keskiviikko 22. heinäkuuta 2015

Olisivatko nämä ne oikeat hääkengät?

Kenkäaihe jatkuu, sillä minulla on pyörinyt viime aikoina vain kenkiä mielessä ajatuksella, että  nyt pitäisi ne oikeat kengät löytää :D Palataan siis Helsingin reissuun ja Helsingin Stockmannin kenkäosastolle, jossa pääsin asiantuntevan ystäväni kanssa kiertelemään ja sovittelemaan toinen toistaan ihanampia kenkiä. Ehkä kenkäaihe pyörii mielessäni myös siksi, että vaihdan siinä joka viikko mielipidettä ^^ Ensin halusin häihkyvääkin säihkyvämmät hääkengät tai sitten laadukkaat ajattomat avokkaat, sitten katselin violetteja kenkiä ja palasin omiin vanhoihin kenkiini ja niiden värjäyttämiseen ja nyt olen jälleen valkoisten ja ajattomien laatukenkien kannalla, pientä sähkettä kuitenkaan täysin unohtamatta.

Stockmannille kannattaa mennä, jos haluaa sovittaa laadukkaita kenkiä ja etenkin Helsinki on oikea paikka, jos haluaa laajan valikoiman äärelle. Siispä lähdimme naisenergialla kiertämään kenkäosastoa ja ensiksi silmiini osuivat Michael Korsin kauniit klassisen ajattomat avokkaat, joita olen netissä ihaillut. Ja koska hyllyssä oli kokoa 36, pitihän ne vetää jalkaa.Pidän erityisesti näissä kengissä niiden ajattomasta mallista, mutta silti kengässä on pientä ilmettä takaosassa. Lisäksi korko olisi omalle jalalleni oikein sopiva, jaksaisin mahdollisesti kävellä koko hääpäivän, ainakin lähelle :) Valkoista väriä olin ajatellut, mutta tässä vähän suuntaa (lue täältä lisää juuri niistä valkoisista). Lisäksi koko 36 oli ehkä hieman liian iso, joten 35 tai 35,5 taitaisi olla minulle se oikeampi koko, tällainen pikkujalkainen kun olen. Voisivatko nämä siis olla hääkenkäni? Hinta ei ole minusta mahdoton, reilun satasen, ja näille olisi satavarmana käyttöä myös häiden jälkeen. Niin ja näihin saisi ihanasti mätsäävän valkoisen kirjekuorilaukunkin! Toisaalta olen miettinyt vaihtokengiksi balleriinoja, joita olisi myöskin kauniita Korsilla, esimerkiksi nämä:


Näiden kenkien ihailun jälkeen matkamme jatkui (ideana oli siis katsella n. 100e pinnassa pyöriviä kenkiä, minkä takia skippasimme aika monet hyllyt). Päädyimmekin seuraavaksi minulle ihan uuden merkin, Pura Lopézin, hyllyille. Ystäväni kehui, että tämän merkin kengät ovat yhdet mukavimmista kengistä, joita hän on koskaan käyttänyt. Siksi innostuinkin sovittamaan yhtiä kenkiä, vaikken ollut täysin myyty niiden ulkomuotoon. Nämä sandaalit olivat kuitenkin kokoani ja kauniin sirot - mutta jalassa, ne olivat täydellisen tuntuiset. Tuntui, kuin ei olisi kenkiä ollutkaan! Vau, olin ihan myyty. Hintaakin oli vähän enemmän, mutta pyörähtelin hetken onnellisena nämä kevyet ihanuudet jalassani.Kannattaa siis tutustua tähän merkkiin, jos hakee kengiltä todellista mukavuutta! Ihanaa, kun on ystäviä, jotka tietävät tällaisetkin jutut, minä olen vähän rajoittunut kenkätietoudessa, mutta koko ajan opettelen :) Googlailinkin tätä merkkiä vähän lisää ja heiltäkin näyttäisi löytyvän ajattomia valkoisia korkokenkiä. Hintaa vain on liki tuplasti Korseihin nähden, joten niiden pitäisi olla kyllä ihan täydelliset, jotta olisin valmis sijoittamaan niihin nin paljon. Toisaalta sandaalien etu olisi se, että ne eivät hierrä niin helposti ja pysyvät satavarmasti jalassa. Pohdinnat jatkuu!

Kenkäsovitteluista rentoutuneena ja innostuneena pöyrähdettiin hakemaat miehet pukuosastolta ja suunnattiin yhdessa alakerran Champagne corner & cafe:een lasillisille vähän hienompaa kuohuvaa. Ihanaa luksusfiilista, todella hyvää shampanjaa ja vielä niin viehättävä pieni paikka kohtuuhinnoilla, joten ehdottmasti kannattaa joskus palkita itsensä ja kokeilla pientä erilaisempaa paikkaa!


Kenkäunelmoinnit siis jatkuvat ja taidan ehtiä vielä muuttaa mieleni, vaikka nyt olen ajattomien, laadukkaden, mukavien ja monikäyttöisten kenkien kannalla. Pitää ensin vain hankkia mekko niin tiedän, millaiset juuri siihen sopivat (ihan muutaman päivän päästä pääsen jo sovittamaan ensimmäisiä!!). Näihin unelmointeihin päätän tällä kertaa pohdintani, toivottavasti joku uskaltautuu tämän perusteella suunnistamaan itsekin samoille suunnille edes sovittamaan kenkiä, sitten ne uskaltaa helpommin tilata vaikka netistä ja alennuksiakin voi sitten kätevästi kyttäillä :)

2 kommenttia:

  1. Mulla on nuo ensimmäiset kengät, tosin ruusukultaisina, hääkengiksi ja ne on tosi ihanat! Juuri sopivan korkuinen korko ja yllättävän hyvät jalassa :) Koeajoin ne alkukesästä yo-juhlissa ja ihan hyvin jaksoi koko päivän kävellä. Korko otti vähän osumaa mikä on harmi mutta ei onneksi hääpuvun alta näy :) Suosittelen siis Korseja! Itsekin valitsin niistä puoli kokoa tavallista pienemmän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla aitoja kokemuksia harkitsemistani kengistä, kiitos siitä! :) Jalassa ne ensikerrallakin kyllä tuntuivat lupaavan hyvälle ja värivaihtoehtojakin on paljon, mistä valita juuri se mekkoon sopivin. Nämä ovat minullekin yksi vahva vaihtoehto, innostun niistä hetki hetkeltä enemmän^^

      Poista