sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Nimikkokoristeita

Posti toi meille ihanan paketin, nimittäin kauan pohditun Now & Foreverin -tilauksen! Voitin viime syksynä blogiarvonnasta 50e ja nyt vihdoin päätin kuluttaa tämän huipun voiton ja laittaa vähän vielä lisää mukaan. Oli ihanaa päästää oikeasti tilaamaan hääjuttuja tältä sivustolta ja ostoskoriimme tarttuikin vaihtoehtojen pohdintojen jälkeen seuraavat hankinnat:

Teemavärin mukaiset servetit nimikoinnin kera:


Erilaisia nauhoja auton koristeluun sekä vieraslahjojen viimeistelyyn:


Sinettitarrat kutsukirjeiden viimeistelyyn:


Ja kaikki olivat juuri sellaisia kuin odotinkin! Hääkaappi alkaa kohta pursuta liitoksistaan, mutta jospa sinne vielä jotain mahtuisi :D Minusta on niin kätevää, että kaikki hankinnat on samassa paikassa, ei sitten häiden tullessa pääse mikään unohtumaan, kun koko sisällön purkaa mukaan. Ihanaa, kun saa konreettisesti tavaroita kasaan! Ihan muutama juttu vaan vielä puuttuu^^

lauantai 30. tammikuuta 2016

Kristallien säihkettä hääpäivään

Olen pyöritellyt jo aika pitkää mielessäni ajatusta hääkoruista - mitä kaikkia koruja haluan, kuinka suuret korut ovat sopivat ja minkä malliset korut näyttäisivät juuri oikeilta mekkoni kanssa? Netin syövereissä olenkin päässyt tutustumaan vaikka mihin ihaniin korusarjoihin! Mietin ensin Kalevalan ja Lumoavan koruja, mutta en oikein löytänyt niistä mekkoni tyyliin sopivinta. Ehtoni korujen suhteen oli, että haluan korun olevan hopean värinen, jotta se sointuisi valkokultaisten sormusteni kanssa - ja sitten löysin Swarovskin!
Pohdin Swarovskin eri koruja ihan todella pitkään, mutta sovittamaan en päässyt, sillä Swarovskin myymälöitä on vain ihan Etelä-Suomessa (mm. Laatukoru myy näitä koruja) tai toisena vaihtoehtona Rovaniemellä. Niinpä päätinkin extempore yhdistää hääkorusovittelun viime viikonloppuiseen Helsinkireissuun ja valitsin jo valmiiksi muutamat eri vaihtoehdot, joita halusin päästä sovittamaan. Sovitin ensin hieman suurempia korvakoruja, mutta laittaessani hieman hennommat, kuitenkin sopivan näyttävät, pisaran malliset korut korviini, tunsin näyttäväni morsiamelta :)

Pienen metsästyksen ja liikkeiden välillä sukkuloinnin jälkeen löysin myös näihin hentoihin kristallikorviksiin sopivan rannekorun, jossa oli vähän enemmän näyttävyyttä, mutta kuitenkin se sointui muodon ansiosta ihanasti näihin korviksiin. Siksi päädyinkin ostamaan näiden korvakorujen kaveriksi vielä rannekorun.


Swarovskilla on muitakin todella kauniita, säihkyviä ja uniikkeja koruja, mutta nämä sopivat parhaiten minun tyyliini ja mekkoni tyyliin. Pyörittelin pitkään myös ajatusta kaulakorusta, mutta minusta tuntuu, että näissä koruissa ja mekossani on tarpeeksi säihkettä yhteen asuun. Ja vielä jos hiuskorunkin löydän, niin taitaa olla hyvä kokonaisuus tällaisenaan. Voihan sitä sitten myöhemmin täydentää sarjaa myös kaulakorulla muuta käyttöä varten. Nyt siis asusteiden hankinta on saatu vihdoin käytiin!


keskiviikko 27. tammikuuta 2016

Häämessuilta napattua

Sain viettää viime viikonlopun ihanan häähulinan ympäröimänä Helsingissä, höpötellä häistä muiden morsianten kanssa ja katsella kaikkea kaunista ja inspiroivaa häihin liittyvää. Olin siis Love me do -häätapahtumassa ja olen todella iloinen, että päätin tapahtumaan osallistua. Parasta minulle tapahtumassa oli blogilounge, jossa pääsin tapaamaan muita bloggareita ja vaihtamaan hääideoita, enkä oikein millään olisi malttanut poistua koko alueelta^^ Kiitos siis kaikille kanssabloggareille seurasta, oli huippua tavata! Kävien tietysti myös kiertämässä kojut ja pidin erityisesti messujen vähän erilaisesta tarjonnasta, vaikka minun makuuni näytteille asettajia olisi voinut olla vielä vähän enemmän, kuten myös tilaa, jolloin pisteillä olisi voinut katsella rauhassa.

Visuaaliseen puoleen oli kuitenkin panostettu, ja taisin muutamaan arpalippaaseenkin onnenkorttini jättää :) Tässä vähän fiiliskuvia ja ideoita, jotka minun oli pakko näiltä messuilta ikuistaa talteen:

Inspiroivia kattauksia




Pieniä yksityiskohtia ja teema-ajatuksia




Mekkoloistoa





Unohtamatta silmiä hiveleviä jälkkäriasetelmia







Minun mukaani ei tällä kertaa tarttunut muuta kuin Kuolleenmeren suolasta tehty vartalokuorinta, josta tuli aivan ihanan pehmeät kädet! Kuitenkin itse fiilis ja innostus oli niin antoisaa, että tapahtumasta jäi vain hyviä muistoja ja hääinnostus toi hymyn huulille. Tosin paluumatkalla kohti kotia poikkesimme koruliikkeessä ja taisin löytää ne oikeat hääkorut!! <3 Niistä lisää parin päivän päästä.

perjantai 22. tammikuuta 2016

Häämessuhulinat alkakoon

Täällä aletaan jo olla lähtökuopissa, sillä ihan kohta meidän auto pärähtää käyntiin ja suuntaamme kohti Helsinkiä sekä huomista Love Me Do -häätapahtumaa. Minulla onkin jo pieni lista mielessä kaikkea ihanaa, mitä aion tuosta tapahtumasta erityisesti katsella, mutta ennen kaikkea menen sinne mieheni, toisen kaasoni sekä hyvän ystäväpariskuntamme kanssa fiilistelemään hääjuttuja, nauttimaan häätunnelmasta sekä bongailemaan uusia vinkkejä!


Tämä viikonloppu käynnistää minun kevään häämessuhulinani, toivottavasti moni teistä lukijoitakin pääsee pyörähtämään paikalla! Minä ainakin odotan messuilta juuri niitä uusia ideoita ja ihan konkreettisiakin löytöjä sekä häähuutokauppaa ja bloggareiden miittiä. Avoimin ja odottavin mielin siis kohti huomista! Jos et kuitenkaan pääse messuilemaan, voit bongailla sen tapahtumia live-lähetysten kautta Periscopesta (Love Me Do 2016) ja myös tätä kautta saada itsellesi häävinkkejä missä ikinä oletkin :) Lisäksi minä lupaan kertoa heti messuviikonlopun jälkeen teille löytöjäni, joihin toivottavasti kuuluu koristeluvinkkejä, erityisiä yksityiskohtia sekä makuhermoja kutkuttavia maistiaiselämyksiä. PS. Messuilla on tänä vuonna mukana virtuaalinen messukassi, joten jokaisen paikalle tulijan kannattaa surffata www.lovemedo.fi -osoitteeseen lauantaina aamupäivällä ja ottaa tämän virtuaalisen messukassin edut heti käyttöön. 

Uusien ideoiden ja innostuksen täyteistä viikonloppua kaikille! :)



keskiviikko 20. tammikuuta 2016

Viime hetken arvontavinkkejä!

Bongasin Bussikuskin morsian -blogista huipun kilpailun, joka sopii erityisesti kaikille niille, jotka ovat suuntaamassa tulevana lauantaina Love Me Do -häätapahtumaan. Klikkaa siis ihmeessä itsesi arvontaan tästä ja voit voittaa joko ihanan suomalaisen tuoksun tai päästä nauttimaan street foodin annista häätapahtumassa!

Tsemppiä arvontaan! :)

sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Häätreenillä kohti omia tavoitteita

Tiukkaa treeniä, ahkeraa salilla käymistä, lenkkeilyä, pumppia, zumbaa, kyykkästä ja tarkoin vahdittua ruokavaliota - tästäkö häitä edeltävät viikot koostuvat? Aika moni vastaa tähän kysymykseen kyllä, ainakin jossain määrin. TV-ohjelmien pohjalta tuntuu olevan suuri trendi treenata itsensä huippukuntoon hääpäivään mennessä, sillä onhan se päivä, jolloin hääparista ikuistetaan lukuisia kuvia, joiden ääressä muistellaan pitkään. Mutta millainen treeni sopii kenellekkin ja kenen ylipäätänsä tulee lähtiä tähän häätreenimyllerrykseen mukaan?

Minusta on kaikkein tärkeintä, että morsian ja sulhanen tuntevat olonsa hääpäivänä hyväksi ja kauniiksi/komeaksi omista lähtökohdistaan käsin vertaamatta itseään liikaa muihin. Jokaisen tulisikin pohtia omia ulkoisia tavoitteitaan aina itsestä käsin ja uskallattava asettaa juuri niitä omia tavoitteita, sillä jos morsian tuntee itsensä kauniiksi, on hän myös ihan varmasta tätä muiden silmissä. Häätreenissä puhuttaessa pitäisikin muistaa oma elämäntilanne ja ne omat tavoitteet, jottei pistä itseään liian koville häiden alla. Ja ennen kaikkea häätreenaus on tehtävä omista lähtökohdista käsin, itseä ja omaa hyvää fiilistä varten. 


Minä en halua vetää itseäni häiden alla niin koville, että olen häitä edeltävät kuukaudet pinna kireällä ja joka paikka kipeänä. Haluan kuitenkin tehdä häitä ennen jotain sellaista, että saan treenauksen kautta tunteen, että olen tehnyt jotain itseni eteen ja myös vähän kehityttyä ulkoisesti. Pääsääntöisesti tavoittelenkin hyvää oloa, koska kun tuntuu hyvältä ja tietää tehneensä jotain, näyttää myös peilikuva hyvälle :) Haluan kuitenkin, ettei treenaus ole elämäni keskiö, enkä ota siitä liikoja paineita. Niinpä olen viime päivinä pohtinut, millainen häätreenaus sopisi minulle - ohjattu vaiko itse tehty? Olen viimeisen parin vuoden aikana pyrkinyt käymään salilla säännöllisesti noin pari kertaa viikkoon ja siinä ohessa pyrkinyt harrastamaan myös muuta liikuntaa, kuten zumbaa tai tankotanssia. En kuitenkaan ole koskaan saanut varsinaista ammattilaisen ohjausta treenaukseen ja olenkin alkanut miettimään, pitäisikö minun ennen häitä ottaa esimerkiksi muutama tapaaminen personal trainerin kanssa, jolloin voisimme tehdä minulle sopivan kunto-ohjelman juuri minun tavoitteisiini ja aika kiireiseen elämänrytmiini. Se voisi toimia! Mutta onko livenä tapahtuva personal trainer kuitenkaan niin paljon parempi kuin esimerkiksi netin välityksellä tapahtuva ja huomattavasti halvempi treeni- ja ruokavalio-ohjelma? Tai toisaalta, voiko nettiohjelmaa tehdä huomaamattaan väärin ja olla näin pääsemättä tuloksiin?

Vertailua vielä tarvitaan ja kuulisinkin mielelläni teidän lukijoiden kokemuksia tai ajatuksia häätreenistä! Millaista olette kokeilleet tai suunnitelleet kokeilevanne ja onko se ollut teistä toimivaa? Minä ajattelin, että voisin yrittää näin alkuvuoden ylläpitää tavallista kuntoilutahtiani ja sitten 3-4kk ennen häitä harkita kunto.ohjelman sekä ruokavinkkien ottamista ammattilaiselta kuitenkaan omistamatta kaikkea aikaa pelkälle treenaukselle. Voisikohan toimia? :)

torstai 14. tammikuuta 2016

Käytä hääpukuasi -teemapäivä 15.1.

15.1. jokaisella on mahdollisuus pukea päälleen se upouusi, jo useamman vuoden säilössä ollut tai vaikka vielä liikkeen rekissä odottava hääpuku tai hääasuste ja fiilistellä sen avulla hääfiiliksiä, sillä huomenna on virallinen teemapäivä vain hääpukua varten! Perehtyessäni tämän teemapäivän taustoihin löysin ihan oman sivun kaytahaapukuasipaiva.fi, jossa kerrotaan tarkemmin, että tämä päivä sai alkunsa 2013 Emilia Heinosen ideasta perustaa päivä, jolloin voi fiilistellä häätunnelmia tai sitten ottaa huumoria mukaan ja pitää hauskaa. Päivä sijoittui tammikuulle, hääsesongin ulkopuolelle ajankohtaan, jolloin ei oikein ole muita teemapäiviä. Tälle teemapäivälle on myös oma Facebook-ryhmä, joka löytyy täältä. Hauska ja vähän erilainen päivä palata häätunnelmiin kukin tyylillään!


Käytä hääpukuasi -teemapäivänä 15.1. jokaisella onkin mahdollisuus toteuttaa hääfiilistelyä itselle sopivalla tavalla, eikä sillä ole väliä, onko naimisissa, menossa naimisiin tai edes parisuhteessa, eikä myöskään sillä, omistaako häämekkoa. Päivän voikin toteuttaa kukin tavallaan, esimerkiksi hauskojen teemakutsujen tai itsenäisen fiilistelyn parissa. Hääfiilistely voi myös kestää koko päivän tai sitten olla vain ihan lyhyt hetki vaikkapa pienen häihin liittyvän yksityiskohdan ja omien unelmien äärellä. Minä ajattelin vetäistä hengarissa käyttöä odottavan mekkoni huomenna hetkeksi päälleni (myös mikä tahansa muu häihin liittyvä asuste käy) ihan vain itsekseni, ja nauttia hetken tämän vuoden ja tulevan kesän hääfiiliksestä sekä sen tuomasta onnen tunteesta <3 

maanantai 11. tammikuuta 2016

Sulhanen ja bestmanit - match

Sulhanen ja bestamanit (yksi tai niin monta kuin niitä onkaan) usein mätsäävät toisiinsa jollain tavalla, oli kyse sitten ihan kaikista yksityiskohdista, värimaailmasta, suurista linjoista, puvun mallissa tai vaikkapa pelkästä ruseteista. Variaatioita löytyykin ihan todella paljon, mikä mahdollistaa persoonallisen otteen ja jokaisen toiminnan omalla tyylillään. Me mietimme miehini kanssa hänen pukuvuokraustaan päättäessä astetta, jolla haluamme bestmanien (meille tulee siis kaksi) sointuvan sulhaseen. Meidän ajatukseni on, että asukokonaisuuksissa on samankaltaiset peruselementit, mutta kuitenkin sulhasen on jotenki erotuttava joukosta. Päädyimmekin kohta kuvattuun lopputulokseen.


Puvun malli: sama väri, eri malli

Sulhasen puvuksi valikoitui kuin valikoituikin shaketti, sillä se vaan näytti niin hyvältä Mikon päällä^^ <3 Ja jotenkin shaketti tuntui häihin sopivalta, juhlavalta ja pidimme myös sen vähän kiiltävästä kankaasta. Pukuliikkeen myyjä ehdotti, että myös bestmanit voisivat pukeutua shaketteihin, joko ihan samanlaisiin kuin sulhanen tai sitten eri värisiin, mutta me päädyimme kuitenkin siihen, että vain sulhasella on shaketti ja bestmaneilla sen sijaan mahdollisimman saman sävymaailman puvut. Kumpikin bestman saakin valitapuvun omaan tyyliinsä sopivaksi, mutta kuitenkin sopivasti toisiensa kaltaisiksi.

Liivi: match

Sulhaselle tulee vaalea liivi, sillä pidimme sitä sopivan juhlavana ja meidän värimaailman sopivana. Kun oli aika miettiä bestmanien liivejä, mietimme jälleen, ovatko ne täysin samanlaiset vai tuleeko niissä olla jotain erilaista, niin moni kun tuntui näyttävän hyvälle. Pitkällisen pohdinnan jälkeen halusimme kuitenkin bestmaneille samanlaiset liivit, sillä meistä tuntui, että muuten heistä tulee keskenään liian erilaisia. Liivi on siis yksi merkittävä yhdistävä tekijä tällä meidän miesjoukolla puvun värin sekä tietysti valkoisen kauluspaidan ohelle.

Somio: sama malli, eri väri

Ihastuimme kumpikin solmioon, josta käytän nimeä solmuke, kun en oikein tiedä parempaakaan :D Sen halusimme siis kummallekkin samanlaiset! Halusimme kuitenkin jotain pientä eroa ja niinpä päädyimme valitsemaan bestmaneille teemavärin mukaiset solmukkeet, sulhaselle vaalean. Näin kokonaisuus on sopivan yhtenevä, mutta kuitenkin vähän erilainen, myös takkien jäädessä illan mittaa tuolin karmille. :)

Viehe: melkein match

Vieheiden suunnittelu on meillä vielä hieman kesken, mutta näin äkkiseltään sanoisin, että mieskolmikolle tulee hyvin samanlaiset vieheet, sulhaselle ehkä hieman bestmaneja isompi. Kukat ja värimaailma kuitenkin on ihan sama kaikilla, eli laskisin tämän menevät kategoriaan match.

Muut asusteet: sama värimaailma, muuten vapaa

Sitten miehet tarvitsevat vielä ainakin kengät, kalvosinnapit ja vyöt. Näiden suhteen minusta  jokainen saa tehdä aikalailla niin kuin itsestä parhaata tuntuu, mutta kenkien suhteen värimaailmaa voitaisiin ehkä jotenkin yhdistää. Vyö ja kalvosinnapit saa minusta olla ihan bestmanien näköisiä ja aika paljon kengätkin, jos ei nyt mitään todella villiä yritä räväyttää:D


Meidän mieskolmikon on siis tarkoitus mätsätä niin, että päälinjat ja värimaailma ovat aika samat, mutta kuitenkin jokaisen oma persoona, kropan malli ja tyyli pääsee esille - ja sulhanen erottuu sopivasti joukosta. Bestmaneilta on toki myös jatkuvasti kyselty, mitä he haluaisivat päällendä pukea ja heidän ohjeilla vuokrattiinkin bestmaneille solmukkeet sekä liivit ja sulhaselle kenkiä vaille koko setti. Nyt siis miesten pukuasiat alkaa jo olla hyvällä mallilla, varmasti komea kolmikko alttarilla :)

lauantai 9. tammikuuta 2016

Tulostettavien hääaskartelujen hiontaa

Tänään kalenterissani luki "tulostettavien hääjuttujen hiontaa", minkä pariin pureuduinkin jo alkuiltapäivästä. Käytännössä minulla oli tänään ohjelmassa sekä hääkutsujen että hääbingon hiomista tietokoneella (iki-ihalla ja aina niin yhteistyökykyisellä Wordilla) niin, että ne on sitten lähempänä häitä mahdollista vain ottaa ja tulostaa oikeanlaiselle paperille. Urakka kuulostaa helpolta, muttei siihen sittenkään ihan pikainen visiitti Mikon työkoneen ja väritulostimen äärellä riittänytkään.

Tässä pientä esimakua kutsuistamme ja bingoistamme.^^

Meille tulee siis hääpöytiin jokaiselle oma bingo, jonka toisella puolella on illan ohjelma.Ohjelmaa ei vielä ole tehty, joten pureuduin tänään itse bingojen pariin, tarkoituksena saada tekstit ja taulukot aseteltua niin, ettei paperia mene hukkaan, bingot saadaan leikattua toisistaan yhdellä leikkauksella ja tekstit ovat paperin keskellä. Muokkasinkin ensin kotikoneella värejä ja fontteja, mutta ehdottomasti suurin haaste oli saada kaksi bingo samalla sivulle vieläpä nätisti, oikeaan kohtaan ja niin, että bingot on helppo erottaa toisistaan (ette uskokkaan, miten haastavaa se oli :D). Kotoa lähtiessä olin hyvin toiveikas ja ajattelin "että käydään nyt vain tulostamassa nämä", mutta taidettiin hioa bingoja vielä Mikon työpaikalla pari tuntia ennen kuin olimme tulokseen tyytyväisiä.

Toisena tulostettavana hääjuttuna minulla oli työanalla kutsut, eli tavoitteena oli saada kaksipuoleiseen kutsuun oikeaan kohtaan tekstit ja kuvat. Erityistä haastetta toi se, että kutsun mitat ovat sellaiset, että se ei ole kummassakaan suunnassa koko A4:n mittaa - niinpä mittailin mittanauhalla aika monta kertaa koneen näyttöä enne tulostusta :D Tämäkin operaatio vaati hieman hiontaa, mutta onneks meillä ei ollut kiire. Voin vain kuvitella, miltä minusta olisi tuntunut, jos olisin yrittänyt saada näitä kohdalleen paria päivää ennen kutsujen lähettämistä! Mutta se tunne oli kyllä aivan mahtava, kun tulostimme viimeisen version oikealla kutsupaperille, halasimme toisiamme ja totesimme, että näistä tulee juuri sellaiset kuin halusimme!

Tänään teimme hionnan ohella myös yhden parhaista hankinnoista - nimittäin paperileikkurin! Ostimme omamme 15 eurolla Suomalaisesta kirjakaupasta ja heti kun testasimme tätä, olimme niiiiin onnellisia, että päätimme hankkia sen! Nyt, kun kutsujen tekstit ja kuvat on hiottu paikoilleen, ei tarvitse kun vähän lähempänä tulostaa kutsut, vetäistä ne muutamalla vedolla oikean kokoisiksi ja sen jälkeen leikellä muut kutsun osat ja koota niistä meidän kutsujen kokonaisuus. Jos siis kutsuissasi on vähänkään useampaa suoraa leikkauspintaa, kannattaa sinunkin edottomasti ostaa tälläinen!


Vinkkinä siis kaikille kutsujen tekemistä suunnitteleville: hiokaa yksityiskohdat ajoissa kuntoon ja vähentäkää omaa työtaakkaanne hyödyntämällä tulostinta tai ainakin hankkimalla paperileikkuri, jolla saat suoraa viivaa ja niin nopeasti :)


torstai 7. tammikuuta 2016

Paikkakorttimaraton alkakoon - ja kootut askarteluvinkit


Nyt kun vuosi on vaihtunut, olen saanut uutta intoa ja puhtia aloittaa ihan oikeasti tekemään hääjuttuja! Tähän mennessä olen pääasiassa keskittynyt tekemään koeversioita sekä hankkimaan materiaaleja, mutta nyt päätin, että minun on aika ryhtyä oikeisiin hommiin, niin ei sitten tule liian kiire :) Niinpä istahdin loppiaisena alas, etsin mallikappaaleni sekä tarvittavat arkastelumateriaalit paikkakortteihin ja ryhdyin hommiin! Perustimmekin mieheni kanssa oikean teho tehtaan (ja luit oikein, myös mieheni auttoi minua<3) - mies piirsi silkkinauhoihin "sydämen reunoja" tekemäni mallin avulla ja minä leikkasin ne, hion muodot kohdilleen, liimasin kaksipuoleisella teipillä paikoilleen ja lopuksi tähtäsin kaksi timanttia koristeeksi. Ja nyt meillä on jo melkein puolet tehtynä!

Tarvikkeinä näissä paikkakorteissa käytin hohtavan valkoista paksua paperia, josta olin leikannut sydämet jo aiemmin valmiiksi. Lisäksi käytin punaiseen taittuvan violetin (pää maustevärimme^^) sävyistä silkkinauhaa, jonka liimasin kaksipuoleisella teipillä (reuna ei rispaannu niin helposti, nauha pysyy paikoillaan ja liima ei jätä jälkiä) sydämeen. Lisäksi ostin etukäteen "timanttitarroja", joista hyödynsin tänään vähän tummemman väriä. Nämä on siis tarkoitus laittaa miehille, kirkkaat sitten naisille :)  Saimme liki puolet valmiiksi parissa tunnissa ja ihan lähipäivinä aion tehdä loputkin. Vielä en siis kirjoittanut paikkakortteihin nimiä, sillä halusin jättää nimien kirjoituksen lähemmäs kesää hetkeen, jolloin vieraslista varmistuu. Kiinnityskohtaa (viinilasin raunaan) en myöskään vielä leikannut, sillä en ole ihan vielä päättänyt, tulevatko nämä kiinni lovella lasin reunaan vaiko kaksipuoleisella teipillä lasin varteen. Se on kuitenki jo todella paljon, että nämä ovat nyt tehtynä ja askartelumaraton näin käynnissä! Innolla mennäänkin kohti lisäarkasteluja ja ainakaan tämä maraton ei vielä tuntunut mahdottomalta :) Tarkoituksenani on tehdä näitä 100 kpl, jotta ne varmasti riittävät, ja minulla on sitten nimien kirjoitusvaiheessa varaa muutamaan virheeseenkin. Kokeiluversiostani löydät tiedot sekä tarkat teko-ohjeet täältä.

HOXHOXHOX! Huomasithan ylälaitaan ilmestyneen uuden sivun "Tee se itse"! Askarteluista, leipomuksista ja tuunauksista innostuneena päätin koota tälle sivulle minun tekeleeni ja kokeiluni, jotta kaikille itse tekemisestä innostuneille morsiamille löytyisi vinkkejä helposti yhdestä paikkaa. Käy siis ihmeessä tutustumassa :)



tiistai 5. tammikuuta 2016

Operaatio istuva häämekko

Liikkeestä tilatut häämekot ovat harvoin joka kohdasta itselle istuvia, mutta missä ja milloin muokata mekko oikeista kohdista oikein istuvaksi? Paljonko siitä kannattaa maksaa? Kaunko korjauksiin kannattaa varata aikaa? Entä muuttuuko oma vartalo kuinka nopeasti? Ja kuinka laahuksen, vaihtokenkien ja muiden yksityiskohtien kanssa kannattaa tehdä? Näihin kysymyksiin hain tänään vastauksia vierailemalla kahdessa kuopiolaisessa ompelimossa, jotka valitsin pääkriteereinä asiantuntijuus sekä mahdollinen kokemus häämekoista (ja mahdollisimman samanlaisista kuin omani).


Ensimmäisenä vierailin Carlsonin yhteydessä sijaitsevassa Liisa Härkösen Ompelimossa, joka löytyi helposti parilta myyjältä kysyen naistenvaateosaston perältä. Tässä pienessä huoneessa näytin ompelijalle kuvia mekostani, kerroin haluamistani muutoksista ja sain kohtuuhintaisen hinta-arvion saman tien. Härkänen on tehnyt paljon korjaustöitä ja juhla- sekä hääpuvut olivatkin hänelle tuttuja jo monen vuoden takaa. Ainut, mitä jäin hieman pohtimaan ,oli tilan ahtaus, sillä ompelijalla oli käytössään vain yksi pieni huone, jossa kaikki mekot odottivat vuoroon ahtaissa rekeissä. Lisäksi minua hieman harmitti, kun unohdin kysyä, kuuluuko hintaan myös puvun hyörytys ja muu valmiiksi laittaminen.

Olin kuitenkin kokonaisuutena tyytyväinen ensimmäiseen vierailuun ja hyvillä mielin suuntasinkin toiseen valmiiksi katsomaani kohteeseen, Vaatturiliike-Ompeli Pirjo Kokkoon, jossa sain todella asiantuntevaa palvelua yksityiskohtaista pohdiskelua myöten. Lisäksi ompelija tuntui todella pitävän työstään ja suhtautuvan jokaiseen vaatteeseen ainutlaatuisena ja arvokkaana yksilönä. Ainut mutta tässä ompelimossa oli hinta, joka oli aikalailla tuplat ensimmäiseen ompelimoon verrattuna, mutta isona plussana pidin tämän liikkeen tiloista ja ompelijan kuvaamista työmentelmistä. Lisäksi Kokko herätti minut luottamaan siihen, että hänen tekemänä lopputulos on varmasti juuri eikä melkeen sellainen kuin toivon :)


Nyt olenkin kahden vaiheilla - seuratakko hintaa vai vaistoa? Laskeako stressitaso alas ja maksaa enemmän vai luottaa halvalla hinnalla tarpeeksi hyvään laatuun ja käyttää rahat muuhun? Häissä kuitenkin rahanmenoa riittää, mutta entä jos mekostani ei tulekaan ihan täydellinen? Onneksi minun ei tarvitse ihan heti päättää, mutta varmasti lähiviikkoina tulen tekemään toiseen näistä liikkeistä varauksen. Itse mekon vien vasta kesän alussa ompelijalle, jolloin siitä otetaan alustavat mitat ja noin kuukautta ennen hääjuhlaa olisi tarkoitus sitten tarkistaa mitat ja ommella mekko täydellisesti istuvaan muotoonsa. Operaatio istuva häämekko on siis jo vauhdissa, kunhan vielä päätän reitin, mitä kautta lähden tavoittelemaan lopputulosta!

sunnuntai 3. tammikuuta 2016

Love Me Do - Hurmaavan erilainen häätapahtuma kaikille aisteille!

 

Miltä sinun hääsi maistuvat, tuoksuvat, tuntuvat, kuulostavat ja näyttävät? Onko häissäsi tarjolla virikkeitä kaikille aisteille tai vielä kuudennellekin aistille? Juuri näiden aistien kokonaisuudesta syntyy parin näköinen ainutlaatuinen hääjuhlakokonaisuus, jollaista voi kokea tällaisenaan vain kerran - ehkä se on juuri sitä häiden ja rakkauden taikaa!

Häät voivat tarjota monenlaisia elämyksiä, joita ihan kaikkia ei varmasti voi suunnitella etukäteenkään. Kokonaisuutta kannattaa kuitenkin vähän ideoida etukäteen omasta ja vieraiden näkökulmasta oikeanlaisen tunnelman saavuttamiseksi. Makuaistia häät varmasti kutkuttavat monessakin kohtaa, erityisestä herkullisella juhlapäivällisellä monenlaisten suolaisten makujen yhdistyessä sekä juhlakahveilla makeuden päästessä valloilleen, puhumattakaan karkkibuffetin herkuista! Ruokapuoli tarjoaa myös monenlaisia tuoksuja, mutta ruuan ohella myös hajuvedet, kukat ja kesäpäivän tuoksut tarjoavat aisteillemme ihan ainutlaatuisen kokonaisuuden, johon yhdistyvät kuultava musiikki, vieraiden äänet ja iloinen puheensorina unohtamatta pehmeitä tuoleja ja ilman lämpöä, jotka tuntuvat varmasti ihanalle. Ehkä pisteenä iin päälle ovat vielä kokonaiskoristeet, luonnon kauneus sekä morsian, joita katsella silmä lepää ja hymy hiipii huulille :)

Aisteja ei kannatakkaa unohtaa häiden suunnitteluvaiheessa, sillä juuri ne luovat häistä kokonaisuuden! Suuntaan minulle vuoden ensimmäiseen häätapahtumaan, Love Me Do -tapahtumaan, 23.1.2016, jossa luvataan monipuolisten näytteilleasettajien ja ilmaisen sisäänpääsyn ohella virikettä kaikille aisteille. Tapahtuman näytteilleasettajia selatessani huomasin, että tähän tapahtumaan mahtuu mukaan yrityksiä visuaaliselta puolelta pukujen, asusteiden, korujen, kukkien ja koristeiden kautta, tuoksuärsykkeitä muun muassa kosmetiikasta sekä pitopalveluista unohtamatta musiikkielämyksiä sekä käsin kosketeltavia ja sovitettavia vaatteita ja muita yksityiskohtia. Todella paljon odotan myös itse maistiaisia, joita todella moni näytteilleasettaja tarjoaa! Maistiaisia sekä myyntiä tarjoavat pisteet ja ihan kaikki muutkin näytteilleasettajat löytyvät täältä, kannattaa tutustua :) Mieheni myös varmasti innostuu miesten omasta puolesta, jossa tarjotaan näytteilleasettajia ihan vain miesten parasta ajatelle! Tästä tapahtumasta saakin varmasti hyviä ideoita sille, miten huomioida vieraiden kaikki asitit osana omaa hääjuhlaa.

Voisivatko häät kuitenkin koskettaa myös mystistäkin mystisempää kuudetta aistia? Jos voisi, mikä tämä aisti olisi? Kun on kyse häistä, rakkauden, huuman, onnellisuuden ja ihanien hetkien juhlasta, minusta häihin liittyvä kuudes aisti on ehdottomasti onnellisuuden täyteinen tunne-elämys. Häissä kyllä aistitaan maistelemalla, kuulemalla, tuntemalla, näkemällä ja tuoksuista nauttimalla, mutta niiden ohella häät tarjoavat mielestäni myös elämyksen, erityisen rakkauden ja onnen täyttämän elämyksen, jonka voi kokea juuri tämän kuudennen aistin avulla - se on kyky tuntea se tunne, kun koko kehosi täyttyy onnellisuudesta, hymy nousee huulillesi ja olet hetken osa toisten ikuista onnea<3 Ehkäpä myös astielämysten täyteiset häämessut auttavat meitä pääsemään askeleen lähemmäs tätä kuudetta aistia, ainutlaatuista rakkauden ja onnellisuuden tunne-elämystä.

Kuvaa klikkaamalla pääset tutustumaan tarkemmin 23.1.2016 Helsingin Kaapelitehtaalla järjestettävään häätapahtumaan kaikille aisteille! Ja muista, että täällä voi vaikka vain pyörähtääkin nappaamassa parhaat ideat mukaan, sillä tapahtumaan on vapaa sisäänpääsy :)