perjantai 16. lokakuuta 2015

Viesti sormuksessa

Sormuksemme ovat kovaa vauhtia teetettävänä ja vähitellen olenkin alkanut pohtimaan, mitä haluaisin vihkisormukseni sisään kaiverrettavan. Nykyisessä kihlassani on hyvin perinteinen kaiverrus, sillä siinä lukee: Mikko 28.8.2014 ja Mikon sormuksessa luontevasti minun nimeni ja päivämäärä :) Tämä tuntui jotenkin kihlaan ainoalta meille sopivalta vaihtoehdolta, mutta vihkosormuksien tekstivaihtoehtoihin tutustuessani en ole oikein osannut päättää, mihin suuntaan haluaisin lähteä. Minulle on tärkeää, että kaiverrus merkitsee jotain ja on todellä meidän tyylinen. Tässä muutamia vaihtoehtoja, joita pyörittelen yhä mielessäni. Ehkäpä näitä joku löytyy vihkisormuksestani. (Alla olevia vaihtoehtoja olen eri aikoina kirjoitellut ylös netin syövereistä ja keksinyt itse :))

Perinteinen kaiverrus
Perinteisesti sormuksiin taidetaan kaivertaa joko pelkkä hääpäivä tai sitten hääpäivän ohella joko jomman kumman tai molempien nimet. Tämä on yksinkertaisen kaunista ja tällaistakin kaiverrusta voi varioida esimerkiksi lisäämällä sydämen/nuolen nimien väliin, käyttämällä pelkkiä kirjaimia tai ihan mitä vain keksii, esimerkiksi näin:

Karoliina & Mikko 6.8.2016
Karoliina <3 Mikko 6.8.16
K <3 M 060816
K + M 6.8.2016
Sukunimi 6.8.16
jne.


Latina
Törmäsin vasta latinankielisiin kaiverruksiin ja minusta ne olivat kauniita. Ennen kaikkea latinankielisissä kaiverruksissa on kätevää se, että latinaksi sama asia on usein lyhyempi, jolloin sormukseen mahtuu ikään kuin pidemmän merkityksen teksti kuin suomeksi tai englanniksi ehkä mahtuisi. Tässä muutama minua viehättävä esimerkki:

Ex visu amor = Rakkautta ensi silmäyksellä
Amor vincit omnia = Rakkaus voittaa kaiken
Cara mea = Rakkaani
Semper fidelis = Always Faitful


Mietelauseet eri kielillä
Englannin kieliset mietelauseet ovat tuntuneet minusta aina omilta ja minusta englanniksi löytyykin monia hyviä vaihtoehtoja, kunhan teksti vain mahtuu sormukseen. Lisäksi sormukseen voi kirjoittaa jotain kaunista suomeksi, ruotsiksi tai vaikkapa ranskaksi, ihan mikä pariskunnasta tuntuu parhaalta. Vaihtoehtoja on paljon ja todella moni kuulostaa minusta kauniilta.

Happily ever after
All you need is love
Always together
Ikuisesti yhdessä
The beginning of forever
Now and forever yours
Je t'aime
My everything
Nyt ja aina
Vain me kaksi
Omat hellittelynimet tai muu parille tärkeä teksti
Moni pari haluaa tehdä sormuksistaan todella oman näköiset. Silloin sormuksiin voi laittaa jotain todella henkilökohtaistakin, esimerkiksi toisista käytetyt hellittelynimet tai vaikkapa jokin yhteinen hauska asia, mikä saa aina hymyn huulille. Eihän kaiverruksia tarvitse kaikille esitellä, vaan niiden kuuluu olla pariskunnan oma juttu. Sormukseen voi myös kaivertaan jonkin Raamatun kohdan, jos parille joku kohta on erityisen tärkeä, esimerkiksi:

Matt. 19:6
1. Kor. 13
Better than chocolate
Oma kultakimpaleeni
Tai mitä vain parin tyylistä :)

Jatkuvat lauseet
Ihan todella ihanalta kuulosti minusta myös ajatus siitä, että meidän sormuksissa olisi ikään kuin toisiaan täydentavät tekstit. Tekstit voisivat siis olla joko sellaisia, että niistä muodotuu yhdessä lause tai sitten sanoja, jotka sopivat hyvin yhteen. Minusta tämä idea on todella kaunis, sillä se eikään kuin liittää parin myös sormuksissa yhteen <3

Always - Together
The more I think about it - the more I'm sure it's you
I love you - I know
Every love story is beautiful - but ours is my favourite
Mr - Mrs


Tärkeän biisin sanoja
Mieleeni juolahti vaihtoehtoja punnitessani myös ihan uusi idea! Minusta olisi nimittäin ihanaa, että sormusteksti merkitsee jotain ja olisihan se aika ihanaa, jos teksti löytyisi jostain hääparille tärkeästä kappaleesta tai vaikkapa hääbiisin nimestä tai jostain sen osasta. Pitää vain alkaa miettimään, mikä meille olisi se kaikkein tärkein ja merkittävin biisi ja löytyisikö siitä jotain ihanaa ja sopivan lyhyttä pätkää. Näitäkin voisi hyvin hyödyntää yllä ehdotetulla tavalla, eli niin, että morsiamen sormuksessa on jokin pätkä tekstiä, joka sitten jatkuu sulhasen sormuksessa tai toisinpäin :) Lisäksi voi ottaa myös jonkin leffan nimen tai vaikka näyttelijä sitaatin, jos se yhdistää pariskuntaa. Tässä muutamia mieleeni juolahtaneita kauniita biisien sanoja/nimiä:

Truly, madly, deeply
Nothing else matters
Huominen sinä oot
Lupaan olla sun
More than a feeling
Love is all aroud me
Tykkään susta niin, että halkeen
I will always love you
My love
Mestaripiirros
Minä sinua vaan


Jotain ihan muuta
Sormuksen sisään voi keksiä myös jotain ihan muuta, mitä mieleen juolahtaa. Tällainen voisi olla esimerkiksi pelkkä sydän, ikuisuuden merkki, aviopuolisen sormenjälki tai joku muu avioparille tärkeä yksinkertainen kuvio.


Miehen sormus - sama teksti vai jotain iha muuta?
Lisäksi olemme pohtineet sitä, että mitä kirjoitamme Mikon sormukseen, sillä hänelle tulee vain yksi sormus. Mikon kihlassa on tosiaan nimeni ja kihlautumispäivämme, mutta kun tämä sormus vaihtuu, mitä uuteen kaiverretaan? Tavallaan olisi ihanaa, että siinä jotenkin lukisi nimeni, mutta onkohan vähän hassua laittaa kahta päivämäärä? Vähän jo vitsailtiin, että kyllähän paksuun sormukseen mahtuu vaikka kaksi riviä :D Pitää vielä miettiä tätä, ehkä löydämme jonkin hyvän sekoituksen :)


Aika paljon on vielä ideoita ja kokoajan keksin uusia^^ Vinkatkaa ihmeessä, jos olette löytäneet muita ihania sormustekstejä!

2 kommenttia:

 1. Hyviä ideoita olit kasannut yhteen :)

  Me tuskailimme minun vihkini kaiverruksen kanssa, kunnes sain oivalluksen jossain kohtaa kevättä; sormuksessa on vihkipäivän lisäksi kaiverrettuna meille tärkeän biisin nimi, voipi vielä olla, että se tulee olemaan myös häätanssimme. Biisin nimi vieläpä kuvaa elämäämme, ensikohtaamistamme, luottamusta ja mitähän vielä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa aivan ihanalta, ihanan mahtavaa, että olette löytäneet juuri teitä kuvaavan tekstin sormukseen :)

   Poista