sunnuntai 31. toukokuuta 2015

Viikonlopun hää- ja juhlavinkit

Saimme viettää Mikon kanssa tämän viikonlopun sukulaiseni lakkiaisissa, ihana juhla ja ihanaa nähdä vähän kauempana asuvia sukulaisia pitkästä aikaa! Juhlinnan humussa heräsin pohtimaan, että kaikista juhlistahan saa vinkkejä häihin ja niistä kannattaa ottaa opiksi omien juhlien järjestämiseen. Ja koska nämä juhlat olivat okein onnistuneet, saa niistä varmasti monia hyviä vinkkejä, kuten koko reissulta ylipäätänsä. Tässäpä niitä siis koottuna.

Ensinnäkin matkamme lakkiaisiin taittui Tuurin kyläkaupan ohi ja päätimme poiketa ihan pikaiselle kierrokselle, minä kun en ikinä ollut siellä käynyt. Ja pikaisella juoksulla silmiin osui tällaiset ihanuudet, voisivatko toimia vaihtokenkinä häissä? Hintaakin oli tosi vähän, mutta minusta nämä olivat tosi söpöt. Kyläkaupassa näin myös potentiaalisia lasipurkkeja ja muita kesäjuttuja, joita saisi aika halvalla häihin. Voi siis olla, että ennen häitä pitää tuolla pyörähtää ihan ajan kanssa :)



Hyvin nukutun yön jälkeen seuraava etappi olikin itse juhlapaikka. Näistä lakkiaisjuhlista hyvä häihin sovellettava vinkki oli tapa laittaa servetit pöytään. Kuvassa on vähän huono kulma, mutta ideana oli, että servetit muodostivat kauniin ympyrän ja lisäksi tästä oli jokaisen helppoa ottaa itselle yksi. Laitetaan kahviservettien kohdalla harkintaan!



Erityisen ihanaa minusta oli huomata, että heidän kakkunsa oli tehty juuri niin kuin me harkitsemme oman hääkakkumme kohdalla, nimittäin kakkupohjien välissä oli hyytelömäinen kerros, ihan niinkuin meillekin ehdotettiin (katso tarkemmin täältä). Ja minusta kakku oli aivan ihanan makuinen, tämä siis vahvisti sitä, että hyytölökakun voi toteuttaa onnistuneesti myös tällä tavalla.

Myös koko kattaus toimi. Ensin otetiin lautaset ja servetit, sen jälkeen suolainen puoli ja pöydän päässä oli makee. Lakkiaisissa kun kaikki eivät syö kaikkea, ja jokainen tulee vähän eri aikaan, niin tämä toimi oikein hyvin. Sopiva määrä oli myös vaihtoehtoja, sillä tarjolla oli kahta erityylistä salaattia leipien kerä ja täytekakkua, juustokakkua sekä keksejä ja suklaata, tarvitseeko siis aina olla todella montaa vaihtoehtoa?



Kiinnittäkää huomiota myös kaitaliinaan ja kukka-asetelmaan - muutamalla elementillä saa pöydästä yksinkertaisen kauniin käytännöllisyyttä unohtamatta!

Näiden vinkkien ohella haluan nostaa näistä juhlista esille vielä huolella suunnitellun aikataulun sekä apulaisten määrän. Tähän juhlaan riitti, että yksi vastasi tarjoilun ylläpidosta, mutta jo tämä apu mahdollisti sen, että koko perhe sai juhlia rauhassa ja keskittyä vieraisiin. Ja apu tuli tosiaan ulkopuolelta, jolloin yhdenkään sukulaisen ei tarvinnut käyttää juhlaa tarjoilemiseen. Olen kyllä itse ollut joissain tuttujen juhlissa keittiön puolella, mutta kannattaa miettiä, olisiko sittenkin ulkopuolinen apu hyvä vaihtoehto ja montako apulaista tarvitaan. Myös onnistunut aikataulun suunnittelu takasi päivän jouhevan etenemisen ilman epämukavia yllätyksiä. Ehkä aikataulussa kaikkein onnistuneinta olikin se, ettei missään vaiheessa ollut liian kiire! Niin ja sainhan serkkuni ja hänen poikaystävänsä kuvaustakin seuranneena vähän vinkkejä meidänkin hääkuvaan, erityisesti pidin kuvaamisesti luonnon, veden ja vanhan veneen äärellä - ihana kontrasti! Ja jos jotain korjattavaa näistä juhlista löytäisi, niin lahjapöytä olisi saanut ola isompi :D 

Lakkiaisethan ovat monella tavalla ihan erilaiset juhlat kuin häät, etenkin, kun siellä vain käväistään ja saman päivän aikana saatetaan kiertää todella monia juhlia. Häissä sen sijaan edetään kirkosta ruokailun ja ohjelmien kautta usein iltajuhlintaan saakka. Ohjelmakin etenee enemmän kaikilla yhtä tahtia, ainakin ruokailujen osalta. Mutta minusta häitä suunnitellessa kannattaa pitää silmät auki, missä liikkuukaan, sillä aina eteen voi tupsahtaa uusia hyviä ideoita. Ennen kaikkea näissä lakkiaisissa oli ihanaa se, miten päivän juhlittava osasi nauttia päivästä - se nimittäin tarttui!

Tässäpä vielä viikonloppuna oppimani häävinkit TOP 5 koottuna:

1. Katsele hääjuttuja ihan kaikkialla, sillä
koskaan et tiedä, mitä eteesi tupsahtaa.
2. Laita hyvät vinkit ylös, jotta muistat ne vielä myöhemminkin.
3.Muista väljyys aikatauluissa.
4. Uskalla pyytää sopivasti apua.
5. Muista, että vieraat nauttivat juhlasta, kun sinäkin nautit!



2 kommenttia:

  1. Nuo ovat kyllä todella hyvät vinkit! Aina voi tulla jotain mikä helpottaa omia järjestelyjä tai on muuten vain mahtava idea!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näimpä, aina ei tarvitse hoksata kaikkea itse :)

      Poista