maanantai 23. toukokuuta 2016

Makea muisto häistä mukaan

Mitä antaa vieraille häistä muistoksi vai antaakko mitään? Ja jos antaa jotain, antaakko konkreettinen tavara vaiko jotain ihan muuta? Antaakko kaikille samanlaiset lahjat vai jotain, minkä joukosta voi valita sopivimman? Puhun vieraslahjasta, eli lahjasta, joka usein annetaan häissä vieraille heidän lähtiessään juhlasta. Ehkä perinteisesti se on jotain makeaa, kuten valmiiksi pöytiin katetut kauniit suklaakonvehdit, mutta sen lisäksi vieraslahja voi olla melkein mitä tahansa! Nykyään vieraille voikin antaa vaikkapa pussin kukansiemeniä, purkin itse tehtyä hilloa, parin omalla etiketillä päällytettyjä sukalaita, teemaväridiä tuikkuja, karkkia koristellussa tulitikkurasiassa, mietelausekortin, skumppapullon, sydänkoristeen, söpöt sirottimet tai vaikkapa karkkia kotiin viemiseksi! Tai ihan yhtä okei on myös olla antamatta mitään, sillä vieraat kuitenkin saavat juhlassa jo paljon kaikkea ihanaa, ennen kaikkea kokemuksen.

Minulle oli alusta asti selvää, että meidän häissä vieraille annetaan jotakin ja selailinkin paljon monia söpöjä pieniä esineitä sekä erilaisia nimikoituja makeisia. Yritin kuitenkin miettiä, mikä olisi kaikkein eniten meidän näköisin vieraslahja - lahja, joka olisi mukava saada, ei aiheuttaisi kellekään painetta säilyttää sitä ja näyttäisi samalla meiltä. Siitä syntyi ajatus vaahtokarkkikaakosta! Minä nimittäin olen kaakaon suurkuluttaja :D Ja myös Mikko on perso makealle.Tämä tuntui hyvälle vaihtoehdolle myös siksi, että näin vieraat voivat halutessaan ottaa mukaan jotain pientä ja sievää, jonka voi kuitenkin konkreettisesti käyttää ja vieläpä pieneen hemmotteluhetkeen syksyn tullen. Kaakaot ovat myös visuaalisesti kauniita ja haluan yhdistää niihin pienen itse tehdyn sydämen sekä kortin, jossa on ohjeen lisäksi pieni mietilause. Mikä voisi olla enää enemmän meitä?


Viime viikolla kokeilimme morsiusneitomme kanssa erilaisia kaakaoita, sillä myös hän pitää kaakaosta ja tarvitsin todella toisen herkkusuun apua maisteluun :) Tässä koottuna meidän ohjeemme, jolla todennäköisesti myös mennään itse hääpäivänä.

Tarvikkeet:

- O'boy kaakaojauhetta (parasta kaikista!)
- maitojauhetta
- suklaanonparelleja
- rouhittua suklaata (maun mukaan esim. 
Geishaa, Fazerin sinistä, valkosuklaata jne.)
- pieniä vaahtokarkkeja
- kolmion mallisia pusseja
- kuminauhoja pussin sulkijoiksi
- pussin koristeita

Näiden kera istahdimme yhdessä alas, otimme useamman kupin esiin, lämmitimme maitoa ja ryhdyimme maistelemaan. Olimme aika yksimielisiä mauista, mutta kokeilimme silti ennakkoluulottomasti erilaisia määriä aineksia sekä eri suklaita. Meidän suklaisen vaahtokarkikaakaomme ohjeeksi kuitenkin valikoitui useinden maisteluiden (ja pienoisen kaakaoähkyn) jälkeen tämä:

2 reilua tl O'boy jauhetta
3 tl maitojauhetta
1 tl suklaisia nonparelleja
1 rouhittu geisha
1 rouhittu pala Fazerin sinistä
n. 12 kpl minivaahtokarkkeja

Ja tämä siis kaadetaan n. 2 dl kuumaa maitoa ja nautitaan :)

Kokeilimme myös, miltä parhaalle maistuja kaakao näyttää sitten valmiina pussina, sillä vaikka maku on ykkösjuttu, on visuaalisuus myös minulle tärkeää. Ei muuta kuin kokeilemaan! Tässä vaiheessa pitää olla aika varoivainen, jotteivat kerrokset sekoitu pahasti, ei siis kannata tehdä liian kiireellä.

1. Mittaa kaakao pussin pohjalle.


2. Lisää varovaisesti päälle kermaisuutta tuova maitojauhe.


3. Mittaa nonparellit. Hox! Näillä voit tuoda myös omaa teemaväriä esiin!
(Nonparellit kannattaa laittaa nyt, sillä suklaan päälle laitettuna ne valuisivat palojen väliin
ja kaakaon sekä maitojauheen välissä sen sijaan sekoittuisivat jauheisiin.)


4. Ripottele rouhittu suklaa. Suklaata ei kannata ruohia liian pieneksi, sillä kokoero näyttää kivalle :)
Pidin myös kahden eri suklaan pienistä värivivahteista sekaisin.


5. Lisää vielä sopiva määrä pieniä vaahtokarkkeja.


Kiinnitä pussi pienellä kuminauhalla ja koristele esim. vaalealla nauhalla ja virkatulla sydämellä^^ Pieni virkattu sydän on meidän vieraille se konkreettinen muisto, jonka voi kuitenkin hyvällä omatunnolla laittaa myös kiertoon.

Näille ei tule myöskään kovin paljoa hintaa, tietysti vaivaa tämä vähän vaatii. Mutta nämä oli niin hyviä, että se kannattaa (ja kukin hääpari voi tehdä juuri omanlaisen)! Ja nättejäkin vielä!! Minä aion asetella nämä erillisele pöydälle ja laittaa viereen kyltin, jossa kiitetään vieraita ja kehotetaan ottamaan tämä kaako mukaan kotiin lähtiessä. Niin ja allergikoille ostetaan mahdollisesti muutamia erikoisempia konvehteja, jotka solmitaan myös kauniisti läpinäkyvään paperiin. Näin kaikille vieraille löytyy joitan pientä mukaan häistämme ja tietysti myös näihin tulee sydän ja mietelause. Toivottavasti vieraat ilahtuvat :)

6 kommenttia:

  1. Oi nam! Nämä kotiin vietävät herkut ovat ihana vieraslahja. <3

    VastaaPoista
  2. Siis ihan superhyvä idea!! Ei hemmetti, meille ei alunperin pitänyt tulla mitään vieraslahjoja sen suuremmin, kun ajateltiin että hääkarkit tulee napattua karkkibuffetista. Nyt kun näin tän sun postauksen niin meinaan seota!! Tää ois niiiiin meitä kanssa! Huhhhhh jos saan miehen pään käännettyä niin haluuuuuuuun myös! :D Heh, kiitos ideasta! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huippua, että innostuit meidän ideasta, ota ehdottomasti käyttöön! Perustelet miehelle, että nämä on kuitenkin aika helppoja ja edullisia tehdä, mutta saa vieraille hymyn huulille ja tuo pienen nätin ja teidän näköisen lisän juhlaan^^

      Poista