perjantai 24. huhtikuuta 2015

Taustamusiikkia vai puheensorinaa?

Viime aikoina pohdinnoissa on ollut ruokailun ajan taustaäänet, eli tarvitseeko ruokailuun musiikkia? Olin jotenkin automaattisesti ajatellut, varmaan muiden häissä kokemusten tuloksena, että musiikki alkaa vasta syöntien jälkeen häätanssista ja jatkuu siitä sitten iltabileiden loppuun asti. Mutta entä jos vierailla ei synnykään juttua ruokaillessa? Keventäisikö hiljaisia hetkiä mukava ja leppoisa taustamusiikki? Ja virittäisikö se vieraat heti sisään astuessa häätunnelmaan, kun kaiuttimista soisi jotain rauhallista ja romanttista? Vai lisääkö musiikki vain hälinää?

Muiden kommentteja kuullessani lähdin tosiaan miettimään, pitäisikö meidänkin tehdä jokin lista, joka soisi ruokailun taustalla. Ja voihan musiikin aina laittaa todella hiljaiselle tai vaikka kokonaan pois, jos se tuntuu tarpeettomalta tai jopa häiritsevältä. Lista nimittäin kannattaa olla valmiina ennen juhlaa, niin ei mikään nopeasti valitun soittilistan ylläribiisi järkytä :D Ja meidän etuna on se, että hääpaikassamme on hyvät kaiuttimet suoraan sisäänrakennettuina, joten tasaisen taustamusiikin hiljaisella saisi varmasti helposti järjestettyä - vähän liiankin houkuttelevaa :) Tätä täytyy nyt todella pohdiskella!

Voi siis olla, että minun täytyy alkaa alustavasti suunnittelemaan jotain rauhallista taistamusiikkilistaa ja sitten ajan kanssa päättää, tuleeko se soimaan vai ei. Mutta siitä alan yhä enemmän olla varma, että haluan wc-tiloihin radion, jossa soi rakkauslauluja (radion päälle voi laittaa vaikka lapun "fiilistele häätunnelmaa ja paina play") esimerkiksi muiden "tarvikkeiden" viereen :D Ja onhan musiikki iso osa häitä ja siksi on tärkeää miettiä, miten sillä voidaan luoda haluttua tunnelmaa juhlan alusta loppuun saakka ja missä menee raja häiritsevän musiikin ja tunnelmamusiikin välillä.

6 kommenttia:

  1. Minä ainakin olen ajatellut, että soittolista soisi taustalla ruokailun ajan. Ei häiritsevän kovalla, mutta luomaan sellaista "pehmeää" tunnelmaa. Tietenkin jonkun pitäisi olla valmiudessa (nakitettuna), että jos joku haluaa pitää puheen, niin soittolista vaiennetaan siksi ajaksi. Olen jo alkanut kokoamaankin listaa, koska olen varma, että minulla menee hyvän aikaa muistella kaikkia lempparibiisejäni ;) Mies ei ole niin musiikin päälle, hänelle kelpaa kaikki. Aion kyllä silti kysellä myös hänen toiveitaan ja tuoda ne esille listalla. Sekä tietenkin on niitä meidän yhteisiä biisejä, joista tulee mukavia muistoja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista, kuulostaa oikein hyvältä ja minäkin mietin, että listan kokoaminen ei varamsti ole ihan nopea juttu, joten se kannattaa aloittaa hyvissä ajoin :) Ja ihana idea ottaa listalle myös teidän yhteisiä biisejä, mikä saa varmasti hymyn huulille!

      Poista
  2. Suosittelen ehdottomasti mielellään instrumentaalista musiikkia soimaan hiljakseen ruokailun taustalle. Hiljaisuus on pahin keskustelun tappaja, sillä kukaan ei uskalla ensimmäisenä aukaista suutaan. Kun taustalla on valmiiksi rentoa musiikki, alkaa puhe ja nauru myöskin soljua. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ollutkaan ajatellut instrumentaalista musikkia! Se voisi olla hyvävaihtoehto, jolloin musiikki ei varmastikkaan häiritsisi puhetta, kiitos vinkistä :)

      Poista
  3. Minäkin suosittelen (instrumentaalista) musiikkia taustalle, se luo tunnelmaa ja en muuten muista yksiäkään häitä, joissa musiikki ei olisi soinut ruokailun aikana :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, alan jo ihan innostua taustamusiikista :)

      Poista