maanantai 28. marraskuuta 2016

Häiden kukkaloistoa

Vaikka maa hohtaa jo kauniin valkoisena ja punaiset joulutähdet luovat talvista tunnelmaa, en voi olla palaamatta kesäiseen kukkaloistoon, josta saimme nauttia häissämme useiden upeiden kukkayksityiskohtien kautta. Halusimme ehdottomasti aitoja kukkia hääjuhlamme ja vaikka yritimme pitää määrän kohtuullisena, syntyi kukkika sisältäviä yksityiskohtia yllättäen aika monta, etenkin viimeisillä viikoilla. Ei se mitään, sillä ne loivat ihanaa tunnelmaa - ehkä sinäkin voit valitan näistä jonkin yksityiskohdan omiin häihisi. Kaikista kukistamme saamme kiittää Heikkisen Kukkatarhaa!

1. Morsiuskimppu
Tähän ehkä häiden tärkeimpään kukka-asetelmaan käytin yllätys yllätys eniten aikaa, sillä etsin useita mallikimppuja, joista yhdessä oli oikea värimaailma, toisessa oikeanlaiset kukat ja kolmannessa sopiva kimpun malli. Niidenperusteella yritin kuvailla haluamaani kokonaisuutta floristille, sopivaa kokoa ja kukkamäärää unohtamatta. Jännitin kimpun onnistumista eniten ja olin niin onnellinen nähdessäni tyylikkään pisaran muotoisenkimpun hääaamuna juuri oikeissa väreissä! Tämä kruunasi täydellisesti asukokonaisuuteni!


2. Rannekukat
Rannekukat ovat nykyisin aika yleinen vaihtoehto kaasojen, morsiusneitojen ja/tai äitien kukkakoristeiksi. Me päädyimme myös näihin niiden kätevyyden takia ja teetimmekin molemmille kaasoille vaaleanpunaisen sävyiset ja morsiusneidolle violetin sävyisen rannekukan.


3. Vieheet
Vieheet teetimme sulhasen lisäksi bestmaneille. Tavoitteena oli saada niihin paljon samaa, mutta pientä extraa sulhaselle. Kokonaisuuddet olivatkin todella tyylikkäät ja sopivan yksinkertaiset - sydämen muotoinen lehti jonka päällä oli violetti orkidea (ai miten niin näistä huomaa, mikä on lempikukkani:D). Sulhasella lisänä oli vielä helmiä sekä valkoinen pienempi orkidea.


4. Kirkkokukat
Kirkkoon halusin vähän piristystä, joten valitisimme joka toiseen penkkipäätyyn vaaleanpunaista hortensiaa valkoisella nauhalla solmittuna (helppo pujottaa). Maassa koristivat tekoterälehdet, jotta ne oli helppoa siivota ja säilyivät hyvinä. Kukat otimme vihkimisen jälkeen mukaan juhlaan ja siellä ne koristivat sekä vessassa että lahjapöydässä koko illan - monikäyttöisyys ennen kaikkea :)


5. Kukkaseppeleet
Aivan ortodoksisen vihkimisen alkaessa saimme molemmat päähämme kukkaseppeleet. Mikon seppele koostui muratista ja valkoisista orkideoista, minun seppeleeni harsokukasta sekä valkoisista ja vaalean violeteista orkideoista. Oli suorastaan ihme, kuinka hyvin floristi osasi tehdä nämä seppeleet, sillä en löytänyt oikein yhtään hyvää mallikuvaa, selitin vain suunnilleen, mitä tyyliä halusimme.


6. Tuohuskukat
Tämä taisi olla yksi niitä aivan viime hetken lisäyksiä, kun huomasimme, että haluaisimme tuohuksiimme koristeet. Heikkisen Kukkatarhan Mari päällystikin käsien suojaksi pienet pahvit kauniisti silkkinauhalla ja liimasi päälle violetin ja valkoisen orkidea. Nämä olivat siis osa ortodoksista vihkimistä kukkaseppeleiden tavoin.


7. Pöytäasetelmat
Juhlapöytiämme koristivat neilikoista ja harsokukista kootut kauniit kimput, joiden päälle oli liimattu valkoinen orkidea - ja tuo orkidea muuten kesti hyvänä melkein viikon!


8. Tarjoilupöydän asetelma
Varsinaista tarjoulupöytää koristi suuri neilikoista, harsokukista, orkidoista ja muratista koostuva näyttävä ja roikkuja asetelma ripaukselle valkoisia helmiä, kuten kimpussanikin.


9. Kakkuteline
Tämäkin kuului niihin viime hetken tilauksiin, kun huomasimme kakkutelineen olevan aika valju ilman koristeita. Hetken ideoinnin jälkeen piti siihenkin saada kukkia :D


10. Heittokimppu
Heittokimppu muistutti hyvin paljon pöytäasetelmiaja sen tavoitteena oli olla morsiuskimppu pienoiskoossa.


12. Heitettävät ruusunterälehdet
Sitten minä tietysti halusin vielä päällemme heitettävän kirkon edessä ruusun terälehtiä. Väreiksi valitsin valkoisen ja vaaleanpunaisen, jotteivat ne värjäisi mekkoa kosteallakaan säällä ja jaoin noin kourallisen terälehtiä erillisiin tötteröihin heittohetkeä varten. Terälehdet pysyivät hyvinä ainakin yhden yön ylitse, kun revin ne valmiiksi edellisenä iltana.


Kuten huomaatte, kukissa oli selkeä teema läpi juhlan, mutta kuitenkin jokaisessa asetelmassa oli jotain omaa. Heikkisen Kukkatarhan Mari teki todella suuren työn upealla lopputuloksella. Kokonaishintaa näille kukille tuli noin 700€, eli hieman ylitettiin suunniteltu 500€ budjetti, mutta tässä tapauksessa se ehdottomasti kannatti, emmekä olleet alussa osanneet budjetoida ihan näin montaa kukka-asetelmaa! Tekokukkia käytimme vvain kirkon lattialla sekä servettipidikkeissä, kaikki muu oli aitoa.

Ai niin, sain vielä pieniltä tyttövierailtamme kesken juhlan tämän kauniin pienen kimpun, jonka he olivat varta vastenpoimineet minulle, aika ihana, eikö<32 kommenttia:

  1. Ihania kukkia! Kyllähän kukat maksaa, mutta niillä juhla todella nousee uudelle tasolle. :) En ollut ennen nähnyt, että hääparilla on kukkaseppeleet vihkimisen aikana. Onko kyseessä ortodoksinen tapa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos mukavasta kommentista! Kukkaseppeleet ovat juurikin ortodoksinen tapa ja niillä voidaan halutessa korvata kruunut. Me valitsimme seppeleet, jottei kenenkään tarvinnut kannatella kruunuja ja kukkaseppeleet olivat päässämme ison osan ortodoksista kaavaa :)

      Poista