sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Raakakakkuja hääpöytään?

Olin eilen siskoni ja hänen ystävänsä järjestämällä raakakakkukurssilla ja vaikka raakaruoka oli minulle ennestään aika vieras käsite (vain siskoni kakkuja olin aiemmin maistanut), halusin lähteä kurssille kokeilemaan, miten näitä kakkuja oikein tehdään ja miltä ne maistuvat. Tämän kurssin pitäjillä on tosiaan molemmilla kokemusta raakakakkujen teosta myyntiin asti ja tämän ohella siskoni on liki valmis ravitsemusterapeutti, joten asiantuntijoiden opeissa oltiin.

Kurssille otettiin kahdeksan henkeä ja heti kaikkien saavuttua päästiin tositoimiin. Minä päädyin pöydän ääreen, jolla oli ohjeet ja tarvikkeet kakulle nimeltä "Valoa tuova appelsiinikakku". Tämän kakun ohella muissa pöydissä valmistui Avokado-limekakku, Balilainen suklaakakku sekä Mustikkametsän kakku. Samalla vetäjät kiertelivät koko ajan luonamme ja apu oli lähellä, kun sitä tarvittiin. Samalla saimme myös käytännön vinkkejä! Erityisen avartavaa minulle, ensikertalaiselle raakakakkuilijalle, oli se, miten helposti nämä kakut tulivat. Tietyt aineet vain sekaisin, pohja ja täyte vuokaan ja ei muuta kuin kakku hetkeksi pakkaseen!

Pakkasessa kakut jähmettyivät noin tunnin ja sillä välin meille tarjottiin herkullista Yogi teetä sekä tietoisku raakaruuasta, erityisesti raakakakuista. Minulle tässä tuli paljon uutta, sillä en tosiaan ennestään tiennyt muuta kuin sen, että raakaruuan periaatteen mukaan mitään ei kuumenneta yli 40-45 asteen. Infon ja keskustelun päätteeksi jokainen sai vielä kotiin vietäväksi vihkon, jossa oli tietoa raakakakuista sekä kaikki ohjeet, joita kurssilla teimme. Sitten koittikin odotettu hetki koristella ja syödä nämä kakut! Kaikkea maistoin ja kaikesta pidin, mutta lemppariksi nousi tämä itse tehty Valoa tuova appelsiinikakku, nam! Raikasta, mutta makeaa, eikä liian vieraita makuja minullekaan :) 

Kannattaa siis rohkeasti kokeilla näitä terveellisiä ja uusia makuelämyksiä tarjoavia kakkuja ja miksei niitä voisi vaikka hääpöytäänkin lisätä, omana persoonallisena elementtinä! Ja jos liikutte Kuopion alueella ja raakakakut kiinostaisivat, mutta et ole vielä ehtinyt kokeilla niitä tai haluat oppia lisää, niin mene ihmeessä samojen järjestäjien kurssille! Siellä saat rennossa ilmapiirissä kokeilla itse käytännössä kakun tekemistä, opit uutta raakakakkujen maailmasta ja pääset vielä oman kakun lisäksi maistamaan monia muitakin herkullisia kakkuja! Seuraava kurssi pidetään helmi-maaliskuun taitteessa ja yhteydessä sen tiimoilta voi olla osoitteeseen: emiliale@student.uef.fi.

Tässä vielä meidän Valoa tuovan appelsiinkakun ohje sekä kuvia sen valmistumisesta:

Pohja:
2dl pekaanipähkinöitä
6 taatelia
1/2dl mulpereita
ripaus suolaa

Täyte:
2 kuorittua appelsiinia
hieman appelsiinin kuorta
1/2dl mulpereita
pieni kourallinen cashewpähkinöitä
1/3 kuorittua sitruunaa
4-5 taatelia
1/2dl sulaa kookosöljyä
reilu rkl psylliumkuitua
1 tl vaniljajauhetta
ripaus suolaa

1. Sekoita pohjan ainekset monitoimikoneella tasaiseksi massaksi.
2. Pingota irtopohjavuokaan leivinpaperi ja painele massa vuoan pohjalle.
3. Laita kookosöljy vesihauteeseen sulamaan.
4. Sekoita täytteen ainesosat kookosöljyä ja psylliumia lukuun ottamatta tehosekoittimessa.
5. Lisää kookosöljy ja psyllium.
6. Kaada täyte pohjan päälle ja siirrä kakku pakastimeen vähintään tunniksi.
7. Koristele jähmettynyt kakku esimerkiksi sitruunankuorella ja mulpereilla.

 Kakkupohja paineltuna vuokaan ja täyte menossa plendattavaksi.

 Infovihkonen, jonka jokainen sai kotiin kurssin päätteeksi, 
tästä löytyi tietoa raakakakuista, vinkkejä niiden tekoon sekä
kaikkien niiden kakkujen ohjeet, joita kurssilla teimme.

Valoa tuova appelsiinikakku koristeltuna. 

Kaikki neljä kakkua valmiina syötäviksi!

2 kommenttia:

  1. Ah, itse rakastan raakakakkuja, ja haluan niitä ehdottomasti omiin häihini! Raakasuklaa on ehkä kaikkein eniten tässä taloudessa. :D

    VastaaPoista
  2. Hyviä ne kyllä oli ja raakakakuilla saa kivasti omanlaista ilmettä häihin :)

    VastaaPoista