sunnuntai 23. elokuuta 2015

Häämekkoja sovittamassa

Nyt olen taas kotona lomalta kotiutuneena ja uusia hääajatuksia täynnä :) Ihan ensimmäisenä haluan palata vielä hetkeen, eli reilun viikon taaksepäin, jolloin kiersin Helsingissä sovittelemassa häämekkoja ja löysinkin sen oikean! Samalla laittelen vähän kuvia sovittamistani mekoista, joista osa muistuttaa enemmän, osa vähemmän, minun täydellistä häämekkoani. Kuvaa juuri minun mekosta saatte odottaa häihin asti, mutta tässä kuitenkin vähän maistiaisia siitä, millaisia mekkoja käytin päälläni ennen kuin olin varma, että olen häämekkoni löytänyt.

Lähdin siis toiselle sovituskäynnilleni Helsinkiin (Lue ensimmäisestä sovituksesta Oulussa täältä) ja valmistauduin sovitukseen sillä asenteella, että täältä saatan vaikka löytää sen mekkoni (muita valmistautumisvinkkejä löytyy tarkemmin täältä). Ensimmäisenä suuntasin siis Niinattareen, Suomen nimekkäimpään hääpukuliikkeeseen, sillä uskoin sen laajan valikoiman tarjoavan minullekin sopivia pukuja ja halusin myös kokea mekkosovituksen tässä tunnetussa liikkeessä. Sovitustuntiin mahtui monia mekkoja merenneidosta hyvinkin näyttäviin laahuksiin ja minulle meinasi olla vaikeaa osata valita, mikä mekko miellytti minua eniten. Käytin kuitenkin paria mekkoa uudelleen päälläni ja silloin löysin suosikkini (myös äidin ja ystävän suosikki), mutta en osannut vielä tehdä päätöstä. Täällä ei saanut ottaa kuvia, mutta löysin netistä saman merkkisiä mekkoja, joten ainakin hyvin tämän tyylisiä mekkoja käytin päälläni ja yllätyksekseni pidin niistä:Niinattaresta minulle jäikin mieleen kattava mekkovalikoima ja ainakin minun tyyliini sopivia mekkoja oli paljon. Lisäksi mieleeni jäi asiantunteva ja ammattimainen palvelu mukavalla ja rennolla otteella, sillä koko sovituksen ajan minua palveli vähintään yksi myyjä ja sain hyviä neuvoja, rehellisiä mielipiteitä ja kannustavia kommentteja, mutta silti minun kommenntejani pidettiin kaikkein tärkempinä. Hintataso tässä merkkiliikkeessä on tietysti hieman kovempi, n. 1000e kieppeillä pelkkä mekko, mutta vaikka hinta kuulostaisi kohtuuttomalta, saa tästä liikkeestä varmasti kattavan kuvan siitä, millainen mekko sopii itselle, tietenkin riskinä on löytää mekko, johon rakastuu^^

Seuraava kohde oli Juhlapuku Bella, joka sijaitsi aivan Niinattaren vieressä ja sainkin mennä sinne jo ennen sovittua aikaa. Myös täällä palvelu oli ystävällistä ja minun ehdoilla mentiin täysin. Mekkovalikoima oli huomattavasti pienempi, mutta löysin täältäkin monia sovitukseen sopivia mekkoja. Nämä mekot eivät kuitenkaan yltäneet Niinattaresa ihastumani mekon tasolle, mutta jos olisin tullut tänne ensin, olisin tosissani miettinyt useampaa mekkoa. Nautin kuitenkin sovituksesta täysillä :) Hintataso tässä liikkeessä oli alhaisempi, olisiko minun lempimekkoni saanut n. 600e ja siihen sisältyi mekon mittatilaustyönä teettäminen sekä korjaukset, eli huomattavasti halvemmalla pääsee! Ja mekkoja löysin niin iltapukumallisista hyvinkin kuninkaallisiin hohtaviin laahuspukuihin, monenlaista siis löytyy. Tässä liikkeessä myös kannustettiin ottamaan kuvia ja olikin ihanaa, kun pystyi palaamaan näihin mekkoihin kuvien kautta:

Tässä välissä tarvitsimme lounastauon, jonka jälkeen jatkoin kaksin äitini kanssa vielä kohti Stillissimaa, jonne ei tarvinnut loppuunmyynnin takia varata aikaa. Satuimme liikkeeseen hyvään aikaan, juuri ennen ruuhkaa, ja saimme heti myyjän palvelemaan meitä. Tämä myyjä myös löysi minun tyylisiäni mekkoja heti useamman ja ei muuta kuin sovittamaan! Näistä mekoista suurin osa oli -50%, mutta vuoden 2016 mallit -30%. Palvelu oli kiireestä huolimatta asiantuntevaa ja ystävällistä, kannattaa vaan varautua siihen, että peiletessa katselemassa on monia muitakin silmäpareja :) Löysin täältäkin kauniita mekkoja, joiden hinta vaihteli 500-800e, mutta siitä huolimatta minua kutkutti palata Niinattareen vielä varmistamaan sen paikan suosikkimekkoni. Tässä kuitenkin tämän liikkeen mekkosaldoa:


Näissä mekoissa oli tosiaan monessa ideaa, josta pidin, mutta kuitenkin se täydellisin mekko odotti minua Niinattaressa ja näytti vain niin paljon paremmalta kuin yksikään näistä mekoista. Näiden mekkojen sovituksen jälkeen olin varma, että tiedän valinnan olevan oikea (lue lisää mekkofiiliksiäni täältä). Nyt odottelen innoissani oikean kokoisen mekon saapumista ja fiilistelen mekkokuvaa koneelta harva se päivä :D Kauniita häämekkoja on paljon ja olisin varmasti ollut moneen muuhunkin mekkoon tyytyväinen, mutta näillä sovituksilla yksi tuntui van parhaalta. Valitsemani mekko nousi siis ylitse muiden, sai minut näyttämään kauniilta morsiamelta ja uskon, että sen sopivampaa ja minun tyylisempää mekkoa en tule löytämään<3

2 kommenttia: