perjantai 23. tammikuuta 2015

Meillä on kirkko!!

Vaikka hääkirkkopohdintoja olen kirjoitellut aiemminkin, oli minun ihan pakko päästä kertomaan, että eilen varasin meille kirkon elokuulle 2016! Ainakin siis Keski-Suomessa kirkkojen varaaminen puolentoista vuoden päähän jo onnistuu, kannattaa siis jo teidänkin kysellä, jos päivämäärä on muuten tiedossa. Minä tosiaan ajattelin, että koska juhlapaikka on jo varattu, niin miksei kirkkoakin varaisi jo nyt, kun se on mahdollista. Silloin saa ainakin haluamansa kirkon ja juuri itselle sopivaan aikaan.

Soitin siis Järvi-Kuopion seurakunnan toimistoon (Nilsiän kirkko kuuluu tähän seurakuntaan) ja sain todella ystävällistä palvelua. Halusimme varata vihkimisen alkavaksi klo 14 ja tavallisesti vihkimiseen varataan aikaa tunti, mutta koska meidän tapauksessa vihkikaavasta on tulossa ekumeeninen (koska minä olen luterilainen ja Mikko ortodoksi ja haluamme yhdistää näiden molempien perinteet), niin pyysin hieman lisäaikaa. Tämä onnistui hyvin, joten kirkko on meidän käytössä aina klo 15.30 asti. Lisäksi kyselin mahdollisuudesta koristella kirkkoa hieman ennen tilaisuutta esimerkiksi muutamilla kukilla, niin saman tieton sain varattua kirkon jo klo 13 alkaen. Kun on siis hyvissä ajoin liikkeellä, saa hyvin sovittua kaikki kohdalleen (olin enimmäinen, joka varasi tämän kirkon vuodelle 2016 :D)!

Nyt olen siis hyvin onnellinen siitä, että meillä on sekä hääkirkko että juhlapaikka varattuna samalle päivälle meille sopiviin aikoihin ja nyt vaan hiomaan kaikkea muuta. Ja ompahan hääpäivän aikataulustakin jo jonkinlainen runko olemassa. Pappeja emme Järvi-Kuopion seurakunnan alueelta tunne, joten se jää arvan tulokseksi. Toivoin kuitenkin rentoa ja mukavaa pappia :) Ja tosiaan ilmaista on kirkko ja vihkiminen, koska kuulun itse luterialiseen seurakuntaan Kuopiossa, joten siitäkään ei tarvitse huolehtia. Nyt on vuorossa joku päivä vierailu tässä kauniissa kirkossa ja fiilistelyä siitä, että täällä me puolentoista vuoden päästä todella menemme naimisiin <3


5 kommenttia:

  1. Onpas jotenkin satumaisen näköinen kirkko, onnittelut varauksesta! Niin ne asiat alkaa vähitellen todentua :)

    VastaaPoista
  2. Ihan kuin jostain sadusta tuo kirkko! Upea! Onnea varauksen teosta! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos Maria, kirkko tuntui minusta heti meille sopivalta ja nyt ollaan taas askel lähempänä häitä :)

    VastaaPoista