tiistai 11. elokuuta 2015

Vinkkejä häämekon sovitukseen

Huomenna on jälleen aika astua häämekkoliikkeisiin, pukea erilaisia kauniita valkoisia mekkoja päälle ja pyörähdellä peilin edessä pohtien, olisiko tämä se oikea mekko. Tällä kertaa sovitusreissuni suuntaa kohti Helsinkiä ja vähän suurempia hääpukuliikkeitä, ja toiveekkaana jo odotankin, että saatan vaikka palata tältä reissulta the häämekko mukanani! Ajatuksena se myös hieman jännittää, nytkö se päätös pitäisi osata tehdä? En kuitenkaan lähde reissulle tälläkään kertaa yksin, vaan minulla on jälleen äiti mukana ja toisena makutuomarina hyvä ystävänä, kesän 2016 morsian hänkin - unohtamatta kaasojen viimekertaisia mielipiteitä muistissa :)

Mutta miten häämekkosovitukseen valmistaudutaan? Viime kerrasta kokeneena tässä listattuna  minun mielestä tärkeitä vinkkejä, miten valmistautua mekkosovitukseen. Toivottavasti saat niistä itsellesikin vähän apua.


1. Valmistaudu ajatukseen, että lähdet sovittamaan häämekkoja
Minun on ainakin ajateltava etukäteen, että nyt on oikeasti se hetki, jolloin lähden sovittelemaan häämekkoja ja saatan vaikka ostaakin sellaisen tältä reissulta. Tällaisella pienellä valmistautumisella osaan jotenkin eläytyä tilanteeseen paremmin ja nauttia siitä täysillä.

2. Katsele etukäteen mekkoideoita ja ota kuvia mukaan
Minä ainakin huomasin, miten haastavaa on sanallisesti selittää unelmoimastaan häämekosta, etenkin ensisovituksessa. Kannattaakin ottaa suosiolla monia ideakuvia mukaan, joiden avulla ammattilainen kyllä ymmärtää, millaista mekkoa haet, vaikkei sinulla olisikaan mitään tiettyä mekkoa mielessä. Minäkin näytin puhelimeni kautta muutamia mekkokuvia täältä blogista^^

3. Syö aamulla vähän kevyemmin
Osalle tämä voi olla täysin turha kohta, mutta minulle tulee jotenkin parempi mieli, jos en ole ahtanut itseäni aamulla täyteen, sillä silloin tunnen näyttäväni hyvältä. Turvonneena (tai jos olo tuntuu turvonneelta) olisi todella inhottavaa vetää istuvia mekkoja päälle. Minä saankin itseluottamusta siitä, että syön vain vähän kevyemmän aamupalan ennen sovitusta :)

4. Laita itsesi näköiset ja helposti pois otettavat vaatteet
Minusta on tärkeää, että morsian saapuu hääliikkeeseen itsensä näköisessä asussa, sillä uskon siihen, että hääliikkeessä ammennetaan joitain ideaa morsiamen tyylistä sopivia mekkoja etsiessä. Itse pyrin laittamaan siistit omannäköiset vaatteet, joissa tunnen olevani kotonani. Etekin, jos kiertää useita liikkeitä, kannattaa valita myös vaatteet, joiden pukemisessa ja riisumisessa ei mene ihan älyttömästi aikaa, niin pääsee helposti ja nopeasti sovittamaan :)

5. Mieti alusvaatteita
Häämekon alle eivät sovi kaikenlaiset alusvaatteet ja minusta jo sovitettaessa on tärkeää pukea mahdollisimman sopivat alusvaatteet ylle. Minua ainakin vähän häiritsee, jos sovitettaessa olkaimettoman mekon alta paistaa värikkäät olkaimet. Siispä laitan itse päälle sovitukseen valkoiset olkaimettomat rintaliivit sekä vaaleat nätit alushousut, niin sitten on mukavampi pyöriä kopissakin ne päällä.

6. Laittaidu vähän tavallista päivää enemmän
Ainakin minulle häämekkojen sovitus on jotain spesiaalia, joten haluan tälläytyä myös ihan vähän enemmän kuin arkena. Minusta on mukavaa myös laittaa vähän paremmin hiuksia, sillä päivän aikana tulee tuijottamaan itseään paljon peilistä, niin on tärkeää tuntea itsensä kauniiksi. Silloin voi oikeasti keskittyä myös mekkoihin ja saada jo vähän fiilistä itse hääpäivästä.

7. Ota tukijoukkoja mukaan
Häämekon ostos on niin iso päätös, että minä en ainakaan osaisi tehdä tätä päätöstä itse! Sen verran perinteinen haluan olla, että sulhanen ei mekkoliikkeisiin pääse. Tarvitsen kuitenkin makutuomareita mukaan, ja mikäs sen parempaa kuin sovitella mekkoja yhdessä äidin, kaasojen tai parhaiden ystävien kanssa. Tärkeiltä ja sinut hyvin tuntevilta ihmisiltä voi myös todella saada vinkkejä, jotka auttavat sinua oikean mekon löytämisessä. Ja usein tämä hetki on myös heille tärkeä.

8. Vertaile useamman liikkeen tarjontaa
Osalle the mekko tulee eteen heti, jolloin sen voi hyvin myös ostaa. Kyse on kuitenkin aika isosta ostoksesta, joten minä ainakin tarvitsen varmuutta käymällä muutamassa liikkeessä. Ja mikäs sen ihampaa kuin sovitella monia mekkoja, ja samalla saa luottamusta siihen, että ostaa juuri sen itselle parhaiten sopivan mekon.

9. Kuuntele ammattilaisten vinkkejä
Monissa hääliikkeissä myyjät osaavat asiansa. Ole siis sopivasti ennakkoluuloton ja ainakin sovita myyjän suosittelemia mekkoja - siinä ei menetä mitään. Minä ainakin uskon siihen, että joskus itse ei osaa edes ajatella, millainen malli voisi omalle vartalolle sopia. Ammattilainen on kuitenkin aina ammattilainen.

10. Ole rehellinen itsellesi ja luota vaistoosi
Sinä olet morsian ja tiedät loppeen lopuksi kaikkein parhaiten, mikä on paras mekko häihisi. Häämekossa on tärkeintä, että morsian tuntee olonsa kauniiksi ja spesiaaliksi. Luota siis viimeisessä päätöksessä itseesi ja tunteeseesi mekosta. Itseä askarruttavat asiat on myös hyvä sanoa ääneen, silloin niihin voi vaikka löytyä ratkaisu!

11. Annan itsellesi tarpeeksi aikaa
Osa tarvitsee enemmän aikaa tehdä ostopäätös kuin toiset. Jos siis et ole varma päätöksestä, anna itsellesi tarvitsemasi aika harkita, niin sitten voit hyvillä mielin ostaa unelmiesi mekon varmana sen täydellisyydestä.

12. Nauti tästä erityisestä hetkestä
Viimeisenä vinkkinä vielä sovitushetkistä nauttiminen. Minä en voisi kuvitellakaan ostavana häämekkoa sovittamatta, sillä vain kerran elämässä on mahdollisuus mennä hääpukuliikkeisiin, saada siellä hanaa hemmottelua ja vetää toinen toistaan kauniimpia mekkoja päälle. Ja ennenkaikkea nähdä, millainen malli on itselle se paras. Nauti siis tästä spesiaalista hetkestä, se on juuri sinun! Nauti erityisesti siitä tunteestä, kun löydät sen täydellisen mekon ja anna tunteiden näkyä! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti