maanantai 19. lokakuuta 2015

Häiden kukkameri

Tänään kävimme Heikkisen Kukkatarhalla suunnittelemassa ja juttelemassa meidän hääkukista. Se, miksi menimme juuri tähän kukkakauppaan, oli se, että Mikko tiesi omistajan jo aiemmin, joten pystyimme luottamaan siihen, että täällä osataan oikeasti tehdä kauniita asetelmia. Lisäksi minä pidin yrityksen nettisivujen monista asetelmista, joten uskoin, että täällä päästään hyvin yhteisymmärrykseen. Kolmas syy oli vielä se, että kun laitoni sähköpostia useampaan kukkakauppaan, niin täältä tuli nopeasti selkeä vastaus hinta-arvioineen kaikkineen :) Ja minä tosiaan rakastan kukkia ja haluan häihimme ehdottomasti aitoja kukkia. Lisäksi minulle on tärkeää, että kukat sopivat häidemme teemaan ja ovat kauniista aseteltuja. Kohtuus pitää kuitenkin kukkienkin määrässä muistaa ja sen yritinkin pitää mielessä suunnitellessa^^
 
Olin varannut suunnittelua varten kuvan mekostani, kuvan kirkostamme sekä juhlatilamme pöytäkattauksesta. Lisäksi olin jo aiemmin lähettänyt vähän ideakuvia siitä, mitä haluaisin. Näiden kuvien pohjalta lähdimmekin suunnittelemaan hääkukkiamme ja vaikka pidättäydyimme "ihan vain pakollisissa kukissa", tuli niitä silti aikamoinen kukkameri :D Tällaisiin yhteyksiin me siis aiomme ujuttaa kukkia häissämme:
 
1. Morsiuskimppu
2. Heittokimppu
3. Kaasojen ja morsiusneitojen rannekukat
4. Sulhasen ja bestmanien vieheet
5. Kirkoon pienet kimput penkkien päätyihin
(hoita hyödynnetään juhlatilassa muutamassa paikassa)
6. Pöytäasetelmat jokaiseen pöytään juhlatilassa
7. Isompi asetelma juhlatilan seisovaan pöytään
Unohdinkohan jotain? :)
 
Nämä ovat siis meidän häiden must have -kukat ja innolla suunnittelimme tänään ihan kaikkia näitä. Kukka-asetelmissa pidämme tosiaan saman linjan kuin muissakin väriteemoissa, eli käytämme lämmintä ja syvää violettia, hentoa vaaleanpunaista sekä valkoista pääväreinä. Päälinjana on myös selkeys, tyylikkyys sekä se, että ei sekoiteta liian montaa erilaista kukkaa keskenään ja pidetään vihreän määrä minimissä. Näissä siis mennään. Kerron myöhemmin jokaisesta aihealueesta lisää, niin voin kunnolla paneutua jokaiseen, mutta tänään kerron vielä vähän pöytäasetelmista, joihin lopettelimme myös suunnittelussa (ja saimme testikimpun ihan ilmaiseksi mukaan, vau!!).
 
Tässä kuva alustavista kattauskokeilusta, lue siitä lisää täältä.
 
Eli suunnittelimme tosiaan kimppua osaksi pöytäkattausta ja koska meidän tilassamme on pyöreät pöydät, kimppuja tulee näillä näkymin kymmenen. En haluaisi yksittäisiä kukkia, sillä pöytämme ovat siihen aika sioja, vaan kimpun, mutta toisaalta kimppujen tulisi olla hillityn kokoisia, jotta ne eivät korostu liikaa, vie näköyhteyttä vastapäätä istuvaan tai myöskään kustanna liikaa. Päävärinä pöytäkimpussa olisi hyvä olla violetti ja haluaisin siihen joitain samoja kukkia kuin kimpussani. Lisäksi haluaisin pöytäasetelmasta tyylikkään simppelin ja kauniin. Päädyimmekin kokeilemaan asetelmaa käyttäen neilikoita, harsokukkaa sekä yhtä somisteorkideaa - ja pidin lopputuloksesta todella paljon! Kimppu oli yksinkertaisuudessaan kaunis, sopivan persoonallinen, sopii varmasti häiden tunnelmaan ja vielä värejä hiomalle se on ihan juuri sopiva! Kyllä ammattilaiset osaa :)
 
 
Onneksi emme olleet ostaneet kimpullemme "maljakoita" = laseja vielä valmiiksi, sillä sehän oli ihan liian pieni ajateltuihin maljakoihin :D Totesimme kuitenkin, että kimpun koko on pöytäämme juuri sopiva, sellainen, mitä haemme. Siispä maljakoita pitää miettiä vielä. Älkää siis antako kuvan maljakon häiritä, keskittykää pelkään kimppuun :) Ja itse asiassa löysimme ehkä jo sopivat maljakot! Kerron niistä lisää, kunhan saan ne käsiini. Kukka-asioissa ollaan siis edempänä, ihanaa, kun asioita järjestyy yksi toisensa jälkeen <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti