tiistai 5. tammikuuta 2016

Operaatio istuva häämekko

Liikkeestä tilatut häämekot ovat harvoin joka kohdasta itselle istuvia, mutta missä ja milloin muokata mekko oikeista kohdista oikein istuvaksi? Paljonko siitä kannattaa maksaa? Kaunko korjauksiin kannattaa varata aikaa? Entä muuttuuko oma vartalo kuinka nopeasti? Ja kuinka laahuksen, vaihtokenkien ja muiden yksityiskohtien kanssa kannattaa tehdä? Näihin kysymyksiin hain tänään vastauksia vierailemalla kahdessa kuopiolaisessa ompelimossa, jotka valitsin pääkriteereinä asiantuntijuus sekä mahdollinen kokemus häämekoista (ja mahdollisimman samanlaisista kuin omani).


Ensimmäisenä vierailin Carlsonin yhteydessä sijaitsevassa Liisa Härkösen Ompelimossa, joka löytyi helposti parilta myyjältä kysyen naistenvaateosaston perältä. Tässä pienessä huoneessa näytin ompelijalle kuvia mekostani, kerroin haluamistani muutoksista ja sain kohtuuhintaisen hinta-arvion saman tien. Härkänen on tehnyt paljon korjaustöitä ja juhla- sekä hääpuvut olivatkin hänelle tuttuja jo monen vuoden takaa. Ainut, mitä jäin hieman pohtimaan ,oli tilan ahtaus, sillä ompelijalla oli käytössään vain yksi pieni huone, jossa kaikki mekot odottivat vuoroon ahtaissa rekeissä. Lisäksi minua hieman harmitti, kun unohdin kysyä, kuuluuko hintaan myös puvun hyörytys ja muu valmiiksi laittaminen.

Olin kuitenkin kokonaisuutena tyytyväinen ensimmäiseen vierailuun ja hyvillä mielin suuntasinkin toiseen valmiiksi katsomaani kohteeseen, Vaatturiliike-Ompeli Pirjo Kokkoon, jossa sain todella asiantuntevaa palvelua yksityiskohtaista pohdiskelua myöten. Lisäksi ompelija tuntui todella pitävän työstään ja suhtautuvan jokaiseen vaatteeseen ainutlaatuisena ja arvokkaana yksilönä. Ainut mutta tässä ompelimossa oli hinta, joka oli aikalailla tuplat ensimmäiseen ompelimoon verrattuna, mutta isona plussana pidin tämän liikkeen tiloista ja ompelijan kuvaamista työmentelmistä. Lisäksi Kokko herätti minut luottamaan siihen, että hänen tekemänä lopputulos on varmasti juuri eikä melkeen sellainen kuin toivon :)


Nyt olenkin kahden vaiheilla - seuratakko hintaa vai vaistoa? Laskeako stressitaso alas ja maksaa enemmän vai luottaa halvalla hinnalla tarpeeksi hyvään laatuun ja käyttää rahat muuhun? Häissä kuitenkin rahanmenoa riittää, mutta entä jos mekostani ei tulekaan ihan täydellinen? Onneksi minun ei tarvitse ihan heti päättää, mutta varmasti lähiviikkoina tulen tekemään toiseen näistä liikkeistä varauksen. Itse mekon vien vasta kesän alussa ompelijalle, jolloin siitä otetaan alustavat mitat ja noin kuukautta ennen hääjuhlaa olisi tarkoitus sitten tarkistaa mitat ja ommella mekko täydellisesti istuvaan muotoonsa. Operaatio istuva häämekko on siis jo vauhdissa, kunhan vielä päätän reitin, mitä kautta lähden tavoittelemaan lopputulosta!

7 kommenttia:

 1. Jos puvusta on on jo maksanut kiitettävästi, niin minä maksaisin vielä vähän, ettei se aiemmin sijoitettu summa ainakaan menisi harakoille. Olisi kamalaa, jos puku menisikin pilalle! Siinä vaiheessa harmittaisi, ettei luottanut vaistoonsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos rohkaisusta! Tuo on kyllä totta, ei summa kuitenkaan kokonaismäärässä niin mahdoton ole ja hääpuku on kuitenkin valmis vasta, kun se on todella käyttäjänsä kokoinen.

   Poista
 2. Komppaan keijukaismorsianta, en uskaltaisi ottaa riskiä, että mekkoon jo käytetyt rahat menisivät "hukkaan", jos halpa ompelutyö olisikin myös huonoa! Mieluummin siis satsaisin vielä hieman lisää, jotta saisin varmasti "kaiken irti" hääpuvustani :) Tosin kannattanee joka tapauksessa googlailla ja kysellä kokemuksia, usein ne kertovat myös paljon!

  VastaaPoista
 3. Komppaan keijukaismorsianta, en uskaltaisi ottaa riskiä, että mekkoon jo käytetyt rahat menisivät "hukkaan", jos halpa ompelutyö olisikin myös huonoa! Mieluummin siis satsaisin vielä hieman lisää, jotta saisin varmasti "kaiken irti" hääpuvustani :) Tosin kannattanee joka tapauksessa googlailla ja kysellä kokemuksia, usein ne kertovat myös paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista! Hääpuku on niin iso ostos, että ehkä siitä tosiaan kannattaa ottaa ihan kaikki irti, vaikka se toisi hieman lisämenoakin. Säästää sitten jossain muussa :) Ja kiitos vinkistä, pitää vielä ennen päätöstä googlailla hieman.

   Poista
 4. Hei kumpaan ompelijaan päädyit? Itse soittelin Liisalle ja vaikutti tosi mukavalta ja sovin ottavani yhteyttä loppukesästä. Pääsiäisenä pääsen taas sovittamaan mekkoani ja mikäli bolero ei ole hyvä ja haluan olkaimet yms niin sitten varmaan soittaisin Pirjolle kun häntä on niin kehuttu mutta luulen että kaventaminen on ihan perusjuttu ompelijalle joten luotan että Liisakin sen osaa :)

  -Timotei

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyviä perusteluita ja varmasti näin saat tosi hyvän lopputuloksen! Minä päädyin Pirjoon, sillä mekkoni vaatii kavennusta monesta kohtaan ja helmaakaan ei lyhennetä joka kohdasta ihan samaa vertaa (jätän suhteessa laahukseen ehkä enemmän), joten luotan hänen ammattitaitoonsa, vaikka se maksaakin aika mukavasti :)

   Poista