sunnuntai 17. tammikuuta 2016

Häätreenillä kohti omia tavoitteita

Tiukkaa treeniä, ahkeraa salilla käymistä, lenkkeilyä, pumppia, zumbaa, kyykkästä ja tarkoin vahdittua ruokavaliota - tästäkö häitä edeltävät viikot koostuvat? Aika moni vastaa tähän kysymykseen kyllä, ainakin jossain määrin. TV-ohjelmien pohjalta tuntuu olevan suuri trendi treenata itsensä huippukuntoon hääpäivään mennessä, sillä onhan se päivä, jolloin hääparista ikuistetaan lukuisia kuvia, joiden ääressä muistellaan pitkään. Mutta millainen treeni sopii kenellekkin ja kenen ylipäätänsä tulee lähtiä tähän häätreenimyllerrykseen mukaan?

Minusta on kaikkein tärkeintä, että morsian ja sulhanen tuntevat olonsa hääpäivänä hyväksi ja kauniiksi/komeaksi omista lähtökohdistaan käsin vertaamatta itseään liikaa muihin. Jokaisen tulisikin pohtia omia ulkoisia tavoitteitaan aina itsestä käsin ja uskallattava asettaa juuri niitä omia tavoitteita, sillä jos morsian tuntee itsensä kauniiksi, on hän myös ihan varmasta tätä muiden silmissä. Häätreenissä puhuttaessa pitäisikin muistaa oma elämäntilanne ja ne omat tavoitteet, jottei pistä itseään liian koville häiden alla. Ja ennen kaikkea häätreenaus on tehtävä omista lähtökohdista käsin, itseä ja omaa hyvää fiilistä varten. 


Minä en halua vetää itseäni häiden alla niin koville, että olen häitä edeltävät kuukaudet pinna kireällä ja joka paikka kipeänä. Haluan kuitenkin tehdä häitä ennen jotain sellaista, että saan treenauksen kautta tunteen, että olen tehnyt jotain itseni eteen ja myös vähän kehityttyä ulkoisesti. Pääsääntöisesti tavoittelenkin hyvää oloa, koska kun tuntuu hyvältä ja tietää tehneensä jotain, näyttää myös peilikuva hyvälle :) Haluan kuitenkin, ettei treenaus ole elämäni keskiö, enkä ota siitä liikoja paineita. Niinpä olen viime päivinä pohtinut, millainen häätreenaus sopisi minulle - ohjattu vaiko itse tehty? Olen viimeisen parin vuoden aikana pyrkinyt käymään salilla säännöllisesti noin pari kertaa viikkoon ja siinä ohessa pyrkinyt harrastamaan myös muuta liikuntaa, kuten zumbaa tai tankotanssia. En kuitenkaan ole koskaan saanut varsinaista ammattilaisen ohjausta treenaukseen ja olenkin alkanut miettimään, pitäisikö minun ennen häitä ottaa esimerkiksi muutama tapaaminen personal trainerin kanssa, jolloin voisimme tehdä minulle sopivan kunto-ohjelman juuri minun tavoitteisiini ja aika kiireiseen elämänrytmiini. Se voisi toimia! Mutta onko livenä tapahtuva personal trainer kuitenkaan niin paljon parempi kuin esimerkiksi netin välityksellä tapahtuva ja huomattavasti halvempi treeni- ja ruokavalio-ohjelma? Tai toisaalta, voiko nettiohjelmaa tehdä huomaamattaan väärin ja olla näin pääsemättä tuloksiin?

Vertailua vielä tarvitaan ja kuulisinkin mielelläni teidän lukijoiden kokemuksia tai ajatuksia häätreenistä! Millaista olette kokeilleet tai suunnitelleet kokeilevanne ja onko se ollut teistä toimivaa? Minä ajattelin, että voisin yrittää näin alkuvuoden ylläpitää tavallista kuntoilutahtiani ja sitten 3-4kk ennen häitä harkita kunto.ohjelman sekä ruokavinkkien ottamista ammattilaiselta kuitenkaan omistamatta kaikkea aikaa pelkälle treenaukselle. Voisikohan toimia? :)

2 kommenttia:

  1. Toi oma syöminen vaikuttaa varmasti paljon ja varsinkin kiinteytymiseen. Ja se ruokavalion noudattaminen on ehkä helpompi toteuttaa viimesten kuukausien aikana ennen häitä verrattuna kovaan treenitahtiin, kun on varmasti muutakin tekemistä ennen h-hetkeä. :D Oma tavoite on päästä näistä raskauskiloista eroon ennen kesää. Niitä kerty kunnioitettavat 20kg. :D Onneksi nyt parissa kuussa on lähtenytkin jo 15kg mutta huomaa kyllä, että kroppa on aika "roikkuva". Eli kiinteytystä tarvitaan vielä paljon. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vau, olet kyllä saanut tosi hyvin jo aikaan tuloksia! Ja hyvä pointti, ruokailukin on todella tärkeää ja tosiaan hääkiireissä varmasti myös sopiva tapa huolehtia itsestään. Nyt vielä ehtii treenailla ja saada hyvän ruokavalion vauhtiin :)

      Poista