torstai 9. heinäkuuta 2015

Jospa teettäisimmekin sormukset?

Olen pohtinut jo useammassa postauksessa sormusjuttuja (ainakin häämessujen yhteydessä täällä, Sandbergin sormusesittelystä puhuessani täällä sekä miehen sormusta pohtiessani täällä) vähän eri näkökulmista aina. Ja olenkin löytänyt yhden suosikin, joka on ollut tähän asti ylitse muiden! Kuitenkin törmäsin vähän aikaa sitten sormusten teettämiseen ja aloin pohtia, että miksipä ei mekin voitaisi sormuksia teettää. Erityisesti ajatus sormusten teettämisestä houkutteli minua Mikon sormuksen tapauksessa, sillä hänelle ei ole löytynyt vielä oikein mitään sopivaa koruliikkeistä. Lisäksi minulle heräsi pieni kipinä selvittää, voisiko minulle sittenkin olla vielä täydellisempikin sormus vielä jossain? :)

Ei siis muuta kuin etsimään sopivia vaihtoehtoja! Löysinkin hyvin pian Kuopiosta paikallisen korusepän Hanna K Design & Jewellery, johon otin sähköpostilla yhteyttä. Muutaman viestin jälkeen sovimme päivän, jolloin näemme ja keskustelemme aiheesta vähän lisää - ja se päivä oli tänään! Lähdimmekin Mikon kanssa yhdessä töistä ja suuntasimme suoraan Kuopion keskustaan Hannan koruliikkeeseen. Olimme valmistautuneet tapaamiseen etsimällä etukäteen tavoitekuvia sormuksista, joissa pidimme jostakin piirteestä (Mikkokin teki näin pienelle tsemppauksella^^).


Tapaamisessa vierähti 1,5h, kun innostuimme kuvailemaan kumpikin sormuksia, jotka olisivat unelmiemme täyttymys. Minä sain olla vuorossa ensin ja esittelinkin kihlani ja kerroin minulle tärkeimmät vihkisormuksen piirteet: haluan, että vihkisormus istuu täydellisesti kihlani kanssa (väliin ei jää rakoa), haluan yhden isomman kiven ja kihlani kanssa mätsäävän määrän sivukivia, sormus saa olla vähän kihlaani paksumpi, valkokulta on materiaalina, sormuksessa saa olla jokin pieni jippo ja persoonallinen lisä, mutta pääajatus on, että sormus on ajattoman klassinen ja tyylikäs. Niin ja olisi tosi hienoa, jos minun ja Mikon sormuksiin saisi jonkin yhdistävä tekijän. Kutakuinkin näin kuvailin omaa unelmieni vihkisormusta. Samalla sain mallailla erikokoisia timantteja, keskustelimme materiaalien laaduista ja sain hinta-arvion, joka oli liki 1000e halvempi kuin aiemmin katselemani sormus (ja tässä hinta-arviossa taisi olla vielä vähän isompi kivikin)!
Minun pohdintojen jälkeen Mikko oli vuorossa ja hän kuvaili kuvien selailun ja omien ajatusten selkiytymisen jälkeen omaa sormustaan paksuksi valkokultasormukseksi, jossa on jotan tyylikästä ja miehekästä kuviota, ehkä jokunen musta timantti, tämä kuvio on ympäri sormuksen ja sormus ei ole liian rouhea, ennemminkin kiiltävä ja aaltoileva. Näillä ohjeilla kultaseppä pääsee nyt työn touhuun :D Niin ja Mikko sai myös sovittaa yhtä sormusta, jonka paksuudesta tykkäsi Ja tosiaan mallasimme kumpikin kokoja myöskin!Pidin käynnistä todella paljon ja vaikka vähän jo mietin, että kannattaako minun edes harkita teettämistä, sillä yksi liki täydellinen sormus on jo löytynyt, mutta tämä vahvisti ajatustani siitä, että tätä kautta voisi ehkä löytää sen ihan oikean sormuksen! Minusta oli myös ihanaa, kun jollakin oli ammattitaitoa ja aikaa kuunnella meidän ajatuksia sekä pohtia tarkkaan ihan pienimpiäkin yksityiskohtia, ja en malta odottaa, että elokuussa näemme näiden "selkeiden" ajatusten pohjalta tehdyt luonnokset! Prosessi siis etenee tosiaan niin, että kuukauden päästä näemme luonnokset, joita sitten muokkaillaan toiveiden mukaan ja sitten vasta tehdään ostopäätös. Sen jälkeen sormusta tehdään parisen kuukautta, jonka aikana pääsee sovittamaan ainakin runkoa sekä näkemään timantit ja mahdollisesti miettimään vielä niiden kokoa, ja ihan valmistakin sormusta voidaan vielä muokata - saa siis nähdä ihan koko prosessin, jännää! Mutta kaikki on kiinni niistä luonnoksista, mutta tällä hetkellä tunnelma on odottava, innokas ja näen, että tässä on todella paljon potentiaalia! Ja koska meillä ei ole mikään kiire, niin on aikaa pohtimiseen ja teettämiseen :) Toivon hirmukovasti, että tämä kulpaseppä osaa toteuttaa meille ihanat meidän näköiset sormukset, joita haluamme pitää loppu elämämme sormessa <3

Tämän opettavan kokemuksen perusteella listasinkin sormuksen teettämisen plussat ja miinukset tämän hetkisen kokemukseni mukaan. Tästä ehkä voikin havaita, että aika innoissani olen tästä mahdollisuudesta, mutta kaikki on vielä auki niin kauan, että näen luonnokset!

+ saat juuri sellaisen sormuksen kuin haluat
+ voit tehdä muutoksia sormukseen jokaisessa vaiheessa
+ pääset seuraamaan sormuksen tekoprosessia
+ säästät usein selvästi hinnassa
+ saat vaikuttaa sormuksen materiaaleihin ja niiden alkuperiin
+ tuet suomalaista ja paikallista käsityötä
+ kenelläkään ei ole samanlaista sormusta
+ voitte saada miehen kanssa sormukset, joissa on jokin yhdistävä tekijä

- et voi sovittaa sormeen kokonaisuutta ennen kuin sormus on valmis
- sinun on osattava kertoa unelmasi sanoin tai kuvin
- korusepän on osattava tulkita ja toteuttaa toiveesi

Unelmoinnin täyteistä viikonloppua kaikille! <3

2 kommenttia:

 1. Onpa kivan kuuloinen käynti ollut teillä, jos 1,5 tuntia on mennyt niin varmasti olisi viimeisen päälle sitä mitä haluaa :)
  Mä näin hiljattain stockmannin myyjällä tosi kauniin sormuksen ja kun kysyin niin hän kertoi teettäneensä sen paikallisella kultasepällä. En ollut aiemmin ajatellutkaan teettämistä mutta ainakin tuossa liikkeessä voisin käydä, kuulosti sen verran ihanalta sekin! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että muillakin hyviä kokemuksia teettämisestä :) Käy ihmeessä ainakin piipahtamassa jossain kultasepän liikkeessä, sitten saa ainakin varmuuden siitä, haluaako teettää sormusta vai ostaa valmiina.

   Poista