torstai 26. toukokuuta 2016

Lahja tuoreelle aviopuolisolle

Suomeenkin on vähitellen alkanut kotiutua perinne muistaa omaa aviopuolisoa pienellä lahjalla hääyön jälkeisenä aamuna. Tämä lahja, huomenlahja, on perinteisesti lahja aviomieheltä tuoreelle vaimolle. Ennen se oli jotain käytännöllistä, kuten astioita tai vaikkapa lehmä, sillä tällä haluttiin turvata vaimon toimeentulo, jos hän sattuisi jäämään leskeksi. Niin ainakin väitetään :) Nykyisin huomenlahjan tarkoitus on usein vain ilahduttaa tuoretta aviovaimoa ja yhä useammin lahja ostetaan myös miehelle. Mutta mitä huomenlahja voisi sitten olla? Tätä kysymystä minä oolen viime päivinä pyöritellyt mielessäni.

Aloitetaan siitä, mitä ostaa miehelle. Minusta on aina ihan todella hankalaa miettiä, mitä miehelle voisi ostaa, sillä jotenkin miehen lahja on aina yhtä hankalaa :D Ihan ensiksi jokaisen parin täytyy miettiä budjetti, sillä se vaikuttaa aika paljon siihen, mitä voi hankkia. Lisäksi se, haluaako antaa jotain täysin yllätystä vai yhdessä ostettua vaikuttaa siihen, mitä valitsee (harva uskaltaa ostaa satojen eurojen merkkikelloa "summassa"). Eli mitä siis ostaa miehelle kohtuullisella budjetilla? Jotain sellaista, mistä jäisi konkreettinen muisto, mikä olisi miehen tyylistä, jotain sellaista, mikä erottuisi muista lahjoista ja saisi hänelle hymyn huulille ensimmäisenä aamuna. Voisiko se olla esimerkiksi:

- jokin laadukas tuoksu
- merkkivyö
- kello kaiverruksella
- jokin miehen tyyliin sopiva koru (esim. panssarirannekoru)
- kalvosinnapit tai solmioneula
- jokin esine, esim. taskumatti, nahkakukkaro...
- joku miehen harrastukseen liittyvä juttu
(esim. soitin jne.)
- elämyslahja
- huomenlahjakuvaus
(eli ammattilaisen ottamia tyylikkäitä alusvaatekuvia tuoreesta vaimosta)
- jokin huumorijuttu
- jotain itse tehtyä ja erityistä 
(esim. purkki, jossa on ensimmäisen aviovuoden jokaiselle
päivälle yksi asia, miksi rakastaa toista<3)

Entä sitten tuore vaimo? Onko nainen lopulta yhtään helpompi, sillä naiset ovat usein aika tarkkoja siitä, millaisista jutuista pitävät ja mitä käyttävät^^ Perinteisesti naiselle ostetaan koru, mutta huomenlahja olla paljon muutakin, kuten:

- koru (kaulakoru, rannekoru, korvikset, korusarja...)
- itse suunnitetu koru/lisätimantti sormukseen
- kello (yllärikaiverruksella)
- merkkituotteita (esim. laadukas meikkipussi hemmottelutotteineen)
- merkkilaukku/-lompakko
- laadukkaat kengät
- hemmotteluhetki
- jotain söpöä ja romanttista
(minuun ainakin tepsii kaikki aina nalleista sydänkarkkeihin)
- yhteinen kokemus/elämys
- yllätys kukkalähetys söpöllä kortilla
- pieni lomaviikonloppu
- koriste/sisustusesine
- laadukas tai vaikka itse suunniteltu tuoksu

Tässä minulle näin äkkiseltään mieleen tulevia ja minusta aika ihania huomenlahjaideoita. Ja huomenlahjahan voi olla myös sellainen, että se hankitaan yhdessä, esimerkiksi yhteinen hemmotteluviikonloppu tai jokin esine, jonka molemmat näkee tärkeänä. Tai sitten huomenlahjaksi voidaan luvata varata joka kuukausi päivä viettää laatuaikaa yhdessä. Me aiomme antaa toisillemme huomenlahjat, sillä meistä on ihanaa herätä ensimmäisenä aamuna antaen toiselle, tuoreelle rakkaalle aviopuolisolle, jotain pientä ja ihanaa. Olemmekin sopineet summittaisen hintahaitarin ja ainakin jollain tasolla olemme yhdessä hankkimassa toistemme huomenlahjoja. Minulle on tärkeää, että lahja on sellainen, että siitä jäisi mahdollisimman pitkäksi aikaa muisto, eli se olisi jotain konkreettista ja sekä antajan, että saajan näköistä ja tietysti saajalle todella mieluinen. Sitten häiden jälkeen selviää, mitä näistä paketerista on kuoriutunut esiin :)

I love you in the morning, And in the afternoon, I love you in the evening and underneath the moon,baby shower gift,nursery,wedding decor:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti