maanantai 28. joulukuuta 2015

Säästä maljakoissa - osta laseja!

Nyt kun pyhät ja sukulaiskierrokset ovat takana, ehtii ajatukset ennen ihan kunnon arjen alkua taas pyörähtää hääjutuissa. Niimpä kahmaisimme eilisellä Prisman reissulla mukaamme yhdeksän kappaletta "maljakoita", eli toisin sanoen yhdeksän kappaletta paksupohjaisia kapeita laseja, jotka toimivat ihan todella hyvin myös maljakoina! Hintaa näillä kolmen lasin pakkauksilla oli vajaat 4e/paketti, eli yksi maljakkomme maksaa meille noin 1,33e! Kun löysimme jotain näin halpaa, oli meidän pakko ostaa kaikki 12kpl valmiiksi samn tien. Ostimme ennen joulua yhden paketin kokeeksi ja nyt siis loput kolme pakettia, kun testipaketti osoittautui hyväksi. Tällaisesta lasista on kyse:Jos siis olet hankkimassa pöytäasetelmiisi maljakoita kukille, kynttilöille, oksille tai muille koristeille, kannattaa ehdottomasti poiketa ensin lasihyllylle, sillä ihan samanlainen lasi maksaa paljon vähemmän kuin vastaavanlainen maljakkona myyty. Näin saat mukavasti säästöä koristelubudjettiisi :) Kukkamaljakon valinnassa on kuitenkin tärkeää huomioida se, että lasi on tarpeeksi painava, jottei kimppu kaada sitä. Ostamissamme laseissa oon paksu pohja, mikä auttaa sitä pysymään pystyssä. Lisäksi kannattaa ihan varmuuden vuoksi ostaa ensin "koelasi" ja mallata siihen ainakin mahdollisimman samanlaista kimppua kuin hääpöytään on tulossa, jolloin saa varmuuden lasin sopivuudesta maljakoksi painoineen ja muotoineen.

Näyttääkö kuitenkin lasiksi tarkoitettu maljakko onkun mielestä tylsältä? Ei huolta, sillä halvalla ostetut lasit voi huoletta koristella ihan niin kuin haluaa - ja hyvässä tapauksessa myydä jollekin toiselle maljakkoja etsivälle morsiamelle häiden jälkeen eteenpäin :) Minua kiinnostaisi lisätä laseihin ripaus pitsiä esimerkiksi pitsisen teippinauhan tai ohuen pitsinauhan avulla. Varmasti helppoa, edullista sekä kaunista, ja jos oikein innostuu, voi pitsinkin virkata itse^^ Taidankin kokeilla heti vuoden vaihduttua jonkinlaista maljakkokoristelua!2 kommenttia:

  1. Tämä onkin tosi hyvä vinkki! Halvimmat maljakot maksaa äkkiä sen 5€/kpl ja kyl tossa tulee ihan huomattava säästö. :)

    VastaaPoista