maanantai 2. maaliskuuta 2015

Jotain pientä ja ihanaa vieraille muistoksi

Viime aikoina vieraslahjat ovat pyörineet mielessäni, tai oikeastaan jo aika pitkäänkin, joten vihdoin ajattelin jakaa ajatuksiani tännekin. Muiden blogeista olen jo vähän nappaillut ajatuksia siitä, mitä vieraslahja voisi yläpäätänsä olla - ja vieraslahjahan on tosiaan usein jokin pieni parin tyylinen muistaminen, joka annetaan kaikille vieraille ikään kuin kiitoksena ja muistona häihin osallistumisesta. Kaikin puolin minusta ihana ajatus, kunhan sen pitää pienenä ja mukavana sekä sellaisena, että kaikille tulee siitä hyvä mieli. Vieraslahjan voi joko kattaa heti vieraiden paikoille, asettaa kauniisti sivupöydälle odottamaan juhlan loppua tai antaa vierialle esimerkiksi jonkin ohjelmanumeron kautta häiden aikana - tyyli on vapaa :)

Omia lemppareitani on tähän asti ollut muutamia ja onneksi vielä ei tarvi kokonaan päättää, mitä meidän vieraat tulee häiden lopuksi saamaan :) Tässä kuitenkin joitain ajatuksia, joista voi napata juuri sen itselle sopivimman, omasta mielestä ihanimman, budjettiin sopivimman ja ennen kaikkea eniten hääparin tyyliin sopivan vaihtoehdon - tai sitten keksiä jotain ihan muuta!

Minua on pitkään houkuttanut pieni pussi siemeniä, jotka voi sitten häiden jäljeen istuttaa ja nähdä "rakkauden kukoistavan" ^^ Kaikin puolin ihana ajatus, elokuu ei vain ehkä ole paras aika kukkien istuttamiselle.


Toisaalta olen ihan täysin kaakaoihminen, joten olisi todella minun tyylistä antaa myös vieraille esimerkiksi vaahtokarkkikaakaota kauniissa pussissa nätisti aseteltuna ja kukapa vieraista ei suklaaherkuista tykkäisi?


Ja voi miten herkulliselta ja söpöltä näyttäisi pieni macarons-leivos omassa rasiassaan, häiden teemaväritkin voisi hyvin huomioida ja olisivathan nämä kauniita joko osana kattausta tai sitten vaikka koristeen tapaan omalla pöydällään ennen häiden loppua :)

kuva: Pinterest

Toisaalta syksyä kohti meidänkin häissä mennään, joten voisihan vieraille antaa pienet kynttilät nimikoitujen tulitikkujen kera! Minä en halua antaa mitään sellaista, mikä jää vain nurkkiin lojumaan, joten tälle pienelle tavaralle olisi käyttöä, mutta muistokin halutessa jäisi! Ja Tulitikkurasian kuorenhan voi askarrella itse omaan tyyliin.


Huulirasvakin voisi olla hyvä idea, tai sitten pieni paketti parin lempparikarkkeja/pastilleja. Kaikkihan tarvitsevat huulirasvaa ja olisihan se ihanaa antaa muistoksi jokin herkullisen tuoksuinen ja kauniisti koristeltu huulirasvapurkki syksyisiä päiviä ilahduttamaan! Ja makeaahan tekee aina mieli!


Vieraille voisi myös antaa luonnonmukaista suolaa vaikka etiketillä "pink love salt" ja tämäkin olisi todella tarpeellista ja varmasti kaikille käyttökelpoista! :)


Kaakaoheikkouteni ohella olen myös todella teeihminen, joten jokin mietelauseella varusteltu kaunis teejuttukin voisi toimia, mauksikin voi valita itselle sopivimmat ja halutessaan voi suosia esimerkiksi luomua! (:


Kermaliköörikin on kyllä ihanaa - voi miten vaikeaa päättää!


Vaihtoehtoja on siis ihan todella paljon ja tulee olemaan todella hankalaa valita, miten haluan omia vieraitani muistaa! Tärkeintä minulle tosiaan on se, että lahjasta olisi kaikille vieraille pientä iloa ja "vain" syötäväänkin lahjaan voi aina halutessa yhdistää romanttisen mietelauseen tai vaikka pienen lasisydämen ja näin siitäkin lahjasta jää muisto, jonka halutessa voi säilyttää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti