keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Perinteinen vieraskirja vai jotain ihan muuta?

Minulla on ollut jo jokin aikaa selkeä visio meidän vieraskirjastamme (josta kerron ihan kohta lisää), mutta vierailla tuntuu aina olevan se haaste (ainakin itse välillä vieraana ollessa tuntuu siltä), että mitä sitä vieraskirjaan oikein kirjoittaisi? Jos ei olekaan muistanut katsoa valmiiksi jotain kaunista runoa, niin voiko kirjoittaa vain onnea vai onko se tylsää? Tai voiko laittaa vain nimen alle? Ja mitä tehdä, jos  tekisi mieli kirjoittaa jotain muutakin, mutta mieleen vain ei juolahda mitään?. Tästäpä lähtikin ideani vieraskirjan "ohjeille", joita vieraskirjavastaavamme voisi tarvittaessa näyttää, jos jollakulla tuntuu olevan vaikeaa kirjoitettavan keksimisessä. Näin saisi varmasti myös hauskaa luettavaa itselle häiden jälkeen. Ideani syntyi Pauliinan 'Cause all of me loves all of you -blogista lukemastani vieraslappusia käsittelevästä postauksesta (lue mielenkiintoinen postaus täältä), mikä oli minusta todella hyvä ja hauska idea! Haluan kuitenkin pitäytyä omassa alustavassa ideassani, mutta tästä sain ajatuksen vähän jatkokehittää omaa ideaani!

Minä olen siis ajatellut, että teen vieraskirjan, jossa on kuvia vieraista ja jokaisen kuvan vieressä heidän kirjoittamansa teksti. Aion siis askarrella valmiiksi kihlajaisvieraskirjan jatkoksi sivuja, joissa on tummalla pohjalla aina paikka kuvalle (ja tässä kohtaa lukee perheen/ihmisten nimi valmiina minun kirjoittama ja myöhemmin peittyy kuvalla) ja viereen olen liimannut vaaleamman paperin, jossa on siis tilaa kirjoittaa. Lisäksi olemme valinneet yhden ihanan ystävämme vastuutehtävään ja hänen tulee siis huolehtia siitä, että jokainen vieras muistaa kirjoittaa vieraskirjaan illan aikana ja samalla kun he kirjoittavat, ystäväni ottaa heistä kuva. Ja tämän kuvan minä sitten häiden jälkeen teetän ja liimaan nimien päälle ja näin saamme ihanan kirjan, josta voimme lukea vieraiden ajatuksia ja elämänohjeita heidän kuviensa kera <3 Hyvin samankaltaista ideaa käytti Mikon siskokin omissa häissään ja minusta hänen kirjansa on ihana, sillä kuvien avulla voi palata häähetkiin ja tunnelmiin! Ja pääseepä vähän askartelemaankin :) Jotain siis näillä ideoilla, tosin pohja vielä erikseen tekstille:



Mutta sitten vieraiden haasteeseen - kuinka siis keksiä kirjoitettavaa, jos valmiit ajatukset ovat jo unohtuneet illan ohjelman parissa? Pauliina kirjoitti vieraslappusista, joille kootaan valmiiden kysymysten ohjeistamana asioita, kuten vinkkejä hääparin rakkauselämään, vinkkejä hääparille sopivista treffimahdollisuuksista tai vaikka kuvaillaan, millainen hääpari omasta mielestä on. Ja tähän voi tosiaan keksiä ihan mitä itse haluaa! Siispä lähdin ihan hetken mielijohteesta pohtimaan, voisimmeko mekin tehdä tällaiset vähän niinku ohjeet kirjan väliin, jotka vieraskirjavastaava voisi tarvittaessa antaa vieraille nähtäväksi? Tai tietysti ihan suullisestikin voisi vinkata? Voisi olla nimittäin hauskaa lukea juuri hääparille suunnattuja vinkkejä, ajatelmia, mietteitä hääparin yhteensopivuudesta tai elämänohjeita, jotka on ihan vieraiden itse keksimiä. Voisikohan toimia? Ainakin minulle olisi joskus hyvä muistuttaa, että saa ihan vapaasti kirjoittaa hauskojakin juttuja hääparista, vaikka menneistä yhteisistä hetkistä sekä jakaa omat vinkit hääparille tulevaisuuteen. Tietenkin minusta myös perinteiset ajatelmat ja kauniit ohjeet onnentoivotuksineen ovat ihania, mutta olisi ihanaa, jos jokainen kirjoittaisi omalla tyylillään ja näin kirjoittajan persoonakin näkyisi vieraskirjassa! Nämä ohjeet olisivat siis ikään kuin rohkaisija kirjoittaa juuri se paperille, mitä ajatuksissa oikeastikin pyötrii ;)

Mutta mitä kaikkia muita vaihtoehtoja on, jos valokuvallinen vieraskirja, perinteinen vieraskirja tai vieraslappuset eivät tunnu omalta jutulta. Ei hätää, sillä vaihtoehtoja on ihan pilvin pimein ja niistä monesta saa todella ihanan ja konkreettisen muiston, joka säilyy osana elämää ja vaikka kotia ihan niin pitkään kuin vain haluaa. Ja persoonaa tai häiden teemaa voi hyvin nostaa myös vieraskirjassa esiin, voit nimittäin korvata perinteiset vieraskirjat esimerkiksi sormenjälkipuulla, kaltevan tornin palikoilla, aviolakanalla, johon saa kirjoitella ja piirtää kaikkea kangastusseilla, puisella kehyksellä, johon laitat vaikka hääkuvanne, Photo Booth -kuvilla tai vaikkapa koristekivillä. Inspiroidu siis seuraavista kuvista ja löydä itsellesi juuri se oikea vierakirja!








2 kommenttia:

  1. Tykkään itse erityisesti tuosta sydän puusta, johon saa kirjoitella mutta joka varmasti kotonakin sopisi ja mahtuisi jonnekkin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä tosi mukavan näköinen idea ja ihana muisto tosiaan varmasti :)

      Poista