torstai 5. toukokuuta 2016

Meidän hääkutsut - kutsuosa

Olen niin odottanut tätä hetkeä, että pääsen vihdoin ja viimein kertomaan, millaiset kutsut lähetimme vierailemme! Puran kutsujen kuvauksen muutamaan päivitykseen, niin tästä ei tule ihan hirmuisen pitkä. Kutsumme lähtivät siis maanantaina postiin ovat varmasti jo perillä liki kaikille. Ihan ensiksi kerronkin, mistä lähdin hääkutsuissa liikkeelle, millainen hääkutsumme niin sanottu kutsuosa oli ja millaisten vaiheiden kautta tähän oikein päädyttiin.


Tästä tarvikevuoresta lähdin siis liikkeelle. Olin ennen varsinaista arkasteluvaihetta käynyt tulostamassa yhdessä Mikon kanssa kaiken tarvittavan ja leikannut ne valmiiksi. Nyt piti siis enää yhdistää (kuulostaa helpolta ja nopealta^^)! Kutsuosaa varten minulla oli itse kutsupohja, johon olimme tulostaneet kaksipuoleisesti päälle tekstiä ja sisään kuvan ja tekstin. Nämä oli siis nyt jo leikattu (leikkaamiseen menee yllättävästi aikaa, joten ehdottomasti kannattaa tehdä eri päivänä!). Kutsun mitat olivat 10,5cm x 21cm siksi, että näin yhdestä paperista sai kätevästi kaksi kutsua :) Kutsupohja oli hohtavan valkoista kartonkia. Lisäksi minulla oli pino violetteja neliöitä 10,5cm x 10,5cm sekä kutsun sisälle tulevia tekstejä samalla valkoisella pohjalla kuin itse kutsu, mutta näiden koko oli 9,5cm x 9,5cm. Voitte kuvitella, että vähän oli mittomista :D Sitten minulla oli vielä kahdenmittaisia valkoisia kuviopaperisuikaleita (2,5cm x 5,25cm sekä 2,5cm x 10,5cm). Tarvikkeina käytin tässä vaiheessa kaksipuoleista teippiä (jota muuten meni kymmeniä kymmeniä metrejä!) sekä saksia.


Aloitin kutsupohjien taittelulla. Yllä olevasta kuvasta näkyy, että päälypuolelle olimme tosiaan tulostaneet meidän nimet ja sisälle kumpaankin alareunaan pienet yksityiskohdat - toiseen kuvan, jota käytämme vähän niin kuin häidemme logona, toiseen minusta hyvin meidän hääkutsuun sopivan mietelauseen:

"Anything that makes you 
giggle, smile or laugh -
buy it or marry it."

Tämä mietelause sopii erityisen hyvin meille, koska hassuttelemme todella paljon yhdessä :) Taitoin siis kutsupaperin molemmista reunoista (tein ihan pienet merkit taittokohtiin) 5,25cm kohdalta keskelle ja sain näin avautuvat kutsut. Tässä meinasi välillä tulla haasteita vastaan, sillä paperilaatu vaihteli ja siksi osa kutuista murtui taitoksen tehdessä ja näytti kamalalle! Ne menivät siis suoraan hukkapinoon ja meidän piti välillä tulostaa lisää, jotta saatiin tarpeeksi onnistuneista, Hymy nousikin huulille, kun 50kpl ei-murtuneita kortteja oli vihdoin taiteltu.


Seuraavaksi liimasin valkoiset kuviopaperit niin, että pitkä kaistale tuli kortin taakse keskelle ja lyhyet sisäpuolelle keskelle. Ajattelin, että näin nauha ikäänkuin jatkuu ulkoa sisälle. Tämä oli aika nopea vaihe ja meni sopivan mutkattomasti.


Sitten oli vielä itse kutsutekstin vuoro. Tätä tekstiä hioin jo hyvissä ajoin etukäteen ja oikoluetutin sen molemmilla kaasoilla ja äidilläni. Yksi vaikeimmista asioista oli fonttikoko ja fontin valinta, mutta lopulta olin todella tyyyväinen valintoihini. Menimme aika perinteisellä kaavalla, johon yritimme saada pientä kepeyttä sekä juhlavuutta ja hääkutsutekstimme muotoilimmekin seuraavasti:

"Meillä on ilo ja onni kutsua teidät
jakamaan kanssamme se tärkeä hetki,
kun sanomme toisillemme

Tahdon

lauantaina xx.xx.2016 klo xx.xx.
Nilsiän kirkossa.
Vihkitilaisuuden jälkeen juhlat jatkuvat
yhdessäolon ja hyvän ruuan merkeissä
Golden Resortissa.

Karoliina & Mikko

Vp. xx.xx.2016 mennessä."

Kutsuteksti oli siis valkoisella hohtavalla paperilla ja liimasin sen hieman suuremmalle violetille paperille kaksipuoleisella teipillä niin, että violettia paperia jäi näkyviin 0,5cm kaikista reunoista. Sitten liimasin violetin paperin kutsupohjaan. Niin ja kaikki tekstithän meillä on violetilla, sillä meistä se sopi jotenkin kokonaisuuten hyvin.


Tältä näytti hääkutsumme kutsuosa sisältä. Päällä siis meidän nimet ja takana 2,5cm kaistale kuvionauhaa. Kun sain vihdoin kaikki valmiiksi, olin lopputulokseen tyytyväinen, sillä minusta se näytti juuri meiltä ja meidän häiltä :) 


Niin ja näihin (50kpl) korttiosiin meni kaksi päivää askarteluaikaa, koko viikonloppu siis, ja seuraavat vaiheet teinkin seuraavan viikon aikana aina iltaisin, kun ehdin. Kannattaa siis varata reilusti aikaa, jos tekee näin monivaiheisia kutsuja itse (yllättävien tilanteiden varalle), mutta minä olin tosi tyytyväinen, että toteutin kutsut juuri sellaisena kuin olin suunnitellutkin. Kutsun muista osista lisää seuraavissa päivityksissä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti