sunnuntai 3. toukokuuta 2015

Hääaskarteluja - itse tehdyt servettipidikkeet

Tänään koitti vihdoin hetki, jolloin istahdin alas ja aloin kokeilemaan ensimmäisiä ideoitani pöytäkoristeiksi, nimittäin itse tehtyjä servettipidikkeitä! Keksin idean jo jonkin aikaa sitten, sillä meille tulee valkoiset pöytäliinat ja valkoiset kankaiset servetit, joten jotain väriä näihin tuli saada. Lisäksi tämä idea nousi siitä, etten löytänyt mielestäni kaunista tapaa taitella nämä kangasservetit, joten aloin yhä enemmän kiinnostua niiden asettamisesta jotenkin yksinkertaisesti, mutta kuitenkin kauniisti. Samalla halusin tuoda hieman mausteväriämme sekä yhtä lempikukkaani, orkideaa, esille. Minulle on myös tärkeää saada tehdä jotain ihan itse häihimme, sillä pidän näpertelystä omilla käsilläni, joten tässäpä taas syy kääntyä itse tehtyjen servettipidikkeiden puoleen!

Tarvikkeet
- haluamasi paksuista pitsinauhaa/muuta koristelunauhaa
- tekokukkia (orkidea) haluamassasi värissä
- pikaliimaa
- sakset
- ompelukone/muut ompeluvälineet


Minä ostin tarvikkeiksi Halpa-Hallista kaunista pitsinauhaa sekä Ikeasta maustevärimme mukaisia teko-orkideoja. Pikaliimaa, sakset ja ompelutarvikkeet meiltä jo löytyi :)

1. Leikkaa nauhasta tarvittavan pitkä pätkä ja irrota yksi kukka
Minä yritin arvoida pienen pyyhkeen avulla mahdollista kangasservetin paksuutta ja leikkasin sen mukaan n. 20cm pitkän pätkän (HUOM! muista saumavarat) nauhaa sekä yhden kukan niin, että vartta tuli mahdollisimman paljon mukana. (Tässä vaiheessa on hyvä muistaa tehdä ensin mallikappale, jotta pituus on varmasti sopiva ja näin vältyt turhalta työltä sekä hukkapätkiltä!)


2. Sijoita kukka n. 1/3 toisesta reunasta ja leikkaa kaksi pientä reikää varren pujottamista varten
Seuraavaksi siis leikkasin pienet reiät pitsinauhaan ja kannattaa leikata mahdollisimman pienet reiät, jotta kukka pysyy melkein jo niiden varassa paikoillaan. Jos varresta on tullut liian pitkä, tässä vaiheessa se on hyvä lyhentää sopivaksi niin, että vartta ei näy paljoa kukan alta.


3. Laita pikaliimaa kohtiin, joissa varsi menee nauhan läpi
Minä laitoin ihan pienet pisarat pikaliimaa varmistaakseni kukan pysyvyyden.


4. Anna kuivua rauhassa
Tämä vaihe minulla on tällä hetkellä meneillään :)

5. Ompele nauhan reunat yhteen
Teen tämän vaiheen vasta sen jälkeen, kun olen päässyt kesällä hääpaikalle varmistamaan, minkä mittainen pitsinauhan pätkä on paras hääpaikalla oleviin kangasservetteihin. Ompeluvaiheen voi myös halutessa tehdä jo heti alussa ja vasta sen jälkeen kiinnittää kukat, ja näin kannattaakin tehdä erityisesti silloin, jos servettipidike on kapea ja näin ompelu on nopeampaa ja helpompaa ilman kukkia.

6. Nauti työsi tuloksesta
Tässä vähän suuntaa valmiista pidikkeistä, servetin korvaa kätevästi tässä vaiheessa pieni valkoinen pyyhe :)Edut
- helppo tehdä
- tekeminen on nopeaa
- tarvikkeet eivät maksa paljoa
- voi säilyttää pienessä tilassa
- oman kädenjälki näkyy hääjuhlassa
- tuo persoonallisen säväyksen pöytäkoristeisiin

Minusta lopputulos näyttää tällä hetkellä juuri sellaiselta kuin suunnittelin ja odotan innolla, että näen nämä myös Tahkolla osana muita pöytäkoristeita todellisten serverttien koristeina. Sen jälkeen päätän, teenkö muutaman koekappaleen lisäksi näitä ihan jokaiselle vieraalle. Lisäksi pohdin, voisiko tähän nauhaan yhdistää myös jotenkin istujan nimen? Esimerkiksi pienelle sydämenmuotoiselle valkoiselle paperille kirjoitettuna, ja tämän paperin vain sujauttaisi kukan lomaan? Ja jos päädymme hääbingoon, voisi senkin laittaa nätisti rullalle vaikka tämän pidikkeen sisälle. Kauankohan maltan olla askartelematta lisää? :)

2 kommenttia:

  1. Voi että, miten kauniit! Tosi hyvä idea. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tätä voi myös helposti varioida erilaisilla kukilla ja nauhoilla :)

      Poista