torstai 31. maaliskuuta 2016

Kimallusta kiharoiden lomasta

Minulla oli aika pitkä ostoslista Dubain-lomalle lähtiessä hääjuttuihin liittyen ja matkan edetessä minulle meinasi iskeä pieni paniikki, sillä en löytänytkään oikein mitään. Kuinka ollakaan, loppumatkalla eteeni alkoi kuin alkoikin tupsahdella muutamia häihin sopivia yksityiskohtia, joista yksi oli minun jo kauan etsimä hiuskoru! Olin katsellut hiuskorua jo useammilta häämessuilta, korukaupoista, netin syövereistä ja vaikka mistä, mutta en ollut oikein löytänyt sopivaa. Ehkä syy siihen oli se, ette en tiennyt, mitä haluan, minkä kokoinen olisi hyvä ja voisiko siinä olla helmiä vai eikö sekä mikä määrä blingiä on tarpeeksi, mutta ei kuitenkaan liikaa. Nyt olin ehkä sopivan huolettomalla päällä, kun menin ihan lomamme lopulla tähän Al Hamra Malliin ja kuinka ollakaan, näin tämän korun ja olin heti sitä mieltä, että tämä se on! Halusin hiuskoruuni sopivasti blingiä, näyttävyyttä, muttei liikaa hallitsevuutta sekä pehmeyttä ja minusta tässä on kaikkea sitä :)


Ihanaa saada taas yksi yksityiskohta merkattua listalta pois, häihin kun on enää pikkuisen päälle näljä kuukautta! Uskon myös tämän sopivan muihin hääkoruihini, joista kirjoittelin täällä jo aiemmin. Ja ehkä minun vinkkini tämän hankinnan kautta on se, että ihan kaikkea (etenkään niitä, jotka ei itselle ole priorisointilistan kärjessä) ei kannata miettiä liikaa, vaan joissain hankinnoissa on hyvä vain luottaa intuitioon ja olla lopputulokseen tyytyväinen.

keskiviikko 30. maaliskuuta 2016

Häämatkakohteena Dubai

Suunnitteletko häämatkaa kevättalvelle? Haluaisitko päästä lämpimään, mutta kuitenkin matkustaa mahdollisimma lyhyen matkan? Haluaisitko kokea samalla sekä aurinkoa että suurkaupungin huumaa? Silloin sinulle ja puolisollesi oikea häämatkakohde voisi löytyä Arabiemiraateista! Me palasimme juuri viikon mittaiselta kevätlomalta (ja samalla häärusketuksen hankintalomalta :D) Arabiemiraattien auringosta ja kerronkin seuraavaksi minun vinkkini, miksi tämä maa voisi toimia myös häämatkakohteena. Ja vaikka häämatka suuntautuisikin muualle, kannattaa juttua lukea virkistävän lomamatkan näkökulmasta :)



Kevät on lämpötilojen puolesta parasta aikaa suunnata Arabiemiraatteihin, sillä silloin siellä on lämmintä ja liki takuuvarmaa aurinkoa, mutta lämpötila ei nouse ainakaan paljoa yli 30 asteen. Lisäksi Suomessa on tuolloin usein loskakelejä, jolloin aurinkoa juuri kaivataan. Jos lähtee suunnittelemaan matkaa tänne, kannattaa lähteä liikkeelle kohteen pohdinnasta - suunnatakko suurkaupungin ja loistohotellien ytimeen Dubaihin tai Abu Dhabiin vai hakea rauhallisempaa ja paikallisempaa tunnelmaa esimerkiksi pohjoisesta Ras al Khaimahista? Tai miksi ei kokeilisi vaikka useampaakin kaupunkin? Valintaa voi helpottaa paikkakuntiin tutustuminen sekä hotellivaihtoehtojen kartoittaminen, eli mistä löytyy sitä, mitä juuri te haette. Myös hintataso vaihtelee näiden kaupunkien välillä, sillä kuten arvata saattaa, isoissa kaupungeissa yöpyminen maksaa keskimäärin enemmän kuin vähän syrjemmässä ja rauhallisemmassa yöpyminen.


Liikkuminen Arabiemiraateissa oli yllättävän helppoa omalla autolla, jonka vuokrasimme suoraan lentokentältä koko loman ajaksi. Vuokrahinnat perusautoissa olivat todella halpoja (olikohan meidän 8 päivän autovuokra n. 130e kieppeillä) ja bensahan on tässä maassa todella halpaa! Mutta jos ottaa auton, kannattaa ehdottomasti ottaa myös navigaattori, sillä etenkin Dubaissa tiet risteilevät niin monimutkaisesti ja kaistoja on välillä kahdeksankin rinnakkain, että ainakaan me ei oltaisi osattu ajaa yhtään mihinkään ilman navigaattorin apua :) Auton vuokraus siis kannattaa etenkin silloin, jos liikut suurkaupunkien ulkopuolella, sillä julkinen liikenne tässä maassa on aika heikkoa. Käytännössä siis kuljetaan takseilla, joiden hinta on suhteellisen matala, mutta jos kulkee usein pitkiä matkoja ja haluaa käydä monessa paikassa, on auton vuokraus monta kertaa edullisempaa. Me kuljimme monta kertaa väliä Ras al Khaimah - Dubai, joten auto oli ihan todella hyvä! Ja mitä liikenteen määrään tulee, oli se tosi kohtuullista ja vasta Dubain lähelle kaistoja tuli paljoa ja autoja enemmän. Mutta jos on navigaattori, välttää ruuhka-aikoja ja ajaa rauhassa (tarkkailee siis paikallisia, jotka eivät käytä vilkkua kaistaa vaihtaessaan), onnistuu ajaminen täällä hyvin ja tuo vapautta käydä esim. lähikeskustassa milloin haluaa (mekin poikkesimme hotellin lähikauppakeskuksessa useaan kertaan loman aikana juuri silloin kuin mieli teki). Monilla hotelleillakin on ilmainen auton parkkeeraus, Ja myös luksusautoja on mahdollista saada vuokrattua, mikä sen ihanampaa ekstraa juuri häämatkalle :)



Takuuvarman auringon ohella Arabiemiraateissa on ihan tosi paljon nähtävää ja tehtävää, mikä sopii varmasti toimintaa rakastaville pareille. Erityisen hienoa on myös se, että tekemistä ei ole kuitenkaan pakkoa haalia paljoa, jokaiselle löytyy sen verran kuin itselle sopii. Ras al Khaimahissa tekemistä on ranta-aktiviteettien (mm. vesiskootterit, polkuveneily, kanootit...) ohella aika vähän, mutta yksi ihan mahtava aktiviteetti, jota järjestetään näistä kaikista kaupungeista, on aavikkosafari! Me kävimme safarilla, johon kuului paikallisen jeeppikyydissä ensin tapaamispaikkaan ajaminen, jossa pidettiin pieni tauko, kun kuskit tyhjensivät renkaitaan. Sen jälkeen laitettiin radiosta arabimusiikkia soimaan ja nautitiin, kun kuski rälläili dyyneillä ylös ja alas - oli ihan huippuhauskaa ja tuntui mahanpohjassa! Saatiin myös kuvailla keskellä dyynejä sekä ihailla maisemia. Lopuksi menille vielä muiden jeeppien kera aavikon keskelle tehdylle leirille, jossa saimme kokeilla kameliratsastusta, syödä ihan huippuhyvän arabilaisen grilli-illalisen, kokeilla lumilautailua dyynillä sekä fiilistellä paikallisia esityksiä. Suosittelen kaikille ihan ehdottomasti!!



Dubai ja Abu Dhabi ovat täynnä muutakin tekemistä, joista Dubain maailmaan pääsimme jo vähän tällä reissulla tutustumaan. Me halusimme nähdä parissa päivässä mahdollisimman paljoa ja valitsimme siksi koko päivän vierailumme ydinkohteeksemme Dubai Mallin. Kävimme auringon laskiessa maailman korkeimmassa rakennuksessa Burf Khalifassa, tietysti päivän aikana shoppailemassa, ihailemassa ihan tosi suurta sisäakvaariota sekä katsomassa pimeän tullen ulkoaltaiden valoshowta. Tässä maailman suurimmassa (ainakin jollain asteikolla mitattuna) ostoskeskuksessa on paljon nähtävää sekä paljon paljon merkkiliikkeitä, mutta kävimme myös parin tunnin pyörähdyksen taksilla katsellen meille mielekkäimmät nähtävyydet, eli Jumeirah Mosque, Burj al-arab (maailman ainoa 7 tähden hotelli) sekä palmusaaret, joilla halusimme erityisesti kuvata Atlantis the Palm -hotellia. Turistikierros siis, mutta ehdottomasti kannatti! Toisena Dubai-iltapäivänä vietimme aikaa Dubain toisessa suuressa ostoskeskuksessa Mall of the Emiratesissa, jossa on mahdollista muun muassa lasketella, laskea jääliukumäkiä ym. lumen keskellä (ei niin hirmuisen extremeä meille lumen keskellä kasvaneille^^)! Me kuitenkin keskitettiin ihailuun ja shoppailuun ja pidimme tämän paikan kauppavalikoimasta enemmän, sillä täällä oli luksusliikkeiden ohella myös vähän halvempiakin liikkeitä. Molempiin pääsi myös hyvin omalla autolla.






Mitä arabiemiraattien kulttuuriin tulee, monella on ennakkoluuloja ja pelkoja siitä, miten siellä suhtaudutaan etenkin naispuoleisiin turisteihin. Meidän kokemuksella voin sanoa, että en kokenut maassa oloani yhtään ahdistavaksi, vaan päin vastoin täällä kaapuun pukeutuneet ja muuten pukeutuneet tuntuivat jotenkin sulautuvan yhteen ja toisia kunnioitettiin, enkä kokenut oloani missään vaiheessa turvattomaksi tai ahdistuneeksi. Tärkeää on tietysti kunnioittaa toisten kulttuuria, eli pukeutua olkapäät ja polvet päittäen hotellin ulkopuolella ja minusta on aina kohteliasta mennä maassa maan tavalla. Lisäksi julkisia hellyydenosoituksia tulisi välttää, mikä voi häämatkalla olla haastavaa, mutta kunnioittaa kuitenkin tämän maan tapoja^^ Muuten minusta ehdottomasti turvallinen paikka ihan kaikille ja samalla oppii ihan tosi paljon uudesta kulttuurista. Lisäksi palvelualttius näkyi tosi hyvänä palveluna ruokapaikoissa ja kaupoissa sai kierrellä rauhassa ilman tyrkyttämistä. Oli myös hauskaa huomata, miten siellä työllistettiin ihmisiä työtehtäviin, jotka on meillä automatisoitu - Arabiemiraateissa oli nimittäin erillinen henkilö auton tankkaamiseen, hedelmien punnitsemiseen kaupassa, auton pesemiseen kauppakeskuksessa shoppailun aikana, vessojen jatkuvassa siivoomisessa jne. :)


Tulipas innostuttua kirjoittamaan (näköjään liian pitkä tauko viime kirjoituksesta) :D Kokonaisuutena minusta Arabiemiraatit voisi toimia häämatkakohteena ihan todella monille, sillä siellä voi valita, millaisen loman haluaa itselleen muodostaa ja vaikka koostaa itselle sopivan paketin olemalla useammassa kaupungissa! Lennot ovat oikeaan aikaan varattuna (eli aika hyvissä ajoin) tosi edullisia ja hotelleihinkin löytyy tarjouksia, joten jokaiseen hintahaarukkaankin varmasti löytyy sopiva paikka. Lisäksi matkoja löytyy sekä matkanjärjestäjiltä että omatoimimatkoja, kuten me teimme, ja maassa osataan hyvin englantia. Jos mahdollista, suosittelen ehdottomasti kansainvälisiä lentoyhtiöitä, kuten Turkish Airlinesia, jossa palvelu oli ihan huippuluokkaa! Molempiin lentoihimme (lensimme siis Dubai-Istanbul ja Istanbul-Helsinki) kuului ateria ja kaikki juomat ilmaiseksi, molemmilla lennoilla kaikille oli omat näytöt elokuvineen ja peleineen, kuulokkeet, tyynyt ja peitot ja ruokaa sai vielä syödä ihan oikeilla aterimilla - ja oltiin turistiluokassa! Ero on suuri, kun vertaa Norwegianiin, jolla lensimme suoraan Helsingistä Dubaihin ja saimme samaan hintaan pelkän lennon, ei mitään ruokia tai juomia eikä edes omia näyttöjä. Lentoyhtiön valinnallikin voi siis saada mukavaa pientä hääluksusta :) Suosittelen kohdetta ehdottomasti jokaiselle matkustamisesta pitävälle ja täältä shoppailuparatiisista voi rentoilun ja nähtävyyksien ihailun ohessa ostaa toiselle myös mitä ihanimpia huomenlahjoja. Meidän ostoksista tulevina päivinä lisää :) Me aiomme ehdottomasti palata Arabiemiraatteihin vielä joku päivä ja tutkia sillä reissulla vielä tarkemmin Dubaita sekä tutustua Abu Dhabin maailmaan!

perjantai 18. maaliskuuta 2016

Arabiemiraattien aurinkoon

Näin kevättalvella aurinko alkaa jo vähitellen pilkistellä pilvien takaa ja herättää ainakin minussa jo pienen kesän odotuksen ja lämmön kaipuun. Myös monet häitään keväällä viettävät voivat miettiä, minne voisi suunnata häämatkalle, kun Euroopassa tämä aurinko kaikessa ihanuudessaan ei kuitenkaan riitä vielä ihan rantakeleihin. Tai sitten tulevan kesän morsiamet voivat miettiä, mistä saisi jo ennen kesän kiirettä hankittua vähän pohjarusketusta kesällä odottavaan hääjuhlaan. Voisiko silloin suunnaksi valikoitua esimerkiksi liki takuuvarmaa aurinkoa ja uusia elämyksiä lupaava 28-30 asteinen Dubai?
 
 
Me suuntaamme tulevana sunnuntaina kohti Arabiemiraattien aurinkoa ja vaikka Dubaissakin aiotaan toki käydä, on meidän pääkohteena Ras Al Khaimah, Arabiemiraattien pohjoisin emiraatti. Tästä kohteesta luvataan auringon, rantojen ja hyvän ruuan ohella myös rauhallisuutta ja hieman paikallisempaa tunnelmaa kuin Dubain ytimessä. Se, miksi me suuntaamme juuri tänne valikoitui juuri rantojen ja myös hintatason puolesta, sillä tältä lomalta haemme rusketuksen ohella ennen kaikkea yhteistä aikaa ja hengähdystaukoa vauhdikkaan kevään keskelle. Ja ainakaan tällä hetkellä, en näe parempaa tapaa viettää tulevaa yhteistä lomaviikkoa<3
 
 
Meille tuleva loma on siis hengähdystauko kiireeseen, mutta odotan jo innolla, mitä kaikkea ihanaa tästä kohteesta voisi myös häämatkan näkökulmasta saada irti! Häämatka- sekä lemmenlomavinkkejä siis reilun viikon päästä tiedossa ja jos oppaisiin uskomista, voi Arabiemiraattien aurinkoon suuntaaville olla luvassa sopivaa luksusta, elämyksiä, joita ei muualla voi kokea, aavikon ja suurkaupungin ainutlaatuista kontrastia sekä rentouttavaa merta. Toivottavasti me tulemme reissulta uusien ideoiden ohella rentoutuneina ja yhteisestä ajasta nauttineina<3 Ja ehkä ihan muutama ostoskin mahtuu vielä maksimekkojen sekaan matkalaukkuun paluumatkalle^^
 


maanantai 14. maaliskuuta 2016

Alusvaatteilla kokonaisuus kasaan

Sanotaan, että alusvaatteet ovat tärkeä osa morsiamen kokonaisuutta ja olen siitä ehdottomasti samaa mieltä, sillä jos mekon alle ei laita mekkoa ja omaa kroppaa kunnioittavia alusvaatteita, voi kokonaisuus olla ihan toisenlainen kuin mitä toivoisi. Tietenkin sopivat alusvaatteet riippuvat mekon mallista ja muotoilusta :) Minusta tuntui ensin vähän hirvittävältä ajatus siitä, että hankkisin jo itsessään arvokkaan mekon alle laadukkaat (ja hintavat) alusvaatteet, mutta mitä enemmän asiaa mietin (sovittelin mekkoa mm. ilman rintsikoita, mutta minusta mekko ei tukenut silloin tarpeeksi), minusta tuntui siltä, että minun pitää lähteä alusvaateliikkeeseen etsimään sopivaa yläosaa.

Yritin ensin tilata sopivia rintaliivejä mm. Zalandolta, mutta jotkut niistä eivät istunut hyvin ja toiset olivat taas väärän mallinen mekon alle, mikä meinasi turhauttaa minua, netistä kun pitää aina tilata vähän summassa. Mitä enemmän ei-niin-sopivia vaihtoehtoja sopivitin, sitä enemmän tulin kuitenkin siihen tulokseen, että tarvitsen liivit, jotka eivät näy mekon alta, mutta samalla istuvat hyvin ja tukevat juuri oikealla tavalla. Samalla minusta tuntui, etten oikein uskaltanut tehdä päästöstä sopivista rintaliiveistä sovittamatta ensin vielä ajatuksella mekkoani - ja siihen tarvitsin tietysti kaasojani :) Piste i:n päälle olivat Kuopion häämessut, jossa jututin Lady Royalin työntakijää, minkä jälkeen ymmärsin, että minun on todella mentävä ihan alusvaateliikkeeseen, jotta tunnen mekkoni istuvan minulle täydellisesti.

Siispä sovitimme kaasojeni kanssa mekkoani tavallisten rintaliivien päälle ja merkkasimme niihin muutamalla nuppineulalla mekkoni rajat. Näin saimme varmuutta oikeiden liivien löytymiseen. Niin ja minullahan on tosiaan olkaimeton mekko sydänpääntiellä ja vielä selästä hieman madallettuna, joten tämän takia mittailussa piti olla tarkkana :) Sitten vain suoraan Kuopion Lady Royaliin, jossa pääsin hyvin nopeasti kertomaan myyjälle millaisen mekon alle yläosaa etsin ja sainkin heti muutaman vaihtoehdon. Sovituskopissa kokoani hiottiin rauhassa ja samalla sain ohjeistusta, miten tällaiset olkaimettomat rintaliivit tulee pukea päälle (ihan uusia juttuja minulle^^), jotta lopputulos on oikea. Myös kaasot kertoivat aina mielipiteensä:) Ja nopeasti ne löytyivät - nimittäin minun Wonderbrani (nuden väriset, sydänpääntien muotoiset ja selästä selkeästi madalletut)! Kaiken kukkuraksi sain Kuopion häämessuilta juuri tänne alekupongin, jolla sain hintaa vähän alemmas. Katselin myös vähän hääyölle alusvaatteita, mutta niiden hinta kohosi jo niin pilviin, että päätin katsella niitä vähän edullisemmista liikkestä, eli panostaa nyt näihin mekon alle tuleviin rintsikoihin ja sitä kautta häiden kokonaislookkiini.


Suosittelen jokaista pohtimaan, millaiset alusvaatteet saisivat oman mekon näyttämään parhaimmalta ja mitkä samalla tuntuvat hyvälle! Ne on kuitenkin aika tärkeä osa päivää ja omaa fiilistä sen kautta. Minä uskon näiden liivien olevan myös todella monikäyttöiset sitten jatkossa muidenkin mekkojen alla, joten sijoitus on varmasti koko rahan arvoinen, vaikkeivat ne ehkä ihan romanttisimmilta näytä. Siksi ostankin jotain ihan muuta hääyöksi:) Eikä nyt sitten hääpäivänä tarvitse stressailla mekon kokonaisuudesta. Niin ja nyt ymmärrän, miksi kaikki fanittavat Wonderbra-rintaliivejä^^

torstai 10. maaliskuuta 2016

Morsiamen macaronsit

Kaasojen kanssa uskaltauduin kokeilemaan macarons-leivoksia ihan alusta asti itse tehtynä ja pienellä hionnalla näistä voi vaikka tullakin jotakin :) Innolla otan silti myös vähän kokeneemmilta macarons-taitureilta neuvoja vastaan! Kokeilin siis aiemmin puolivalmiita macaronseja (luo lisää täältä) ja koska ne menivät niin hyvin, piti minun nyt kokeilla näitä ihan alusta asti itse tehtynä, sillä näin saisi tuunailtua makuja enemmän ja myös hinnassa vähän säästäisi. Tämä ohje on sekoitus kakkuleipurimme (Konditoria Bebe) sekä netistä löydettyjen ohjeiden vinkkejä unohtamatta omia kommentteja. Sanottakoon vielä tässä vaiheessa, että ihan täydellisiä ei vieläkään ollut, treeniä siis yhä tarvitaan :D


Ensin tehtiin kaasojen kanssa taikina, johon tuli:

220g tomusokeria
120g mantelijauhetta
3 valkuaista
25g sokeria ja 
loraus elintarvikeväriä.

Näistä vatkasimme ensin valkuaiset ja sokerin marengiksi, jonka jälkeen joukkoon sekoitettiin varovasti käännellen tomusokeri-mantelijauheseos. Sitten vähän punaista väriä, ilmakuplat pois nuolijalla läiskien ja ei muuta kun pursottamaan! Puolikkaita tuli 70, eli aika mukava määrä (35 valmista). Sitten annettiin macaronsien vielä seistä puolisen tuntia huoneenlämmössä. Uuni laitettiin 150 asteeseen ja jo 10 minuutin päästä nämä olivat kohonneet tosi paljon ja näyttivät kypsiltä. Sitten kerma (200g) ja suklaa (100g) vaahdoksi ja täyttämään (olimme siis aiemmin kiehauttaneet kerman ja suklaan sekä antaneet täytteen jäähtyä ihan kylmäksi ennen vatkausta ja täyttöä). Suklaaksi valitsimme Fazerin uutuuden, vadelma-lakritsa-valkosuklaa. Tällaisia niistä sitten tuli:


Maku oli todella hyvä ja rakenne ihanan ilmava sekä pehmeä, mutta ulkomuoto oli vähän hampurilaismainen kaikessa korkeudessaan :D Lisäksi pinnassa näkyi karheutta, mikä johtui ehkä aika karkeasta mantelijauheesta. Ensi kerralla aionkin ostaa mahdollisimman hienoa mantelijauhetta ja ehkä myös sirosokeria. Mutta mitenköhän vältyn liialta kohoamiselta? Se on vielä pieni mysteeri. Toisaalta ilmavuus toi makuun pehmeyttä ja ei näiden ihan ammattilaisen tekemiltä tarvitsekaan näyttää, ne voi olla vaikka nimellä "Morsiamen macaronsit", niin saa näyttääkin ite tehdyiltä :) Täytettäkin ehkä vielä tuunaisin, sillä kermapohjainen oli jotenkin aika kermaisa (kuinka yllättävää :D). Haluaisinkin kokeilla jotain mascarpone-pohjaista ja ehkä kuitenkin vähän tutumpaa makua. Mutta mitä? Jos kakkumme päämakuna on mansikka, muffinsseissa suklaa, voisiko tässä olla valkosuklaa? Mietintää vielä riittää, mutta askel askeleelta eteenpäin :)

tiistai 8. maaliskuuta 2016

Kukikkaiden servettipidikkeiden esivalmistelua

Hui miten aika hujaltaa, mutta onneks välillä ehtii myös palata hääkaapin äärelle. Viimeaikoina hääjuttuni ovat painottuneet keittiöön (myös viime viikonloppuna leivottiin^^), mutta välillä ehdin palata myös konkreettisempien askartelujen ääreen - mikä on ihanaa! Tällä kertaa istuin yhden illan olohuoneemme lattialla harjoittaen liukuhihnatyötä ja laitoin kunnolla käyntiin servettipidikkeiden askartelemisen :) Häihimme tulee siis jokaiselle vieraalle itse tehty servettipidike valkoisesta pitsinauhasta lämpimän violetilla orkidealla höystettynä (lue lisää aimmista kokeiluista täältä.)

Olin keräillyt valkoista pitsinauhaa jo pitkän aikaa ennen tätä hetkeä, kunnes lopulta sain kahdesta erilaisesta nauhasta kasaan oikean määrän nauhaa. Yritin ensin löytää vain yhdenlaista nauhaa ja tyhjensinkin kaikki eteen tulevat Halpa Hallit monta kuukautta, mutta kun nauhaa ei enää saanut mistään, niin oli pakko ostaa vähän toisenlaista kaveriksi :) Tosin ehkä ihan hyväkin näin, sillä nyt saadaan pyötiin vähän vahíhtelua ja kumpikin nauha on kauniita ja kuitenkin aika samanlaisia (alussa meinasi tulla kriisi, kun en saanutkaan samanlaista, mutta onneksi se meni nopeasti ohi^^). Nauhaa taisi olla yhteensä vajaat 20 metriä, joten ei ihme, etten ihan heti saanut vain yhdenlaista, etenkin, kun yritin selvitä sopuhinnalla :D Olohuoneemme lattia siis täyttyi nauhasta, kun leikkasin siitä 17cm pätkiä yhteensä 100 kpl (onpahan muutama varalle:)). Tämän jälkeen hain vielä Ikeasta ostamani teko-orkideat ja leikkelin niistä kukat yksitellen irti odottamaan kiinnitystä. Nyt siis kaikki tarvikkeet on kasassa ja ihan lähiviikonloppuina on tarkoitus ommella nauhat ympyräksi ja sie jälkeen liimata kukat mukaan. Tässä vielä kuvina viikonlopun esivalmisteluja - pysy kuulolla, niin näet lähiviikkoina, mihin projekti tästä etenee!

Tällä tarvikepinolla ja muutamalla (hakanneulalla kiinni olevilla) 
malleilla lähdettiin liikkeelle. 

 17cm pätkiä 100kpl.

100 pitsinauhapätkää, eikö olekin ihan tarpeeksi samanlaisia? :)

Sitten kukkameren pariin!

Ja vielä 100kpl orkideoja koriin liimausta odottamaan :)

Askel askeleeltä siis kohti valmiita hääkoristeita! :)


perjantai 4. maaliskuuta 2016

Sittenkin se vähän perinteisempi?

Pidempiaikaiset lukijat ehkä muistavat, että olen muutaman kerran aikaisemminkin jo pyöritellyt erilaisia makuvaihtoehtoja, nimittäin hääkakkuun, ja vaikka vähän niinkun oltiin jo päätetty, piti meidän sitten kuitenkin mennä kakuntekijälle juttusille ja vaihtaa ihan kokonaan suunnitelmia^^ (Lue aiemmista makutestialuista ja Konditoria Beben maistiaisista täältä ja täältä lisää.) Päätimme siis jo jonkin aikaa sitten aika varmasti, että hääkaukkumme makuina on vadelma-cointreau (halusimme jotain erilaista ja maukasta), mutta yksi ilta minulle ja Mikolle tuli puheeksi, millaisista herkuista pidämme eniten ja kun kumpikin totesi, että mansikka-kermakakusta, repesimme nauramaan, että miksei sellaista ole sitten meidän häissämme?

Testikakku nro 2 odottamassa maistajia.

Perinteisillä kakkuideioilla suuntasimme siis Konditoria Bebeen uudistamaan suunnitelmia ja saimme kuulla monia perusteluja siitä, mikä maku ja ainesosa toimii missäkin tilanteissa ja sitä kautta miettiä, mikä vastaisi meidän toiveitamme eniten. Tulimmekin siihen tulokseen, että ehkä kerma ei sitten kuitenkaan korista meidän hääkakkuamme, sillä kermasta on hankalaa saada ihan tasaista ja me kuitenkin haluaisimme kakun ulkomuodosta klassisen tyylikkään ja näin meidän hääteemaan sopivan. Marsipaani siis sai kuin saikin jäädä, tosin niin ohuesti kuin mahdollista :) Täyte kuitenkin pelkistyi ja nyt testikakun sisältä löytyy mansikkatäyte (pääasiassa mansikkahilloa, kermaa ja aitoja mansikoita) ja marsipaanin alla on valniljacreme - makuna siis mansikka-vanilja!

Kakkustestausta kaasojen kera.

Tässä on siis perinnettä ja aitoa marjaa mukana, mutta kuitenkin ulkomuotona säilyy tyylikäs (ja ihanan hohtava klittersuihkeen ansiosta!) marsipaani ja sitten se ihan oikea hääkakku tullaan vielä koristelemaan näillä näkymin aidoilla kukilla (vaikka kauniita ovat nämäkin kiemurat) :) Ja koska minä ja Mikko ollaan vähän huonoja päättäämään, ajoitettiin testikakku kaasoviikonloppuuna, niin saatiin ihan kunnon makuraati kasaan. Minun ja kaasojen makuraadin tuloksena tässä on jo tosi paljon potentiaalia! Pienillä hienosäädöillä tämä voi hyvin olla meidän kakku, mukavan raikas, sopivan perinteinen ja kevyt kokonaisuus, jonka elementit toimii hyvin yhteen. Vielä lopullisen sinetin valinnalle antaa huomenna Mikko, katsotaan, onko hän meidän kanssa samoilla linjoilla^^ Onko teille muilla haasteita päättää hääkakun makua?:)

tiistai 1. maaliskuuta 2016

Perinteisiä keksiherkkuja

Jos menet juhliin, joissa on itse tehdyt tarjottavat, mitä siellä on usein tarjolla? Etenkin, jos suuntaat pienten makeiden osastolle, on varmasti silmiisi osunut jokusen kerran toinen toistaan ihanampia itse tehtyjä pikkuleipiä - lusikkaleipiä! Minä olen ainakin syönyt lusikkaleipiä monissa juhlissa ja myös usein ajatellut, että olisipa ihana saada taas maistella näitä perinteisiä pikkuleipiä. Mutta en ole koskaan kokeillut tehdä näitä itse. Siinäpä syy palata jälleen leivontakaapin äärelle ja kokeilla tällä kertaa jotain perinteistä! (Minulla näyttää olevan pikkuleipävaihde päällä :D)
 
 
Etsin ohjeita monesta paikasta ja lopulta taisin tehdäValion ja Kinuskikissan ohjeista sopivan kombon :D Määrällisesti tein Kinuskikissan ohjeen mukaisesti, mutta Valio tarjosi hyviä vinkkejä tällaiselle ensikertalaisellekin :) Aloitinkin näiden pikkuleipien tekemisen keittämällä rasvaa, missä meinasi jo käydä köpelösti, sillä en ollut yhtään varma, millainen lopputulos olisi hyvä :D Jotenkin kuitenkin osasin ottaa rasvan liedeltä oikeaan aikaan, sitten sokerit sekaan ja jäähtymään. Tällä välin yhdistin loput kuivat aineet keskenään ja kun massa oli hieman jäähtynyttä (en oikein olisi malttanut odottaa), vatkasin ainekset sekaisin. Tämän jälkeen valmis taikina piti vielä laittaa jääkaappiin, jotta pikkuleipien muotoilu oli helpompaa (jälleen siis odotettiin), kunnes pääsin painamaan taikinaa lusikkaan ja laittamaan pikkuleivät uuniin. Sitten valmiit lusikkaleivät jäähtymään ja illan tullen väliin vadelmamarmeladia - valmista!
 



 
Minulle tuli tästä taikinasta pikkulusikalla tehtynä (koko oli minusta hyvä!) noin 35 valmista lusikkaleipää, eli noin 70 puolikasta ja marmeladi meni aikalailla kokonaan. Hyvin riittoisa ohje siis! Lusikkaleivät on mahdollista pakastaa ja ne säilyivät todella hyvinä myös monta päivää jääkaapissa, joten voi siis leipoa hyvin jo ennen varsinaista tarjoiluhetkeä :) Voisiko näitä sitten tehdä häihinkin? Varmasti voisi! Olenkohan minä jo keksimässä vähän liikaa itse leivottavia yksityiskohtia meidän häihin? ^^ Voi olla, mutta suosittelen ehdottomasti ja ennakkoluulottomasti teitä lukijoita kokeilemaan ihan vaikka hyvän päivän ja toisen ilahduttamisen kunniaksi näitä lusikkaleipiä, javoin taata, että menevät kaupaksi ja saavat toisen osapuolen hymyilemään:) <3