keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Meidän tarinat kehyksissä

Palataan juhlatilan kosristeisiin ja pieniin yksityiskohtiin. Haluamme tuoda juhlatilamme osaksi meitä ja meidän taustoja, jotta vieraat, jotka tuntevat meistä vain toisen, voivat tutustua, millaisen tyypin kanssa se oma ystävä/sukulainen onkaan menossa naimisiin :) Lisäksi haluamme henkilökohtaisilla yksityiskohdilla luoda tilaan kodikkuutta ja meidän näköisyyttä. Siksi päätimmekin ottaa hääjuhlaamme mukaan valokuvakollaasit, meidät tarinat.

Halusimme koota kehyksiin kuvia, jotka kertoisivat ikään kuin polkumme pienestä lapsesta tähän hetkeen ja samalla toisivat esille meidän elämän vaiheet, jotka kertovat siitä, miten olemme päätyneet tällaisiksi kuin olemme. Olin alun perin ajatellut, että teetän vain kuvia ja koostan niistä itse kollaasin, mutta minulla kävi ihan älytön tuuri ja voitin Makea-hääblogin arvonnasta graaffista suunnittelua häihimme (kiitos vielä tästä huikeasta voitosta!). Lähdimmekin Janinan kanssa ideoimaan, mitä tämä voisi käytännössä tarkoittaa ja vähän aikaa pohdittuani keksin, että voisin käyttää graaffisen suunnittelun sekä näihin kollaaseihin että kiitoskortteihin.

Teetimme siis häidemme kollaasit MakeaDesign:lla ja en malta odottaa, että saamme ryhtyä kiitokorttien suunnitteluun sitten häiden jälkeen. Sain ideoida vapaasti näitä kollaaseja, nähdä koevedoksia ja ehdottaa niihin muutoksia sekä vaikuttaa oikeastaan ihan kaikkeen ja oli ihanaa, kun ei tarvinnutkaan itse tehdä kaikkea, vaan ammattilainen toteutti omat vähän epäselvät visiot juuri toimivaksi kokonaisuudeksi :) Tämä säästi paljon omaa aikaa ja energiaa. Ainoa haaste oli valita  kuvat ja keksiä niihin tekstit, mutta onneksi lopulta löysimme molemmista 16 kuvaa, joissa kiteytyy ehkä kaikki olennaisin. Kun saimme Janinalta valmiit kollaasit, teetimme ne Ifolorilla, juuri sopivasti kesäalen aikaan. Tämä meinasi tuottaa alkuun haasteita, sillä saamamme kollaasit olivat pdf:nä ja Ifolor hyväksyy vain jpg-tiedostoja. No, onneksi näppärä mieheni muutti tiedoston muodon alta aikayksikön ja saimme tilattua kollaasit Ifolorilta sopuhintaan, eikä kuvanlaatu tässä koossa kärsinyt yhtään. Nämä tulevat juhlatilaan yhdelle pöydälle vieraiden nähtäväksi :)


Pidän kovasti lopputuloksesta, sillä siinä on juuri ne tärkeimmät kohokohdat meidän kummankin polusta ja minusta oli ihana ajatus, että polkumme kulkevat hieman eri tavoin, sillä niinhän se on mennyt. Näillä saa mukavan helposti ilmettä häätilaan ja ihanaa, kun alkaa konkreettisesti olla koristeita jo kasassa. Vieraat voivat sitten kierrelessä pysähtyä näiden kohdalle ja tutustua vähän, mistä me olemmekaan tulleet. :)

6 kommenttia:

 1. En muista häidenne vierasmäärää, mutta useimmiten vieraan näkökulmasta joko morsian tai sulhanen on vähän vähemmän tuttu - tai ainakin hänen tarinansa. Tykkään kovasti ideasta, että näin teette itsenne tutummaksi.
  Samalla kun ne, jotka tarinan jo tietää, pystyy muistelemaan ja ihastelemaan, mikä komea sulhanen ja kaunis morsian siitä pienestä pojasta/tytöstä onkaan kasvanut! ;)

  VastaaPoista
 2. Kiitos molemmille ihanista kommenteista, toivottavasti vieraat ajattelevat kollaaseistamme juuri noin :)

  VastaaPoista
 3. Ihana idea! Olen tänään selaillut blogiasi ja saanut kivoja ideoita ja ajatuksia. Omat häät meillä vasta vuoden päästä keväällä.

  VastaaPoista
 4. Ihana idea! Olen tänään selaillut blogiasi ja saanut kivoja ideoita ja ajatuksia. Omat häät meillä vasta vuoden päästä keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja ihanaa, että olt löytänyt täältä vinkkejä teidän häihin. :) Onnen täyteistä hääsuunnitteluaikaa!

   Poista