tiistai 2. joulukuuta 2014

Häät ja alkoholi

Eri sivuilta, etenkin keskustelupalstoilta, löytyy paljon tietoa ja mielipiteitä siitä, paljonko häissä tulisi tarjota alkoholia, voiko alkoholi olla maksullista tai voiko hääpari halutessaan järjestää kokonaan alkoholittomat häät. Voimakkaita mielipiteitä näyttää heräävän moneen suuntaan, minkä takia olen itsekin pohtinut, mikä on meidän häiden alkoholinäkökulma ja millä perustelen sen.
Alkoholin tarjoaminen tuli ajankohtaiseksi tilaa varatessa, tietenkin muutoksia voi vielä tehdä lähempänä. Häämme tosiaan järjestetään ravintolan tiloissa, joten alkoholi on myös sen hintaista, eikä omia juomia saa paikan päälle viedä. Aloimmekin Mikon kanssa pohtia, paljonko tarjoamme meidän puolesta alkoholia n. 90 vieraalle ja mihin voimme vetää rajan, etteivät kustannukset mene aivan kohtuuttomiksi, mutta kaikki olisivat kuitenkin tyytyväisiä. Ensimmäinen reaktio alkoholin hintoihin oli pieni ahdistus siitä, ovatko häät hyvät, jos siellä ei olekaan loputtomasti juomaa tarjolla? Eivätkö laivalta tuodut juomat kuulu häihin? Ne eivät kuitenkaan meidän häissä ole mahdollisuus, joten lähdimme pohtimaan, miten alkoholitarjoilu on järjestetty muiden häissä, joihin olemme päässeet vieraaksi. Huomasimmekin, että vain yhdessä oli alkoholillista ruokajuomaa, muissa vain iltajuomia, eikä niitäkään kaikissa loputtoman paljoa. Me puolestaan panostamme ruokapuoleen ja meidän mielestä olisi tärkeää, että hyvän ruuan kanssa on mahdollista nauttia halutessa viiniä. Puolestaan muuten juomisen suhteen emme ole kumpikaan erityisen paljon alkoholin perään ja kun pohdimme vieraitamme, tulimme siihen tulokseen, että harva vieraammekaan varmaan pahastuu, jos alkoholia ei ole loputtomasti tarjolla koko illan ajan.

Yhteenveto teimme siis päätöksen, että tarjoamme häissämme alkumaljat sekä kaikille halukkaille kaksi kaatoa viiniä ruuan yhteydessä. Mielestämme kaksi kaatoa on kohtuullinen ruokajuoma ja näin jokainen saa nauttia ruuan yhteydessä halutessaan puna- tai valkoviiniä tai vaikka molempia. Illan ajan tilan baarista voi myös ostaa itse juomia, mutta ajattelimme, että nämä ovat omakustanteisia suuren vierasmäärän vuoksi. Vaikka siis osa kritisoi hyvin vahvasti sitä, että vieraat maksavat omat alkoholijuomansa, tuntui tämä meistä mielekkäimmältä ja kohtuullisimmalta vaihtoehdolta kaikkien näkökulmasta. Tärkeintähän kuitenkin on, että häät ovat hääparin, meidän, näköiset, emmekä kuitenkaan halua, että häistämme tulee "ryyppäjäisiä". Alkoholia on kuitenkin tarjolla omakustanteisesti koko illan, jos osa vieraista tai me itse haluamme sitä nauttia. Uskon, että tällä järjestelyllä saamme onnistuneet häät, sillä häissä on minusta tärkeää uskaltaa tehdä päätöksiä, joihin on itse tyytyväinen. :)

1 kommentti:

  1. Juurikin näin! Häiden pitää näyttää hääparilta itseltään, ja jos/kun suuret alkoholimäärät eivät ole teitä niin miksi silloin häissäkään niitä tulisi olla ylettömästi tarjolla. Ja uskon, että yleisesti ottaen jokainen vieras ymmärtää heti häiden ollessa ravintolassa, ettei suunnaton alkoholin tarjoaminen ole mitenkään mahdollista. Mielestäni alkumaljat ja kaksi kaatoa viiniä ovat oiva määrä tarjota, jos jonkun hammas jää vielä kolottamaan niin silloin hän on varmasti valmis satsaamaan ja ostamaan drinkin tai muun juoman baarista. :)

    T: Minna :)

    VastaaPoista