tiistai 5. toukokuuta 2015

Kakkumaistiaisia - mikä maku jää mieleen

Tänään suuntasimme yhdessä Mikon kanssa heti aamupäivällä kohti ensimmäisiä kakkumaistiaisia, kohteena Konditoria Bebe täältä Kuopiosta. Paikka tosiaan valikoitui sillä perusteella, että olen pyytänyt useammasta paikallisesta leipomosta meille tarjouksia hääkakkuun ja juhlapöydän muihin herkkuihin liittyen, ja täältä sain parhaimmat viestit (nopeaa, osaavaa ja innostunutta palvelua) sekä maistiaisaikakin saatiin helposti sovittua. Pienellä jännityksellä siis matkaan!

Kun lähestyimme Bebeä, leipuri olikin jo ulkona vastassa ja moikkasi meitä iloisesti. Tämän jälkeen suunnattiin porukalla toimistoon, jossa saimme välittömästi eteemme neljää erilaista hyytelökakkua ja kaikkea kaksin kappalein - huh miten paljon syömistä ja niin nätisti esillä!


Ei muuta kuin maistelemaan! Meille oli laitettu valmiiksi siis (vasemmalta oikealle luettuna) karviais-appelsiinilikörikakkua, limekakkua, kuningatarkakkua sekä suklaa-Baileyskakkua ja pidettiin kaikista paljon! Halusin kuitenkin sokerimassalla päällystetyn kakun, joten mietin, voiko näitä makuja edes ajatella tähän kakkuun, kunnes selvisi, että näitä käytetään myös kakkupohjien välissä ja näin päälle voidaan laittaa marsipaania tai sokerimassaa, ja maku on ihanan kevyen raikas, mutta suussa sulava! Jeij! Tämän jälkeen kritisoin marsipaania ja pian nenäni edessä oli kaksi pientä palloa, toinen sokerimassaa ja toinen marsipaania, ja ihme kyllä, tämä marsipaani ei maistunut yhtään sille pahalle muistikuvalle, vaan olikin aika hyvää. Leipuri sanoikin, että masipaanista on usein virheellisiä kuvia ja sokerimassa maistui oikeastaan aika makealta. Tätä kuitenkin mietitään vielä! :)

Sitten makuihin! Ihastuimme hyvin nopeasti suklaa-Baileyskakkuun, mutta lähdimme miettimään, miten häiden pikkuvieraat tähän reagoisivat ja voiko sitä antaa heille. Alkoholiprosentti on mitätön, mutta onko maku lapsille vieras? Ja pitäisikö hääkakussa kuitenkin olla jotain perinteisempää? Tätä pohtiessamme leipuri ehdotti, että voisimme esimerkiksi yhdistää vadelmaa ja valkosuklaata, eikö kuulostakkin aika herkulliselta? Tai sitten jotain muuta marjaa suklaaseen, valkosuklaaseen tai appelsiiniliköriin. Ehkä tilaamme ensi kesänä kihlajaisten kunniaksi pienen kakun jollain uusilla täytteillä (puhuttiin jo, että tällainen maistiasikakku voi olla meille hieman edullisempi) ja sitten päättää, miten teemme. Niin paljon ihania makuja, että valinnasta ei kyllä tule helppoa! Ja ainahan lapsille voi tehdä jonkin oman kakun/leivoksia, jos kakun haluaa aikuisempaan makuun.

Eikä tässä vielä kaikki, nimittäin kakun lomassa keskustelimme herkkupöydän muista antimista ja leipuri ehdotti macaronsien sijaan pieniä petitfour-leivoksia. Ranskalaisia nämäkin, pieniä kauniita leivoksia, kuin konvehteja, mutta maku on tosiaan kuin leivoksessa ja suklaakuorrutteen alle voi laittaa mauksi mitä haluaa. Minulle heräsikin idea, että mitä jos näihin laittaisi mauksi suklaata tai Baileysiä, niin silloin kakusta voisi tehdä raikkaamman? Ehdottomasti harkitsemisen arvoinen vaihtoehto macaronseille! Nyt vaan Rovaniemelle maistamaan ja vertaamaan, kummat olisivat enemmän meidän makuun :)


Tapaamisessa hujahti noin tunti, asiaa oli niin paljon ja maisteltavaa riitti :D Mutta oli ihanaa istahtaa keskellä päivää ja miettiä yhdessä meidän häitä <3 Myös kakun koosta keskustelimme, minä kun olen niiiin hurahtanut kolmikerroksisiin kakkuihin (kuten voitte tästä päivityksestä päätellä^^). Leipuri kuitenkin näytti paljon kuvia kakuistaan (tsekkaa täältä lisää) ja aloin vähitellen kääntyä telineessä olevien kakkujen puoleen, sillä leipurin mukaan kerroskakkua ei voida kostuttaa samalla lailla, gluteeniton pohja on poissulettu, hyytelötäytteistä on tehtävä tiiviimpiä ("kumimaisempia") ja sittenkin kuljetuksessa voi aina sattua jotain. Lisäksi kakku on kaunis juuri ennen leikkausta, mutta sitten täytettä valuukin jo muille kerroksille. Puolestaan tällainen monesta kakusta koostuva teline voisi olla käytännöllinen, saisimme panostettua makuun ja kun jokaisesta kakusta tekee yksilönä kauniin, ei lopputulos voi olla huono! Ja saahan näihinkin kakkuihin yhtenevyyttä kauniilla koristeilla (meille esiteltiin helmiäistä, hentoa violettia, syötäviä ruusuja, aitoja kukkua...). Vähän vielä totuttelen tähän telinekakkuajatukseen, mutta voi hyvin käydä, että tähän me päädytään. :)

Tykkäsimme tosiaan Konditoria Beben rennosta, mutta osaavasta palvelusta, kiinnostuksesta asiakkaan toiveita kohtaan sekä aidosta palosta tehdä leivoksia. Kuppikakkuja emme tätä kautta saa, mutta harkitsemme yhä enemmän niiden tekemistä itse - vai tarvitsemmeko niitä ollenkaan? Nyt jäämme vielä pohtimaan vaihtoehtoja ja maistelemaan kotipakettiin saatuja leivoksia, nam. Hintakin oli kohtuullinen, joten voi olla, että meidän kakkumme tulee täältä, jeij! :) Suosittelen ehdottomasti kakkumaistiaisia kaikille hääpareille! <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti