lauantai 20. helmikuuta 2016

Virittäydy häämatkatunnelmaan

Mitä te toivotte häämatkaltanne? Millainen on teidän täydellinen yhteinen lomanne häiden jälkeen?  Minne haluaisitte suunnata? Millä budjetilla reissuun lähdetään? Häämatka herättää monia mielipiteitä ja unelmia mitä erillaisimmista kohteista. Ehkä ensimmäisenä häämatka liiketetään paratiisilomaan palmujen katveessa, mutta hetken mietittyä mieleen herää ajatus, että mikä oikeastaan on häämatka? Ehkä se on juuri se hääparin tehtävä, nimittäin määrittää, millaisen häämatkan juuri he haluavat.

Tuore Häät-lehti vei minut matkustamisen maailmaan ja herätti minut jälleen ajattelemaan erilaisia häämatkoja ja sitä, miten tästä matkasta tehdään unelmien täyttymys. Luin Häät-lehdestä Italiasta, Amerikasta, Islannista ja Havaijista, erilaisista matkoista eri tarkoitusperillä. Luin myös eri hintaisista reissuista, itse kustannetuista matkoista, lahjoiksi saaduista lomista ja häälahjarahana saaduista matkoista. Tämä muistutti minua siitä, miten tärkeää häämatkan on olla juuri parin näköinen, sillä ei ole olemassa "oikeaa" ja kaikille sopivaa häämatkaa, vaan minusta häämatka on onnistunut silloin, kun se on parin näköinen ja tekee tuoreen avioparin onnelliseksi.


Häämatkalle valmistautuminen kuitenkin usein unohtuu, joten huomioni kiinnittyi pieneen laatikkoon, jossa pureuduttiin siihen, miten häämatkaa ennen, sen aikana ja sen jälkeen saadaan luotua tunnelma, joka tekee matkasta spesiaalin. Ehkä huomioni kiinnittyi tähän myös siksi, että minä olen kova suunnittelemaan kaikkea ennalta ja usein meinaan aikatauluttaa matkojakin aika mukavasti etukäteen, jotta "varmasti ehtii tehdä kaiken" :D Olikin aika hyvä pysähtyä näiden ajatusten äärelle ja pohtia, miten tehdä häämatkasta se spesiaali matka, jossa ihana lämpö ja rakkaus vallitsee ja asioita tehdään yhteisellä tahdilla kumpaakin kuunnelle. Esille nousivat seuraavat vikit:

- Ostakaa toisillenne huomenlahjat (voi olla ihan pikkuriikkisetkin) 
ensimmäiselle hotellissa vietetylle aamulle.
- Kuunnelkaa menomatkalla hääbiisejä ja 
katselkaa hääkuvia.
- Kertokaa matkaa varatessanne, että kyseessä on häämatka,
vaikka häistä olisikin jo hetki.
- Yllätä puolisosi osallistumalla johonkin sellaiseen aktiviteettiin,
jonka normaalisti jättäisit välistä.
- Osta reissusta jotain pientä tuliaista puolisollesi.


Tämä kirjoitus saikin minut muistamaan, miten tärkeää on valmistautua häämatkaan erityisenä matkana, etenkin, kun meilläkin on tapana reissata muutenkin pari kertaa vuodessa. Lisäksi se muistutti, miten erityisesti tällä matkalla on tärkeää miettiä, mitä kumpikin reissusta hakee ja muodostaa matkasta yhteinen unelma, meidän näköinen juttu. Voi olla, että laitan muutaman näistäkin vinkeistä korvan taakse meidän häämatkan varalle <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti