maanantai 6. kesäkuuta 2016

Skumppakokeiluja alkumaljaksi

Olemme menossa ylihuomenna käymään juhlapaikalla sitten viime syksyn ja tarkoituksena on löydä ruokalista ja juomat lukkoon muiden käytännönjuttujen läpikäynnin ohessa - onhan häihimme aikaa enää kaksi kuukautta! Tätä varten vietimme kirjaimellisesti koko viikon hääjuttujen parissa ja yhtenä teemana oli juomapuolen pohtiminen, erityisesti kysymys "Mitä alkumaljoihin?". 

Saimme hääpaikaltamme Tahko Golden Resortilta muutaman viinin ja kuohuviinin listan, joita he yleensä tarjoilevat juhlissa. Meillä on kuitenkin mahdollisuus toivoa myös muita viinejä. Päätimmekin mennä Alkoon pohtimaan vaihtoehtoja ja saimme todella hyvää asiakaspalvelua myyjältä, joka osasi kuvaille listan viinejä sekä ehdottaa vastaavia, mutta ehkä enemmän meidän tyylisiä vaihtoehtoja. Ostimmekin tämän pohjalta pari kuohuviiniä ja yhden valkoviinin testiin, joista kuoharit olivat ykköslistalla viikonloppuna. Me olemme makean ja puolimakean ystäviä, mutta yleensä puolikuivaa taitaa olla juhlissa tarjolla, joten pohdimme, että taidamme ottaa meille oman kuohuviinin ja vieraiden maljoihin toisen. Nämä kaksi testasimme:


Huomaa kuvan skumppalasimme, jotka ovat siis Pentikin Valo lasistoa, jota aiomme nyt kerätä lisää (Olen tosi innoissani näistä muutamasti uudesta lasista, jotka ostimme vanhan lasiston myymisestä saaduilla rahoilla)! :) Näistä kuohuviineistä Mavam on makea ja kun sitä hieman ravistaa, leviää siinä kaunis kultainen "virta", joten se oli näyttävyyden puolesta meistä ihan täydellinen hääparille. Myös maku oli aivan ihanaa, eli tästä tulee ehdottomasti tämän hääparin skumppa! Toinen kuohuviini muistutti meidän makunystyröiden mukaan aika perinteistä kuohuvaa, ei karvaan kuivaa, mutta ei makeaakaan. Eli ihan hyvä perusskumppa, joka on meillä nyt yhtenä vaihtoehtona alkumaljoihin. Voi tosin olla, että vielä jokin muu testataan. 

Tietysti rinnalle tulee myös alkoholiton alkudrinkki, mahdollisesti Pommac tai jokin vastaava, mitä hääpaikaltamme löytyy. Peukut pystyyn, että saamme kultaskumpan meille (hääpaikassamme on siis A-oikeudet ja juomat tulee sitä kautta) ja jos tekin pidätte makeaan taittuvasta ja mukavan näyttävästä kuohuvasta, suosittelen ehdottomasti testaamaan ja harkitsemaan hääjuomaksi juurikin tätä :)

5 kommenttia:

 1. Noi valo-sarjan astiat on ihania! <3 Meillä on pari lautasta ja kippoja ja nyt ostin ihan vasta tuleviin häihimme noi skumppalasit. Niin söpöt!

  Pidän peukkuja, että saatte just sen kultaskumpan. Pidän itsekin makeahkosta viinistä, joten nämä menee ehdottomasti testaukseen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivottavasti pidätte kultaskumpasta! :) Ja ihanaa, että teilläkin on Valo-lasit häälaseina! Me ajateltiin kaiverruttaa niihin vielä jotain pientä valmiin kuvionnin lisäksi :)

   Poista
  2. Kaiverrus ei oo yhtään huono idea!

   Poista
 2. Luulen, että tuo puolikuivan suosiminen on jonkinlainen myytti, koska aina kun itse tunnustan pitäväni makeasta, kommentoi moni ihminen, että niin hekin, eivät vain viitsi sitä mainostaa kun puolikuiva on jotenkin trendikkäämpää ja muodikkaampaa. Ja siis tätä tapahtuu todella usein. En siis pitäisi poissuljettuna vaihtoehtona valita vieraillekin puolimakeaa tai makeaa! Sitä paitsi vaihtelu virkistää vieraidenkin näkökulmasta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon rohkaisevasta kommentista! Minulla on vähän samaa tuntumaa, mutta katsotaan, mitä saamme häipaikkaamme järkättyä. Minäkin olen sitä mieltä, että skumpassa niinkuin kaikissa muissakin hääjutuissa saa myös näkyä hääparin tyyli ja mieltymykset, joten pitää vielä pohtia tätä valintaa :) Mielessä olisi parikin hyvää makeaa skumppaa^^

   Poista