torstai 22. syyskuuta 2016

Kuvien ja muistojen vieraskirja

Aivan häiden jälkeisinä päivinä halusin heti palata häämuistoihin ja päätinkin selata ensimmäisenä vieraskirjakuvat! Mitkä vieraskirjakuvat? Se selviää aivan pian. Me emme nimittäin koonneet aivan perinteistä vieraskirjaa, vaan halusimme koota henkilökohtaisemman muiston,  kirjan, jossa on sekä kirjoittajan kuva että viesti vieretysten.

Fiilistelin erilaisia vieraskirjavaihtoehtoja jo aiemmin (lue lisää täältä) ja näistä vaihtoehdoista kaikkein omimmalta tuntui heti alusta saakka perinteistä vieraskirjaa muistuttava kirja, jossa on kuitenkin tekstin lisäksi myös kuvia. Itse asiassa mieheni sisko käytti samaa ideaa omissa häissään ja jo hänen vieraskirjan nähdessäni pidin tätä ideaa tosi hyvänä, sillä teksti tuntuu paljon henkilökohtaisemmalta, kun sen vieressä on kirjoittajan kuva. Toteutimme kirjan niin, että hyvä ystäväni oli häissämme vieraskirjavastaava, eli hänen vastuullaan oli näpätä kaikista kuva juhlapäivän aikana. Kaasot kertoivat tästä jo heti juhlien alkaessa, joten kaikilla oli tieto, kuka vieraskirjakuvia ottaa. Tämä toimi ihan tosi hyvin, kiitos vielä ystävälleni!


Tämän lisäksi meillä oli samalla pöydällä kuvakollaasien ja polttarimuistojen kanssa kehyksissä vieraskirjaohjeet sekä sen vieressä papereita ja kyniä, joihin itse viesti oli tarkoitus kirjoittaa. Papereita oli leikannut kahteen kokoon, joista jokainen sai valita sopivimman. Pyrimme ohjeistamaan tekstit niin, että kortteihin sai kirjoittaa perinteisen runon ohella myös muistoja, treffivinkkejä, avioliittoneuvoja tai mitä ikinä keksikään. Tämä toimi todella hyvin, sillä tekstit olivat tosi kirjoittajansa näköisiä ja olen aika varma, että aika moni olisi kirjoittanut eri tavalla, jos heidän olisi pitänyt kirjoittaa kirjaan, jossa kaikkien muidenkin tekstit olisi ollut heti luettavissa. Näistä viesteistä sen sijaan tuntui, että ne oli kirjoitettu juuri ja vain minulle ja Mikolle - ihana muisto<3

Valitsin teetettävät kuvat, jonka jälkeen yhdistin kuvan ja tekstin vieretysten mustasivuiseen vieraskirjaamme, jonka alkuosan sivut on käytetty kihlajaisiin (kätevästi nyt samoissa kansissa^^). Kokosin erilaisia, mutta saman tyylisiä sivuja eri päin olevista kuvista ja tekstilapuista samalla hymyille ihanille lausahduksille ja muistoille. Liimasin kuvat kaksipuoleisella teipillä ja väliin ripottelin punaisia sydämiä luomaan tunnelmaa. Pienellä askartelulla sain siis kaikki talteen samoihin kansiin. Pakko myöntää, että olen kaivanut vieraskirjan jo pari kertaa kaapista ja lukenut sen läpi, niin ihania muistoja siitä herää mieleen. Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan, jos olet perinteisen vieraskirjan ystävä, mutta haluat saada pidempiä ja henkilökohtaisempia viestejä. On ihanaa lukea häiden jälkeen vieraiden fiiliksiä hymyilevän kuvan viereltä.
2 kommenttia:

  1. Onpa mainio idea! Kirjaa on varmasti ihana selailla. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja näinpä, näihin muistoihin on ihana palata :)

      Poista