tiistai 22. marraskuuta 2016

Yllätyksiä ja antamisen iloa

Häähuuma on ihanaa ja siitä kannattaa nauttia kaikki hetket kaikin siemauksin! Mutta entä sitten, kun se arki kuitenkin joskus koittaa? Vai tarvitseeko "ankea ja tasaisen" arjen edes koittaa? Minä ainakin uskon siihen, että omilla pienillä ja arkisilla teoilla ja toisen huomioimisella on paljon vaikutusta siihen, millaista yhteinen arki on. Häiden jälkeen parilla on vahva positiivinen ja yhteinen tunnekokemus tuoreessa muistissa, joten miksei pientä arjen romantiikkaa pitäisi ihan tarkoituksellakin yllä?

Meidän häistä on kohta neljä kuukautta ja vaikka vaaleanpunainen pilvi päällämme on hieman jo hälvennyt, ei se ole kuitenkaan kokonaan poissa ja me haluamme pitää niistä fiiliksistä vielä kiinni. Syksy on kuitenkin välillä synkkä ja töissä paljon tekemistä, joten pohdimme, että jotain yhteistä pitää keksiä joulua odotellessa. Jotain, mistä ei ole paljoa vaivaa, mutta joka saa hyvälle mielelle ja muistuttaa toiselle,miten tärkeä hän on. Hetkisen pohdimme - ja keksimme ottaa käyttöön lahjakalenterin!

Ideana siis on toteuttaa lahjakalenteri, oikeastaan joulusukka (eli ei tarvitse paketoida), johon ilmestyy päivittäin yksi paketti, joko minulle tai miehelle. Kumpikin siis saa ja hankkii 12 pakettia (tai ihan sen verran kuin kukin pari haluaa sopia:)). Me asetimme lahjoille rajoitukseksi sen, että nämä kaikki 12 paketti saavat maksaa yhteensä maksimissaan 30€ - ja siitä pidetään kiinni. Keskimäärin yhden paketin hinta tulee siis olemaan 2,5€ ja jos rahat loppuu ennen kuin kaikki paketit on hankittu, pitää ottaa luovuus kehiin :) Lisäksi sovimme, ettei lahja saa olla mikään turhake, vaan ideana on ilahduttaa toista mukavalla lahjalla, joka on joko käyttötavaraa tai esimerkiksi syötävää/muuta kulutustavaraa. Huumoria toki saa ja pitää käyttää, eikä mitään odotuksia aseteta. Aiomme vaihtaa paketit aina työpäivän jälkeen kummankin päästyä kotiin. Mikä sen parempi tapa saada toiselle hymy huulille raskaan työpäivän jälkeen kuin pienen yllätyslahjan arvailu?


Mitä sitten näihin paketteihin voisi laittaa? Luotan siihen, ettei mieheni lue tätä tekstiä, joten voinen paljastaa teille minulle heränneitä ideoita, sillä aluksi minusta tuntui ihan mahdottomalta keksiä miehelle jotain pientä lahjaa näin halvalla. Kun kuitenkin maltoin hetkisen pohtia, alkoi ideoita tulvia mieleeni ihan yllättävän monia, kuten:

- vaatteet: sukat, bokserit, hanskat, huivi, hihaton tai t-paita
- hygieniajutut: deodorantti, suihkusaippua, kampa, hammastahna, hammasharja
- herkut: suklaa, karkit, muffinssi, euron juustohamppari jne.
- harrastusjutut: viehe, pokkari, paistinlasta, ruuvimeisseli, tennispallo, autolehti jne.
- yllärit: arvat, keno-/lottorivi
- juomat: siideri, olut tai ihan pieni pullo esim.viskiä
- itse toteutettua hemmottelua: esim. hieronta, kokkailuhetki jne.
- jotain itse tehtyä: villasukat, purkki täynnä syitä miksi rakastaa toista, koristeltu pipari jne.

Omista lahjoistanihan en toki vielä tiedä, mutta jos pohtisin naisillesopivia lahjoja, voisivat ne  olla osin hyvin samoja kuin miehenkin listassa, mutta muutamana lisänä esim.:

- kauneus: kynsiviila, kynsilakka, huulirasva/-kiilto/-puna, hiusjutut, suihkusaippua, korvikset jne.
- harrastusjutut; pokkari, mietelausekortti, askartelujuttu, teepussi, lankakerä jne.
- vaatteet: topit, pikkarit, sukat, huivit
- jokin kukka tai koriste (esim. kaunis joulupallo, kynttilä jne.)
- herkut, hemmottelu, syötävät ja juotavat kuten miehelläkin


Saa nähdä, mitähän mieheni keksii^^ Minulla on kahdeksan lahjaa hankittuna, eli vielä muutamia pitää pohdiskella. Alekorit on muuten parhaita ja myös myyjät innostuvat helposti auttamaan! Saatat myös yllättyä, mitä kaikkea kaupoista todella tähän hintaan saa. Ja varoituksen sanana, että tähän jää ihan koukkuun, kun innostuu pohtimaan toiselle kaikkea kivaa, meinaa jopa tulla valinnanvaikeus:)

Tässä siis yksi idea tuoda pilkettä ja yhteisiä hetkiä arkeen ja miksei tätä voisi käyttää myös myöhemmin naimisiin menevä pari, sillä mikäs sen ihanampi tapa muistuttaa tulevaa puolisoa siitä, kuinka tärkeä hän on - sopivasti pilkettä silmäkulmassa. Eikä "lahjakalenterin" ole pakko olla sidoksissa jouluun, vaan tällainen lahjakalenterihan on mahdollista toteuttaa vaikka häitä edeltävänä kuukautena! Suosittelenkin tätä ihan kaikille pareille, omalla tyylillä toteutettuna, sillä ainakaan minä en malta odottaa, että saan antaa ensimmäiset lahjat miehelleni ja ilahtua hänen ylläreistään. Yllätyksissä ja antamisen ilossa on jotain kutkuttavaa ja mikä sopisikaan paremmin muistuttamaan omalle läheiselle ihmiselle, että hän on tärkeä<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti