keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

Luonnollista väriä hääpäiväksi

Meille on tapana matkustaa ulkomaille aurinkoon vähintään kerran vuodessa, joten iholla on pysynyt ihan mukavasti pieni ruskea hehku koko ajan. Kuinka saada tämä hehku pysymään hääpäivään asti? Minusta pieni väri päästää häämekonkin oikeuksiinsa, sopii minulle ja erityisesti kesähäissä se on luonnollistakin. Kuinka sitten olla olematta liian ruskea, mutta omistaa kuitenkin vähän tervettä väriä ja pientä hehkua juuri hääpäivänä?


Minulla on kaksi vaihtoehtoa :D Ensinnäkin ajattelimme, että koska muutenkin reissaamme aika paljon, niin lähdemme muutamaa kuukautta ennen häitä jälleen jonnekin aurinkoon, jossa sitten väriä saa tarttua ihan mukavasti ja sitten se ehtii kivasti vähän haalistua häihin mennessä, valkoinen väri kun korostaa ihan pientäkin rusketusta. Se tuntuisi ihanalta vaihtoehdolta, pääsisi oman tulevan suhlasen kanssa häiden alla yhdessä aurinkoon rentoutumaan ja keräämään voimia<3 Toiseen vaihtoehtoon tutustuin tässä ihan lähiviikkoina, kävin nimittäin ensimmäistä kertaa ikinä solariumissa espoolaisen ystäväni ohjeistamana. Tämä oli minusta yllättävän helppoa ja edullista, olisikohan 12minuuttia maksanut 4e, ja se on tosiaan suositusaika, mikä kerralla kannattaa olla (omaa ihotyyppiä tietysti kuunnellen). Me menimme pystysolariumiin, eli seisoin sen 12 minuuttia UV-valon ympäröimänä. Perinteisemmin maataan, mutta tässä pystyi mukavasti samalla liikkumaan ja fiilistelemään taustalla soivaa musiikkia, eikä tullut niin kamalan kuumakaan :) Ja eipähän jää niin helposti rajoja, kun voi liikkua. Ihan hauska ja rentouttava kokemus, ja vanhat rusketusrajanikin hälvenivät hiukan (tulosta siis tuli näinkin lyhyessä ajassa!), mutta vähän ehkä vielä vieroksun solariumia ajatuksena, se tuntuu jotenkin niin keinotekoiselta. Varmasti se joillekin sopii, mutta minä nautin kuitenkin ehkä enemmän oikean auringon alla oleilusta, siinä on niin paljon muutakin ja rusketus tulee ikään kuin sivutuotteena vedessä pöyriessä ja rannalla käveleskellessä. Mutta ennen häitä voisin kyllä harkita yhtä solariumkäyntiä, jos ihoni kaipaisi pientä sävylisää. Ja tämä voisi sopia minulle kuitenkin paremmin kuin esim. suihkurusketus, eli on hyvä kakkosvaihtoehto, jos luonnollinen väri jää liian vähäiseksi.


Riskeiltähän rusketuksessakaan ei vältytä, sillä aina iho voi palaa tai alkaa kesimään, jolloin lopputulos on kaikkea muuta kuin kaunis. Kuiva iho voi alkaa myös hilseilemään, eli ihoa on muistettava aina auringossa kosteuttaa ennen ja jälkeen ekstrapaljon. Minä en ole oikein koskaan ollut mikään auringonpalvoja, mutta mieheni kautta olen oppinut makoilemaan pidempiäkin aikoja auringon alla ja se lämpö on kyllä ihanaa :) Olen silti hyvin varovainen, käytän kovia suorakertoimia ja jos havaitsen pienintäkään punoitusta, siirryn varjoon. Ja iltaisin vuoraan itseni kookosöljyllä, mitä muuten suosittelen kaikille, rauhoittaa kivasti ihoa! Toinen riski on myös voimakkaat rusketusrajat ja voin vain kuvitella, miten neuroottinen olen häitä edeltävn reissun ja kesän :D Olkaimettomia toppeja siis paljon!

En tiedä, onko tiellä muilla mietitty ihon sävyä, mutta minulle se on jotenkin luontevaa, kun niin paljon muutenkin reissaillaan ja ihmeset kommentoivat aina välillä rusketustani. Ehkä tärkeintä kuitenkin on, että itsellä on kotoisa olo ja väri ei tosiaan pistä liikaa silmiin, vaan on omalle iholle luonnollinen. Jokainen siis tyylillään ja pitää itsekin muistaa olla liikaa miettimättä ihon sävyä, kun en sitä muutoinkaan oikeastaan mieti. Kunhan vähän on luonnollista väriä, niin se on varmasti juuri sopiva ja näyttää hyvälle häämekon kanssa:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti