tiistai 10. toukokuuta 2016

Meidän hääkutsut - solki

Kun hääkutsussa on kutsuosa (lisää täältä) ja infokortit (lisää täältä) on kokonaisuus saatava jotenkin kasaan - tarvitaan solki! Minulla oli jo kutsujen alkuideoinnista lähtien suurena toiveena saada kutsuihimme solki, sillä pidin ja pidän yhä suurien solkien näyttävyydestä ja juhlavuudesta. Solki olikin minulle yksi pääelementti kutsujen suunnittelussa ja minulle se oli tärkeä osa kutsuamme, ikään kuin piste iin päälle. Solkemme oli muuten vaalean ja klassisen tyylikkään sekä romanttisen kutsun ainoa bling-lisä, joka sädehti koko muun kortin edestä. Säihkeen ohella solmi huokui minusta romantiikka koukeroisella tekstillä sekä tyylikkyyttä ja häidemme teemaa yksinkertaisilla elementeillä sekä ripauksella lämmintä violettia.


Näistä pahvipaloista lähdin liikkeelle ja voin jo nyt sanoa, että soljet olivat suhteellisen nopea ja helposti onnistuva vaihe kutsuissa! Pahvinpaloja olin jälleen leikannut kolmea eri kokoa (kuviollinen valkoinen 6cm x 6cm, violetti 5cm x 5cm ja hohtavan valkoinen kutsutektillä 4cm x 4cm). Reunoja jäi siis aina 0,5cm näkyviin toisen alta. Halusin soljen hieman koholle, joten liimasin pahvit toisiinsa  1mm 3D näliötarroilla, joita liimasin ensin kutsu-tekstin jokaiseen kulmaan ja keskelle yhden. Tämän jälkeen asetin kutsu-tekstipaperin violetin pohjan keskelle ja painoin tarraneliöt kiinni. Seuraavaksi kiinnitin violetin paperin jokaiseen kulmaan ja keskelle 3D kohoneliöt, otin niiden suojatarrat pois ja liimasin sen kuviolliselle valkoiselle paperille - ja soljen keskiosa oli valmis!


Seuraavaksi pätkin 4cm paksusta hopeanauhasta vajaan 23cm mittaisia pätkiä, jotka liimasin n. 0,5cm lomittain huippuhyvällä liimalla yhteen (ihan todella pitävää ja kuivui nopeasti)! Huom, nauhaa tarvittiin yli 10m! Kaikki tarvikkeet muuten näkyy ensimmäisen kutsupäivityksen alun tarvikekuvasta (täältä siis) :) Tavoitteena oli saada n. 22cm mittaisia ympytöitä, jotka testasin parhaan kokoisiksi, sillä näin solki oli helppo laittaa paikoilleen kortin ympärille ja ottaa pois, mutta se piti kuitenkin samalla kutsua tarpeeksi paljon kiinni. Pyörylöiden liimaamisessa ei mennyt kovin kauaa ja annoin niiden kuivua kaikessa rauhassa, jotta ne varmasti pitäisivät.

Pyötätila oli tiukassa, joten piti ottaa toinen kerros käyttöön^^

Sitten oli vuorossa vielä näiden kahden (soljen keskiosa + nauha) yhdistäminen, eli liimasin samaisella teholiimalla soljen keskiosan nauhan liimasauman päälle, painoin varovasti ja jätin kuivumaan aina seuraavan päivän kuoriin pakkaamiseen saakka. Näin varmistin, että kaikki liima on kunnolla kuivaa, eikä kenellekkään tule ikävää yllätystä, että kutsu olisi liimaantunut kuoren sisään, koska se oli pakattu märkänä :D


Seuraavana päivänä kirjoitin käsin kaunolla jokaiseen kirjekuoreen kutsutuiden nimet ja osoitteet, liimasin kiiltävän sormuspostimerkin paikoilleen ja pujotin jokaiseen kuoreen kutsun, joka koostui taitellusta kutsuosasta, sen takana olevasta kahdesta infokortista (niin, että taaksepäin näkyvä infokortin puoli oli valkoinen) sekä nämä kasassa pitävästä soljesta.


Loppulausahduksena voin sanoa, että olin todella tyytyväinen näihin kutsuihin, sillä ne huokuivat häidemme teemaa, meitä sekä häidemme juhlavuusastetta. Lisäksi ne olivat sopivan tyylikkäät, mutta samala itse tehdyn näköiset. Ennen kaikkea niistä tuli olo, että tämä kaikki on nyt virallista. Häihin on alle 3kk, me ollaan ihan kohta naimisissa! <3 Suurin palkinto on ollut, kun on saanut kuulla ilahtuneita kommentteja kutsuista ja moni on jo ilmoittautunutkin. Se lisää häiden todellisuutta vielä entisestään :)


2 kommenttia:

  1. Nuo on kyllä ihanat, todellakin solki kruunaa kokonaisuuden! Mulla on vielä kutsu-urakka lähes kokonaan edessä ':D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ihanaa, että olet sitä mieltä :) Mukavia askarteluhetkiä, teidänkin kutsuista tulee varmasti huippuhyvät!

      Poista