sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Nostalgiaa 1980-luvulta - äidin häämekko

Eilen sovitin ensimmäistä häämekkoa ja minusta oli erityisen hienoa aloittaa mekkojen sovittaminen juuri oman äidin vanhasta mekosta. Jo ennen sovittamista kyllä tiesin, että kyseinen mekko ei ole yhtään sen tyylinen, millaista itse haen, mutta siitä huolimatta oli hienoa saada pukea oman äidin käyttämä hääpuku ylle ja vielä ensimmäisenä kaikista hääpuvuista. Vanhempani menivät naimisiin 1988 ja heillä oli hyvin pienet perhepiirin häät. Olen nähnyt paljon kuvia äitistä tämä mekko päällä ja hänelle se sopi silloin todella hyvin!

Ei siis muuta kuin sovittamaan. Mekkoa ei oltu käytetty edes päällä äidin ja isän häiden jälkeen, mutta se oli hyvin säilynyt pukupussissa. Sovittaminen oli todella hauskaa ja heti kun sain mekon päälleni totesimme äitini kanssa yhteen ääneen, että tämä ei ole yhtään minun tyyliseni. :D Jatkoimme kuitenkin asustamistaa helmillä sekä äidin vanhoilla hääkengillä (pari kokoa liian suuret) ja sen jälkeen hymähtilimme nostalgiselle ulkomuodolleni olkatoppauksineen ja näpsimme innoissamme paljon kuvia. Tämän jälkeen katsoimme vielä yhdessä molempien vanhempieni kanssa heidän häävideonsa, mikä oli aivan ihana nähdä ja herätti monia nauruntyrskähdyksiä! Ja olihan se hienoa myös äitille ja isälle palata takaisin oman hääpäivän hetkiin ja tunnelmiin.

Näin siis viikonloppu kotiseudulla herätti häätunnelmaa vuosikymmenien taakse, mutta samalla puhuimme paljon myös meidän tulevista häistä. Itselleni oli myös erityisen hienoa kulkea hetki äidin hääpuvussa, vaikka omani tuleekin olemaan hyvin eri mallinen. Se on kuitenkin oman äidin hääpuku ja siksi se on tärkeä symboli omien vanhempien pitkästä onnistuneesta avioliitosta. Ja minusta on jotenkin kaunis tapa meille molemmille (minulle ja äidille) aloittaa ensimmäisen naimisiin menevän lapsen häävalmistelut palaamalla äidin ja isän häätunnelmiin ja hetkiin. Tässä vielä hieman kuvamateriaalia äidin hääpuvusta ja sen yksityiskohdista minun päälläni ja vaikkei se minulle sopinutkaan tyylillisesti, tämä kaunis mekko näytti täydelliseltä äidin päällä heidän hääpäivänään <3



Tässä vielä äidin ja isän virallinen hääkuva:
 

3 kommenttia:

  1. Oi vitsi, pitää itsekin sovittaa oman äidin häämekkoa, kun siellä seuraavan kerran käy! Meidänkin äitillä on kyllä ihan eri tyylinen mekko kuin mitä itse haen, joten eipä käynyt mielessäkään sovittaa sitä - mutta fiilistelynähän se varmasti toimii :D

    VastaaPoista
  2. Oi vitsit ihana idea fiilistellä ekana sun äidin mekolla!! :) Nostalgista ja varmana iso juttu sekä sun äidille että sulle. Huippu idis!

    T: Minna

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista! Ja kannattaa ehdottomasti järjestää sovitustuokio, jos vain äidiltä mekko löytyy, niin pääsee yhdessä fiilistelemään häitä :)

    VastaaPoista