tiistai 5. heinäkuuta 2016

Polttarit täynnä naurua ja pieniä yllätyksiä

Viime viikonloppuna oli minun polttarit, joissa sain nauttia monta päivää ihanien ystävieni seurasta, nauraa, yllättyä, ottaa rennosti sekä vähän ylittääkin itseni. Yritän kuvata polttarini jotenkin mahdollisimman loogisesti, jos vaikka joku nappaisi näistä vinkkejä omien läheisten morsianten polttarijärjestelyihin! Kuvia minulla ei valitettavasti oikein ole, sillä ne lymyilevät kaasoni kamerassa, mutta jospa osaisin selostaa niin, että jaksatte lukea loppuun saakka^^

Eli minun polttarini alkoivat perjantaina. Tiesin etukäteen, että minun tulee olla noin kolmen pintaan valmiina lähtöön, eli laukut pakattuna ja töistä kotiutuneena. Pakkasinkin torstaina mukaan kaiken listalla olleen ja aika paljon kaikkea muutakin :D En oikein osannut arvata, mitä kaikkea tulemme tekemään, mutta vähän uumoilin, että luvassa on yhdessäoloa, hyvää ruokaa, jotain perinteitä, pukuteema sekä hemmottelua - enkä kovin kauas veikannut. Mutta siis perjantaina toinen kaasoni soitti minulle puoli neljän kieppeillä ja käski minun tulla tavaroiden kera alas. Siellä minua odottikin yksi toinen ystäväni auton kera, joten pakkasimme tavarat autoon ja lähdimme liikkeelle. Ihan alussa en hoksannut kuinka kauas menemme, mutta jossain vaiheessa aloin jo uumoilemaan, että taidamme mennä kohti kotiseutuani Oulua!

Automatkallakaan minua ei oltu unohdettu, sillä sen lisäksi, että sain viettää laatuaikaa hyvän ystävän seurassa hyviä eväitä syöden minun puhelimeni pilahti pari kertaa ja sain kaasoiltani tehtäviä. Ensimmäinen tehtäväni oli ottaa minusta sekä ystävästäni selfie ja lähettää se kaasoille. Tätä varten piti pysähtyä, jotta saatiin edustava otos :D Toinen tehtävä oli lista minuun ja Mikkoon liittyviä kysymyksiä, joiden vastaukset vain me kaksi tulisimme lukemaan. Siinä hujahtikin aika pitkä tovi, kun pohdittiin yhdessä parisuhteitamme ja kirjoitin ylös mm. mitä naimisiin meneminen minulle merkitsee ja mikä Mikossa on parasta. Jospa Mikkokin olisi tehnyt samanlaisen, niin olisi aika ihanaa päästä lukemaan, mitä hän on kirjoittanut. :)

Kun sitten illalla pääsimme perille, oli kaasoni sekä siskoni ja toinen ystäväni meitä vastassa! Paikkaa en osannut arvata kuin vasta korttelin päässä määränpäästä, sillä olimme toisen kaasoni veljen luona aivan ydinkeskustassa - ja kyseessähän oli nelikerroksinen talo! Ainakin meille kuudelle naiselle löytyi hyvin vessoja ja peilejä ja olihan tämä aika hulppeaa meidän oleilulle :D Heti kun porukka oli kasassa, sain "Bride to be" -viirin, kohotimme viikonloppumaljat ja ryhdyimme asettumaan taloksi, syömään ihania herkkuja (mm. sydänvaahtiksia, cocktail-piirakoita, viinirypäleitä...) ja ilta hujahtikin aikalailla vaihdelle kuulumisia ja höpötellen tyttöjenjuttuja. Yksi tehtävä mahtui myös mukaan, sillä minulle soitettiin kappaleita, joista jokainen oli jonkun osallistujan valitsema kappale sillä perusteella, että minä tulen heille siitä kappaleesta mieleen :) Aluksi tuntui, että moni kävisi moneen biisiin, mutta sitten aika hyvin arvasinkin oikein ja tämä oli ihan tosi hauskaa! Sitten sain vielä kertoa, miten olen kenetkin tavannut sekä mistä tämä biisi juontaa juurensa. Näin myös vieraat tutustuivat enemmän toisiinsa. Samalla näin myös kaksi videota ystäviltäni, jotka eivät päässeet mukaan, mutta halusivat lähettää terveisiä. Ne olivat aivan ihania ja saivat hymyn huulille sekä kyyneleen silmäkulmaan koskettavilla sanoilla<3

Joko arvaat teeman? Polttaripoppoo lauantaina täysissä tamineissa!

Seuraavana aamuna sain syödä vähän esiaamupalaa, kunnes edessäni oli vaimohaaste nro 1: minun tule keittää kahvia (ja en siis itse juo sitä), kaurapuuroa kattilassa sekä valmistaa munakas muille osallistujille :D Oli yllättävän haastavaa tehdä perusjuttuja vieraassa keittiössä, mutta ihan ok tämä haaste meni, vaikka petrattavaa kyllä olikin :DD Sitten ei muuta kuin aamiaiselle, vaatteiden vaihto ja ulos. Ulkona minua odotti ennustustehtävä - hyppynarua hyppien. Lopputulokseksi taisi tulla, että mieheni on lukkari, sormukseni hopeaa, mekkoni samettia ja ensimmäinen lapsemme tyttö (tämä jäi tosin hieman epäselväksi) :) Sain myös tehtävänannon, jota en saa kertoa Mikolle. Paljastettakoon tässä vaiheessa sen verran, tähän tehtävään liittyi sopivaa heittäytymistä, luovuuden valloilleen päästämistä sekä minun ja Mikon yhteisten hetkien muistelua. Tästä lisää häiden jälkeen :)

Ylläritehtävän parissa hujahtikin tovi, sillä innostuin siitä ihan kunnolla! Samalla muut kokkailivat tortilloja ja pääsin valmiiseen pöytään syömään juuri kun nälkä alkoi kurnia vatsassa. Syönnin jälkeen minulle annettiin käsky mennä suihkuun :D Sittenpä laitoinkin itseni aika nopeasti valmiiksi ja lähdettiin kaasojen kera kaupungille. Sain käteeni kartan ja tehtävälistan, eli minun tuli tietyissä kohdissa poseerata aina heidän määräämällä teemalla, mm. kuin Mikko tai kuin olisin romanttisella iltakävelyllä. Tämä oli tosi hauskaa! Vielä tässä vaiheessa olin tavallisissa vaatteissa, mutta Bride to be -teksti tietysti mukana. Matkamme päättyi kaasoni äidin talolle keskustaan, jossa minulta sidottiin silmät, kaasot vaihtoivat vaatteeni ja tämän jälkeen lähdettiinkin ulos yhä silmät sidottuna.

Oli hauskaa kulkea tietämättä minne mennään ja vasta sisälle astuttaessa ja hiustenkuivaajan äänen kuullessani hoksasin, että olemme kampaajalla! Minä jäinkin sinne hiustenlaittoon ja meikkaukseen, asuni oli yhä piilossa kampaajan suojaliinan alla. Ihanaa hemmottelua<3 Kun olin valmis, koko poppoo olikin kasassa odottamassa minua, näin asuni, sain hatun päähän, tatskan käteen ja piraattijoukkio oli valmis! Tässä vaiheessa lähdimme kuitenkin kämpille kovan sateen takia syömään sekä ehostautumaan ja ilta hujahtikin pitkälle ensin syöden, sitten näpsien huippuja ryhmäkuvia, pelaten hääteemaista Party-Aliasta, selviytyen toisesta vaimohaasteesta eli kravattisolmun tekemisestä (sain ihan yllättävän hyvän näköisen solmun tehtyä, tosin ei se oikea ollut :DD) sekä juoden ihan huikean hyviä itse tehtyjä drinkkejä (mansikkamargarita, mojito jne.), namm :)

Illan päätteeksi oli aika suunnata nostalgisesti Oulun yöelämään ja valitsimme kohteeksi Ilonan. Matkalla minun tuli kysellä rakkausvinkkejä, mikä oli vähän haastavaa vähäisten ohikulkijoiden takia :D Sain kuitenkin muutamalta ohikulkijalta sekä baarimikolta neuvoja :) Ilonassa tilasimme pullon skumppaa, kunnes minulle kerrottiin vika tehtävä - karaoken laulu! Olin ensin että apua, mutta toinen kaasoni lupasi lähteä mukaan ja aika pitkään meillä meni valita biisi, kun en meinannut uskaltaa lähteä, vaikka olenkin pari kertaa laulanut karaokea, isossa porukassa tosin :DD Valitsimme Aknestikin Suomirokkia ja kun menimme lavalle, tuli lavan eteen ihmisiä tanssimaan ja laulamaan mukana ja minulla olikin huippukivaa :) Loppuilta olikin sitten tyttöjen kanssa biletystä, hyvää meininkiä, tanssia ja pizzan kera yön kähmeissä kotiin kömpimistä. Seuraavana aamuna sitten pakkailimme, söimme hyvin ja suuntasimme kotia kohti väsyneitä, mutta onnellisina.

Sitä tuntee itsensä aika etuoikeutetuksi, kun ympärillä on näin paljon ihmisiä, jotka haluavat nähdä tällaisen vaivan juuri ja vain minun takiani. Kaikki suunnittelu, järjestelyt, kustannukset sekä minun huomioiminen jokaisessa kohdassa oli jotain ihan huikeaa. Ennen kaikkea oli ihanaa jakaa tämä kokemus tärkeiden ihmisten kanssa ja oli mahtavaa nähdä, miten hyvin kaikki tulivat toimeen keskenään, vaikka oikeastaan jokainen oli vähän eri kaveriporukoista<3 Pitää jatkossa järjestää ihan muuten vaan tyttöjen viikonloppuja, tämä oli niin parasta :) Seuraavassa päivityksessä sitten lisää siitä, mitä mieheni teki omissa polttareissaan saman viikonloppuna!

3 kommenttia:

  1. Oi, kuulostaa ihanilta polttareilta! Nyt täytyy kysyä kaason roolissa, että miten toi hyppynarun hyppelyn loru ja ennustus meni? Sopisi nimittäin meille yhdeksi tehtäväksi enkä millään muista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä tosi hauska lisä päivään :) Näillä loruilla mentiin: 1. sulhasen ammatti: "pappi, lukkari, talonpoika, kuppari, rikas, rakas, köyhä, varas" 2. häämekon materiaali: "silkkiä, samettia, ryysyä, rääsyä, sarkaa, verkaa" 3. sormuksen materiaali: "kulta, hopea, kupari, rauta, puu, muovi" 4. häiden paikka: "talossa, ladossa, kirkossa, navetassa" ja 5. ensimmäinen lapsi "tyttö, poika". Ja näitä siis loruteltiin aina niin pitkään, että jäin johonkin johtaan :)

      Poista