perjantai 2. lokakuuta 2015

Save the Date -kortit

Nyt meidän korttien pitäisi olla ainakin liki kaikilla, joten taidan uskaltaa paljastaa ne teillekin täällä! Samalla kerron vähän pohjaa, mistä keksin idean näihin save the date eli varaa päivä -kortteihin. Save the date kortithan tulevat alun perin Amerikasta ja ovat vähitellen yleistymässä myös täällä Suomessa. Kun luin ideasta ensimmäisen kerran, innostuin siitä heti, sillä minusta tällaiset kortit ovat ihana idea kertoa jo hyvissä ajoin tuleville vieraille, että häät ovat tulossa ja moni suunnittelee vuoden alussa jo esimerkiksi lomia, joten on mukavampi, että läheisten häät tietää hyvissä ajoin, niin voi huomioida ne halutessaan omissa suunnitelmissa. Minusta näiden korttien idea on siis ennen kaikkea kertoa vieraille tulevista häistä, ehkä paljastaa jo vähän häiden tunnelmasta (jos niin haluaa) ja mahdollistaa mahdollisimman monen vieraan pääsy itse juhlaan.

Meille olisi todella tärkeää, että mahdollisimman moni läheisemme pääsee juhlimaan häitämme, siksi STD-kortit tuntuivat jotenkin niin meille sopivilta. Katselin todella paljon erilaisia mallikortteja mm. blogeista ja Pinterestin ihanista syövereistä, ja aika nopeasti teinkin valinnan, että haluan tähän korttiin kuvan. Halusin kuvasta huokuvan romantiikkaa, mutta en halunnut sen olevan liian imelä :D Sillä tavalla sopivan nätti, aito ja rakkautta välittävä. Minulla oli aiemmin ollut mielessä ihan toinen kuva, mutta viimekesäisellä Kroatin reissulla pyysimme ystäviämme ottamaan meistä yhteiskuvan juuri tätä varten ja yksi näistä kuvista päätyikin kortiin. 


Meidän Save the Date -korttimme onkin tosi meidän näköinen. Halusin siis kuvaan romanttista tunnelmaa ja halusin, että meillä on nätit vaatteet, muttei liian juhlavat. Ja se, että kuva on otettu ulkomailla, sopii meille matkaintoilijoille oikein mukavasti :) Häihimme tulee paljon juhlavia elementtejä ja itse kutsussa on myös jonkin verran säihkettä, niin halusin, että tämä kortti huokuu sopivasti myös rentoutta, sillä sitä ehdottomasti häihimme halutaan :) Pidin myös teemavärimme vielä tästä ensimmäisestä kortista poissa, mutta kauniilla tekstillä pyrin viestimään häidemme tunnelmasta. Toivottavasti vieraat pitävät itse kortista ja tästä kortin ajatuksesta, sillä monelle on varmasti ensimmäinen kerta, kun saa tällaisen save the date -kortin. 


Kortit tilasimme tosiaan Photoboxista, sillä pidin heidän suunnittelutyökalustaan, jossa sai käytännössä valita kaiken itse. Siispä teinkin asettelut ihan omalla tavalla :) Korteille tuli kuitenkin jonkin verran hintaa ja ne tosiaan saapuivat tällaisessa pussissa :D Olin vähän että mitä ihmettä!


Pussi muistutti siis jotain roskasäkin ja jättiläisäisen Ikeasäkin väliltä, mutta sisältä löytyi ihan nätti pieni pahvilaatikko sekä siistit paketit, joissa jokaisessa oli kymmenen korttia kuorineen. Miksiköhän ne piti lähettää näin? :DItse kortit olivat siistejä, jostain oli vähän kulma taittunut ja jossain pieni musta piste keskellä korttia, joten ei ihan täydellistä painojälkeä, mutta ihan ok. Kuva oli myös aavistuksen samea, mihin olin vähän pettynyt, sillä kuva otettiin ystäviemme huippukameralla, joten tarkkuuden olisi pitänyt riittää. Vähän kriiseilin sitä sekä aavistuksen tummaa kuvaa, mutta pari päivää korttia katseltuani aloin jo pitää siitä todella :) Kortti on tosiaan kaksipuoleinen, mutta me päätettiin laitta kaikki info yhdelle puolelle ja laittaa toinen puoli vain samalla värillä kuin pohja edessä.

Tekstejä mietin myös jonkin aikaa, sillä vaihtoehtoja oli paljon. Päädyin kuitenkin aika perinteiseen valintaan ja halusin kirjoittaa kahdella kielellä, sillä pidän enemmän sanasta "save the date", mutta kaikki eivät sitä ymmärrä, joten Suomeksi täytyy tietty myös kirjoittaa. Tekstimme oli siis: 

Varaa päivä kalenteristasi
Save the date
6.8.2016
Karoliina & Mikko
Kuopio
Virallinen hääkutsu lähetetään myöhemmin.

Tästä pitäisi ymmärtää pääpointit :) Mutta nyt meidän häät on sitten ihan viralliset, sillä kaikille vieraille on tullut ensimmäinen "esikutsu", huimaa :) Ja vaikka vähän jännitystä ja pientä kriisiä tämä postitus ym. tarjosikin, olin kokonaisuuteen tyytyväinen. Nyt on siis aikalailla 10kk häihin ja vielä pitäisi malttaa, ennen kuin pääsen itse hääkutsujen pariin. Ps. Kirjoitin jo pari päivää sitten STD-korttien postituksesta (lue lisää täältä), mutta ihan pakko laittaa vielä kuva lähtevistä kuorista, sillä löysin minusta niin täydelliset postimerkit!
4 kommenttia:

 1. Oi, korttien saajat varmasti ilahtuvat! Kauniit kortit ja vitsi mitkä postimerkit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän jännitin, miten kortit otettaisiin vastaan, mutta on ollut mukavaa huomata, miten ilahtuneita sukulaiset ovat olleet :)

   Poista
 2. Suloiset kortit ja ihanat postimerkit! <3

  VastaaPoista