lauantai 10. lokakuuta 2015

Herkullisia ja helppoja suklaakeksejä hääpöytään

Tällä viikolla päätin jälleen kokeilla makeita leivonnaisia ja perinteistäni poiketen päädyin leipomaan keksejä. Leipomisen tarkoitus oli tehdä harjoittelun päätteeksi jotain pientä vietävää kiitokseksi. Siksi etsinkin helppoa, mutta hyvän kuuloista keksiohjetta netistä ja yllätys yllätys, löysin itseni Kinuskikissan sivuilta. Sitten ei muuta kuin kokeilemaan! Tämä ohje oli todella helppo ja nopea ja jo taikinasta miastoi, että hyviä tulee^^

Chocolate Chip Cookies (16 keksiä)

175g voita 
1,5dl sokeria
1,5dl fariinisokeria
1,5tl  vaniljauutetta/-sokeria
1 muna
5,5,dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
3dl suklaahippuja (me laitettiin Fazerin sinistä)

Sulata voi ja sekoita joukkoon sokerit, vaniljasokeri ja muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita jauhoseos muutamassa erässä taikinan sekaan (minun piti lopuksi sekoittaa käsin, jotta sain sekaisin). Lisää lopuksi suklaahiput. Nostele kahdella lusikalla  nokareiksi pellille (minä pöyrittelin käsin pieniä palloja, joita tasoitin vähän pellilllä valmiiksi). Paista 200 asteessa 8-10 minuuttia.

Minä tein vähän pienempiä keksejä ja niitä tulikin aikalailla tuplamäärä. Pidin niitä uunissa 7-8 minuuttia ja ainakin meidän uunissa se oli hyvä aika. Minusta ne pellilliset onnistuivat parhaitean, jotka maltoin ottaa ajoissa uunista, sillä ne jäivät mukavasti vähän pehmeiksi :) Näissä kekseissä meniasi hämätä se, että väri ei päällisin puolin paljoa muutu. Kukin tyylillään, tässä meidän lopputulos:


Nämä olivat tosiaan todella helppoja ja nopeita ja ihanan herkullisia etenkin, kun suhlaahiput jätti sopivan isoiksi :) Itse tehty keksi näyttää aina itse tehdylle (ainakin minun tekemät :D), mutta haittaako se? Näistä nimittäin saisi helposti herkullisen lisän hääpöytään tai miksei vaikka herkkubuffettiinkin, eivätkä aineksetkaan ole kovin arvokkaita. Hyvin meni myös keksit kaupaksi ja itsekin tuli ihan vaan muutama maistettua^^ Kannattaa kokeilla ja miettiä osaksi hääjuhlaakin, jos sinne aikoo itse valmistaa herkkuja! Tais sitten ihan vaan leipoa koti-iltoja piristämään :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti