torstai 10. maaliskuuta 2016

Morsiamen macaronsit

Kaasojen kanssa uskaltauduin kokeilemaan macarons-leivoksia ihan alusta asti itse tehtynä ja pienellä hionnalla näistä voi vaikka tullakin jotakin :) Innolla otan silti myös vähän kokeneemmilta macarons-taitureilta neuvoja vastaan! Kokeilin siis aiemmin puolivalmiita macaronseja (luo lisää täältä) ja koska ne menivät niin hyvin, piti minun nyt kokeilla näitä ihan alusta asti itse tehtynä, sillä näin saisi tuunailtua makuja enemmän ja myös hinnassa vähän säästäisi. Tämä ohje on sekoitus kakkuleipurimme (Konditoria Bebe) sekä netistä löydettyjen ohjeiden vinkkejä unohtamatta omia kommentteja. Sanottakoon vielä tässä vaiheessa, että ihan täydellisiä ei vieläkään ollut, treeniä siis yhä tarvitaan :D


Ensin tehtiin kaasojen kanssa taikina, johon tuli:

220g tomusokeria
120g mantelijauhetta
3 valkuaista
25g sokeria ja 
loraus elintarvikeväriä.

Näistä vatkasimme ensin valkuaiset ja sokerin marengiksi, jonka jälkeen joukkoon sekoitettiin varovasti käännellen tomusokeri-mantelijauheseos. Sitten vähän punaista väriä, ilmakuplat pois nuolijalla läiskien ja ei muuta kun pursottamaan! Puolikkaita tuli 70, eli aika mukava määrä (35 valmista). Sitten annettiin macaronsien vielä seistä puolisen tuntia huoneenlämmössä. Uuni laitettiin 150 asteeseen ja jo 10 minuutin päästä nämä olivat kohonneet tosi paljon ja näyttivät kypsiltä. Sitten kerma (200g) ja suklaa (100g) vaahdoksi ja täyttämään (olimme siis aiemmin kiehauttaneet kerman ja suklaan sekä antaneet täytteen jäähtyä ihan kylmäksi ennen vatkausta ja täyttöä). Suklaaksi valitsimme Fazerin uutuuden, vadelma-lakritsa-valkosuklaa. Tällaisia niistä sitten tuli:


Maku oli todella hyvä ja rakenne ihanan ilmava sekä pehmeä, mutta ulkomuoto oli vähän hampurilaismainen kaikessa korkeudessaan :D Lisäksi pinnassa näkyi karheutta, mikä johtui ehkä aika karkeasta mantelijauheesta. Ensi kerralla aionkin ostaa mahdollisimman hienoa mantelijauhetta ja ehkä myös sirosokeria. Mutta mitenköhän vältyn liialta kohoamiselta? Se on vielä pieni mysteeri. Toisaalta ilmavuus toi makuun pehmeyttä ja ei näiden ihan ammattilaisen tekemiltä tarvitsekaan näyttää, ne voi olla vaikka nimellä "Morsiamen macaronsit", niin saa näyttääkin ite tehdyiltä :) Täytettäkin ehkä vielä tuunaisin, sillä kermapohjainen oli jotenkin aika kermaisa (kuinka yllättävää :D). Haluaisinkin kokeilla jotain mascarpone-pohjaista ja ehkä kuitenkin vähän tutumpaa makua. Mutta mitä? Jos kakkumme päämakuna on mansikka, muffinsseissa suklaa, voisiko tässä olla valkosuklaa? Mietintää vielä riittää, mutta askel askeleelta eteenpäin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti