oli laitettu tilaukseen, astuttiin äidin kanssa ulos liikkeestä ja vasta sitten oikeastaan ymmärsin, että nyt unelmieni mekko on laitettu tilaukseen. Silloin aloin hymyilemään, tunsin mahanpohjassa pientä kutinaa ja olin aivan käsittämättömän innoissani, että tuo mekko on nyt minun. Samalla hetkellä tunsin sen onnen, mikä häämekon löytämisen jälkeen kuuluuki tuntea ja melkein liikutuin kyyneeliin. Ihanaa! <3 Illalla juhlistimme mekon ostoa Mikon kanssa valkkarilaseilla ja tänään en voinut melkein irrottaa katsettani mekkokuvasta (kun sain äidin kameran hetkeksi käsiini). Vilautin kuvaa myös Mikolle, sen enempää hän ei sitä sitten näekään. Kuvan halusin kuitenkin näyttää tässä vaiheessa, niin Mikko tietää mekon tyyliä, ja halusin tunteen, että hänestäkin mekko on täydellinen ja hän sai samalla sopivan kuvan millaista pukua itselleen etsii. Sitten kun helma on lyhennetty, mekko juuri minun kokoani ja kampaus ja kaikki, niin sellaisena Mikko näkee minut vasta hääpäivänä kuvauksissa<3

Jatkan hymyilyä varmaan vielä pitkään, enkä malta odottaa, että saan mekon ihan oikeasti itselleni! Sitten sitä varmaan sovitellaan joka viikko :D Aion kuitenkin näyttää mekon päälläni vain perheille ja kaasoille, muut saavat odottaa hääpäivään, sillä minusta se on ihanan kutkuttava fiilis odottaa sitä hetkeä, kun näkee ensikertaa morsiamen ja se on jotenkin niin ainutlaatuinen, että sitä kannattaa odottaa kirkkoon asti :) Nyt saan myös luvan kanssa alkaa etsimään asusteita, joiden tiedän sopivan tähän mekkoon. Tiedän, että tämä on mekko, joka päällä haluan mennä naimisiin unelmieni miehen kanssa, enkä varmasti löydä parempaa mekkoa, sen verran monta kymmentä tuli päälle vedettyä <3 Kiitos kaikille makutuomareille molemmilla reissuilla, teistä oli hirmupaljon apua! Mekkointoilu jatkuu varmasti pitkään ja aionkin nauttia tästä tunteesta nyt täysillä! 

PS. Seuraavan viikon lomailemme Kroatiassa ja reilun viikon päästä kerron teille matkakokemuksia ja vinkkejä häämatkasta Kroatiaan (hotellissamme järjestetään monenlaisia hää- ja pariskuntapaketteja). Lomatunnelmista lisää siis viikon päästä, jolloin varmaan jo puhkun intoa päästä kertomaan teille tänne mekkosovituksista ja reissustamme :) Tässä kuitekin ennen lomalle lähtöä vähän vielä kuvan kautta sitä onnen, ilon, helpotuksen, jännityksen, innostuksen, hymyn ja rakkauden täyteistä fiilistä, kun se oikea mekko löytyy<3





tiistai 11. elokuuta 2015

Vinkkejä häämekon sovitukseen

Huomenna on jälleen aika astua häämekkoliikkeisiin, pukea erilaisia kauniita valkoisia mekkoja päälle ja pyörähdellä peilin edessä pohtien, olisiko tämä se oikea mekko. Tällä kertaa sovitusreissuni suuntaa kohti Helsinkiä ja vähän suurempia hääpukuliikkeitä, ja toiveekkaana jo odotankin, että saatan vaikka palata tältä reissulta the häämekko mukanani! Ajatuksena se myös hieman jännittää, nytkö se päätös pitäisi osata tehdä? En kuitenkaan lähde reissulle tälläkään kertaa yksin, vaan minulla on jälleen äiti mukana ja toisena makutuomarina hyvä ystävänä, kesän 2016 morsian hänkin - unohtamatta kaasojen viimekertaisia mielipiteitä muistissa :)

Mutta miten häämekkosovitukseen valmistaudutaan? Viime kerrasta kokeneena tässä listattuna  minun mielestä tärkeitä vinkkejä, miten valmistautua mekkosovitukseen. Toivottavasti saat niistä itsellesikin vähän apua.


1. Valmistaudu ajatukseen, että lähdet sovittamaan häämekkoja
Minun on ainakin ajateltava etukäteen, että nyt on oikeasti se hetki, jolloin lähden sovittelemaan häämekkoja ja saatan vaikka ostaakin sellaisen tältä reissulta. Tällaisella pienellä valmistautumisella osaan jotenkin eläytyä tilanteeseen paremmin ja nauttia siitä täysillä.

2. Katsele etukäteen mekkoideoita ja ota kuvia mukaan
Minä ainakin huomasin, miten haastavaa on sanallisesti selittää unelmoimastaan häämekosta, etenkin ensisovituksessa. Kannattaakin ottaa suosiolla monia ideakuvia mukaan, joiden avulla ammattilainen kyllä ymmärtää, millaista mekkoa haet, vaikkei sinulla olisikaan mitään tiettyä mekkoa mielessä. Minäkin näytin puhelimeni kautta muutamia mekkokuvia täältä blogista^^

3. Syö aamulla vähän kevyemmin
Osalle tämä voi olla täysin turha kohta, mutta minulle tulee jotenkin parempi mieli, jos en ole ahtanut itseäni aamulla täyteen, sillä silloin tunnen näyttäväni hyvältä. Turvonneena (tai jos olo tuntuu turvonneelta) olisi todella inhottavaa vetää istuvia mekkoja päälle. Minä saankin itseluottamusta siitä, että syön vain vähän kevyemmän aamupalan ennen sovitusta :)

4. Laita itsesi näköiset ja helposti pois otettavat vaatteet
Minusta on tärkeää, että morsian saapuu hääliikkeeseen itsensä näköisessä asussa, sillä uskon siihen, että hääliikkeessä ammennetaan joitain ideaa morsiamen tyylistä sopivia mekkoja etsiessä. Itse pyrin laittamaan siistit omannäköiset vaatteet, joissa tunnen olevani kotonani. Etekin, jos kiertää useita liikkeitä, kannattaa valita myös vaatteet, joiden pukemisessa ja riisumisessa ei mene ihan älyttömästi aikaa, niin pääsee helposti ja nopeasti sovittamaan :)

5. Mieti alusvaatteita
Häämekon alle eivät sovi kaikenlaiset alusvaatteet ja minusta jo sovitettaessa on tärkeää pukea mahdollisimman sopivat alusvaatteet ylle. Minua ainakin vähän häiritsee, jos sovitettaessa olkaimettoman mekon alta paistaa värikkäät olkaimet. Siispä laitan itse päälle sovitukseen valkoiset olkaimettomat rintaliivit sekä vaaleat nätit alushousut, niin sitten on mukavampi pyöriä kopissakin ne päällä.

6. Laittaidu vähän tavallista päivää enemmän
Ainakin minulle häämekkojen sovitus on jotain spesiaalia, joten haluan tälläytyä myös ihan vähän enemmän kuin arkena. Minusta on mukavaa myös laittaa vähän paremmin hiuksia, sillä päivän aikana tulee tuijottamaan itseään paljon peilistä, niin on tärkeää tuntea itsensä kauniiksi. Silloin voi oikeasti keskittyä myös mekkoihin ja saada jo vähän fiilistä itse hääpäivästä.

7. Ota tukijoukkoja mukaan
Häämekon ostos on niin iso päätös, että minä en ainakaan osaisi tehdä tätä päätöstä itse! Sen verran perinteinen haluan olla, että sulhanen ei mekkoliikkeisiin pääse. Tarvitsen kuitenkin makutuomareita mukaan, ja mikäs sen parempaa kuin sovitella mekkoja yhdessä äidin, kaasojen tai parhaiden ystävien kanssa. Tärkeiltä ja sinut hyvin tuntevilta ihmisiltä voi myös todella saada vinkkejä, jotka auttavat sinua oikean mekon löytämisessä. Ja usein tämä hetki on myös heille tärkeä.

8. Vertaile useamman liikkeen tarjontaa
Osalle the mekko tulee eteen heti, jolloin sen voi hyvin myös ostaa. Kyse on kuitenkin aika isosta ostoksesta, joten minä ainakin tarvitsen varmuutta käymällä muutamassa liikkeessä. Ja mikäs sen ihampaa kuin sovitella monia mekkoja, ja samalla saa luottamusta siihen, että ostaa juuri sen itselle parhaiten sopivan mekon.

9. Kuuntele ammattilaisten vinkkejä
Monissa hääliikkeissä myyjät osaavat asiansa. Ole siis sopivasti ennakkoluuloton ja ainakin sovita myyjän suosittelemia mekkoja - siinä ei menetä mitään. Minä ainakin uskon siihen, että joskus itse ei osaa edes ajatella, millainen malli voisi omalle vartalolle sopia. Ammattilainen on kuitenkin aina ammattilainen.

10. Ole rehellinen itsellesi ja luota vaistoosi
Sinä olet morsian ja tiedät loppeen lopuksi kaikkein parhaiten, mikä on paras mekko häihisi. Häämekossa on tärkeintä, että morsian tuntee olonsa kauniiksi ja spesiaaliksi. Luota siis viimeisessä päätöksessä itseesi ja tunteeseesi mekosta. Itseä askarruttavat asiat on myös hyvä sanoa ääneen, silloin niihin voi vaikka löytyä ratkaisu!

11. Annan itsellesi tarpeeksi aikaa
Osa tarvitsee enemmän aikaa tehdä ostopäätös kuin toiset. Jos siis et ole varma päätöksestä, anna itsellesi tarvitsemasi aika harkita, niin sitten voit hyvillä mielin ostaa unelmiesi mekon varmana sen täydellisyydestä.

12. Nauti tästä erityisestä hetkestä
Viimeisenä vinkkinä vielä sovitushetkistä nauttiminen. Minä en voisi kuvitellakaan ostavana häämekkoa sovittamatta, sillä vain kerran elämässä on mahdollisuus mennä hääpukuliikkeisiin, saada siellä hanaa hemmottelua ja vetää toinen toistaan kauniimpia mekkoja päälle. Ja ennenkaikkea nähdä, millainen malli on itselle se paras. Nauti siis tästä spesiaalista hetkestä, se on juuri sinun! Nauti erityisesti siitä tunteestä, kun löydät sen täydellisen mekon ja anna tunteiden näkyä! <3


maanantai 10. elokuuta 2015

Voisiko hääkakkumme maistua tältä?

Häiden etukäteisvuosipäivänä tilasimme tosiaan maistiaiskakun Kuopiosta Konditoria Bebestä, josta  aiomme tilata myös hääkakkumme. Kävimme keväällä jo kerran kyseisen leipomon kautta maistelemassa kakkuja (lue lisää täältä), mutta silloin ei oikein osattu vielä päättää yhtään mitään:D Niinpä tilasimme nyt kahdella eri makuyhdistelmällä maistiaiskakun, jonka saimme oikein edullisesti ja edelleenkin todella hyvällä palvelulla! Hakiessamme kakkua saimme mukaamme myös yhdet ylimääräiset kakkumaistiaiset, joista tuli tosi hyvä mieli :)

Mutta tällä kertaa maistelimme seuraavia yhdistelmiä: 
- valkosuklaa-lime
- vadelma-cointreau
- suklaa-baileys (nämä oli ne ylimääräiset)

Ja kakussa oli tosiaan marsipaani päällä, sillä halusimme maistella, miltä se maistuu.
(Minulla oli vähän ennakkoluuloja tätä kakunpäällystää kohtaan^^)

 Tällainen pieni n. 9hlön kakku siis tilattiin.

 Koska samassa kakussa oli kahta makua, oli merkkien avulla helppo tietää, mitä söi :)
(ja tässä kakussa ei ollut tarkoituskaan panostaa ulkomuotoon)

Ja tässä vielä nämä extrat!

Sitten ei muuta kuin maistelemaan! Yhdisteltiin sekaisin vähän kaikkia makuja, jotta saatiin varmistusta suosikeille. Ja maistelujen tuloksena todettiin, että lime ei ole meidän lemppari, vaikka ihanan raikas hedelmä onkin. Lisäksi todettiin, että valkosuklaa on kaikessa ihanuudessaan ehkä vähän liian makea ja tuhti meidän hääkakkuun, kun meille tulee kuitenkin muuta suklaista herkkua ja karkkibuffa  rinnalle, niin halutaan hääkakusta sopivan raikas. Baileys on ihanaa, mutta siinä maistuu ehkä vähän liikaa alkoholi (lapaset saattaa vierastaa sitä, käytetään sitä ehkä johonkin leivonnaiseen sitten). Eli lopputuloksena, näistä meidän suosikki oli vadelma-cointreau (= appelsiinivivahteinen makea likööri). Vadelma oli mukavan raikas ja marjaisa, sillä hyydykkeen joukossa oli oikeaa marjaa runsaasti ja sen kylkeen toi mukavasti kevyttä makeutta tämä cointreau-likööri. Tässä ei myöskään maistu yhtään alkoholi, eikä siinä sitä olekaan, kuin jotain 0,00001% :) Tämä oli siis minusta jo aika hyvä, mutta mies halusi, että selvitellään vielä mansikkan mahdollisuuksia^^ Ja mitä marsipaaniin tulee, se on kyllä kaunis, mutta suurina annoksina minusta vähän purkkaa. Jos siitä kuitenkin saa tarpeeksi ohuen, voisi se olla kakkumme kuorrute :)

Näillä fiiliksillä ollaan siis jo melkein päätetty hääkakkumme maku :D Luultavasti se on vadelma-cointreau tai sitten vadelma korvataan mansikalla. Joka tapauksessa kakkumme tukee olemaan marjaisa, mutta sopivan make,a ja ulkopuodoltaan tyylikkään vaalea. Ihan jokaista vierasta on hankalaa miellyttää 90 vieraan kanssa, mutta pyritään valitsemaan maku, joka on meistä ihana ja voisi sopia meidän mielestä mahdollisimman monelle :) Pientä hiontaa siis vielä tehdään, mutta aika varmoja jo ollaan tästä mausta. Ihanaa, että saa maistiaiskakkuja, niin pääsee vähän mietiskelemään makuja oikeasti ja ompahan hyvä syy vähän herkutellakin :)

lauantai 8. elokuuta 2015

Vuosi häihin - missä mennään

Tällä viikolla, ihan muutama päivä sitten, oli päivä, jolloin sain sanoa tulevalle miehelleni, että vuoden päästä tähän aikaan olen sinun vaimosi<3 Häihin on siis enää alle vuosi! Ihan vasta oli meidän kihlajaiset ja häihin oli liki pari vuotta aikaa. Niin se aika vaan hujahtaa ja häät lähestyy - ihanaa, mutta yhtä aikaa aika jännittävää :) Saanhan kaikki varmasti tehtyä niinkuin haluan ja eihän mitään tärkeää unohdu?! Minusta meidän häiden suhteen ollaan tässä vaiheessa hyvässä aikataulussa ja yritän kokoajan pitää mielessä, että teen asioita hyvissä ajoin, jottei tulisi viimehetken häästressiä. Pitää yrittää vain pitää tämä vauhti päällä, niin aika ei mene liian nopeaa. Tässä vähän päivitystä siitä, missä meidän häiden suhteen mennään näin vuotta ennen häitä.


Kaikki isoimmat jutut häihin liittyen on meillä jo varattu, eli meillä on kirkko, juhlapaikka (jonka kautta tulee liki kaikki ruoka ja juomat), hääkakku (jonka makua tosin vielä harkitaan), kaasot ja bestmanit sekä olemme päättäneet häidemme teeman, suunnitelleet koristeita, avanneet häätilin, aloittaneet sinne säästämisen sekä budjetoineet häiden menot (ja menoista pidetään koko ajan tarkkaa kirjaa). Sormukset ovat mietinnän alla ja teettämisestä ollaan jo keskusteltu (elokuussa saadaan ensimmäiset versiot, jännittävää!). Myös häämekkoja olen käynyt kerran sovittamassa ja ihan kohta menen uudelleen, ja sulhanenkin on pari kertaa pyörähtänyt sovituskopissa. Niin ja onhan meillä myös valokuvaaja ja videokuvaaja ja esiintyjiä häihin ollaan alustavasti jo pyydetty, unohtamatta alustavaa vieraslistaa ja istumajärjestystä. Lisäksi olen alkanut keräämään joitain askartelutarvikkeita jo varastoon ja tehnytkin pieniä koristelujuttuja häiden eteen:) Katso tarkemmin To Do -listastani, mitä kaikkea ollaan jo tehty ja mitä vielä puuttuu.


Tekemistäkin on kuitenkin vielä. Niistä ehkä tärkeimpinä ja kiireisimpinä sormusten lukkoon lyöminen ja teettämisen aloittaminen, sulhasen pukuasioiden päättäminen ja mahdollinen teettäminen, kukkakauppojen kilpailuttaminen ja varaaminen sekä kampaajan ja meikkaajan varauksen vahvistaminen. Myös häämatkan suunnitteleminen ja varaaminen ovat aika kiireellisiä ja ajankohtaisia asioita, kuten häämekon löytäminen ja ostaminenkin, jonka jälkeen voi alkaa sitten asustamaan :) Näihin asioihn pyritään nyt syksyllä erityisesti panostamaan ja pienempiin yksityiskohtiin sitten keväällä ja lähempänä kesää. Hui, ompa sitä tekemistä vielä, mutta jospa asiat loksahtelisivat vähitellen paikoilleen^^ Vielä ei olla tuhlattu kuin muutamia satasia, joten budjetissa ollaan ja toivon todella, että pysytään myös siinä. Ja jos en ole osannut huomioida joitain juttuja, vinkkejä otetaan ilomielin vastaan!


Vuotta ennen häitä onkin hyvä hetki vähän istahtaa ja kartoittaa, missä mennään. Toistaiseksi minä olen vielä oikein tyytyväinen meidän tahtiin:) Samalla vuotta ennen häitä voi vähän fiilistellä sitä tunnetta, miltä vuoden päässtä tuntuu olla naimisissa. Mekin muistimme tätä päivää sen verran, että vietimme illan kahdestaan kotona, juttelimme vähän hääjutuista, mutta ennen kaikkea rentouduimme yhdessä, nautimme hääkakkumaistiaisia ja vietimme laatuaikaa ihan vaan kahden kesken<3 Meistä tuntui hassulta tehdä mitään suurta ja erityistä, hääpäivinä sitten, mutta pieni fiilistely tuntui kuitenkin ihanalta ajatukselta. Kerron kakkumaistiaisista vielä ihan erikseen lähipäivinä, nyt keskitymme vielä hetlen fiilistelyyn ja yhdessä oloon.

torstai 6. elokuuta 2015

Onnellinen morsiusneito

Pyörittelin täällä aikaisemmin morsiusneitoaihetta ja pohdin, onko morsiusneidoilla ikärajaa - hyvin nopeasti tulin siihen lopputulokseen, että ei todellakaan ole! Erityisesti sen jälkeen, kun juttelin morsiusneitoaiheesta muutaman ystäväni kanssa, tulin siihen lopputulokseen, että haluan ehdottomasti Mikon pikkusiskon häihimme morsiusneidoksi. Lisäksi tiesin, että hän saattaisi olla siihen tehtävään myös halukas, mikä lisäsi intoani pyytää juuri häntä tähän tehtävään. Ja muutenkin, hän on ainut pienempi sisarus, mitä meillä kummallakaan on, ja sitä kautta vähän niinkuin omakin pikkusisko. Haluankin jakaa teille fiiliksiä siitä hetkestä, kun pyysin tätä ihanaa nuorta neitoa meidän morsiusneidoksemme. Minulle oli tärkeää, että saan kysyä sitä kahden kesken ja juuri sopivalla hetkellä.

Vietimme eilen kesäpäivää Mikon vanhempien luona ja samalla heräsin pohtimaan, että nyt voisi olla se oikea hetki kysyä Mikon yläkouluikäistä pikkusiskoa morsiusneidoksemme, kunhan olemme jollakin hetkellä sopivasti kahden. Sellainen hetki onneksi tuli ja virittelin aihetta kysymällä, haluaisiko Mikon sisko mahdollisesti jonkin tehtävän häissämme. Kun pikkusisko vastasi tähän myöntevästi, sanoin, että minusta olisi ihanaa, jos hän olisi morsiusneitomme ja kysyin, miltä tämä hänestä kuulostaisi. Samalla hetkellä tytön kasvoille nousi todella onnellinen hymy ja hän vastasi heti innoissaan, että "vau, ehdottomasti"! Ja samantien lähdille juttelemaan mekoista ja kaikesta, mitä hän voisi häissä tehdä, esimerkiksi kävellä kaasojen jälkeen alttarille, suoristaa laahusta, jakaa ruusunterähtiä kirkon ovella tai avustaa pienissä tehtävissä juhlissa. Mutta ennen kaikkea hän saisi häissämme erityisaseman! Minulle tulee edelleenkin hymy huulille, kun muistelen tätä hetkeä, tuntui ihan älyttömän hienolta saada näikin pienellä asialla joku toinen itselle tärkeä ihminen näin onnelliseksi. Kun Mikon sisko kertoi tästä äidilleen, oli hän uutisesta niin onnellinen, että liikuttui kyyneliin. Se oli toinen hetki jolloin tunsin itseni käsittämättömän onnelliseksi ja en osannut muuta kuin hymyillä <3

Olenkin niin onnellinen tästä päätöksestä ottaa meille morsiusneito ja on aivan ihanaa, että tämä on vielä todella innostunut tästä tehtävästä! En malta odottaa, että pääsemme yhdessä katselemaan hänelle mekkoja ja miettimään hääjuttuja. Voisimme vaikka pitää jonkun "tyttöjen hääillan", jolloin voisimme syödä vaikkapa vähän jotain herkkuja (esim. kokeilla jotain häihin sopivaa reseptiä), katsella mekkoja ja tehdä vaikka jotain pieniä hääaskarteluja. Kerron myöhemmin lisää morsiusneidon mekoista ja tehtävistä, mekossa haluan antaa paljon vapauksia, jokin kesäisen juhlava mekko, ehkä vaalean violetti, pastellin vaaleanpunainen, hopeanhohtoinen ja vaalean ruskea voisi toimia, mutta sitä voidaan vielä miettiä. Nyt halun keskittyä tähän hyvään fiilikseen - ihanaa, kun saan häidemme avulla tuottaa toisille näin onnellisia hetkiä<3

maanantai 3. elokuuta 2015

Ripaus häätunnelmaa vihkikirkkoon

Innostuin selaamaan iki-ihanasta Pinterestistä kuvia, kunnes yhtäkkiä keksin lähteä etsimään ideoita siihen, miten voisimme somistaa vihkikirkkoamme - ja innostuin löytämistäni ideakuvista niin paljon, että minun oli ihan pakko päästä jakaamaan niitä heti tänne kaikille teille! :D Minusta monet kirkot ovat todella kauniita jo ihan sellaisenaan, eivätkä ne usein kaipaa amerikkalaistyylisiä paksuja nauhoja ja valoja. Sen sijaan pientä tunnelmaa ja tai hääfiilistä voi kirkkoon aina lisätä! Tässä vielä kuva meidän kirkosta (Nilsiän kirkko), niin pystytten vähän hahmottamaan, miltä ideani voisivat näyttää ihan oikeassa tilassa:



Minusta tämä meidän vihkikirkko on ihan äärettömän kaunis jo tällaisenaan, mutta jotain pientä olin jo alustavasti suunnitellutkin, että haluausin sinne lisää. Alun perin ajattelin kukkia, mutta ryhdyin miettimään, tuleeko se todella kalliiksi, jos ostaa kirkkoon omat pienet kimput rivien päihin ja sitten ihan omat vielä juhlapaikkaan? Luultavasti tulee, ellei samoja kimppuja voi käyttää. Mietimme samojen kimppujen käyttämistä kuitenkin vähän hankalaksi, siksipä innoistuinkin ajatuksesta somistaa kirkkoa pelkällä nauhakoristeella. Ideaa kuitenkin hetken pohdiskellessani löysin ratkaisun ongelmaani: kaunis nauha + morsiusharso = hento yhdistelmä aitoa kukkaa ja koristetta, eikä maksa paljoa! Kuten kuulette, olen aivan innostunut tästä viisi minuuttia sitten saamastani oivalluksesta :D Nämä morsiusharsokimput voisi sitten kätevästi koota vaikka pariin maljakkoon koristamaan juhlatilaa, mutta itse pöytäkoristeita ei tarvitsisi enää tässä vaiheessa kenenkään lisäillä (ja näin harsokukat voisivat myös hetken odottaa, ennen kuin jollakulla on aikaa koota ne maljakkoon) :) Tässä vielä kuvia, jotka saivat minut tämän fiiliksen valtaan:



Kun kukkia laittaisi joka toiseen riviin, ei niitä tarvitsisi niin montaa. 
Ja yksinkertainen nauha pienen kimpun kera on kaunista!



Jos häämme olisivat talvella, olisivat tällaiset kynttilät niin kauniita!
(Lyhty on myös hyvä tulipalosuoja^^)


Ja vielä vähän tälläisia maahan ripoteltuja terälehtiä!

Aika ihania, eikö? <3


lauantai 1. elokuuta 2015

Mitä häälahjaksi?

Tänään kiertelimme Mikon kanssa kaupoissa ja eksyimme muun muassa Pentikin liikkeeseen "ihan vaan fiilistelemään meidän astiastoa" ja samalla vähän pohtimaan, voisimmeko toivoa jotain siihen liittyvää häälahjaksi. Tästä intouduinkin pohtimaan myös tänne, mitä kaikkea voisimme pyytää lahjaksi ja mitä ylipäätänsä yleensä pyydetään häälahjaksi, tai pyydetäänkö mitään. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että lahja EI saa olla velvoite osallistua häihin eikä lahjan hinnalla ole alarajaa! Lahja on vain pieni lisä, jolla muistetaan hääparia ja se saa olla antajansa näköinen, kunhan muistaa hääparin tyylin ja ottaa ainakin suuntaa toiveista :) Siksi minusta onkin hyvä antaa vieraille vähän suuntaa siitä, mitä hääpari voisi haluta ja muistaa tässä se, että mahdollistaa monenlaisten ja kaikenhintaisten lahjojen antamisen, liki kaikki kun usein haluavat jotain antaa. Lahja on kuitenkin antajan kaunis ele, joten minusta kaikista lahjoista tulee olla onnellinen ja ainahan pienet muistamiset on ihania^^ Tässä vähän listaa, millaisia lahjoja olen kuullut hääparille annattevana ja mitä me ehkä voisimme toivoa:

1. Rahallinen tukeminen
. Nykyään on liki enemmänkin sääntö kuin poikkeus, että häälahjaksi pyydetään rahaa, yleisesti häämatkaa varten. Me kuitenkin suunnittelemme varaavamme ja maksavamme häämatkamme jo hyvissä ajoin ennen itse häitä, joten tuntuisi vähän hassulta pyytää jo maksettua matkaa varten rahaa. Sen sijaan ensimmäisen yhteisen asunnon ostaminen on meille ajankohtainen asia heti häitä seuraavana syksynä, minkä takia suunnittelemme tällä hetkellä pyytävämme ensisijaisesti rahaa yhteistä asuntoa varten. Kokonaissummassa sitten käyttäisimme osan asuntosäästötilin varojen kartuttamiseen osan esimerkiksi huonekalujen ostamiseen. Usein liitetään myös tilinumero, johon rahat voi suoraan siirtää, mutta miksei rahan voisi antaa myös jotenkin luovasti, esimerkiksi ripustamalla rahapuuhun pyykkipojilla seteitä tai vaikkapa taittelemalla rahasta lintuja, jotka koristavat lasipurkin sisällä (niin me teimme yhdessä Mikon perheen kanssa hänen sukulaisensa häihin pari vuotta sitten). Näin rahalahjakin jää herlposti mieheen ja siihen voi yhdistää jonkun pienen konkreettisenkin jutun kylkiäisiksi. :)


2. Häämatkaan osallistuminen muulla tavalla
Olen lukenut joskus ajatuksesta, että osa pareista on pilkkonut häämatkalle suunnittelemansa aktiviteetit pienempiin osiin, joista vieras voi valita esim. norsuratsastuksen tai helikopterilennon ja näin ikään kuin ostaa hääparille lahjakortin johonkin häämatka-aktiviteettiin - ihana idea ja näin vieraskin saa tunteen, että hänen rahansa on suunnattu johonkin todella konkreettiseen ja usein myös pieneen luksukseen, josta hääpari on varmasti todella onnellinen!


3. Elämyslahjat
Elämyslahjat kasvattavat myös suosiotaan hääparien keskuudessa ja yhä useampi haluaakin toivoa konkreettisen asian sijaan jotain kokemusta. Esimerkiksi täältä löytyy monia oikein hyviä vinkkejä, joista hääpari voi vaikka etukäteen listatakin, mitkä olisivat heille juuri niitä mieluisimpia. Ihana idea minusta tämäkin, sillä usein ei itse tule raskittua laittaa rahaa vaikkapa vähän ylellisempään kylpyläviikonloppuun tai kuumailmapallolentoon, mutta tätä kautta senkin kokeminen voi olla mahdollista!


4. Konkreettiset lahjatavarat
Osa hääpareista todella tarvitsee ja haluaa jotain konkreettista häämuistoksi ja minäkin tiedän, että osa vieraistamme kokee sen myös mukavammaksi lahjavaihtoehdoksi kuin pelkän rahan. Minusta onkin tärkeää antaa vieraille vaihtoehtoja, joista etsiä itselle se juuri sopivin, sillä lahjan tulee saada näyttää myös antajaltaan! Konkreettisesta tavarasta, erityisesti, jos haluaa jotain tiettyä, on hyvä tehdä esimerkiksi lahjalista, joita netti on pullollaan. Monet kauppaketjut, kuten Sokos, tarjoaa omia lahjapalveluja, jolloin vieraat voivat mennä kyseiseen kauppakeskukseen ja tiedustella sieltä, mitä hääpari on toivonut ja mitä on vielä vapaana. Jos ei kuitenkaan halua sitoutua johonkin tiettyyn ketjuun, voi aina myös tehdä lahjalistan joko nettiin eismerkiksi tänne tai vaikka ihan konkreettisesti paperille ja antaa tämän paperin kaasolle tai äideille, joiden yhteystiedot liitetään kutsun lahjakohtaan. Näin tämä yhteyshenkilö sitten kontrolloi, ettei tuplalahjoja tule ja voi hyvin keskustella myös vieraiden kanssa siitä, mitä sopivaa heidän budjetilleen löytyisi. Meidän lahjalistalle päätyy ainakin Pentikin Valo astiastoamme, josta aiomme ihan konkreettisesti toivoa tiettyjä juttuja, koska osa astioista meillä jo on :) Konkreettisten lahjojen ei kuitenkaan ole pakko liittyä kotiin, nehän voivat olla ihan mitä vaan hääpari sopivaksi näkee :)


5. Lahjakortit
Lahjakorttejakin moni varmasti joko toivoo tai ainakin saa lahjaksi. Ja lahjakortit ovatkin oikein hyvä lahja etenkin jos tietää, mistä hääparilla on ostettavaa, muttei ole ihan varma, mikä juttu kyseistä liikkeestä olisi hääparille se kaikkein mieluisin. Me esimerkiksi saimme kihlajaislahjaksi lahjakortin Pentikille ja oli aivan ihanaa mennä valitsemaan Pentikiltä jotain itse, kuitenkin niin, ettei tarvinnut maksaa mitään :)

6. Itse tehty lahja
Lahjan voi aina tehdä myös itse, esimerkiksi tuunaamalla jotain jo valmista esinettä tai vaikka neulomalla parille heidän näköiset villasukat. Perinteisesti hääparille onkin annettu vaillasukat, joissa on vähän rahaa sisällä, ja mikäs se ihampaa kuin lahja, johon on käytetty aikaa ja kauniita ajatuksia ihan vain hääparia ajatellen! Tai miksei itse tehty lahja voisi olla jotain syötävääkin, jos sellaisia taitoja löytyy, tai vaikkapa itse tehty lahjakortti hemmotteluiltaan lahjan antajan luona!


7. Yhteislahjat
Häihin tullessa ei missään nimessä kannata miettiä, voisiko lahjan ostaa jonkun toisen kanssa yhdessä, sillä minusta ainakin voi! Etenkin, jos on itse vaikka opiskelija ja tuntuu, ettei omalla rahasummalla saa sitä, mitä haluaisi antaa, niin kannattaa ehdottomasti ostaa sitten jotain vähän isompaa jonkin toisen vieraan kanssa yhdessä. Näin pienikin rahasumma on tärkeä ja sillä saa hääparille jotain mieluisaa muistoksi.

8. Itse vieraiden saapuminen on lahja
Monesti hääkutsuun laitetaan, että lahjalla ei ole niinkään väliä, kunhan vieraat saapuvat juhlimaan hääjuhlaa yhdessä parin kanssa - ja me olemme ehdottomasti tällä linjalla! Kutsumme häihimme vain meille tärkeitä ja läheisiä ihmisiä, joiden kanssa haluamme ehdottomasti jakaa yhden meidän tärkeimmistä päivistämme ja toivomme todella, että jokainen kutsun saanut myös tulee häihimme. Toivommekin, ettei kukaan ota liikaa paineita lahjasta, vaan kunhan tulee iloisella mielellä juhlimaan meidän yhteistä rakkautta, niin se on kaikkein tärkeintä ja se tekee hääpäivästä ikimuistoisen ja ihanan juuri sellaisena <3

Tässä siis muutamia minulle mieleen juolahtaneita ajatuksia häälahjoihin liittyen. Minusta häälahjan ostamisessa on kuitenkin kaikkein tärkeintä ajatella juuri sitä paria, jolle lahja tulee ja kunnioittaa heidän toiveitaan. Eikä lahjan arvokkuus ole minusta niinkään olennainen, tärkeintä on itse vieraan läsnäolo sekä se, että halutessa muistaa hääparia jollain pienellä jutulla oman elämäntilanteen mukaan. Ja kortit on aivan ihania! :) Jokainen osallistuu siis häihin tavallaan ja jos lahja tuntuu hankalalta, ainahan sitä voi kysy joko suoraan hääparilta tai sitten heidän läheisiltään. Minä ainakin toivon, ettei kukaan meidän häiden vieraista ota turhaan stressiä lahjasta, se kun on kuitenkin aika pieni osa itse juhlaa. Kunhan mahdollisimman moni löytäisi aikaa saapua paikalle ja juhlisi päivää hyvillä mielin yhdessä meidän kanssamme, on juhlamme varmasti täydellinen juuri sellaisena <3 Pienet lahjat ovat sitten vain ekstraa ja iloa juhlan jälkeen yhteisessä arjessa.