Tee-se-itse

Minulle on tärkeää tehdä monia hääjuttuja, etenkin pieniä yksityiskohtia, itse ja häiden lähestyessä näitä itsetehtyjä koristeita, askarteluja ja leipomuksia kertyy koko ajan lisää. Varmasti myös moni muu nauttii itse tekemisestä, sillä sitä kautta häihin saa oman tyylin ja kädenjäljen näkyviin - ja usein myös säästääkin mukavasti! Siksi ajattelinkin koota tälle erilliselle sivulle minun vinkkejäni itse tehtyihin hääkoristeisiin ja yksityiskohtiin. Tässä siis lyhyt kuvaus kokeilemistani hääaskarteluista ja jos innostut itsekin kokeilemaan kyseistä juttua, löydät otsikkoa painamalla siitä enemmän tietoa! (Löydät pitkät jutut myös muiden tekstien joukosta tunnisteilla itse tehtyaskartelu ja leivonta.) Tämä sivu siis päivityy aina uusien kokeilujen myötä ja järjestyskin voi muuttua niin, että saman aiheen jutut olisivat mahdollisimman lähellä toisiaan ja sitä kautta sinun olisi mahdollisimman helppoa löytää juuri sinua kiinnostavista aiheista lisätietoa. Toivottavasti tämä pieni koonti auttaa kaikkia itse tekemisen intoisia löytämään uusia vinkkejä :) Tekemisen intoa!HÄÄASKARTELUJA

Sukkanauhaa ommellenPieniä yksityiskohtia, joista oman käden jälki näkyy, niitä minä tykkään meidän häihin ujuttaa. Siksipä tiesin jo aika alusta lähtien, että haluan tehdä oman sukkanauhani itse ja kun sopivat tarvikkeet sattuivat viimein kohdalle, ryhdyin ompelemaan. Tässä sukkanauhassa on sekä jotain uutta että jotain vanhaa, unohtamatta omaa vaivannäköä- Lue tarkemmin täältä.


Meidän hääkutsut - solkiKutsuosan ja infokorttien lisäksi hääkutsumme viimeisen yksityiskohdan muodosti säihkyvä solki, joka piti samalla kutsuosan ja infolaput samassa paketissa. Tämä viimeinen kutsun elementti oli suhteellisen helppo ja noepa tehdä ja sitä voi helposti myös tuunata jokaisen kutsun tyyliin sopivaksi! Luo lisää kutsun viimeistelystä ja valmiista hääkutsuistamme täältä ja nappaa samalla vinkkejä omiin kutsuaskarteluihin.

Meidän hääkutsut - infokortitHääkutsumme yksi tärkeä osa olivat inforkotit, joihin mahdutin kolmelle sivulle (toinen korteista oli kaksipuoleinen) häidemme kannalta olennaisimmat tiedot. Tekstien muotoilua sai hetken punnita ja pohtia yhdessä kaasojen, miehen ja äidin kanssa. Nämä kutsun taakse asetellut infokortit tulostettiin kutsujen tavoin hohtavan valkoiselle paperille violetilla fontilla. Tarkempaa tietoa infokorteista löydät täältä.


Meidän hääkutsut - kutsuosaEhkä isoin arkarteluoperaatio meidän häissämme oli kutsut, joiden eteen halusin nähdä vaivaa, jotta saan niistä meidän ja häidemme näköiset. Vaikka pientä vastustustakin oli ilmassa, olin todella onnellinen, kun sain sujauttaa nämä kutsut postiin. Jotenkin häistä tuli tämän kautta virallisia - me mennään oikeasti naimisiin! Meidän kutsumme koostui itse tulostetuista osista, hohtavasta valkoisesta, kuviollisesta valkoisesta ja violetista paperista sekä pienistä yksityiskohdista. Lue lisää kutsuosan arkartelemisesta täältä.Tulostettavien hääaskartelujen hiontaa


Päätin hyvissä ajoin syventyä Wordin äärelle ja ryhtyä muokkamaan kutsujemme sekä hääbingomme tulostettavaa osaa - eikä se ollutkaan ihan niin helppoa kuin kuvittelin. Mielikuvitusta sai käyttää, jotta kaiken sai näyttämään oikealta, mutta kun monen tunnin hionnan jälkeen tulostin valmiin ja onnistuneen version, oli tunne todella hyvä. Tämä helpottaa myös mukavasti parin kuukauden päässä odottavaa varsinaista kutsutalkoota :) Tsekkaa täältä hionnasta sekä ihan parhaasta askarteluhankinnasta lisää!


Kutsut ovat yhkä yksi yleisimmistä hääaskarteluista, joita tehdään itse! Minulla on kova aikomus askarrella meidän kutsut keväällä 2016 ja kokeilinkin hyvissä ajoin vähän erilaisia mahdollisia vaihtoehtoja. Tämän kokeilun pohjalta osasin sitten ostaa tarvittavan määrän askartelupapereita, joista voin kerralla tehdä yhtenevät kutsut. Näissä kutsuissa on pääajatuksena tyylikkyys ripauksella romantiikkaa ja säihkettä. Pohjana käytänkin hohtavan valkoista paperia ja yksityiskohdissa kuviollsta valkoista, hopeistaa nauhaa sekä violettia paperia (testissä kylläkin sinistä). Kokeilustani lisää täällä.


Koristele maljakot helposti ja nopeastiMinä päätin hankkia pöytiin tuleville kukillemme maljakot edullisesti osatamalla paksupohjaisia laseja. Halusin näihin yksikertaisiin maljakoihin kuitenkin jotain lisää, jotta ne kuvastavat vielä paremmin häidemme tunnelmaa ja tyyliä - siksi päätinkin tuunata maljakoihin koristeeksi pitsinauhat! Lue lisää tästä helposta ja nopeasta tavasta tuoda omien häiden teemaa maljakoiden kautta osaksi hääpaikan koristeltua täältä.
Vuosi on vaihtunut, mikä tarkoittaa, että häihin on enää vajaat seitsemän kuukautta - hui mihin aika katoaa! Siispä on ryhdyttävä todella urakoimaan :) Vuoden ensimmäisenä askartelumaratonina aloitin loppiaisena paikkakortit, joita teen sata, jotta ne varmasti riittävät (ja on vara mennä muutama pieleenkin^^). Tällä kertaa askartelin paikkakortit ilman nimiä sarjatyöllä niin, että mieheni piirsi silkkinauhaan "sydämen reunaa" ja minä leikkasin, hion, liimasin ja tähtäsin tarrat paikoilleen. Maraton onkin hyvässä vauhdissa, vaikkei ihan valmista vielä olekaan. Lue vähän lisää täältä.
Meidän häidemme mausteväri lämmin violetti tulee näkymään osana yksityiskohtia ja siksi haluan myös paikkokortteihimme pienen väläyksen tätä väriä. Ideoin paikkakortteja etsimällä erilaisia mallivaihtoehtoja ja lopulta ihastuin laseihin kiinnitettäviin sydämen mallisiin nimikyltteihin ripauksella violetti ja säihkettä. Tarkat ohjeet paikkokorttien tekoon löytyvät täältä.


Ompelumaraton osa 1


Projekti violetit tuoliväripilkut, joista käytän sanaa tuolilaput, lähtivät nyt todella käyntiin! Lue täältä  ompelumaratonin ensimmäisistä vaiheista tarkemmin ja kukista samalla myös minun vinkkini tälläisia vähän isompia ompelukokonaisuuksia tekeville morsiamille.Meidän juhlatilaamme koristavat kauniit valkoisella tuolihupulla peitetyt tuolit, joihin on hääpaikan puolesta tarjolla nätit vaaleanruskeat väriläikät. Meillä on kuitenkin teemavärinä violetti ja innostuin ajatuksesta, että tuoleihimme voisi laittaa myös ripauksen tätä väriä - ovathan nämä "värinauhat" kätevästi vaihdettavissa. Tämä projekti lähti liikkeelle syksyllä 2015 ja edistyy pikkuhiljaa. Lue tuolihuppujen koristeväristä sekä näe ideakuvia lisää täältä.
Haluan nimetä pöytämme jollain vähän erilaisella ja tosi meidän näköisellä tavalla. Ihania vaihtoehtoja on paljon, mutta minä keksin ajatuksen nimetä pöydät rakkauteen ja häihin sopivilla sanoilla, kauniilla valkoisilla sisustusteksteillä, joista voi sitten koota häiden jälkeen itselleen ihanan muistotaulun! Meille tulee kuitenkin valkoiset pöytäliinat, joten valkoinen teksti ei oikei erotu siitä. Siispä päätin tuunata tekstien alle violetit "reunat" ja näin tuoda myös näissä vähän teemaväriä pöytään sekä auttaa tekstiä erottumaan taustastaan. Tarkemmat ohjeet täältä.
Kukikkaiden servettipidikkeiden esivalmisteluaNyt servettipidikkeiden todellinen arkartelu pääsi vauhtiin, sillä kaikki tarvikkeet oli vihdoin ja viimein kasassa! Niinpä istahdin yhtenä iltana alas, leikkelin nauhat oikean kokoisiin pätkiin ja valmistelin kukkaset kiinnitykseen - enää vain kiinnitys puuttuu! Lue lisää tästä askartelun aloituksesta täältä.
Pohdin pitkään, miten haluaisin taitella juhlapöytien servetit. En kuitenkaan löytäny mallia, joka olisi miellyttänyt minun silmiäni ja sopinut kattaukseemme sekä onnistunut suurilla kankaisilla serveteillä. Lisäksi halusin servetteihin jotain violettia - ja tästä idea omiin servettipidikkeisiin lähti! Yritin huomioida servettipidikkeissä tyylikkyyden, teeman sopivuuden sekä helppokäyttöisyydenja päädyin tällaisiin orkidea-pitsinauha -yhdistelmiin :) Vaativat pientä väkerrystä, mutta minusta vaivan arvoisia! Tarkemmat teko-ohjeetlöytyvät täältä.
Minä pidän neulomisesta ja virkkaamisesta, joten halusin tämän harrastukseni näkyvän jotenkin hääjuhlassamme. Löysinkin minusta aivan ihanan ohjeen pienille virkatuille sydämille, jotka ovat tosi helppoja ja nopeita tehdä ja samalla niin kauniita :) Minun pitikin ihan heti päästä kokeilemaan näitä! Tarkoitukseni on yhdistää nämä pienet sydämet osaksi vieraslahjaa. Kokeile ihmeessä, ohjeita lisää täällä.
Minun oli päästävä jo vuotta ennen häitä vähän kokeilemaan, miltä suunnittelemani kattaustarvikkeet näyttäisivät käytännössä juhlatilassamme! Kokeilin siis servettipidikkeitä, paikkakortteja sekä fiilistelin vähän silloin käytössä olevilla tarvikkeilla pöydän keskiosan koristusta, unohtamatta tuolien väripilkahdusta. Olin tyytyväinen kokeiluun ja sen pohjalta uskalsin aloittaa koristeiden varsinaisen tekemisen. Lisää kuvia löydät kattauskokeilustani täältä.HÄÄLEIPOMUKSIA


Suklaiset kuppikakut


Vihdoinkin se löytyi, nimittäin meidän kuppikakkuohjeemme! Minä jostain syystä leivon aina muffinsseja ja siksi niitä tulee myös meidän hääjuhlaamme osaksi makeaa kahvipöytää. Haasteeksi nousi kuitenkin löytää muffinssiohje, joka säilyy hyvänä pari päivää kylmässä. Lisäksi halusin muffinsseista sukalaiset, mutta kuorrutteesta sopivan raikkaan ja makean. Useamman kokeilun jälkeen suosikki taisi löytyä. Tässä lopputulos, lue täältä lisää ja testaa!


Perinteisiä keksiherkkujaHurahdin ihan totaalisesti keksien maailmaan ja päätin kokeilla perinteisiä pikkuleipiä, nimittäin lusikkaleipiä. Ohjeiden tulkinnassa meinasi mennä alussa mönkään, mutta sain kuin sainkin aikaan söpöjä, oikean näköisiä ja vieläpä todella herkullisen makuisia lusikkaleipiä! Lisää tästä ohjeesta ja minun lusikkaleipävinkeistäni löydät täältä.


Morsiamen macaronsitKoska puolvalmiit macaronsit oli sittenkin aika helppoa tehdä, oli minun ihan pakko päästä kokeilemaan myös näiden herkkuleivosten leipomista alusta asti itse. Kaasojen kanssa käärimmekin hihat ja ryhdyimme rohkeasti tuumasta toimeen ja lopputuksena saimme todella herkullisia, mutta ehkä vähän liian korkeita (ja hampurilaismaisia) macarons-leivoksia :D Kehittelemisen varaa vielä on, mutta tästä on hyvä lähteä liikkeelle. Kokeile sinäkin näitä herkkuleivoksia täältä ja jää koukkuun.


Josko sittenkin - nimittäin itse tehtynä?


Törmäsin ihan vahingossa kauppareissun lomassa puolivalmiisiin macarons-leivoksiin ja en voinut jättää tätä ohjetta kokeilematta. Ostos kannatti, nimittäin kokeilun tuloksena sain todella hyviä ja vielä aika nättejäkin macarons-leivoksia aikaiseksi ja ennen kaikkea sain uskoa siihen, että voin osata tehdä näitä myös alusta asti ihan itse. Lue leivonnasta lisää täältä.
Kokeilin joulun alla ensimmäistä kertaa suklaakonvehtien tekemistä - ja todella hyviä tuli! Nämä suussa sulavat suklaakonvehdit näyttävät suloisilta ja ovat lisäksi hyvin makuisia. Koon voi päättää itse ja erilaisiin pussukoihin tai rasioihin pakkaamalla näistä saisi oivallisen vieraslahjan. Helppo myös tuunata omaan teemaväriin ja makumieltymyksiin sopivaksi! Lue lisää täältä.
Aika usein säästää, kun leipoo itse jotain makeaa sen sijaan, että ostaisi ne valmiina. Lisäksi näin saa valittua juuri ne itsestä parhaimmat maut, testattua ojeita etukäteen sekä huomioitua mahdollisesti myös vieraiden mieltymyksiä. Keksit voisivat olla myös helppo oma leipomus, sillä ne voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen odottamaan itse juhlapäivää. Minä kokeilin yhtä suklaakeksiohjetta, joista tuli kyllä aika ihania. Jos innostuit, kurkkaa ohje ja vinkit täältä!
Löysin netistä yksinkertaisen videon, jolla opastetaan tekemään ihania ruusun näköisiä omena-kanelileivoksia ja tämä vieläpä näytti helpota! Todellisuudessa ainakin minä sain pohdiskella vähän odotettua enemmän, mutta siitä huolimatta pääsin ihan kauniiseen lopputukseen. Näillä visuaalisilla leivoksilla saisi kaunista lisää herkkupöytää, mutta kokeillessa kannattaa huomuoida muutama pieni yksityiskohta sekä pohtia, kuinka voimakkaista mauista pitää. Luo lisää täältä.
Minun bravuurini leivoksissa on ehdottomasti kuppikakut ja lisäksi minusta ne on ihan todella hyviä :D Haluaisinkin niitä herkkupöytäämme, sillä se kuvastaisi hyvin minua ja olisi myös mukava lisä vieraille kakun ohelle. En ole kuitenkaan koskaan leipunut gluteenittomia kuppikakkuja, mutta ajattelin niiden olevan käteviä suuressa vierasmäärässä. Siispä ryhdyin kokeilemaan suklaisia kuppikakkuja minulle ihan uusilla jauhoilla - ja millainen lopputulos olikaan? Lue siitä täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti