lauantai 8. elokuuta 2015

Vuosi häihin - missä mennään

Tällä viikolla, ihan muutama päivä sitten, oli päivä, jolloin sain sanoa tulevalle miehelleni, että vuoden päästä tähän aikaan olen sinun vaimosi<3 Häihin on siis enää alle vuosi! Ihan vasta oli meidän kihlajaiset ja häihin oli liki pari vuotta aikaa. Niin se aika vaan hujahtaa ja häät lähestyy - ihanaa, mutta yhtä aikaa aika jännittävää :) Saanhan kaikki varmasti tehtyä niinkuin haluan ja eihän mitään tärkeää unohdu?! Minusta meidän häiden suhteen ollaan tässä vaiheessa hyvässä aikataulussa ja yritän kokoajan pitää mielessä, että teen asioita hyvissä ajoin, jottei tulisi viimehetken häästressiä. Pitää yrittää vain pitää tämä vauhti päällä, niin aika ei mene liian nopeaa. Tässä vähän päivitystä siitä, missä meidän häiden suhteen mennään näin vuotta ennen häitä.


Kaikki isoimmat jutut häihin liittyen on meillä jo varattu, eli meillä on kirkko, juhlapaikka (jonka kautta tulee liki kaikki ruoka ja juomat), hääkakku (jonka makua tosin vielä harkitaan), kaasot ja bestmanit sekä olemme päättäneet häidemme teeman, suunnitelleet koristeita, avanneet häätilin, aloittaneet sinne säästämisen sekä budjetoineet häiden menot (ja menoista pidetään koko ajan tarkkaa kirjaa). Sormukset ovat mietinnän alla ja teettämisestä ollaan jo keskusteltu (elokuussa saadaan ensimmäiset versiot, jännittävää!). Myös häämekkoja olen käynyt kerran sovittamassa ja ihan kohta menen uudelleen, ja sulhanenkin on pari kertaa pyörähtänyt sovituskopissa. Niin ja onhan meillä myös valokuvaaja ja videokuvaaja ja esiintyjiä häihin ollaan alustavasti jo pyydetty, unohtamatta alustavaa vieraslistaa ja istumajärjestystä. Lisäksi olen alkanut keräämään joitain askartelutarvikkeita jo varastoon ja tehnytkin pieniä koristelujuttuja häiden eteen:) Katso tarkemmin To Do -listastani, mitä kaikkea ollaan jo tehty ja mitä vielä puuttuu.


Tekemistäkin on kuitenkin vielä. Niistä ehkä tärkeimpinä ja kiireisimpinä sormusten lukkoon lyöminen ja teettämisen aloittaminen, sulhasen pukuasioiden päättäminen ja mahdollinen teettäminen, kukkakauppojen kilpailuttaminen ja varaaminen sekä kampaajan ja meikkaajan varauksen vahvistaminen. Myös häämatkan suunnitteleminen ja varaaminen ovat aika kiireellisiä ja ajankohtaisia asioita, kuten häämekon löytäminen ja ostaminenkin, jonka jälkeen voi alkaa sitten asustamaan :) Näihin asioihn pyritään nyt syksyllä erityisesti panostamaan ja pienempiin yksityiskohtiin sitten keväällä ja lähempänä kesää. Hui, ompa sitä tekemistä vielä, mutta jospa asiat loksahtelisivat vähitellen paikoilleen^^ Vielä ei olla tuhlattu kuin muutamia satasia, joten budjetissa ollaan ja toivon todella, että pysytään myös siinä. Ja jos en ole osannut huomioida joitain juttuja, vinkkejä otetaan ilomielin vastaan!


Vuotta ennen häitä onkin hyvä hetki vähän istahtaa ja kartoittaa, missä mennään. Toistaiseksi minä olen vielä oikein tyytyväinen meidän tahtiin:) Samalla vuotta ennen häitä voi vähän fiilistellä sitä tunnetta, miltä vuoden päässtä tuntuu olla naimisissa. Mekin muistimme tätä päivää sen verran, että vietimme illan kahdestaan kotona, juttelimme vähän hääjutuista, mutta ennen kaikkea rentouduimme yhdessä, nautimme hääkakkumaistiaisia ja vietimme laatuaikaa ihan vaan kahden kesken<3 Meistä tuntui hassulta tehdä mitään suurta ja erityistä, hääpäivinä sitten, mutta pieni fiilistely tuntui kuitenkin ihanalta ajatukselta. Kerron kakkumaistiaisista vielä ihan erikseen lähipäivinä, nyt keskitymme vielä hetlen fiilistelyyn ja yhdessä oloon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti