maanantai 25. toukokuuta 2015

Kirkon käytävän astelijat

Viime viikonloppuna meillä oli Mikon perheen kanssa puhetta hääjärjestelyistä ja yksi uusi aihe nousi keskusteluistamme esiin - nimittäin morsiusneidot. Naimisiin.infon hääoppaan mukaan morsiusneitoja voi olla niin monta kuin haluaa ja minkä ikäisiä tahansa. Iästä riippuen morsiusneitojen tehtävät tietenkin vaihtelevat ihan pienimpien suloisesta olemuksesta hieman isompien apuun vaikka koko päivän ajan. Muilla sivuilla surfatessani löysin morsiusneidon yleensä olevan morsianta saattava nuori nainen, jonka tehtävät ovat vähäisiä, esimerkiksi riisin jakamista kirkon edessä tai pientä avustamista itse juhlassa. 

Minä olen ajatellut, että meillä on kaksi kaasoa ja kaksi bestmania, eikä nimetä muita virallisiksi morsiusneidoiksi, mutta miehen pikkusiskon tehtäviä ajatellessani (ja hänen omat toiveet kuullessani) heräsin uudelleen miettimään, että pitäisikö meillä sittenkin olla morsiusneitoja? Onko niitä edes monissa suomalaisissa häissä? Ja voiko morsiusneitoja olla vain yksi, etenkin, kun kyse on yläkouluikäisestä nuoresta? Tai miksemme voisi ottaa morsiusneitoja, vaikkei niitä monilla muilla olisikaan?

Toisaalta, jos ottaisimme yhden morsiusneidon, voisimme kyllä pyytää jotakuta toistakin mukaan. Nyt olenkin sitten ideoinut, miten voisin mahdollisesti saada miehen pikkusiskon morsiusneidon tehtäviin ja näin tehdä hänenkin päivästään ihanan ikimuistoisen. Yksi vaihtoehto olisi, jos saisimme jonkun lapsen mukaan ja näin he voisivat vaikka yhdessä kävellä käytävää ennen minua esimerkiksi ruusunterälehtiä heitellen. Tai sitten, voisiko morsiusneitomme kantaa laahustani (jos minulla sellanen on :D)? Tai kävellä sitten jonkun toisen samanikäisen kanssa käytävää meidän edellä? (minulla voisi ehkä olla sopiva serkku siihen hommaan). Tai olisiko hassua, jos kaikki siskomme (isosiskomme ovat jo aikuisia)  kävelisivät minua ennen, ettei tarvitsisi valita serkuista vain yhtä? Ja montako morsiusneutoa sitten olisi hyvä? Ja millaiset mekot morsiusneidoille tulisi, etteivät he sekoittuisi kaasoihin? Tai tarvitseeko heillä edes olla samanlaisia mekkoja? Kaasot kuitenkin ovat erityisessä asemassa, kun ovat auttamassa ihan kaikessa hääjärjestelyissä, joten haluaisin heidän jotenkin erottuvan <3 Mutta olisi ihanaa, että saisimme muidenkin toiveita täytettyä :)

Hyviä ideoita saa heittää, minä jatkan pohdintaa siitä, tuleeko meille morsiusneitoja ja jos tulee, niin montako ja mihin tehtäviin. Pikkuiset morsiusneidot ovat kyllä niin suloisia, meidän lähipiiristä ei niitä vain oikein löydy, mutta miksei tehtävää voisi hieman vanhemmillekin antaa? Sellaisille ihmisille, joille haluaa tarjota häissä vielä hieman erityisen aseman kaasojen ohella.Ps. Nämä kylttijutut on kyllä ihania ja samalla keventää tunnelmaa kirkossa :) Ja sopivat hyvin myös isompien morsiusneitojen kannattevaksi!

4 kommenttia:

 1. Meille tulee morsiusneitoja. :) Se on meidän suvun perinne, tätini on ollut morsiusneito äitin häissä, minä puolestani tätini häissä ja nyt tätini lapset (=serkkuni, alakouluikäisiä) ovat minun häissäni. Olen miettinyt, että he kävelisivät edelläni, mutta jos päätän hankkia pitkän hunnun, he voisivat myös esimerkiksi kannatella sitä. Mutta katsotaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa ihanalta ja hienoa, että pidät perinteistä kiinni! :)

   Poista
 2. Ehkä pikkusisko tykkäisi olla mukana enemmänkin. Kannattaa ehdottomasti ottaa jos hän haluaa olla morsiusneito :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ollaan mietitty myös pieniä vastuutehtäviä, kuten ruusunterälehtien jakamista kirkon ulkopuolella. Eikä iällä tosiaan taida olla morsiusneidoissa niin väliä. :)

   Poista