torstai 28. toukokuuta 2015

Hääaskarteluja 2 - virkatut somistesydämet

Eilen aloin jälleen pohtia vieraslahjoja (lue tästä aiempi postaus aiheesta) ja oikeastaan tarkemmin ajateltuna niiden somistamista. Hääryhmissä keskustellaan vieraslahjojen tarpeellisuudesta ja osa on sitä mieltä, että ei missään nimessä saa antaa vieraille mitään turhaa ja osa taas haluaa ehdottomasti jättää vieraille jonkin konkreettisen muiston häistään. Itse olen vähän siinä välillä, eli painotamme mahdollisesti jotain syötävää vieraslahjassa, jotta kaikilla on sille käyttöä, mutta olisi kuitenkin mukavaa, jos joku pieni kiva muisto häistä jäisi vieraille, joku sellanen neutraali, joka ei vie paljoa tilaa, mutta saa kuitenkin hymyn huulille.

Ja tästä tämä ajatukseni lähti pieneen sydänkoristeeseen! Ensin googlasin nettikaupat läpi ja löysinkin aika edullisesti ihan kauniita pieniä koristesydämiä, mutta ryhdyin jälleen miettimään, onko sellaisille käyttöä ja onko niissä mitään ideaa, vaikka kauniita olivatkin. Ja sitten pääsin tähän lopulliseen ideaani, eli miksen virkkaisi itse pieni sydämiä kaikille, minä kun pidän käsitöistä ja kaikki minut tuntevat tietävät, että ne on tosi minun juttu. Voisiko siis olla enemmän minun näköinen vieraslahjan somiste? Ja ehkä sillä olisi itse tehtynä jo ihan toinen merkitys!

Tuumasta toimeen! Googlen avulla löysin KahviKaneli virkkaa -nimisen blogin, jonka sydänohjetta päätin kokeilla. Ohje oli todella hyvä ja niin yksityiskohtainen, ettei oikeastaan voinut mennä pieleen :D Löysin myös käsityökoristani valmiiksi valkoista Nalle lankaa ja yksi virkkuukoukkukin minulla on, ja hyvin nopeasti syntyikin ensin puolikas sydän ja sitten ihan kokonainen. Tuunasin omia sydämieni vielä 20 ketjusilmukan ripustuslenkillä.
Kokoa näissä pienissä sydänsomisteissa on tosiaan n. 3,5cm leveyttä x 3cm korkeutta ja hintaa ei tule meille laisinkaan, sillä lanka/langat ja koukku löytyvät omasta takaa. Tehdessäni vielä muutaman koekappaleen lisää aloin mittimään, onko ketjusilmukkalenkki sittenkin liian hallitseva? Ja voisiko sydämelle olla enemmän käyttöä, jos sen ripustuslenkki olisikin ihan huomaamaton ja tällöin itse kaunis sydän pääsisi esiin? Jonkunlainen lenkki kun pitää olla, jotta sydämen saa yhdistettyä lahjaan. Teinkin muutaman vertailukappaleen ja tässä kumpikin vaihtoehto rinnakkain:


Myös Mikko piti tästä ajatuksesta, etenkin kun nämä on vähänkään virkkauskokemusta omaavalle todella nopeita tehdä (Mikkoa aina huolettaa, että näen liikaa vaikaa hääjuttujen eteen <3). Päättely vielä puuttuu, kuten kuvista näkyy, minulla ei nimittäin ole siihen tarpeeksi paksua neulaa :D Pitänee käydä ostoksilla^^

Kokonaisuutena ajattelin, että tämä pieni lisä vieraslahjaan, ikään kuin koriste, voisi kuitenkin ilahduttaa monia, mutta se on niin pieni, että sen voi hyvällä omatunnolla laittaa syrjään tai hukata vahingossa, mutta koska se on itse tehty, niin osa varmasti arvostaa sitä ja siitä voi tehdä esim. joulukuusen koristeen, avaimenperän tai mihin sen ikinä haluaakaan ripustaa :) Mutta olennaisin kysymys siis on se, kumpi näyttää paremmalle? Kummanlaisia somistesydämiä teen lisää? 

2 kommenttia:

  1. Ihana idea, täytyy varmaan kokeilla itsekkin ihan kodin kodistukseksi, kun olen vähän tähän tyyliin hurahtanut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä idealta! Ja näitä pieniä sydämiä on tosiaan varsinkin linkkaamillani ohjeilla todella yksinkertaista ja mukavaa tehdä :)

      Poista