sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Milloin häämekon voi ostaa?

Meidän häihimme on aikaa noin vuosi ja kaksi kuukautta, ja muiden blogeja sekä Facebook-ryhmää selaillessani minua on alkanut vähitellen ihan tosissaan huolettaa, pitäisikö minunkin kiertää jo mekkokauppoja, kun niin moni muukin jo tekee niin. Ihan alunperin ajattelin, että jos sitten syksyllä lähtisin katsastamaan mekkoa, eli noin vuotta ennen häitä, mutta entä jos en heti löydäkään sitä oikeaa ja sitten tuleekin kiire? Olenkin lueskellut vinkkejä hääpuvun ostamisesta ja huomannut, että kannattaa olla ajoissa liikkeellä, etenkin kesähäitä viettäessä, sillä osa mekoista tilataan ulkomailta ja näin aikaa mekon saapumiseen voi mennä jopa 4-5kk ja sitten vielä korjaukset päälle. Ja kesäaika on tietysti mekkoliikkeiden ruuhkahuippu! Mutta entä jos vielä täydellisempi löytyykin yllätten lähempänä häitä?

Paniikin saa siis näköjään aikaiseksi ihan mistä vaan :D Olenkin yrittänyt järkeillä, että aikaa on vielä se yli vuosi jäljellä, joten ei suurta paniikkia. Olen kuitenkin huomannut selaavani yhä enemmän hääpukusivuja, tosin mikään yksittäinen mekko ei ole vielä iskenyt minuun täysin, mikä voi olla toisaalta hyväksin asia, sillä menen liikkeeseen nyt ainakin avoimin mielin. Mutta toisaalta minua vähän jännittää, onko mekossani laahusta, kuinka paljon siinä on blingiä tai kuinka pitkälle korsettiosa ulottuu? Ja sopiiko kuvittelemani mekkomalli minun vartalolleni? Tämä taitaa selvitä vasta ihan oikeasti itse sovittamalla! Päälinjat minulla on tiedossa, joten ihan tyhjin käsin en liikkeeseen joudu kuitenkaan menemään, mutta olen avoin ammattilaisen ideoille :)

Juttelin viikonloppuna yhden tämän kevään morsiamen kanssa näistä pukuasioista ja hänen mukaansa kannattaa ensin mennä oman kaupungin liikkeisiin katsastamaan valikoima sekä kokeilemaan erilaisia malleja, ja vasta tämän jälkeen suunnata kohti Helsinkiä. Tällainen ensimmäinen kokeilukierros voi tietysti tuottaa tulostakin ja mekko voi löytyä, mutta ennen kaikkea sillä saa ensikosketuksen mekkoihin, malleihin ja hintoihin. Tämän jälkeen voi suunnata suurempien valintojen äärelle pohtimaan tätä tärkeää mekkoa ja minä kyllä haluaisin sovitella monessa paikassa, onhan tämä niin ainutkertaista <3 Ryhdyinkin pohtimaan, että kävisin loppukesästä, heinäkuussa, sovittamassa kotipaikkani Oulun liikkeissä vähän malleja (sinne saisin aika helposti myös äitini ja kaasoni mukaan), tämän jälkeen kävisin viikon reissumme Euroopassa, ja vähän ideoita sulatelleena suuntaisimme sitten äidin kanssa (ja mahdollisesti kaasojen, jos vain pääsevät) Helsinkiin heti alku syksystä isoihin liikkeisiin etsimään sitä oikeaa. Ja tietenkin Kuopionkin liikkeet kannattaa myös pyörähtää! Enkä tosiaan aio mennä itsekseni sovittamaan, tarvitsen tukijoukoikseni ainakin äidin ja ihanaa olisi, jos edes toinen kaaso tai saman kesän morsianystävänä pääkaupunkiseudulta pääsisi makutuomariksi auttamaan päätöksessä - mies tosin saa jäädä kotiin :)

Näillä suunnitelmilla siis kohti kesää ja sovitusaikoja sumplimaan! Tämän kevään morsaintuttuni myös loi minuun uskoa, että kun löydän ja ostan mekon, ei siihen vuodessa kyllästy. Onkin siis luotettava omaan vaistoon ja siihen tunteeseen, kun oikean mekon vetää päälle ja tuntee itsensä itsevarmaksi ja kauniiksi morsiameksi, eivätkä muut mekot näytä enää miltää. Silloin tiedän, että minun häämekkoni on päälläni! Sovitteluaiheeseen palataan siis luultavasti loppukesästä, tässä kuitenkin muuta kuva, joiden mekoissa on minusta jotain todella kaunista:








ps. Kotivierailullani Oulussa kävin Tillanderin esittelyssä ja rakastuin heidän yhteen sormukseensa ihan totaalisesti! Kunhan saan timanttikoon päätettyä niin voi olla, että tämä on juuri se minun sormukseni <3

2 kommenttia:

  1. Anteeksi, jos olen omalta osaltani lisännyt mekkopaineita :D Itse olen katsellut mekkoja käytettynä netistä jo vuoden alusta, koska nimenomaan halusin käytetyn yksilön, mikä varsinkin näin suht pitkänä morsiamena rajaa tarjontaa aika paljon. Nyt on sitten hääpuku ostettuna puolitoista vuotta ennen häitä, mitä pidän itsekin hieman hulluna... Mutta pointtina siis, että vaikka muut morsiamet tekisi mitä, niin eihän sulla nyt vielä ole mitään hätää, suunnittelemasi aikataulu kuulostaa oikein hyvältä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tsemppauksesta ja kyllä tosiaan tällä aikataululla taitaa sittenkin vielä ehtiä :D Ja hyvä huomio tuo käytetty mekko, sillon kannattaa varmasti olla ajoissa liikkeellä! Pitää itsekin seurailla käytettyjä mekkoja, kunhan saan minulle sopivan mallin valittua. :)

      Poista