keskiviikko 20. toukokuuta 2015

Miehellekin vähän teemaväriä?

Näin muutama yö sitten unta, jossa pohdin kuumeisesti miesten asusteita, enkä oikein tuntunut löytävän mitään sopivaa. Ertyisesti miestin rintakukat aiheuttivat minulle päänvaivaa - ainakin hääsuunnitelu on koko ajan vireillä :D Tietysti minun piti sitten herättyäni lähteä googlaamaan näitä kukkia sekä tietysti miesten asuja vähän muutenkin, tällä kertaa keskittyen yksityiskohtiin, etenkin teemavärin mukaisiin sellaisiin. Unen aiheeni voi juontua ihan yleisen hääaiheen pohdinnan ohella myös siitä, että toinen bestmanimme on viime aikoina alkanut kyselemään, miten bestmanit pukeutuvat ja kun miehet olivat puhuneet tummista puvuista, oli se hänen mielestä tylsää. Jotain vähän erilaisempaa siis tulisi saada ja siitä pääni varmaan taas aktivoituikin suunnittelemaan :)

Mutta mennään ensin näihin kukkiin, koska ne tuntuvat pyörivän päässäni eniten. Minusta miesten rintakukilla saa ihanasti välitettyä sekä häiden teemaväriä että häiden yleistä teemaa osaksi miesten pukeutumista. Mietittäväksi jää, miten nämä kukat solmitaan, onko miehen rintakukassa yhtä vai kahta kukkalajia ja ovatko nämä kukat tismalleen saman värisiä vai eivät? Sen kuitenkin tiedän, että ainakin yksi kukka tulee olemaan violetti, haluan kukkien mätsäävän minun kimppuuni (kunhan joskus päätän, mitä kukkia kimppuuni halua^^) ja minusta on hyvän näköistä, kun sulhasella ja bestmaneilla on kaikilla samanlaiset rintakukat. Mutta siirrytään hakemaan oikeaa tyyliä kuvilla:
Riintakukan ohella miesten on todella helppoa ujuttaa teemaväriä myös asusteisiin. Voihan ihan pukukin olla teemavärin mukainen, vaikka minä ehkä olen meidän häiden suhteen enemmän mustan/tumman harmaan puvun kannalla. Sen sijaan puvun alla voi olla jotain, mistä vähän pilkottaa teemaväriä. Voisiko siis sulhasen paita tai liivi olla uskollinen teemavärille? Ja voisiko teemaväriä olla erimäärä sulhasella ja bestameillä?Paita ja liivi ovat hyvin näkyviä teemaväriläiskiä, mutta jos väriä haluaa esiin, niin minusta ne ovat oikein hyvä keino tehdä niin. Toisaalta pidän myös siitä, että miehillä on joku vaalean sävyinen paita ja miksei vähän paidasta erottuvan näköinen vaalea liikin (tai miksei tummakin). Näiden ohella voi kuitenkin olla teemavärin mukainen kravatti, rusetti tai solmukehuivi, mikä ikinä kenenkin tyyliin sopii. Jossain olen nähnyt myös sitä, että bestmaneilla on eriväriset somukkehuivit kuin sulhasella (sulhasella valkoinen/musta, besmaneillä teemavärin mukaan). Tätäkin vaihtoehtoa voisi miettiä ja oikeastaan miehet savat näihin päätöksiin aika paljon vaikuttaa. :) Tähän kravattiin, rusettiin tai solmukkehuiviin voi hyvin mätsätä myös rintaliinan ja miksei vaikka ihan kavosinnappeihin tai muihin pieniin "koruihin" asti.kuva Jyväskylän häämessuilta


Näiden aika näkyvien yksityiskohtien ohella mieleeni juolahtaa vielä hieman enemmän piilossa olevia yksityiskohtia, joilla mies voi tuoda teemaväriä mukaan omaan asukokonaisuuteen. Laittaahan morsiankin sukkanauhan, usein sinisen, helman alle piiloon, joten miksei sulhanenkin voisi luoda itselleen fiilistä esimerkiksi teemavärin mukaisilla sukilla, kengillä, kengännauhoilla, henkseleillä, vyöllä tai mitä ikinä vain mieleen juolahtaa?
Ompas paljon violettia :D Somistapoja on monia ja todella moni yhdistelmäkin näyttää hyvältä, joten eiköhän miespoppoo löydä itselleen sopivan vaihtoehdon. Minusta on tärkeää, että miehet saavat itse vaikuttaa asuvalintoihinsa, minä ja kaasot voidaan antaa vain hyviä ehdotuksia :) Ja aika paljonhan riippuu myös häiden teemaväristä, sillä jos teemaväri miellyttää miehiä, saattavat he haluta pukea sitä hyvinkin näkyvästi osaksi omaa asuaan. Jos jotain pientä edes, se olisi ihanaa ja mukavan mätsäävää muuhun teemaan ja koristeluun :)

4 kommenttia:

 1. Tuota kenkävärjäyshommaa en olekkaan nähnyt aikaisemmin! Pystyyköhän sen toteuttaa kotona? Mustien kenkien värjääminen voi kyllä todella todella hankalaa ja ei viitsi hyviä kenkiä pilata.

  Orkidea-viehe ja nuo rusetit on kyllä ihania!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakaan ei ole miesten kenkien värjäämisestä kokemusta, ehkä olisi parasta, jos vain löytäisi oikean sävyiset kengät valmiina, tai jos löytäisi jostain vaaleat ja kankaiset kengät, niin ainahan voi kokeilla :) Ulkomailta voisi saada valmiina vähän erilaiset ja persoonalliset kengät ja ehkä tosiaan näin helpompi. Ps. Minustakin juuri se viehe on erityisen kaunis!

   Poista
 2. Kivoja kuvia! Meillä miehen pukeutumisen miettiminen on tällä hetkellä tosi ajankohtaista, joten taidankin vilauttaa joitakin näistä kuvista hänelle inspiraatioksi ;) Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavati löydätte miehellesi juuri sopivat teemaväripiristeet kruunaamaan asukokonaisuuden :)

   Poista