lauantai 9. tammikuuta 2016

Tulostettavien hääaskartelujen hiontaa

Tänään kalenterissani luki "tulostettavien hääjuttujen hiontaa", minkä pariin pureuduinkin jo alkuiltapäivästä. Käytännössä minulla oli tänään ohjelmassa sekä hääkutsujen että hääbingon hiomista tietokoneella (iki-ihalla ja aina niin yhteistyökykyisellä Wordilla) niin, että ne on sitten lähempänä häitä mahdollista vain ottaa ja tulostaa oikeanlaiselle paperille. Urakka kuulostaa helpolta, muttei siihen sittenkään ihan pikainen visiitti Mikon työkoneen ja väritulostimen äärellä riittänytkään.

Tässä pientä esimakua kutsuistamme ja bingoistamme.^^

Meille tulee siis hääpöytiin jokaiselle oma bingo, jonka toisella puolella on illan ohjelma.Ohjelmaa ei vielä ole tehty, joten pureuduin tänään itse bingojen pariin, tarkoituksena saada tekstit ja taulukot aseteltua niin, ettei paperia mene hukkaan, bingot saadaan leikattua toisistaan yhdellä leikkauksella ja tekstit ovat paperin keskellä. Muokkasinkin ensin kotikoneella värejä ja fontteja, mutta ehdottomasti suurin haaste oli saada kaksi bingo samalla sivulle vieläpä nätisti, oikeaan kohtaan ja niin, että bingot on helppo erottaa toisistaan (ette uskokkaan, miten haastavaa se oli :D). Kotoa lähtiessä olin hyvin toiveikas ja ajattelin "että käydään nyt vain tulostamassa nämä", mutta taidettiin hioa bingoja vielä Mikon työpaikalla pari tuntia ennen kuin olimme tulokseen tyytyväisiä.

Toisena tulostettavana hääjuttuna minulla oli työanalla kutsut, eli tavoitteena oli saada kaksipuoleiseen kutsuun oikeaan kohtaan tekstit ja kuvat. Erityistä haastetta toi se, että kutsun mitat ovat sellaiset, että se ei ole kummassakaan suunnassa koko A4:n mittaa - niinpä mittailin mittanauhalla aika monta kertaa koneen näyttöä enne tulostusta :D Tämäkin operaatio vaati hieman hiontaa, mutta onneks meillä ei ollut kiire. Voin vain kuvitella, miltä minusta olisi tuntunut, jos olisin yrittänyt saada näitä kohdalleen paria päivää ennen kutsujen lähettämistä! Mutta se tunne oli kyllä aivan mahtava, kun tulostimme viimeisen version oikealla kutsupaperille, halasimme toisiamme ja totesimme, että näistä tulee juuri sellaiset kuin halusimme!

Tänään teimme hionnan ohella myös yhden parhaista hankinnoista - nimittäin paperileikkurin! Ostimme omamme 15 eurolla Suomalaisesta kirjakaupasta ja heti kun testasimme tätä, olimme niiiiin onnellisia, että päätimme hankkia sen! Nyt, kun kutsujen tekstit ja kuvat on hiottu paikoilleen, ei tarvitse kun vähän lähempänä tulostaa kutsut, vetäistä ne muutamalla vedolla oikean kokoisiksi ja sen jälkeen leikellä muut kutsun osat ja koota niistä meidän kutsujen kokonaisuus. Jos siis kutsuissasi on vähänkään useampaa suoraa leikkauspintaa, kannattaa sinunkin edottomasti ostaa tälläinen!


Vinkkinä siis kaikille kutsujen tekemistä suunnitteleville: hiokaa yksityiskohdat ajoissa kuntoon ja vähentäkää omaa työtaakkaanne hyödyntämällä tulostinta tai ainakin hankkimalla paperileikkuri, jolla saat suoraa viivaa ja niin nopeasti :)


3 kommenttia:

 1. Paperileikkurit on kyllä jokin taivaan lahja askartelijalle! Mahtavia kapistuksia :) Täytyykin ottaa itsekin työn alle nuo häiden paperitavarat, ettei vain käy ohrasesti noiden kuva- ja tekstiohjelmien kanssa :D

  VastaaPoista
 2. Paperileikkurit on kyllä jokin taivaan lahja askartelijalle! Mahtavia kapistuksia :) Täytyykin ottaa itsekin työn alle nuo häiden paperitavarat, ettei vain käy ohrasesti noiden kuva- ja tekstiohjelmien kanssa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kyllä ihan paras askartelijan kaveri, ihanaa, että sinäkin olet tuota mieltä! :) Ja tsemppiä omien paperitavaroiden hiontaan!

   Poista