maanantai 19. tammikuuta 2015

Hääfiiliksiä maailman toiselta puolelta

Vihdoinkin takaisin kotona ja oman koneen ääressä. Kolme viikkoa maapallon toisella puolella, Sydneyssä, hujahti nopeasti ja reissun aikana olin jo monta kertaa päivittämässä tännekin kuulumisia ja hääideoita, mutta minulla oli käytössäni vain paikalliset näppäimistöt (ei ääkkösiä), joten päätin malttaa odottaa kotiin paluuseen. Nyt ei tarvi teidän arvailla mitä kirjoitan, kun on kaikki kirjaimet mukana :D

Häät seuraavat kaikkialle, myös lomamatkoille ja reissun aikana pohdinkin kaikkea mahdollista häihin liittyvää samalla kun nautin +30asteen auringonpaisteesta, tutustuin Sydneyn ja sen lähiympäristöön sekä rentouduin yhdessä oman rakkaan kanssa. Näin hääpukuliikkeitä, toinen toistaan kauniimpia sormuksia, ideoin yhteensopivia värejä ja innostuin kukka-asetelmista sekä matkamainoksista. Ja ostin Guessin liikkeestä vakoisen aivan ihanan jakun ja perustelin itselleni tämän ihanan jakun tarpeellisuuden sillä, että sitä voi käyttää juhlissa, kuten omissa häissä (laukku ja kengätkin reissuostoksia):


 Etenkin se, etten päässyt tänne purkamaan ideoita, sai aikaan sen, että höpöttelin reilun 30 tunnin paluulentoon mennessä oikeastaan pelkästään häistä Mikon iloksi. Ehkä siis kaikille parasta, että voin vihdoin jakaa ajatuksiani tätä reittiä^^ Minulla oli suuria vaikeuksia päättää, mistä kirjoittaisin pidemmän tauon jälkeen, jotta tekstistä tulisi edes jollain tavalla looginen, aiheista kun olisi niiiin paljon. Ajattelinkin kirjoittaa hääfiiliksestä ja siitä, miten häät pyörivät koko matkan ajan mielessäni kuitenkin niin, että ne eivät häirinneet lomaa, päin vastoin tekivät lomasta entistä rentouttavamman. Häämatkaideoista (esimerkiksi Australiaan, Sydneyn seudulle, etenkin näin vuodenvaihteen kieppeillä) sekä pöytäkoristeista, puvuista ja yksityiskohhdista kirjoittelen lähiaikoina tarkemmin. 

Yksi merkki lomasta on minulle se, että saan syventyä jonkin kevyen pokkarin pariin. Tälle matkalle valitsinkin matkalukemiseksi Nora Robertsin Morsiussarjan, jonka sain Mikolta kokonaisuudessaan joululahjaksi. Olin kuullut näistä kirjoista kehuja ja tiesin jo omastakin kokemuksesta, että Nora Robetsin kirjat ovat takuu varmaa romantiikkaa. Yllätyin kirjoista kuitenkin vielä positiivisemmin, sillä ne kertovat neljän ystävyksen perustamasta hääsuunnitteluyrityksestä Kartanohäät sekä tietenkin yrityksen ympärillä pyörivien ihmisten ihmissuhteista. Kaikki tapahtumat kuitenkin pyörivät juuri häiden ja hääsuunnittelun ympärillä, puhutaan kukista, pohditaan hääkuvien teemoja, viimeistellään koristeita, tehdään toinen toistaan näyttävämpiä hääkakkuja, järjestetään yksityiskohtia sekä suunnitellaan päivän ohjelmaa - onko siis parempia teoksia viritellä omia ajatuksia häihin liittyen sekä päästää unelmat valloilleen? Minä olen parasta aikaa toisessa osassa menossa. Suosittelen tätä sarjaa todella lämpimästi kaikille, jotka kaipaavat vapaa-ajalle lukemista, joka virittää hääunelmoinnin huippuunsa ja takaa hyvän mielen <3 


Ja tietenkin minun piti ostaa myös nippu paikallisia häälehtiä! Yksi paketin lehdistä erikoistui häämatkakohteisiin, joista mm. juuri Fidzin saaria ori eritelty hyvinkin tarkasti. "Päälehdessä" pohdittiin ja ideoitiin laidasta laitaan suomalaisten häälehtien tyyliin, erityisesti selasin kuvia häämekoista ja sormuksista, Kunhan puraudun lehtiin tarkemmin, kerron lisää ideoita. lukemistä ja selailua näissä lehdissä nimittäin riittää:



1 kommentti: