sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Mitä jos en numeroisikaan pöytiä?

Kirjoittelin jo aiemmin pöytien numeroimisesta (katso päivitys tästä), mutta yhä enemmän hääsivustoja selatessani (ja näitä ideoita muutenkin pulpahtelee jatkuvasti mieleen^^) olen huomannut, miten monella tavalla vieraiden pöydät voi merkitä - voi käyttää numeroita 1-10, voi käyttää vuosilukuja, jolloin pariskunnan elämässä on tapahtunut jotain merkittävää, voi käyttää kuvia, symboleita tai merkittävien hetkien numeroita, tai voi vaikka nimetä pöydät nimillä, pariskunnan matkakohteilla, unelmakohteilla tai vaikkapa vain kirjaimilla. Vaihtoehtoja on siis todella monia, ihan niin monta kuin vain mielikuvitus antaa myöten, ja siksi minäkin heräsin pohtimaan, voisiko meidän pöydät nimetä sittenkin jotenkin muuten kuin perinteisillä numeroilla, vaikka pidinkin erityisesti numeroiden ja merkittävien hetkien yhdistämisestäkin.

Keksin kuitenkin idean, joka on niin minua, etten taida voida luopua siitä - keksin nimittäin yhdistää minusta niin ihana puiset "ajatelmasanat" tai "sisustustekstit" osaksi pöytäkoristustamme ja pöytien tunnistusta! Pidän todella paljon sisustusteksteistä ja yhtäkkiä pöytäkoristekuvia selaillessani mieleeni juolahti, että miksei niiden avulla voisi tehdä jokaisesta pöydästä omanlaisen? Ja kaikista ihaninta olisi, että nämä sanat voisi juhlan päätteeksi koota omalle seinälle esimerkiksi taulun kehyksiin kokonaisuudeksi, mikä muistuttaa omista häistä ja sen onnellisista hetkistä. <3

Kerroin pian idean keksimisen jälkeen tästä toiselle kaasolleni, joka oli heti täysillä mukana ajatuksessa! Ja ihan extempore lähdimmekin saman tien tsekkaamaan paikallisen sisustusliikkeen HB Home:n, sillä tiesimme näitä tekstejä olevan siellä myynnissä ja olimme tosiaan tällä hetkellä Joensuussa. Ja kuinka ollakaan, näimme ikkunan läpi, että juuri nämä ihailemani sisustustekstit olivat poistomyynnissä - tämä oli selkeä merkki, nyt niitä täytyi ostaa :D Siispä heti seuraavana päivänä liikeen avauduttua kiiruhdin kauppaan ja mietin pitkään meidän häihin sopivia teksteijä jäljellä olevista vaihtoehdoista. Ideahan tosiaan oli löytää sanoja, jotka kuvaavat jotenkin onnea, rakkautta, positiivisuutta ja ihanaa tulevaisuutta ja löysinkin monia sellaisia :) Mukaani tarttui viisi tekstiä:Kuulin myös, että vastaavia tekstejä myydään Prismassa (ainakin Joensuussa) ja olen nähnyt niitä myös Hyvän Tuulen Puodin nettisivuilla. Siispä vain tarjouksia kyttäämään, jotta saadaan tarpeellinen määrä tekstejä kasaan!

Tämän vähän hetken mielijohteen ostoksen jälkeen (olin onneksi ehtinyt hyväksyttää idean sulhasella :)) ryhdyin miettimään, miten nämä tekstit sitten kätännössä saa pöytäkoristeiksi, teksteissä kun on kirjaimia, joiden takia ne eivät pysy pystyssä suorassa. Keksinkin muutaman vaihtoehdon:

- mitä jos teksteihin laittaisi pienet tuet ja ne nojaisivat esim. maljakkoon
- tai mitä jos ostaisin pieniä peilejä, joiden päällä tekstit olisivat pödän tasolla
- tai sitten ne voisi laittaa kepin kärkeen ja asettaa kukkien sekaan
- tai ainahan tekstit voi liimata paperille ja paperin taitella koholle
- tai sitten voisin "kehystää" tekstit violetilla liimaamalla ne violetille paperille ja
leikkaamalla paperin niin, että siitä jäisi vain ohuet reunat tekstin ympärille ja tällöin
valkoinen teksti erottuisi valkoisesta liinasta "kehykstensä ansiosta", mutta voisi olla vaakatasossa.

Ideoita siis on monia, ehkä yritän miettiä jotain käytännöllistä ja samalla mahdollisimman nättiä. Ja tärkeintä on saada valkoinen teksti jotenkin valkoisesta liinasta esiin! Lisäksi olen jo miettinyt, että sanat voisi sijoitella sen mukaan, mikä sopisi meistä parhaiten kenenkin pöytään.  Haluaisin kuitenkin käyttää näitä tekstejä meidän häiden "pöytämerkkeinä", sillä se olisi niin meidän tyylistä ja minusta ihanan romanttista <3 Yllä olevien tekstin ohella olen suunnitellut ostavani ainakin tekstit love, enjoy, future ja dream sekä pöytien määristä riippuen ihania olisivat kyllä myös together, yours, sweet ja happy. Nämä eivät tosiaan ole ihan ilmaisia, joten siksi kyttään alennuksia ja tällainen poistomyynti oli ehdottomasti löytö (tekstit hinnoitellaan kirjainten määrän mukaan, joten erityisesti pitkän kannattaa yrittää löytää alennuksesta). Ja tietysti mietin jo ostaessa, millaisen ihanan taulun näistä saa - huomaa, kenen heikkous mietelauseet ovat :D Mutta tässä siis vähän uutta pöytäideaa, toivottavasti saan tämän toimimaan ja laittelen lisää kuvia ja ideoita, kunhan pääsen ihan kunnolla varioimaan tekstejäni!

7 kommenttia:

 1. Ihana idea! Vähän erilainen ja varmasti teidän näköinen pöytä"numerointi" :) Nyt melkein harmittaa, että itse en ole ikinä innostunut tuosta ajatelmilla sisustamisesta :D

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana idea! :) Vieraatkin varmasti innostuvat kiertelmään pöytiä läpi, että mitä muissa pöydissä lukee.

  VastaaPoista
 3. Kiitos kommenteista ja mukava kuulla, että tämä vähän hetken mielijohde on teistäkin kannattava ja hyvä juttu hähimme :)

  VastaaPoista
 4. Meillä oli tässä eräs gaala, jossa pöydät oli nimetty tietyn teemaan mukaan ja se oli hieman hankalaa paikantaa omaa paikkaa kun pöydissä ei ollut numeroita eikä nimiä, mutta musta teidän idea kuullostaa toimivalta!! Kannatta ehdottomasti toteuttaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kannustuksesta! Ajattelin tosiaan sijoittaa tekstejä niin, että sellaiseen pöytään, missä ei ehkä ihan kaikkia englannin sanoja muisteta, niin laitetaan joku vähän lyhyempi ja helpompi sana ja sitten paikkakortit vielä kaikille :)

   Poista
 5. Voi miten kiva idea! Vähän erilainen. Itsekin olen heikkona kaikkii sisustusteksteihin. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on kyllä ihania ihan kaikkialla! Ja kiitos kommentista, ehkä tosiaan uskallan käyttää näitä, kunhan vähän vielä ideoin tekstien sijoittamista :)

   Poista