sunnuntai 29. toukokuuta 2016

Persoonallisuutta kaiverruksilla

Kaiverrus tuo esineesiin henkilökohtaisen lisän sekä tekee siitä uniikin ja yhä merkityksellisemmän. Perinteisesti häihin liittyen kaiverretaan sormukset, joiden sisältöä mekin olemme viime päivinä pohtineet (myös täällä kävin läpi kaikkia ihania kaiverrusideoita!). Mitä siis kaivertaa sormukseen, johon mahtuu aika vähän tekstiä, mutta kuitenkin haluaisi laittaa niin paljon? Ajattelin pitkään, että haluan sormuksiin jotain muuta kuin perinteiset nimet ja päivämäärän, kuten kihloissamme lukee. Mietinkin, että jokin englanninkielinen lausahdus tai miksei latinankin, voisi toimia, mutta ongelmaksi osoittautui, etten oikein löytänyt sellaista lausetta, joka tuntuisi meiltä. Pitikö minun sitten vaihtaa ideaa?

Piti! :D Mutta tämä uusi idea tuli onneksi aika huomaamattomasti. Yksi päivä nimittäin istuessamme sohvalla kysyin mieheltäni ihan vain yllättäen, mitä hän haluaisi sanoa minulle sormukseni kautta. Hänen suustaa tuli heti kaunis lausahdus, joka oli todellakin kuin meitä ja siitä uusi ajatukseni sitten lähti. Miksi turhaa yrittää löytää valmiita kaiverruksia, kun voimme keksiä he ihan itse ja muotoilla ne suoraan kuin meiltä eniten näyttöö? Sormuksiimme kaiverretaankin sellaiset lauseet, jotka haluaisimme sanoa toisillemme. Eli aina, kun kurkkaa oman sormuksen sisään, voi kuvitella toisen sanovan lauseen itselleen. Onhan sormus vähän niinkun lahja omalta puolisolta itselle, niin minusta on ihana ajatus, että myös puoliso on juuri se henkilö, jonka sananen sormuksen sisällä on<3 Myös minä siis mietin, mitä haluaisin miehelleni sanoa hänen sormuksensa kautta ja nyt meillä on lauseet mielessä. Tapaamme pian kaivertajan ja jos lauseet vain mahtuvat sormuksiimme, on ne nyt sitten siinä. Lauseiden ohella olisi tulossa päivämäärät :) Näistä lisää sitten itse juhlan jälkeen.

Whitney And Matt’s “Perfectly Imperfect” Wedding In Colorado - The Rings:

Mutta myös muita yksityiskohtia on mahdollista kaivertaa osana hääjuhlaa - esimerkiksi kaasojen, bestmanien tai muiden perheiden lahjoja. Lahjojen mahdolliseen kaivertamiseen vaikuttaa varmasti se, mitä lahja on :D Perinteisesti kaasoille annetaan "kaasokorut" ja niissä usein lukeekin teksti "kaaso". Tietysti koruihin on mahdollista kaivertaa myös vaikka mitä muutakin, esim. kaunis lausahdus, päivämäärä, kaason nimi jne. Näin korusta saadaan vähän henkilökohtaisemmat sekä varmistetaan, että kaasoille jää jokin konkreettinen muisto juuri näistä häistä ja tästä spesiaalista tehtävästä. Ja jos lahja on jokin muu kuin koru, esimerkiksi lasi tai taskumatti, voi niistäkin tehdä juuri kaiverruksella helposti persoonallisen.

love this idea.  might have to get you guys these.:

Voisiko jotain muutakin kaiverruttaa? Voisi, nimittän minä sain pari päivää sitten idean tehdä persoonalliset häämaljat - kaivertamalla! Olen tästä vieläkin tosi innoissani :) Olemme nimittäin tähän asti haikailleet Swarovskin ihanien kristallimaljojen perään (yhä ne ovat ihanat, mutta hinta on vaan niin hurjan hurja). Juuri hinnan takia laseja ei ole vielä hankittu, mutta muitakaan hyviä ei ole löytyny. Sitten keksin yhtenä päivänä idean. Olemme juuri uusimassa lasistoamme astiastoamme vastaavaksi (Pentik Valo) ja mietin, mikseivät häälasimmekin voisi olla tätä sarjaa? Haluamme niihin kuitenkin jotain erilaista, joten nehän voisi kaivertaa!! Innostuimme heti ideasta ja lähdimme ideoimaan, että laseihin voisi kaivertaa nimemme ja päivän, ehkä jonkin lausahduksen tai vaikkapa kiinnittää jokusen kiven ja näin saada kohtuuhintaiset, persoonalliset ja ainutlaatuiset, mutta kuitenkin meidän muihin laseihin mätsäävät häälasit<3 Kysyin tästä myös sormustemme tekijän kaivertajalta, joka oli heti mukana. Nyt siis olemmekin menossa tapaamaan kaivertajaa ja suunnittelemaan, saisiko laseihimme jonkin ihanan tekstin niin, että se sopisi lasin henkeen ja samalla tekisi niistä juuri meidän häämaljat, Kerron tästä vielä lisää, kunhan tiedämme lisää!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti