perjantai 18. marraskuuta 2016

Vieraiden hätäapu - mitä käytettiin?

Vessakorit ovat tainneet tulla jäädäkseen suomalaiseen hääperinteeseen. Vessakorit tarkoittavat siis vieraiden käyttöön tarkoitettuja hätäapuja, kuten laastareita, hajuvettä ja sukkahousuja, jota ovat koottu wc-tilojen yhteyteen esimerkiksi koriin, johonkin muuhun astiaan tai sitten ihan vain pöydälle. Usein naisvieraat tulevat häihin pienen käsilaukun kera, eikä kaikkeen vaan osaa varautua ja vessakorien idea onkin auttaa vieraita jaksamaan pitkä ilta, vaikka jokin asia vähän vastustaisikin. Lisäksi koreissa ei oikeastaan tarvitse olla paljoa, olennainen riittää. Ja aika monelle vieraalle vessakorit saavat usein hymyn huulille ja mukava tunteen, että heitäkin on ajateltu. Mutta mitä meidän koreista sitten käytettiin?

Kerrottakoon ensitöiksi, mitä laitoimme meidän wc-koreihin. Ideoin korien sisältöjä aiemmin jo täällä ja kuten ideoidenkin määrästä huomaa, en oikein meinannut pysyä aisoissa oikeidenkaan korien kanssa :D Pääideani oli käyttää paljon jo olemassa olevaa. Miksi siis ostaa kaikkea uutena, kun niitä kuitenkin käytetään vain vähän? Omien varastojen penkomisen jälkeen huomasi myös aika nopeasti, että iso osa korin sisällöstä oli jo kasassa. Ja se mitä ostettiin, ostettiin sillä silmällä, että voidaan itse käyttää niitä sitten myöhemmin. Naisten kori oli helpompi kasata (ja se näkyy runsaudessakin^^), joten aloitetaan siitä. Kokosin naisten wc-koriin seuraavat asiat:


- sukkahousut
- kuukautissuojia ja tamppooneja
 - hammastikkuja
- hygieniapyyhkeitä
- käsidesiä
- laastereita ja rakkolaastareita
- käsirasvan
- bepanthen -voidetta
- punaista väriä antava huulirasva (sormin levitettävä)
- huulikiilto (sormin levitettävä)
- deodorantti (suihkutettava)
- pieni hajuvesi
- pieni hiuslakka
- pinnejä
- kampa
- kynsiviila
- puuterilappuja
- läpinäkyvää, punaista ja valkoista kynsilakkaa
- neulaa ja muutamaa eri väristä lankaa
- muutamia erilaisia kurkkupastilleja
- särkylääkettä
- purkkaa
- pieni paketti nenäliinoja
- rakkausaiheisia mietelauseita sisältävää wc-paperia
- muutamia hakanneuloja
-teippiharja
.
Ideani oli, että korissa ei ole mitään sellaista, minkä katoaminen haittaisi, sillä wc-tiloissa saattoi liikkua muitakin. Lisäksi yritin ajatella, mitä voisin itse vieraana eri tilanteissa tarvia ja valitsin sellaisia tuotteita, joita voi huoletta käyttää useampi ihminen, kuten sormin levitettävä huulirasva. Yritin asetella sisällöt mahdollisimman kauniisti ja vieressä oli tietysti teskti ohjeistamassa käyttöä:

"Jotta mikään ei pääsisi
häiritsemään juhlahumuasia,
ota tästä, ole hyvä!"

Tämän lausahduksen ohella en malttanut olla kirjoittamatta myös peiliin huulipunalla "You look so pretty" ja "Love is in the air":


Miesten kori olikin siten oma haasteensa, mutta kun yhdessä pähkäilimme hetkisen, alkoi tännekin löytyä vaikka ja mitä. Lopullinen sisältö näytti tältä:


- suihkutettavaa deodoranttia
- hiusgeeliä
- partavettä
- kampa
- hammastikkuja
- laastareita ja rakkolaastareita
- kurkkupastilleja
- särkylääkettä
- huulirasva
- purkkaa
- nenäliinoja
- teippiharja
- käsidesi
- neulaa ja lankaa
- Aku Ankka

Naisten vessassa wc-korille löytyi juuri sopiva erillinen pöytä, mutta miestenkin vessassa se mahtui sopivasta pöydän reunalle. Ja kuten kuvasta näkyy, miesten korina toimi kätevästä vähän pienempi kori kuin naisilla. Miesten huulipunalause peilissä oli "Damn You look handsome", koska en vain voinut vastustaa kiusausta ;)

Mitä näistä sitten käytettiin? Sain jo häiden aikana kiitosta vessakoreista ja jälkikäteen yritin vähän tutkailla, mitäköhän näistä oli käytetty. Ihan kaikesta ei jää toki käytön jälkiä, mutta jälkien ja kommenttien perusteella nimeäisin TOP 5-listaksi seuraavat:

Naiset
- puuterilaput
- väriä antava huulirasva
- purkka
- hammastikut
 hiuslakka
(+ hakanneulat)

Miehet
- purkka
- teippiharja
- hammastikut
-  kampa
- huulirasva

Naisten korissa pitäisin mukana myös kuukautissuojat ja sukkahousut ihan vain kaiken varalle, eikä pinneistä, kynsiviilasta ja laastareistakaan ole koskaan pahitteeksi, saattoihan niitäkin joku käyttää (laastareita hyvä olla etenkin, jos häissä on paljon lapsia ja taisin muuten itse laittaa rakkolaastarin jossain vaiheessa iltaa). Voinkin ehdottomasti suositella näitä koreja kaikille! Pohdi, mitä juuri teidän häissä voisi tarvita, kaivele omia ja sukulaisten kaappeja ja saat varmasti edullisesti toimivan kokonaisuuden kasaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti